מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פירות לאנמיםברוך04/01/2012
שלום רציתי לדעת אילו פירות יכולים להשלים מחסור בברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות לאנמים - תגובה
ד``ר אורי רוביו04/01/2012כעיקרון פירות מכילים פחות ברזל וגם אז זמינותו פחותה. בצימוקים ופירות יבשים יש הכי הרבה ברזל מהפירות, גם אפרסמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות לאנמים - תגובה
ד``ר אורי רוביו11/01/2012מנה של כוס תאנים יבשות מהווה בערך 3 מ״ג ברזל שהם 25% מהצריכה היומית הנדרשת, תמרים מכילות ברזל גם בצורה דומה.
צימוקים גם הם מהווים מקור עשיר לברזל
תוספת ויטמין c עם התזונה ישפר מאד ספיגת הברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת אנמית לא רוצה לאכול בשרשואלת27/12/2011
הי, הבת שלי אנמית, היא בת 16, היא לא רוצה לאכול בשר.. וגם אם היא לוקחת ויטמינים זה לא ניכר בגוף שלה... מה עושים? איזה עוד תחליפים יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת אנמית לא רוצה לאכול בשר - תגובה
ד``ר אורי רוביו27/12/2011בעיה שכיחה בגיל העשרה.יש לעודדה לאכול מזון מגוון כולל ירקות, פירות דגים אם אוהבת. צינת אנמיה ללא ערכי המוגלובין או MCV כך שלא ברור סוג האנמיה. במידה וצריך ניתן להוסיף כדורי ברזל או ויטמין B12.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קלה בזרימת דםחן19/12/2011
שלום
אני גבר בן 30 בריא לחלוטין ועוסק בספורט.
בשנה האחרונה, שמתי לב שכאשר אני צופה בטלויזיה בכל מני תנוחות, כל השענות קלה שלי על אזור השריר הדו ראשי בידיים מפסיקה את זרימת הדם אל היד עליה אני נשען (ממש קלות!) והיד נרדמת ויש תחושה של נמלים..
ממש אפילו אם אני מקפל את מרפק היד בצורה חדה.
אז או שזה השריר (גדול יחסית מחדר כושר) או שיש פה בעיה שקשורה באנמיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קלה בזרימת דם - תגובה
ד``ר אורי רוביו20/12/2011שלום,
אין קשר לאנמיה,
נראה כי בתנוחה מסוימת יש לחץ על העצב והרגשת נימול, לעיתים גם משני לבעיה גבוהה יותר כמו דיסק צווארי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן11/12/2011
לחברה שלי יש אנמיה כבר שנים, והיא לוקחת כדורים כאלה בשביל זה...
כשהיא שוכחת לקחת אותם, היא נעשית עצבנית וצעקנית..
יש קשר בין השניים או שאני מדמיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אורי רוביו11/12/2011שלום
התשובה לשאלה כמובן תלויה בסוג האנמיה שחברתך סובלת ממנה וסוג הכדורים. בכל מקרה איני חושב שיש קשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונית ואנמיתגבריאלה04/12/2011
הי,
קוראים לי חדווה והפסקתי לאכול בשר לפני כמה חודשים.
הייתי אצל הרופא והוא אמר שיש לי התחלה של אנמיה.
ניסיתי כדורי B12 אבל זה לא ממש השתנה.
יכול להיות שאני צריכה לחזור לאכול בשר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונית ואנמית - תגובה
ד``ר אורי רוביו04/12/2011חדווה יקירתי,
שלחי לי תוצאות הבדיקה כלומר רמת המוגלובין, MCV, WBC PLT
ואז אוכל לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוורוןקרן22/11/2011
שלום,
אני אדם בריא אך מעירים לי רבות על חיוורון פתאומי פה ושם ובזמן האחרון זה גובר.
לא מופיעים אצלי סימנים של אנמיה כגון התעלפויות, חולשה, עייפות או דופק מהיר.
האם חיוורון שכזה (עובר לאחר מספר דקות או אם אני אוכל)
יכול להיות קשור לאנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוורון - תגובה
ד``ר אורי רוביו22/11/2011בני שלום רב,
חוורון יכול לנבוע מכל מיני סיבות, לגבי אנמיה הכי פשוט לבצע ספירת דם פשוטה ולשלול. אולי קשור לירידת סוכר, הרגשת קור, סיבות אחרות?
ניתן בברור פשוט לשלול כל הבעיות לעיל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןליאור10/11/2011
מהם ערכי המוגלובי נורמליים שצריכים להיות? וברזל? אני בן 29, בלי עודף משקל ואוכל בריא אבל יש לי סחרחורות. עושה מחר בדיקות דם אז רציתי לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין - תגובה
ד``ר אורי רוביו10/11/2011ערכי המוגלובין לגבר 14-18גר%
ערכי ברזל סביב 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה לתינוקאמא02/11/2011
שלום,
בני בן ה- 9 חודשים אובחן כאנמי בבדיקות דם.
הרופא המליץ להגביר את נטילת הברזל ל- 14 טיפות ליום.
שאלתי היא, תוך כמה זמן ניתן לראות שינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה לתינוק - תגובה
ד``ר אורי רוביו02/11/2011שלום רב,
לא ציינת מה רמת ההמוגלובין של תינוקך,
אם אכן מדובר באנמיה של חוסר ברזל , תגובה של יצור דם מוגברת כפי שמתבטאת ביצור רטיקולוציטים תתרחש תוך יומיים שלושה מתחילת הטיפול ותוך שבוע עד עשרה ימים ההמוגלובין אמור להתחיל לעלות, בד״כ הטיפול נמשך לפחות חודשיים עד התנרמלות ספירת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אמא02/11/2011ההמוגלובין 10.7 ובדיקות נוספות הקשורות לאנמיה היו נמוכות גם הם ( העתקתי את כל האדומים) :
Hematocrit 33.2
MCH-Mean Cell Hemoglobin 23.4
Platelets 458
Lymphocytes % 64.5
Monocytes % 13.3
Eosinophils % 4
Monocytes # 1.65
האם זה חמור?
בני נולד במשקל 2.073 בשבוע 35, כיום הוא שוקל כ- 7.5, הוא קטנציק יחסית לילדים בגילו ולא אכלן, יכול להיות שזה קשור לאנמיה?
המון תודה על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
ד``ר אורי רוביו02/11/2011בגיל של בנך רמת המוגלובין ממוצעת 11.5, רמה תקינה נמוכה של שתי סטיות תקן 11. כלומר לבנך אנמיה קלה. MCH שציינת נמוך כלומר היפוכרומיה(הכדוריות האדומות חסרות המוגלובין). לא ציינת MCV אני מניח שתקין.
בשנתיים הראשונות אנמיה של חוסר ברזל אכן הכי שכיחה. הסיבה בד״כ חוסר תזונתי או מנגד צריכה רבה של חלב פרה.
תוספת ברזל בטיפות היא טיפול מתאים. המנעי ממתן תה או חלב לאחר הטיפות שכן אז לא יספוג. לאחר טיפול של חודש ניתן לחזור על ספירת דם ולוודא עליה בהמוגלובין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מאכל מכיל הכי הרבה ברזל?מילי25/10/2011
איפה יש יותר ברזל בטחינה או בכבד?
בנוסף, יכול להיות מצב של יותר מדי ברזל אם צורכים הרבה ממזונות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מאכל מכיל הכי הרבה ברזל? - תגובה
ד``ר אורי רוביו25/10/2011הי מילי,
ללא ספק בכבד מהחי (עוף או בקר) יש הכי הרבה ברזל וודאי לעומת טחינה (למרות שגם טחינה עשירה יחסית בברזל)
כבד מכיל בעצם את מאגרי הברזל הטבעיים בשתי צורות (יוני ברזל במאגרים-פריטין המוסידרין וכן צורת הHEME)
זהו ברזל זמין ולכן כתזונה כבד נחשב בריא מבחינת תכולת הברזל.
באדם בריא (לפחות מבחינת ספיגת הברזל במעי)- לא ניתן לפתח עומס ברזל מסוכן מצריכת כבד או מזונות אחרים עשירים בברזל.
בברכה,
רוביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביתר17/10/2011
האם יש קשר בין אנמיה ותת פעילות בלוטת התריס? האם אחד מחמיר את השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אורי רוביו17/10/2011בהחלט יש קשר, ישנן אנמיות המופיעות בנוכחות תת-פעילות של בלוטת התריס וכאשר מאזנים הבעיה- יש הטבה באנמיה.
פרט לכך יש מגוון מחלות אוטואימוניות (מחלות חיסון עצמי) בהן מופיעים נוגדנים למרכיבי בלוטת התריס, ובמקביל לתאים מיוחדים בקיבה המתווכים ספיגת ויטמין B-12 (PERNICIOUS ANEMIA) וכך רואים מחלה המשלבת אנמיה, תת-תריסיות ולעיתים ערוב של מערכות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהרוני16/10/2011
היי, אני בת 25, מרגישה חולשה ועייפות כבר שבועיים, לפני חודש עשיתי בדיקות דם ורמת הברזל היתה מצויינת, האם יתכן שבחודש משהו השתנה עד כדי כך ברמת הברזל שלי?
חוץ מזה אני לגמרי בריאה ומתעמלת באופן קבוע, שום דבר לא כואב לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
ד``ר אורי רוביו17/10/2011רוני שלום,
אכן לא סביר שפתחת אנמיה של חוסר ברזל בשבועיים בהנחה שההמוגלובין וברזל היו אז תקינים
לא ציינת אם היה דימום חריג?
בכל מקרה ישנן סיבות רבות לעייפות- לא תמיד זה אנמיה...
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנשים צמחונים בריאים יותר?שולה03/10/2011
אני צמחונית כבר מעל 30 שנה, רציתי לדעת, בעקבות דיון עם בעלי, האם על פי מחקרים שנעשו בנושא, אנשים צמחונים בריאים יותר? האם הם מוגנים יותר מפני מחלות לב וסוכרת?
רוב תודות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אנשים צמחונים בריאים יותר? - תגובה
ד``ר אורי רוביו03/10/2011חווה שלום רב, שאלה מעניינת! כנראה התשובה אינה פשוטה. ישנן עבודות לאחרונה שהראו שדיאטה ים-תיכונית עשירה בירקות, שמן זית, דגים- מורידה סיכון למחלות לב ,סכרת וכו. לעומת זאת דיאטות עשירות בשומן רווי מן החי או מעובד, חסר בירקות צבעוניים קשור בסיכון מוגבר ואפילו לאחרונה פורסם שאולי גם כרוך בסיכון מוגבר לאלצהיימר!
יש לזכור גם כי צמחונות עלולה להביא לחוסרים כמו ברזל וויטמין בי-12 שחושף אותם למחלות נוירולוגיות ואף לבביות, יתכן וגם מוריד סיכון לסכרת אך ישנם גורמים נוספים רבים כולל גנטיים המשפיעים כאן.
אענה כמו שתמיד אני עונה- קיצוניות לכאן או לכאן לא בריאה, סבורני ששילוב וגיוון בכמויות סבירות תמיד יהיה בריא יותר.
בתאבון,
ד״ר רוביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקיפה
הגר06/10/2011וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה?ג'סי03/10/2011
שלום,
יש לי מעט חריגה מהטווח הנורמה כלפי מטה, האם כדאי לקחת כדורי ברזל או שכל עוד זה גבולי-נמוך לא חובה וכדאי לנסות לאכול מאכלים עשירים בברזל?
תודה רבה! אחלה פורום :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה? - תגובה
ד``ר אורי רוביו03/10/2011הי ג׳סי,
לא ברור מה נמוך מהנורמה - רמת ההמוגלובין או שמא רמת הברזל. ברזל מעט נמוך עם המוגלובין תקין מראה על חוסר בברזל שעדין לא התפתח לאנמיה. המוגלובין נמוך עלול להיות משנית לסיבות רבות כולל חוסר ברזל. אשמח לראות את הנתונים ואז לעזור
רוביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת מזונות עם ברזלדנית22/09/2011
האם זה נכון שאם למשל אוכלים סלט ואחריו קפה או קולה, אז הויטמינים לא נספגים בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת מזונות עם ברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו22/09/2011הי דנית,
אכן ספיגת ברזל וגם ויטמנים אחרים תלויה בגורמים רבים במערכת העיכול. ברזל למשל נספג רק 10% באופן פיזיולוגי בתריסריון. כל שינוי ברירית המעי או שיוני ב-PH למשל עלולה להקטין הספיגה מאד. לכן שתית קפה או תה מקטינה ספיגת ברזל ואילו ויטמין c או שתיה חמוצה כמו לימונדה או מיץ תפוזים תגביר ספיגת ברזל.
ד״ר רוביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזלמיטל22/09/2011
שלום,
אני בת 20, נוטלת גלולות למניעת הריון, בריאות כללית תקינה.
לאחרונה קיבלתי תוצאות בדיקות דם המעידות כי יש לי עודף ברזל (170). יש לציין שמעולם לא לקחתי תוספי ברזל. אני אוכלת המון בשר, חומוס טחינה ומוצרים העשירים בברזל. יש לי מספר שאלות:
1. האם עודף ברזל מסוכן? האם הוא גם עשוי לגרום לעייפות? כיצד ניתן להפחית את
הברזל, האם כדאי גם להימנע מירקות שעשירים בברזל בנוסף לבשר?
2. בבדיקות הדם גם התגלה כולסטרול מעט גבוה (204). וגם תת פעילות קלה של בלוטת התריס. האם יש קשר בין הדברים? האם הגלולות קשורות לתת פעילות?
תודה רבה!
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו23/09/2011שלום מיטל,
לא נראה כי את סובלת מעודף ברזל והמשיכי לאכול בריא כפי שאת אוכלת. ישנם מצבי עודף ברזל משמעותיים קליניים- יתכן משנית או ראשונית. מדד פשוט למאגרי הברזל הינו פריטין בדם. אם הוא תקין הרי שאין סיבה לחשוד בעומס ברזל (כבדיקת סקר פשוטה)
לגבי תת-תריסיות: עשוי להסביר כולסטרול מעט מוגבר וגם גלולות למניעת הריון עלולות להחמיר פרופיל שומנים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)