פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• פגישת מחזור - לא יודעת מה לעשות
    ליאת
    26/10/2017

בעוד שבועיים יש לי פגישת מחזור אחרי 20 שנה. תקופת בית הספר לא זכורה לי לטובה ולא שמרתי על קשר עם אף אחד. אני מאוד לחוצה לקראת המפגש ואני לא החלטתי אם ללכת או לא. מצד אחד אני מאוד סקרנית אבל אני חוששת שאף אחד לא יזכור אותי, שלא יהיה לי עם מי לדבר ושאני ארגיש עם עצמי רע ממש כמו שהרגשתי כשהייתי בת 17. האם לוותר וזהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגישת מחזור

יניב רוזן
    26/10/2017

היי,
    אם את השתנת ב20 שנה האחרונות אז כדאי מאד ללכת. ימי בית הספר חלפו עברו להם, ואיתן גם ההתנהגות האופיינית לגיל זה. תמיד עדיף לפעול מאדר להימנע. זו דווקא יכולה להיות סגירת מעגל נפלאה עבורך. גשי בגישה חיובית. אני בטוח שתראי שאנשים השתנו.
    בנצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סימנים מוקדמים לחרדה חברתית?
    אלה
    24/10/2017

שלום רב,
    ילד בן 4 עם היסטוריה משפחתית של חרדות ודיכאונות. אני חוששת שאולי אני משליכה עליו דברים שלא שם וזו החרדה שלי שמדברת, אבל הבן שלי לא כל כך חברותי... הוא מעדיף לשחק לבד ולא עם ילדים אחרים. האם אלא סימנים מקדימים של חרדה חברתית? אם כן, איך אפשר לטפל בזה?

הוספת תגובה

• סימנים ראשונים לחרדה חברתית

יניב רוזן
    24/10/2017

היי,
    ישנם סימנים מקדימים לחרדה חברתית, אבל חשוב לזכור שאלו רק סימנים. חשוב לזכור שילדים משתנים עם הזמן. ולכן יש לעקוב ולראות שסימנים כמו הימנעות מסיטואציות חברתיות, ישיבה בצדדים, מיעוט בשיחה, אי רצון לשחק עם אחרים, לא מחמירים. ניתן תמיד לפנות למטפלים שמומחים בתחום כדי לחזק מיומנויות חברתיות. עוד יותר חשוב זה לא להגיב בצורה חמורה ולהגביר את החרדות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום ראשון של הלימודים
    ארי
    22/10/2017

אני מתחיל מחר ללמוד במכללה ואני מת מפחד.. לא מכיר אף אחד, לא יודע מה יהיו הדרישות ואם אני אוכל לעמוד בהן ובכלל כל העניין הזה מאוד מלחיץ אותי ואם אני לא אמצא חברים או לא יבין שום דבר שהמרצים אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    יום ראשון של הלימודים

הוספת תגובה

• מסגרת חדשה

יניב רוזן
    24/10/2017

היי,
    חשוב שתזכור שינה חרדה טבעית בסיטואציות מסוג זה. מקום חדש, אנשים חדשים וכו׳. תן לעצמך את הזמן להכיר את האנשים מסביבך.זכור שהמרכיב שהכי מקל על יצירת חברויות זה סיטואציה משותפת ארוכה. דבר עם האחרים על החוויות המשותפות: קורסים, מרצים, עבודות, חומרים. זה יאפשר לך להרחיב את השיח לאלמנטים יותר אישיים. כמו אפיה אתה גר? לאן אתה יוצא לבלות? איפה היית בצבא? האם טיילת? ועוד ועוד. הלחץ, המתח, והחרדה לא מועילים. תגדיר את המשימה כאתגר ולא כקושי. עשה את שאתה יכול ודברים יסתדרו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית וקשיים להסתדר בחברת אנשים
    עידן
    20/10/2017

שלום רב,

איזה כדור פסיכיאטרי הכי מומלץ לבעיות של חרדות חברתיות וקשיים להסתדר עם אנשים? באף מקום שאני נמצא אני לא מסתדר עם אנשים...

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

יניב רוזן
    20/10/2017

היי,
    שאלות בנושא טיפול תרופתי מתאימות יותר לפסיכאטרים. פנה לפורום מתאים יותר. באופן כללי תרופות מקו ראשון ממשפחת ssri.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור על עצמי בהרבה מאוד מילים
    אלי
    16/10/2017

היי לכולם, לא ממש מכיר את הפורום הזה אבל נראה לי שאני צריך עזרה קטנה...לא מתבייש לבקש .אני חייל צה"ל ואני מרגיש שיש לי הרבה דברים חסרים , או חסכים אפשר לקרוא לזה. לא כתבתי את השם המלא שלי כי אני הולך לכתוב דברים קצת אינטימיים ומקווה לתגובות טובות ורציניות. אתחיל בשגרה ואעבור לעצמי : אני ג'ובניק בבסיס פתוח ומסיים כל יום ב5, יש לי את החברים הכי טובים בצבא , אוהבים אותי וגם אני אותם, במיוחד אחד שבאמת איתי כל יום ( באותה מחלקה ) והוא כמו אח נוסף בשבילי, גם כשאני הולך לתורניות מטבח תמיד שמחים שאני בא ואם אני מאחר הם אף פעם לא עושים לי כלום( הנגדים) התגייסתי באוגוסט 16 וביקשתי בסיס רחוק - 11 3, קצת מוזר נכון? רציתי להיות בבסיס סגור כי שם יש חיים. זה לא הלך, אז הגשתי טופס 55 לקרבי , והגעתי עד לסגן אלוף, באמת רציתי למרות שקרבי לא אבל חשבתי שזו הדרך היחידה, כמובן שלא הלך אבל כבר שכחתי מזה. ועכשיו אני אחזור אחורה עוד- ביסודי היו לי שתי חברים והאמת שסבלתי, הקניטו אותי והרביצו לי לא מעט וכל הזמן לברוח. בחטיבה, הייתי בכיתת מוזיקה מדהימה , אבל משום מה תמיד הרגשתי " סוג ב' " כי אני הייתי עיוני והם מוזיקה. היה לי שם גם 2-3 חברים שאחד מהם היה חבר ממש טוב - הכוונה לאחד שנפגש איתי אחה"צ . בתיכון היו לי 2 חברים שהם החברים הכי טובים שלי עד היום! וזכיתי בהם! הייתי בכיתה מדהימה, הכרתי מלא אנשים, היינו מי' עד יב' ביחד . בכיתה יא' בהתחלה רציתי לעבור כיתה לא זוכר מאיזו סיבה ...אבל בהמשך כזה לא היה אפשרי, התרגלתי לכולם והיה ממש כיף, והתחברתי עם עוד ילדים מהכיתה שכל פעם כשאני רואה אותם היום בחוץ אנחנו שמחים לפגוש אחד את השני, והיינו נפגשים גם אחה"צ גם עם אלה שלא הייתי הכי קרוב אליהם בכיתה, בכל מיני מפגשים . ושוב אני חוזר לצבא, אז כשהבנתי שאני לא " יוצא לקרבי " , הבנתי שגם אני לא יכול לצאת מהמחלקה שבה אני נמצא - בדיוק כמו שרציתי לעבור כיתה ביא'. אבל אני לא מתחרט על המקום שאני נמצא בו . למרות זאת , אני סובל ואני לא יודע למה , הבנתי שאני צריך לבנות לעצמי " חיים של ג'ובניק " אבל אני לא מצליח . עם השני חברים הכי טובים שנשארו לי - נקרא להם א' וצ' - די עסוקים והיינו נפגשים רק פעם בסופ"ש השנה הזאת לכמה שעות וזהו... כשסיימתי את הקורס שעשיתי ( לאחר 6 חודשים מתחיל השירות ) תמיד היה דבר אחד: לסיים את הבסיס ולבוא הביתה - ושיעמם לי, כי הדבר היחיד שאני עושה זה לנגן ולשיר - ואני מודה בזה שאני שר יפה מאוד ומנגן ביוד'לה בר וגם הלכתי לאקס פאקטור לכמה אודישנים, אבל נמאס לי. אז התחלתי לעבוד בפיצה האט - אבל הרגשתי שאני לבד ואין חברים . נשארתי שם כי היו לי תנאים טובים ואירועים חברתיים בחגים אבל הרגשתי לבד, לא שייך , ועזבתי . שבוע לאחר מכן , הכרתי מישהי שבדיוק כמוני , יצאנו באותו יום שהכרנו ואחרי יום סיננה אותי והאמת שבצדק- התקמצנתי עליה ^^. הרגשתי שאני חייב ס@ס אז הלכתי למקום שבו עושים את " טיפול " המתאים . שבוע בערך לאחר מכן הלכתי למסעדת בשרים - יש לי זיכרון פנומנאלי , זכרתי את כל התפריט ומה יש בכל מנה . עבדתי שם שבוע, כי בעל המקום אמר לי : " לפה אתה בא לעבוד נטו, לא לדבר עם חברים ". אז חיפשתי עוד עבודה והלכתי להתלמדות ביוד'לה כמלצר ואז כמתפעל עמדת נרגילות( זה מהימים האחרונים ) אבל עפתי משם כי לא קמתי היום לצבא - שעות מאוד מאוחרות והאמת? הרגשתי לא שייך , עוד הפעם! רק בימי שני שיש ערב פתוח במקום והאנשים ששרים גורמים לי להרגיש ממש טוב במסעדה! חוץ מזה אני הולך לעוד ראיון עבודה בדלי ק

הוספת תגובה

• פה ושם

יניב רוזן
    17/10/2017

היי,
    בלי שם מלא, אבל כן תמונה. קצת מוזר. תמיד אפשר לפנות להתייעצות עם מטפל כדי ללמוד עוד על עצמך. החשוב ביותר שאתה פעיל בחייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרגישה כמו עצמי
    קטיה
    15/10/2017

הרבה פעמים כשאני בסיטואציות חברתיות, גם עם משפחה ועם חברים אבל בעיקר עם אנשים זרים, אני מרגישה שאני לא באמת אני. כאילו אני עוטה מסכה בלתי נראית והמילים שאני אומרת והמעשים שאני עושה הם של מישהו אחר ולא שלי. אני לא מצליחה לשלוט בזה, גם כשאני מודעת לזה באותו הרגע ולא רק בדיעבד...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרגישה כמו עצמי

הוספת תגובה

• אינטרוספיקציה- חוויה חוץ גופית.

יניב רוזן
    17/10/2017

שלום,
    קיים מצב של התקף חרדה הדומה מאד למצב של ״חוויה חוץ גופית״, או ״ניתוק מהעצמי״. מצב זה נקרא אינטרוספיקציה. כלומר, המיקוד קשב של האדם מופנה כלפי פנים וממוקד ברגש ובמחשבות ובעצם יוצר חוויה של התנתקות והתבוננות חיצונית של האדם על עצמו.
    סביר להניח שזה מה שאת חווה. שזה בעצמם סוג של התקף חרדה.
    יחד עם הנאמר חשוב לבחון את הנושא בקפידה עם מטפל, ואין להתייחס לנאמר
    כקביעה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא מוכן לדבר בציבור
    טלי
    10/10/2017

הבן שלי בן 14, ביישן אבל כן חברותי, בסך הכל הוא מתנהל בסדר גמור, חוץ מבעיה אחת - הוא לא מוכן לדבר בציבור, אם זה בדיונים בבית הספר, בטח שלא פעילויות שהוא צריך להעביר בשיעור והוא אפילו לא מוכן לקרוא מהאגדה בליל הסדר עם המשפחה!! בגלל שזה מאוד נקודתי אני לא יודעת אם כדאי לשלוח אותו לטיפול, האם יש לך עצה בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא מוכן לדבר בציבור

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ספציפית

יניב רוזן
    10/10/2017

שלום,
    קיימת חרדה חברתית כללית, כלומר מספר זירות שונות בהן האדם חווה חרדה. לעומת זאת, קיימת חרדה חברתית ספציפית כאשר מדובר בקושי בזירה יחידה. הבעיה של בנך ניתנת לפתרון וחשוב מאד לא להזניח משום שתמיד יש פגיעה בהערכה העצמית ומעגלים שליליים אחרים. פנו לטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושלשולים לפני פרזנטציה
    נטלי
    08/10/2017

כחלק ממסגרת העבודה שלי אני צריכה להעביר אחת לרבעון פרזנטציה מול הרבה אנשים חשובים. כל פעם שאני צריכה להעביר את הפרזנטציה יש לי כאבי בטן וגזים ושלשולים. כל אלה חולפים ברגע שאני מסיימת את ההרצאה. ברור לי שזה מלחץ אבל מה אני יכולה לעשות נגד זה? תחושת של גזים באמצע הרצאה זה לא כל כך נעים...

הוספת תגובה

• דיבור בפני קהל

יניב רוזן
    08/10/2017

היי,
    רבים מתלוננים על תופעות דומות לפני ובמהלך דיבור מפני קהל. את מציינת שהמאזינים הם אנשים חשובים. אם הם לא היו אנשים חשובים, לדוגמה ילדים, האם התסמינים היו דומים? סביר להניח שלא. אז אנחנו מבינים שההשפעה של צורת החשיבה היא דרמטית, וזה מה שלומדים בתהליך הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי, יחד עם למידה של מיומנויות חשובות כדוגנת, שפת גוף, אינטונציה, הבעות פנים ועוד. וכמובן מתרגלים את הסיטואציה עוד עוד. אז ההחלטה היא שלך.!את יכולה לתרגל את הפרזנטציה בפני אנשים כדי ליצור אלמנט של התרגלות. או, שאולי לפנות לטיפול האמור ולעבוד בצורה ממוקדת על ההגשה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - נרכש או תורשתי?
    ליאור
    03/10/2017

לפני חצי שנה אשתי עברה אירוע מאוד מביך בציבור, מאז היא לא ממש עצמה ומראה סימנים של חרדה חברתית. אחותה מאובחנת כדכאונית ומטופלת בכדורים. מעניין אותי לדעת אם יכול להיות שזו חרדה חברתית והאם זה נרכש ונוצר בגלל אותה חוויה טראומתית שהיא חוותה או שזה תמיד היה שם לאור ההיסטוריה המשפחתית שלה וזה פשוט התפרץ בגלל האירוע? כמו כן, איך אפשר לעזור לה בהנחה שהיא מכחישה את חומרת המצב ומסרבת ללכת לטיפול ולאבחון?
    תודה מראש,
    ליאור

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - גורמים אפשריים.

יניב רוזן
    03/10/2017

היי,
    האמונה הרווחת היא שקיימת תשתית ביולוגית - גנטית אשר מהווה תשתית להתפרצות של בעיה נפשית. יחד עם זאת, הנסיבות יכולות להיות מגוונות יותר. אירועי חיים, נטיות מולדות, מבנה אישיותי, תכונות אופי, נטייה לחשיבה שלילית ומעוות, ועוד. תלוי את מי שואלים. סימן ההכר של חרדה הוא התגברות של התנהגות הימנעותית, כדוגמת סיטואציות חברתיות. אני מציע שתציג לאישתך מאמרים בתחום של חרדה חברתית. ישנו גם שאלונים בתחום שיכולים לתת אינדיקציה באם קיימת חרדה חברתית. באם קיימת הפרעה חשוב לדעת שניתן לטפל בחרדה חברתית בהצלחה רבה ( טיפול קוגניטיבי התנהגותי) לולא כך, חרדה עשויה לעבור התניות ולהתרחב למצבים נוספים. לכן, קיימת חשיבות לטיפול הולם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 ביישנות קיצונית
    טליה
    01/10/2017

הבת שלי בת 8 מאוד ביישנית, היא לא מצליחה לייצר חברויות לא בחוגים ולא בבית הספר. היא לא רוצה ללכת למסיבות יום הולדת של חברים בכיתה והיא מסתגרת בחדר כשבאים חברים עם הילדים שלהם היא לא רוצה לשחק איתם. אנחנו מפחדים שהביישנות הזו היא למעשה חרדה חברתית, איך אפשר לעזור לה לפני שהמצב יחמיר?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 ביישנות קיצונית

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית

יניב רוזן
    01/10/2017

שלום,
    אתם צודקים בהערכה שלכם. אכן מדובר בחרדה חברתית. על פי התיאור שלכם הסבירות שהסימפטומים שאתם מתארים רק יחריפו עם חלוף הזמן. אי לכך, עולה הצורך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי עם דגש למטפל שהוא מומחה בתחום של רכישת כישורים חברתיים וטיפול בחרדה חברתית עם דגש על ביישנות.
    חשוב לדעת שניתן לטפל בבעיה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת ממה שיקרה בצבא
    נועה
    28/09/2017

היי,
    אני נועה ואני בת 18 לפני גיוס. תמיד הייתי ביישנית והתקשיתי למצוא חברים, יש לי שתי חברות טובות שהן כל העולם החברתי שלי בעצם וטוב לי עם זה.
    אני מתגייסת בשבוע הבא ואני מיועדת לתפקיד מסוים שרוב הסיכויים לא יהיה קל"ב ואני ממש מפחדת מהגיוס ומהשירות ומהאנשים ומהמפקדים, כשאני חושבת על השנתיים הבאות אני רואה רק פחד ואימה...

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת ממה שיקרה בצבא

הוספת תגובה

• פחד ממסגרת צבאית

יניב רוזן
    28/09/2017

היי נועה,
    רבים חוששים מהיציאה מהבית וההתגייסות לצבא. זהו מצב חדש לחלוטין ולכן טבעי שיעורר חששות ופחדים. הרקע האישי שלך בוודאי תורם את חלקו להגברת הפחד.
    אם רצונך בקבלת מספר טיפים אומר שאת צריכה לתת לעצמך את הזמן להתרגל למערכת. אנחנו לא נקבעים על פי תקופה קצרה. לכן, יחד עם חלוף הזמן וסבלנות תוכלי ליצור לעצמך חברות ולהשתלב במערכת. זה מאד טבעי שהתכונות האישיות שלנו מוצנעות כאשר אנחנו מגיעים למקום ולסביבה חדשה. אל תהיי ביקורתית כלפי עצמך, ושוב העניקי לעצמך את הזמן עד שתרגישי בנוח עם האנשים מסביבך ואז תוכלי לחשוף את המיוחדות שלך.
    אם רצונך בהכוונה אחרת, אומר שניתן לעבוד על כישורים חברתיים עם מטפל. ניתן גם לעבוד על הורדת הפחדים והמתח. לשם כך, מומלץ שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד צרכים. חשוב באמת לעבוד ממוקד לעבוד על הכישורים החברתיים שלך. זה מאד יעזור לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ מראיונות עבודה
    יובל
    26/09/2017

אני מחפש עבודה כבר כמה זמן ויש לי את כל הנתונים הנכונים ומזמינים אותי להרבה ראיונות עבודה אבל אני לא מצליח לעבור את שלב הריאיון. לפני כל ריאיון אני נכנס לחץ ולחרדה, לא ישן בלילה שלפני ולא מצליח לתפקד כמו שצריך בזמן הריאיון. ריבוי הריאיונות והאבטלה הממושכת גורמת לי להסתגר ואפילו לדיכאון. מה אני יכול לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ולחץ מראיונות עבודה

הוספת תגובה

• חרדה בראיונות עבודה

יניב רוזן
    26/09/2017

שלום,
    מבלי להתפלפל יותר מידי, אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגות ממוקד צרכים. בתהליך תלמד להוריד את החרדה, לשנות את המחשבות ולתרגל ראיונות כאשר המטפל עובד איתך על שפת הגוף, אינטונציה ועל תכנים רלוונטיים לראיון. חבל לבזבז זמן ועוד מקומות עבודה אופציונליים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהתחלה של מסגרת חדשה
    רז
    24/09/2017

אני מתחיל בחודש הבא ללמוד באוניברסיטה ואני מאוד לחוץ ולא מפסיק לחשוב על זה. מהבחינה הלימודית אני לא מפחד, אני טוב בזה ואני מאמין שאהיה בסדר, אבל כיתות גדולות עם הרבה אנשים, החלפת סיכומים, כל זה. אני אפילו לא יודע איך להתחיל וזה מלחיץ אותי ממש, אפילו חודש לפני אני כבר לא מצליח להירדם

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהתחלה של מסגרת חדשה

הוספת תגובה

• חרדה ממסגרת חדשה

יניב רוזן
    24/09/2017

היי,
    צריך לכור שבסיטואציות חדשות מהסוג שאתה מתאר מעוררות חרדה טבעית. אני ממליץ
    לך לקחת את הזמן. הקפד להצטרף לקבוצות בצורה הדרגתית, והקפד עם המשכיות. באופן דומה עשה עם יחידים. ציפיות תואמות מציאות הן חשובות, ואין לצפות להכיר או ליצור חבריות בזמן קצר.
    ולמרות זאת, במידה וסיטואציות מהסוג הזה עוררו בך רגשות דומים גם בעבר, כדאי
    לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד בו תוכל ללמוד את הכישורים החברתיים, ולטפל ברגשות השליליים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להתפנות בסיטוצאיות חברתיות
    אלה
    16/09/2017

אני בת 23, מלא חברים טובים סובבים אותי, מאד אוהבת לבלות איתם ולהתראות אבל יש בעיה אחת שמשליכה על כל הדבר הזה:
    אני לא יכולה לעשות קקי כשהם אצלי בבית.
    והרבה יותר מזה...
    אני לא ישנה אצל אנשים למעט המשפחה המצומצת מאד שלי,
    לא מבלה עם אנשים יותר מכמה שעות,
    לא יכולה לגור בדירת שותפים עם שירותים אחד.

אני סוחבת איתי אי נוחות וכאבי בטן עזים,
    לפעמים ימים שלמים במצבים שאין ברירה,
    לאור המודעות שפיתחתי אני מנסה להרגיע את עצמי
    ללכת לשירותים ולנסות לשבת כמה דק׳ אבל זה לא מצליח, אני מרגישה שכל העיכול משתבש מעצם הידיעה שלא אצליח לעשות את צרכיי כראוי.
    מרגע האכילה אני כבר מרגישה את האוכל מתיישב לא טוב ואז ברגע שאני מגיעה למקום שקט , בלי שום בן אדם שיכול ״להפריע״ לי, חוזרת אליי תחושת הבטן הנורמאלית ואני מצליחה לעשות קקי כאילו לא הייתה שום בעייה.

עכשיו הגיעה נק׳ השיא של הדבר הזה,
    חיפשתי דירה הרבה זמן ומצאתי אחרי הרבה חיפושים דירה שבה יש לי שירותים משלי ולחברה שאני גרה איתה שירותים משלה. ובכל זאת, כל עוד יש אנשים בבית אני לא מצליחה להיתפנות.
    כבר שלושה ימים , אני מנסה לשבת בשירותים הפרטיים שלי, שנמצאים בתוך החדר שלי , בתוך הבית שלי, ולא מצליחה להירגע.
    זה מאד מתסכל ואני לא מצליחה לחשוב על כיוון לפיתרון, אודה לעזרתכם.
    האם אתם מכירים תופעה כזו? לאיזה תחום הייתם משייכים אותה?

תודה

הוספת תגובה

• קושי להתפנות בנוכחות אחרים.

יניב רוזן
    17/09/2017

היי,
    הבעיה שאת מציינת שייכת בוודאי לתחום החרדה החברתית. ישנם אנשים שמתקשים לדוגמא להטיל שתן בשירותים ציבוריים, אחרים שלא אוכלים ליד אחרים, כאלה שמתקשים לכתוב בנוכחות אחרים, ואחרים שאפילו שמתקשים לשתות בנוכחות אחרים. וישנם עוד דוגמאות כאלה. את ממקדת יותר מידי קשב בתחושות הבטן שלך. מיקוד הקשב גורם לך להיות ערה יתר על המידה בשינויים קטנים בתחושה. מעבר לעבודה שטיפול cbt יכול לסייע, אני חושב שתהליך של מיינדפולנס יכול לסייע רבות ביצירת הרגעות והרפייה, הסחות דעת ועוד. קראי על הנושא. לדעתי זה הדבר הנכון מבחינתך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מחתונה בשבוע הבא
    עמיר
    14/09/2017

אני מחויב ללכת לחתונה שאני לא מכיר בה אף אחד חוץ מהחתן. מה שיותר גרוע זה שאני כן מכיר אנשים אבל שהיחסים שלנו רעים. זה מכניס אותי ללחץ נורא שאני אפילו מתקשה להירדם בלילות. באמת שאין לי אפשרות לא ללכת לחתונה אז איך אני יכול להתמודד על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מחתונה בשבוע הבא

הוספת תגובה

• חרדה לקראת אירוע

יניב רוזן
    14/09/2017

היי,
    היי,
    זוהי תשובה שנתתי בפורום דומה לשאלה זהה. התשובה כתובה בלשון נקבה, אז מצטער על זה. ואם תמצא עזרה בתשובה הרי שהשגנו את המטרה.

אחת התכונות הייחודית לחרדה היא היכולת לנוע בזמן. כך, אירוע מהעבר יכול לחזור במלוא עוצמתו להווה, ואירוע מהעתיד יכול להלחיץ אותי כאילו הוא מתרחש כרגע.
    חשוב שתזכרי שאנחנו לעולם לא נקבעים לפי אירוע אחד. גם אם לא תיהני או תהי קצת בצד זה לא ישנה דבר ממי שאת באמת.
    דבר אחר, ציפיות תואמות מציאות חשובות פה. את לא הולכת לאירוע מהנה במיוחד וזה בסדר.
    זכרי,שחברויות הן קודם אינטרס. נסי אולי לדבר עם האנשים שאת מציגה כלא אוהבת. אולי דברים השתנו. וגם אם את לא אוהבת אותם יש לך אינטרס אולי להעביר איתם קצת זמן.
    נסי לנצל את ההזמנות להכיר אנשים חדשים.
    והדבר הכי חשוב, יהא אשר יהא, הקפידי על שפת גוף חיובית, הגבירי התנהגויות חיוביות, צחוק בקול רם, חיוך גדול גם אם מזויף. עמידה איתנה והליכה.
    ולבסוף, נסי לעבוד קצת על נשימות. זה מסייע להוריד חרדה. צפי בסרטוני מיינדפולנס.
    אל תתני לאנשים האלה ולחרדה יותר מידי כבוד. סימכי על עצמך. גורלך לא עומד להיקבע באירוע הזה. פרופורציות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה