מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב של קיפאון מול אנשיםאודי22/02/2018
כשאני צריכה לעמוד מול אנשים ולדבר אני נכנס למצב של קיפאון ופשוט לא מסוגל, איך אפשר לשנות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה היוצר קיפאון
יניב רוזן25/02/2018היי,
תגובת קיפאון היא תגובה נפוצה במצב של חרדה. זה בעצם התקף חרדה. חשוב מאד לעשות תהליך טיפולי מסוג פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותי. זהו טיפול ממוקד מטרה וצרכים בו עובדים על שינוי דפוסי חשיבה מעוותים שמעוררים את החרדה, לומדים להכיר את החרדה ולהבין את התרומה של המטופל לקיומה. לומדים לשנות את המחשבות הללו. עורכים תהליך של חשיפה הדרגתית לסיטואציה יחד עם רכישת מיומנויות חברתיות כדוגמת שפת גוף, ניהול שיחה, הצטרפות והתנהלות קבוצתית ועוד ועוד.
גש למטפל שמומחה לטיפול בחרדה חברתית ורכישת כישורים חברתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לנהל סמול טוקליאור20/02/2018
אני פשוט לא מצליחה בדבר הזה, אני מרגישה שכל דבר שאני אומרת הוא עקום, אנשים מגיבים מוזר למה שאני אומרת... מרגישה שכולם יודעים לעשות את זה באופן טבעי ורק אני תקועה כמו נעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמול טוק
יניב רוזן22/02/2018היי,
מיומנויות וכישורים חברתיים ניתנים ללימוד אצל מטפלים שמומחים בטיפול בחרדה חברתית ורכישת כישורים חברתיים. בתהליך מלמדים לדוגמה את אומנות השיח שכוללת מין הסתם אלמנטים של סמול טוק, הרחבת השיח ועוד המון טכניקות בנושא. אם זה מציק לך פני למטפל שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידות עצומה אחרי פרידהאודי18/02/2018
בן 36, בת הזוג שלי ואני נפרדנו אחרי חמש שנים, כבר לא מצליח לזכור מה היה לפני אבל עכשיו כשהיא הלכה אין לי עוד חברים. הפעילויות החברתיות המעטות שהשתתפתי בהן היו של חברים שלה, איבדתי קשר עם מעט החברים שהיו לי לפני. אני בודד ואומלל ולא יודע איך יוצאים מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבנות מחדש אחרי פרידה
יניב רוזן19/02/2018היי
אני מבין את המצוקה שלך. אבל אני חושב שאפשר וניתן לשנות את המצב.
ראשית, נסה לחדש קשר עם חברים מהעבר. אני מניח שתתמלא לגלות שיש דברים שמתחילים בדיוק היכן שפסקו. חדש את הקשר בהדרגתיות ותבנה אותו מחדש. מלבד זאת, צור הזדמנויות חדשות. יש חוגים, תחביבים ופעילויות חברתיות קהילתיות רבות. גש והתחל למלא את החיים שלך בתוכן.
גם בפייסבוק יש קבוצות של טיולים ומפגשים חברתיים. צא. טייל. והכר אנשים.
באופן דומה תתחיל לחזק קשרים עם אנשים בעבודה וכו וכו. אגב אתרי הכרויות כבר הזכרתי???
הכול תלוי רק בך. שאדם מוכן, אוהב וגאה בעצמו הוא מגלה שיש המון שערים פתוחים והזדמנויות חדשות. לעומת זאת, שאין הדברים כך, לא משנה איזה שער יפתח בפני הוא לא יעבור בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת לחץ בסביבה הומהאביטל15/02/2018
אני חברותית ויוצאת ונהנית להיות עם אנשים אבל כשאני מגיעה למקומות הומי אדם, כמו קניונים או הופעות, אני נהיית ממש לחוצה, גלי חום, תחושת לחץ ועצבנות. האם זה נחשב לחרדה חברתית? מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגורפוביה? הפרעת פניקה? או אולי חרדה חברתית ספציפית?
יניב רוזן19/02/2018היי,
ישנה חרדה הנקראת אגורפוביה ״פחד מכיכר העיר״ או במילים אחרות חרדה ממקומות הומי אדם. לעומת זאת, בהפרעת פאניקה יכול להיות תגובה חרדתית למקום בו חווה האדם אירוע חרדתי מפתיע מחוץ לתחום קשר מסוים. כתוצאה מכך, מתחילה מסכת של הימנעויות מהמקומות בהם האדם חווה חרדה. חרדה מקומות הומי אדם כמו קניונים מפוצה מאד.
לבסוף, קיימת חרדה חברתית ספציפית. כלומר רק בזירה או בסיטואציה חברתית מסוימת, בעוד שבאירועים ומצבים אחרים האדם לא יחוש כול חרדה.
ממליץ בחום לפנות לאיש מקצוע ולעבור אבחון מסודר בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזניחה את עצמה וממעיטה לצאתיותם13/02/2018
אחותי השתחררה לא מזמן מהצבא, מאז היא לא עושה עם עצמה יותר מדי. יש לה חברים אבל היא בקושי יוצאת מהבית, הם כן באים אלינו לפעמים. גם כשהיא יוצאת היא מאוד מוזנחת, היא כן מתקלחת אבל מתלבשת זרוק ולא מסתרקת ודברים כאלה, משהו שלא היה סיכוי שיקרה לפני כמה חודשים. אני דואג לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוש מוזנח
יניב רוזן14/02/2018היי,
את דואגת לה וסביר להניח שבצדק. מראה חיצוני מוזנח יכול להוות מנורה אזהרה. ואולי קיים סיפור יותר גדול בהיחבא. אני כמובן לא יכול לדעת, אבל כדי להמשיך לבדוק את הנושא הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייט ראשון - מתה מפחדתמר08/02/2018
אני חושבת שיש לי חרדה חברתית, אני עונה על כל התסמינים שבספר... מעולם לא היה לי חבר רציני ומעולם לא יצאתי לדייט אמיתי. חברה שידכה ביני לבין חבר שלה בעבודה, התכתבנו קצת ודיברנו בטלפון כמה דקות וקבענו למוצ"ש ואני לא מפסיקה לחשוב על זה ולהיות בלחץ לקראת ואני כל הזמן רוצה לבטל אבל מכריחה את עצמי שלא.. בקיצור אני משתגעת לקראת הדייט וחוששת מאוד מאוד, איך אני יכולה להירגע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשיים רגשיים צריך לטפל
יניב רוזן08/02/2018היי,
אני אנסה לענות צורה צרה לשאלה שלך, אבל קודם לא אחסוך את דעתי. חבל מאד שאדם שיודע שיש לו קושי בוחר להתעלם ממנו, לסבול, ולפגוע בהתפתחות האישית שלו.
שימי לה למחשבות שלך. מחשבה היא לא מציאות. המחשבות השליליות שלך שצופות תוצאות שליליות במפגש הן מחשבות של החרדה. נסי לזהות את המחשבות שלך. אני יוצאת למפגש היכרות עם גבר. בסך הכול זה אירוע נחמד. אני יודעת שאני אחלה ומעניינת ואין לי סיבה לחשוב שלא אצליח.
דבר אחר, נסי לעשות תרגילי נשימה. יש המון סרטונים ביוטיוב. זה מרגיע את החרדה.
תלכי ותעסוקה את הטוב ביותר שלך. אם תראי שקשה לך את יכול ללכת לשירותים, לסדר את המחשבות, להירגע וכו. החשוב מכול שלא תמנעי ותבטלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן ללמוד כישורים חברתיים?אנוני03/02/2018
היי אני לא בטוח שמה שיש לי נופל לגמרי בתחום של חרדה חברתית. אני לא חרד בחברה ויש לי ביטחון עצמי סביר. הבעיה היא שאני לא מצליח לדבר עם אנשים. אין לי מה להגיד להם. אלו כישורים חברתיים שהיו לי בעבר, אבל נעלמו לי. אפשר ללמוד באיזשהו מקום את הכישורים האלו מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן ללמוד ולשפר מיומנויות חברתיות
יניב רוזן04/02/2018היי,
קצת מוזרה הטענה שלך ואני אסביר מדוע. התנהגות היא מיומנויות שנרכשת על ידי תרגול ואימון וחווית הצלחה. השימוש במילה נרכשת אינו מקרי. התנהגות היא כמו חומר קיים. כלומר, אם בעבר ידעת לנהל שיחות אז סיבה שיהיה שינוי משמעותי במיומנויות. ובכול זאת, יש דבר אחד יותר חזק “מחומר קיים״, או התנהגות וזו לבטח המחשבה. שם לב אם יש שינוי חשיבתי אצלך? מחשבות כדוגמת: ״בטוח לא יהיה לי מה לומר”, בטוח חושבים שאני משעמם״. אלו סתם דוגמאות.
ולכן, לשאלתך, לבטח אפשר לשפר מיומנויות חברתיות שהן בעצם התנהגויות. ברגע שמגבירים את המודעות למרכיבי ההתנהגות ולשלבים, מתרגלים ומאמנים לבטח המיומנויות החברתית תשתפר.
אתה מוזמן לפנות אליי כדי לקבל ייעוץ והכוונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפגוש את החברים של החבריובל01/02/2018
אני לא יודעת אם זה נכנס לקטגוריה של חרדה חברתית אבל יש לי חבר חדש, אנחנו יוצאים יחד כמה חודשים. עוד לא יצא לי לפגוש חברים שלו והוא מאוד רוצה לעשות איזה מפגש ואני כל הזמן דוחה ומבטלת כי אני ממש לחוצה ומתפדחת... אני יודעת זה חשוב לו ושגם במוקדם או במאוחר זה יהיה חייב לקרות, אבל אני פשוט לא מסוגלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT יכול לסייע מאד
יניב רוזן01/02/2018היי,
חרדה היא (בין היתר) תגובה רגשית חזקה לאירוע שאינו מסוכן. ההתבטאות שלך במילים ״אני לא מסוגלת״, אכן מעלה את הסבירות שאכן את מתמודדת עם חרדה חברתית. הניחוש שלי שאת חוששת משיפוטיות ומביקורת של החברים. את חוששת מתוצאות גרועות (חשיבה קטסטרופלית)
ההמלצה שלי אלייך היא פשוטה, חבל לפגוע בחיים שלך בגלל החששות הללו.
גשי לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד אצל מומחה בחרדה חברתית. זהו טיפול מצוין וקצר שעשוי ליצור שינוי מאד משמעותי לטובה. צריך לטפל היכן שאנחנו מזהים שקשה לנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד פשוט
אלכס05/02/2018לפגוש את כול יחד לא טוב . תדברי עם החבר ותתחילי בחבר אחד או שניים ולאט לאט תכירי כך את כולם .
זו הדרך הכי מהירה וקלה ותראי שהכל יהיה בסדר . גם הוא יצטרך להכיר את החברים שלך וגם לא לא יהיה קל . כי מן הסתם שופטים ישר מבלי להכיר עד שממש מכירים . מה שחשוב שהוא יראה לחברים שלו תמונות שלך . אני בטוחה שהוא מספר עלייך וככה יהיה יותר קל - והכי חושב לא לחשוב יותר מידי - פשוט וקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד פשוט
אלכס05/02/2018לפגוש את כול יחד לא טוב . תדברי עם החבר ותתחילי בחבר אחד או שניים ולאט לאט תכירי כך את כולם .
זו הדרך הכי מהירה וקלה ותראי שהכל יהיה בסדר . גם הוא יצטרך להכיר את החברים שלך וגם לא לא יהיה קל . כי מן הסתם שופטים ישר מבלי להכיר עד שממש מכירים . מה שחשוב שהוא יראה לחברים שלו תמונות שלך . אני בטוחה שהוא מספר עלייך וככה יהיה יותר קל - והכי חושב לא לחשוב יותר מידי - פשוט וקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלואה בבית ואומללה בחוץעדן30/01/2018
בת 31, רווקה, גרה לבד. הרבה פעמים אני חוזרת הביתה ישר אחרי העבודה ואז אני מרגישה כלואה בבית ותחושת אומללות של חוסר חברים וחוסר אהבה. מצד שני כשאני יוצאת עם חברים או הולכת לאיזו הופעה או משהו חברתי אני מרגישה אומללה ולא קשורה ולא שייכת. אני מרגישה שזה מלכוד 22 שאי אפשר לצאת ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחוסר הנאה
יניב רוזן30/01/2018היי עדן,
מהכתוב עולה כי את סובלת מדיכאון (יכול להיות גם מחרדה חברתית). אחד המאפיינים של הדיכאון הוא חוסר היכולת לחוות הנאה וריגוש גם כאשר אני עוסק בפעילות מהנאה, כמו המפגש עם החברות. המחשבות שבד"כ רצות בראש הן "אז גם אם יהיה לי כיף עכשיו זה ישנה משהו? הרי אני אחזור הביתה והכול יהיה אותו דבר".
חבל מאד שאת מתמודדת לבד עם המצב. אני ממיץ לך בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר מוכח ביעילותו בטיפול בדיכאון וחרדה. יש כול כך הרבה מה לעשות. את יכולה להיכנס לאתר שלי יש שם המון משובים של אנשים שטיפלו בעצמם וניצחו את הדיכאון והחרדה. זה אפשרי. טפלי בעצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי סוג טיפול בבעיות חרדהעמרי28/01/2018
אני סובל מחרדה, הלכתי למטפל בשיטת cbt במשך חצי שנה, דיברתי הרבה והגעתי למסקנות מעניינות, אבל זה לא עוזר לי בחרדות. למה זה לא עובד עלי? האם יש שיטת טיפול אחרת שיכולה לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACT - טיפול בקבלה ומחויבות בחרדה
יניב רוזן28/01/2018היי,
ראשית לומר שהטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הנו טיפול מצוין בחרדות. אנני יודע כיצד התבצע הטיפול ולכן אינני יכול לדעת למה לא חל שיפור במצבך.
ובכול זאת, קיים טיפול נקרא ACT. טיפול בקבלה ומחויבות. זהו טיפול מצוין שיכול לסייע רבות. קרא על הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי קול בעבודה קבוצתיתמתן25/01/2018
במסגרת הלימודים היינו צריכים להתחלק לקבוצות בשביל עבודה להגשה. בגלל שאני לא ממש מכיר אנשים בקורס הזה הצטרפתי לקבוצה של כמה חברים והם לא ממש שמחו מזה אבל השלימו עם העניין. הבעיה היא שזה לא שהם לא נחמדים אבל אני מרגיש שהקול שלי לא נשמע, אני מציע הצעות והם מהנהנים אבל שום דבר לא תופס. אז כבר הפסקתי ואני פשוט יושב שם ומרגיש כמו אוויר. אני מפחד שהם יגידו בסוף שלא עשיתי כלום וזה יפגע לי בציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
יניב רוזן25/01/2018היי,
הרבה יותר חשוב מהציון זה שתלמד לדרוש את המקום שלך בקבוצה וללמוד להתנהל בה. יש כול כך הרבה מה ללמוד בנושא. באופן דומה צריך לחזק אסרטיביות, וביטחון.
ממליץ לך בחום לפנות למטפל שמומחה בהתנהלות חברתית שיוכל להדריך אותך איך להתנהל. אין הדברים סבוכים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם וכיצד להפסיק טיפול תרופתישירה21/01/2018
היי. אני מטופלת בטיפול תרופתי (רסיטל/ציפרמיל) כבר 10 שנים.
בעבר היה לי נסיון להפסיק שלא צלח בעקבות תחושות של חוסר יציבות רגשית שנגרמו בעקבות כך בשבועות הראשונים שלאחר ההפסקה (תחושות דכאון וחרדה גבוהות).
קראתי שאין מחקרים שיעידו על השלכות הטיפול לטווח הארוך.
ובכלל, הייתי רוצה מאוד להפסיק את השימוש בכדורים. לא אוהבת את התחושה שאני תלויה במשהו חיצוני שאחראי על מצב הרוח שלי. מצד שני, אני זוכרת שהייתי מוציאה המון אנרגיות כדי להרגיע את עצמי לפני הטיפול התרופתי וזה עייף אותי מאוד.
מה עושים?
יש אלטרנטיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה וסיום נטילת טיפול תרופתי בעזרת מטפל
יניב רוזן21/01/2018שלום,
ההנחה היא שתרופות לאורך זמן מאבדות מהאפקטיביות שלהן. כמו כול תרופה תמיד יש נזקים לגוף כמו פגיעה בהתרבות תאים (אפשרי), פגיעה בכבד (אפשרי) וכו. ישנם מטופלים כרוניים שכך מספר שנים מעבירים אותם מטיפול תרופתי אחד לאחר לאחר ש אפקטיביות יורדת, וחוזר חלילה.
מה שבאמת חשוב, כאשר חושבים לעשות הפחתה בטיפול תרופתי, רצוי שמאד לעבוד עם מטפל כמה חודשים לפני, כדי שיחזק את המטופל, יכין אותן למעמד, יזהה את נקודות התקיעות של המטופל ויעבוד עליהם. קל וחומר זה במשך זמן ההפחתה, חשוב שהתהליך ילווה עם המטפל כדי שיוכל להעריך את המצב של המטופל, יתן לו כלים, יחזק אותו וימשיך לעבוד ולייצב אותו כדי שהתהליך יצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון והתבודדות אחרי תאונהשחר18/01/2018
אח שלי עבר תאונה קשה ועכשיו הוא מרותק לכיסא גלגלים. מאדם מאושר, מלא שמחת חיים ומוקף בחברים הוא הפך למתבודד. הוא לא רוצה לדבר עם אף אחד, הוא כל הזמן עצוב לא יוצא ולא פוגש חברים. הוא הולך רק לשיקום וגם זה בקושי. הולך לטיפול כמה פעמים והפסיק. מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדימה להתחיל לפעול!!!
יניב רוזן18/01/2018היי,
אחיך צריך לפגוש את האדם או האנשים שיאירו את עיניו. ראשית, מגיע לכם סל שיקום ללא עלות. נסו לפנות לכול מיני סדנאות שעוסקות בצמיחה אישית, באושר, בחשיבה חיובית, בגילוי עצמי.
אחיך עובר תקופה קשה הוא חייב לפעול. סביר שהתפתח דיכאון. דברו עם החברים שלו, שיבואו. שלא יוותרו עליו. שילחמו עליו. גם אתם - אל תתנו לא להסתגר. קנו חמישה ספרים של אנשים שעברו טראומה קשה ולמדו לצמוח מהמקרה. זרקו לו אותם בחדר. הוא כבר יקרא. לבסוף. ממליץ לכם לפנות לפסיכולוג תומר סיברון. הוא פסיכולוג קליני ואיש של צמיחה אישית המרותק לכיסא גלגלים. יש הרבה מה ללמוד ממנו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה כתוצאה הכניסה למצב לחץרובי15/01/2018
שלום,
שמי רובי, בן 33.
בשנים האחרונות כשאני נתקל במצבי לחץ מסויימים, (דיבור עם מנכ"ל החברה, דיבור מול קבוצה.) אני מהר מאוד מתחיל להזיע בכל הגוף. אני מודע לאותם רגעים שזה עומד לקרות ועדיין לא מצליח להתגבר על העניין.
אני אדם בריא בסך הכל, לא סובל מדכאונות וחרדות.
הבעיה היא בעיה נקודתית שמגיעה ברגעים מסויימים ואני בדרך כלל יכול לצפות מתי היא מגיעה.
מה הפתרון שלדעתך אני אמור לנסות?
בברכה
רובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעה- סימפטום של התקף חרדה.
יניב רוזן18/01/2018היי,
חרדה חברתית יכולה להופיע בזירה אחת, כמו לדבר עם בעל סמכות. או בזירות רבות ושונות. התגובה הפיזיולוגית שאתה מתאר ההזעה היא כמובן קשורה לחרדה חברתית. תגובה זו שייכת למנגנון הנקרא ״הלחם או ברח״. מנגנון המופעל בעת סכנת חיים.
למרבית הפלא, אותו מגנון יופעל גם בסיטואציות המוגדרות על ידי האדם כמסוכנות או מבהילות. אם כן, המציאות שלנו היא סובייקטיבית. ולעיתים מעוות לחלוטין. לדוגמה, מרבית האנשים יודעים וחושבים שאין כול סכנה לדבר בקבוצה. במצבים המחלצים שאתה מתאר, ההזעה מופיעה כדי לקרר את הגוף שאמור להילחם על חייו באותם הרגעים. בזמן העוררות הפיזיולוגית הגוף מוצף בהורמונים אדרנלין, וקורטיזול שתפקידים להגביר את סיכויה ההישרדות שלך (אבל זכור הסכנה היא רק בראש שלך). האחרון גורם לבילבול וערפול המחשבה. מה שמקשה עוד יותר את הצלחת הפעולה.
לאחר ההסבר, חשוב לדעת שיש המון מה לעשות בנידון.
הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הנו טיפול מצוין בחרה. אני מומחה לטיפול בחרדה חברתית ורכישת כישורים חברתיים. באתרי אתה יכול לקרוא אודות הטיפול, מאמרים על החרדה החברתית, והמון משובים של מטופלים שעברו תהליך מוצלח והחלימו מהחרדה.
אתה מוזמן גם לפנות אליי לקבלת ייעוץ והכוונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם מתבודד שרוצה שינוייוסי14/01/2018
אני מה שמכנים "זאב בודד" גם בעבודה שלי אני עצמאי ונמנע מתקשורת קבועה עם אנשים. אני רוצה לשנות את המצב בצורה הדרגתית, למצוא זוגיות ולהקים משפחה. איך מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי התנהגותי
יניב רוזן14/01/2018היי,
ההחלטה מבורכת. הדרך הטובה ביותר לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל מצטפל שמומחה בטיפול בחרדה חברתית עם דגש על רכישת כישורים חברתיים.
כך תוכל לעבוד על מיומנויות חברתיית כדוגמת יצירת קרבה, אומנות השיח, חיזור, פלירט, וכול דבר אחר שיתגלה כבעל משמעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)