מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגישה שאני מתנהגת מוזר בציבורנירית30/11/2017
כשאני בציבור, ברחוב, בסופר וכו' אני נעשית מאוד מודעת לעצמי ולהתנהגות שלי - איך שאני הולכת, איך שאני אוכלת, איך שאני מדברת בטלפון ואז אני מרגישה שאני מתנהגת משונה ושכולם מסתכלים עלי.. זה גורם לי תחושת אי נוחות רבה... האם זו בעיה נפשית? יש לי איך לטפל בזה? ואלי אני באמת מוזרה ומתנהגת בצורה משונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד קשב בעצמי
יניב רוזן30/11/2017היי,
התיאור שלך רומז שאת מתמודד עם חרדה חברתית, ובעתם חווה התקפי חרדה כאשר בסיטואציות חברתיות הקשב שלך פונה כלפי פנים, אל עצמך. כך בעצם גוברת רמת המודעות העצמית להתנהגות שלך, לאיך שאת נראית וכו׳.
חשוב להבין בחרדה צריך לטפל. כפי שאת שמה לב היא פוגעת באיכות החיים, מפריעה ומציקה. הטיפול הטוב ביותר לחרדה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי בו לומדים לשנות את דפוסי החשיבה שמעוררים את החרדה, נחשפים בצורה הדרגתית לסיטואציות המאיימות, רוכשים כלים התנהגותיים. הטיפול עוסק בכאן ועכשיו, ובגורמים שמשמרים את הבעיה. אי לכך הוא ממוקד צרכים וקצר מועד.
רצוי כמובן לפנות למטפל שמומחה בטיפול בחרדה חברתית.
טיפול יעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למר רוזן שאלה בבקשהsbu28/11/2017
שלום רב
אני סובלת מאוסידי .
כל הניסים קורים לי .היתי בקופה והיתה קופאית לא צעירה בערך בת 60 אולי קצת פחות. הקופאית ותיקה מרשה לעצמה .שאלתי אותה אם היא פותחת קופה. היא שאלה אותי למה אני מה קרה .כדי להרגיש נוח איתה אמרתי לה שהיא נראית טוב.היא פשוט הרימה את ידה לכיווני ועשתה לי תנועת חמסה. אני היתי בשוק.שאלתי אותה למה היא מתנהגת כחה.והחזרתי לה את אותה התנועה שהיא עשתה לי חמסה,המגעילה הזאת החזירה לי .אני היתי חסרת אונים כי אני לא רוצה לצאת כסמרטוט .חייבת להחזיר לה .שלוש פעמים עשיתי לה ביד את תנועת החמסה ושלוש פעם היא החזירה לי .אחר כך הרגשתי חסרת אונים.יצאתי מופסדת .מה לחשוב כדי לא לכעוס על עצמי. העיקר אלוהים לוקח אנשים טובים ואת הרעים הוא משאיר . תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסרטיביות
יניב רוזן28/11/2017שלום,
אסרטיביות עוסקת בפעולה לפיתרון, ולאו דווקא בתוצאה. אני דווקא חושב שהתנהלות מצוין. לא היית מוכנה לקבל יחס מזלזל והגבת. זו הפרשנות הסובייקטיבית שלך שיצאת מופסדת. אני חושב שאת יכולה דווקא להיות גאה בעצמך. בחיים אנחנו פוגשים אנשים שונים ומשונים. אני כמעט בטוח שגם אם אני הייתי במקומך, הגברת הייתה פועלת באותה צורה כך שזה לא אישי. כול הסיטואציה ההזויה הזו דווקא יכלה לשמש כפלטפורמה להוכחת חוזק עוצמה ונחישות.
אל תהיי קשה עם עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למר רוזן המקסים שאלה בבקשה
sbu29/11/2017תודה מה שמרגיז שהיא לא נתנה לי להחזיר לה אני החזרתי היא החזירה אולי היא משוגעת ? אנשים מגעילים אחד לשני
המחלה שלי שאם אני לא מחזירה אז אני אוכלת את עצמי ? יש לך עוד משהו לחזק אותי שלא אוכל את עצמי
בהזדמנות זו אני רוצה להגיד לך תודה שיהיה לך כל טוב מי שטוב הטוב חוזר אליו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על אסרטיביות
יניב רוזן29/11/2017היי,
אסרטיביות היא לא ווכחנות. מי שאומר את המילה האחרונה. הפעולה האסרטיבית היא קצרה. היא עוסקת קודם בנו. אני בא אומר את דעתי בצורה נחושה וברור, וזהו. מפנה את הגב וממשיך. העברתי את המסר שלי. זה הכול. כך אני מוכיח שאני נאמן לעצמי, לעקרונות שלי, לאמונות, דעות, רגשות, ערכים וכו׳. ובעיקר איני חושש מהעימות. פעולה זו מסייעת לי לפתח גאווה עצמית, והערכה עצמית. אפקט אחר, נוצר על ידי זה שאחרים גם רואים שאני נאמן לעצמי ולעקרונות שלי. כך גם אחרים מתחילים להעריך אותי.
עכשיו חשוב להבין, יש מושג שנקרא ״להתעלם ממקום של כוח״. לא כול מי שמתריס כנגדי אני חייב להידרש להגיב לו ולהתעמת איתו. אני גם יכול להתעלם בבוז ולהגביר מיד התנהגויות חיוביות: צוחק בקול רם, מדבר עם אחרים, שפת גוף נינוחה ובטוחה, וכו׳. כך אני מעביר מסר חזק של אני בעצם לא מתרגש ממך כלל.
באתר שלי אפשר להיכנס לערוץ היוטיוב. יש שם סרטון ארוך מתוך טיפול קוגניטיבי התנהגותי בנושא אסרטיביות. זה יכול להיות לך מאד מעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שיהיה לך כל טוב כי אתה טוב ועוזר
תודה למר רוזן30/11/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחשיפה לחדרה חברתיתאמנון28/11/2017
אני רוצה לקבל חוות דעת על האפשרות של טיפוח בחשיפה למי שסובל מחרדה חברתית. לי זה נראה קצת מופרך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה הדרגתית
יניב רוזן28/11/2017היי,
חשיפה הדרגתית היא הבסיס בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחרדות שהוא טיפול מצוין ומוכח מחקרית. אני אסביר, חרדה שהינה פחד בלתי סביר, מוקצן ומוגזם מאובייקט או אירוע שרמת הסכנה בו נמוכה הרבה יותר, מתאפיינת בהתנהגות הימנעותית. ולכן, בתהליך של חשיפה הדרגתית מתרחש תהליך הפוך של התרגלות. באופן זה, האדם מגלה כי התרחישים הקטסטרופליים לא מתממשים, או שהוא מסוגל להתמודד ועוד ועוד.
לסיום, חשוב להבין כי הטיפול בחרדה חברתית כולל אלמנטים רבים: שינוי דפוסי חשיבה, רכישת כישורים חברתיים, בניית הערכה עצמית חיובית, הבנה מהי חרדה? וכיצד מתמודדים איתה, מיומנויות של הרגעות והרפייה, עידוד של אומץ ונחישות ועוד ועוד. הללו, יחדיו, יוצרים את השלם, את השינוי, את ההחלמה. לעולם לא מרכיב יחיד.
ניתן לקרוא רבות על חשיפה הדרגתית. קיימים סרטונים בנושא.
עשה קצת עבודה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית וטיפול באוקסיטוציןע.22/11/2017
שלום רב,
אני בן 30, סובל מהפרעת אישיות, דיכאון,OCD וחרדה חברתית. רציתי לשאול בנוגע לחרדה החברתית- קראתי שקיים טיפול נוסף לשיחות ולתרופות בספריי אוקסיטוצין במשאף (לשיפור יכולות חברתיות) וככל הנראה זהו טיפול ניסיוני. האם יש לך מידע בנושא ואם כן איך אני יכול להשיג טיפול זה? האם ניתן להזמין באינטרנט מאתרים כמו איביי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיטוצין כטיפול בחרדה חברתית?
יניב רוזן26/11/2017היי,
אכן ישנה התעניינות גוברת באוקסיטוצין כהורמון העשוי לסייע בחרדה חברתית. אבל למיטב הבנתי המחקרים אינם חד משמעיים ונוטים לתוצאות הפכפכות. בין אם כך, ובין אם כך, לוקח שנים לתת אישורים לטיפולים חדשיים כך שלא הייתי בונה על כך. לגבי הזמינות באיביי אין לי מושג אמיתי. בכול מקרה יש לנהוג במשנה זהירות בתרופות או תכשירים לא מאושרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש ראשון עם המשפחה של החברדידי21/11/2017
אני לא חושבת שאני חרדתית אבל אני בהחלט נוירוטית, לא משהו שמשפיע עלי יותר מדי בהתנהגות הנורמטיבית, אבל כשאני צריכה להיות בסיטואציות לא נעימות אני ממש נכנסת ללחץ ולחרדה. ביום שישי אני מוזמנת פעם ראשונה לארוחה אצל המשפחה של החבר שלי, זו פעם ראשונה שאני פוגשת אותם וזו גם פעם ראשונה שאני בכלל מוזמנת למפגש מהסוג הזה ואני לחוצה נורא נורא ממה יהיה ומה הם יחשבו עלי ומה עושים ומה לא עושים - נשיקות? לפנות את הצלחת? להביא פרחים או קינוח? זה יכול להעליב? אני באשכרה מתחרפנת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש אצל הורי החבר מעלה חרדה
יניב רוזן21/11/2017שלום,
נוירוזה הוא מושג שהומצא על ידי הפסיכואנליזה, אך ימיו חלפו ואין עוד עושים שימוש בהגדרה זו.
נשאר ממוקדים, בסיטואציה שאין לך שליטה
עליה מכניסה אותך לחרדה. יהיה מצוין אם תשאלי את הורייך איך היה מקובל להתנהג במצב הזה מהניסיון שלהם? שאלי חברות שהיו במעמד הזה כיצד התנהגו? שאלי את חברך כיצד נהוג להתנהג אצלם בארוחות ערב בכללי? וארוחות אורחים?
אני מניח שכול התשובות יעזרו לך להבין טוב יותר את הסיטואציה.
אני מסביר שאנחנו לעולם לא נקבעים על ידי אירוע אחד ואף אחד לא יגבש עלייך דעה. הציעי את עזרתך וראי מה תהיה התגובה.
סהכ מדובר באירוע חביב. נסי ליהנות ממנו.
יחד עם הנאמר, אני מציע לך בחום לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי שבאמת תלמדי להתמודד עם החרדה והרגשות האחרים. תבני הערכה עצמית ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לעבור טסטיםיובל19/11/2017
עשיתי כבר ארבעה טסטים ונכשלתי בכולם בגלל שאני בחרדות ובלחצים. בשיעורים אני נוהגת מצוין והמורה שלי לא יודע מה לעשות איתי... ניסיתי לקחת רסקיו לפני הטסט האחרון אבל גם זה לא עזר, אני לא רוצה להתחיל לקחת תרופות רק בשביל לעבור טסט כי ביום יום אני ממש בסדר, מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בטסטים
יניב רוזן19/11/2017היי,
ראשית, אני מצויין שהבעיה המתוארת נפוצה מאד.
אני ממליץ לך בחום לטפל בבעיה על ידי מיינדפולנס שבשיטה זו מלמדים הרגעות והורדת לחצים על ידי מיקוד בנשימות ובגוף. גם ביופידבק יכול להיות מצוין. שזה משוב ביולוגי שבעזרתו גם לומדים להרגיע את הגוף ולהוריד את המתח. לקיחת טיפול תרופתי פסיכיאטרי זו החלטה גרועה. קראי על הטיפולים המוצעים. הם יכולים להיות לעזר רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי פסיכוזה לחרדה חברתית כטיפול משליםגיא15/11/2017
שלום רב,
אני סובל מזה 17 מחרדה חברתית קשה מאוד עם דיכאון משני. טופלתי בנוגדי דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI ו- SNRI וקלונקס באופן נקודתי. למעט הקלונקס 2 מ"ג, התרופות הרבות שעשיתי בהן שימוש ממשפחת SSRI ו- SNRI כמעט כולן! לא הפחיתו את החרדה באופן משמעותי. מהי דעתך על טיפול משלים בנוגדי פסיכוזה דוגמת סרוקוול (קווטיאפין) להפחתת החרדה החברתית?? האם ישנו נוגד פסיכוזה עם התוויה ברורה לטיפול בהפרעת חרדה? או מהי התרופה נוגדת הפסיכוזה שתמליצי על סמך ניסיון קליני למטופל מאוד חרדתי ללא פסיכוזה. בתודה ובברכה אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור אנטי פסיכוטי לחרדה
יניב רוזן17/11/2017שלום אייל,
ראשית אני מציין שכול העניין התרופתי הוא תחת סמכויותיו של הרופא המטפל.
שנית, היות וניסית לא מעט תרופות, אפשר לשקול בדיקה גנטית לבדיקת התאמה של טיפול תרופתי. בבדיקה זו (שאינה זולה) לוקחים דגימת רוק ובודקים אילו תרופות מתאימות לך ברמה הגנטית, ועל כן בעלות סיכוי גבוהה יותר לעזור.
לשאלתך, אני חושב שבמקרה וקיימת חשיבה לנסות כדור אנטי - פסיכוטי, זיפרקסה או סרוקוואל הם אכן אפשרויות מקובלות שכן מסייעים גם במצבי חרדה ודיכאון. כמובן שצריך להתייחס לתופעות הלוואי שקיימות בכול כדור.
התייעץ עם הרופא המטפל.
לבסוף, חשוב לזכור כי טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול מצוין לחרדה חברתית ואני לא הייתי פוסל גם את האפשרות הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה- שינוי זמני נטילהתמר14/11/2017
בדרכ אני לוקחת סרנדה 150 מג פעם ביום בשעות הערב- מ17-00:00 בערך. אפשר באופן חד פעמי לקחת בשעות הבוקר? נניח 11?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי זמן נטילת כדור
יניב רוזן14/11/2017היי,
כן. ניתן לשנות האופן חד פעמי את זמן נטילת
הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת לעתידה של חברה מהעבודהקארן14/11/2017
יש לי חברה מהעבודה שעובדת את עצמה למוות, היא עושה שעות נוספות בלי למצמץ, לא יוצאת להפסקות צהריים ואוכלת ליד המחשב, כל דבר שהיא לא בטוחה שהיא עשתה לשביעות רצונם של המנהלים היא בטוחה שהולכים לפטר אותה - מה שבחיים לא יקרה כי היא עובדת טובה והיא העובדת הכי חרוצה שיש להם. איך אפשר לעזור לה להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפקציוניזם
יניב רוזן14/11/2017היי,
לפי המתואר נדמה שחברה שלך מתמודדת עם פרפקציוניזם שברמה הפסיכולוגית יוצר הרבה חשש מלעשות טעויות וחוסר הערכה עצמית. כפי שתארת היא מעבידה את עצמה ולבסוף כוחותיה יגמרו. זה עלול להיות מלווה בנפילה גופנית ורגשית.
קיים הבדל בין שאיפה למצוינות לבין פרפקציוניזם. האחרון מזיק.
נסו לקרוא על התופעה. ניתן לטפל בבעיה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילמות סלקטיבית וחוסר תקשור עם אנשיםאנונימית 2311/11/2017
היי , מגיל בערך 13 עד עכשיו יש לי מצבים של אילמות סלקטיבית , שאני פשוט לא מסוגלת לתקשר עם אנשים מסוימים , רק משפחה וחברות שגם ביישניות מה דרכי הטיפול לזה ?
והאם יש דברים שאפשר לנסות לבד על מנת להתמודד ? מה שכן אין הרבה מידע על מבוגרים ( אני 23 ) עם הבעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילמות סלקטיבית בגיל מאוחר
יניב רוזן12/11/2017ביי,
מהניסיון שלי עם מטופלים בגירים עם אילמות סלקטיבית עלה שבטיפולים פחות קשים ומורכבים. אילמות סלקטיבית היא סוג של חרדה חברתית בעלת זירה יחידה בלבד. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי ממש מצוין במקרה של אילמות סלקטיבית או הפרעת חרדה
עשה חסד, עם עצמך, פנה למטפל בכיר בתחום החברתי שיכול לסייעו לך בלרכוש מיומניות חברתיות קריטיות, לעזור תהליך של חשיפה הדרגתית ושינוי דפוסי חשיבה. להדריך אותך ולגרום לעצמך להחזיר את חייך למסלול של התפתחות והתעצמות, ואף להחלמה.
חברה טפלו בעצמיכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימית 2312/11/2017היי , עשיתי טיפול 10 מפגשים סיביטי הוא עזר לי ללכת לעבודה אבל עדיין במקומות כמו לימודים וקורסים יש לי אילמות לא מסוגלת לדבר בכלל ממש שיתוק ..
איפה ניתן למצוא טיפול שמתמחה בתחום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית
יניב רוזן12/11/2017היי,
אני לא נוהג לעשות זאת, אבל במקרה הזה את יכולה לפנות אליי.
ישנה קבלת קהל בחיפה, קריות ותל אביב. את מוזמנת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות ושלשולים בסיטואציות מלחיצותרון09/11/2017
כל פעם שאני נמצא בסיטואציה מלחיצה כמו מבחן, היכרות עם אנשים חדשים, ראיון עבודה, ללכת לדבר עם המרצה ועוד ועוד אני נתקף בחילות ושלשולים...למה זה קורה ואיך אפשר להפסיק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות ושלשולים
יניב רוזן09/11/2017היי,
בחילות ושלושולים הם תוצר של מצב חרדתי. אחו תלונות שכיחות מאד. המקרה הזה כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי שיעבוד איתך על הורדת החרדה, הרגעות והרפייה, חשיפה לסיטואציות המאיימות, שינוי דפוסי חשיבה וכו׳.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מתגובה ליציאה מהארוןרמי07/11/2017
בן 38, כל חיי התנהגתי כמו סטרייט וניסיתי לשכנע את עצמי שאני סטרייט אבל אני כבר לא יכול להתכחש לזה יותר. אני מגיעה ממשפחה מסורתית וכל החברים שלי "עתיקים" ולמען האמת גם אני בדיוק כזה. אני מאוד רוצה לצאת מהארון ולחיות כאדם שלם וללנסות ליצור קשרים זוגיים אמיתיים ולא רק בסתר, אבל אני ממש מפחד מהתגובה של המשפחה ושל החברים. כבר באתי לעשות את זה כמה פעמים אבל אני נתקף חרדה ונהייה משותק ולא יכול לעשות את זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מהארון
יניב רוזן07/11/2017היי,
אני חושב שכדאי קודם שנזהה באיזה מקום אתה נמצא בתהליך היציאה מהארון.
האם החלטת באופן סופי שאתה פונה מיידע את הסביבה כאשר אתה מוכן לספוג כול השלכה אפשרית?
אני מקווה מאד שזה השלב בו אתה נמצא. ואם כך הדברים, אז בעצם נשאר להתייחס או לטפל בפחד המשתק. אני מציע שתתחיל במשחק תפקידים בנושא. אם יש לך עם מי להתאמן זה מצוין. תרגלו תרחישים, תגובות של הלם וכהנה וכהנה. אם אין לך עם מי לתרגל, פשוט תרגל זאת מול המראה.
חשוב לי לציין בפנייך שאתה צריך להיות חזק וללכת עם האמת שלך. התגובה של הסביבה עלולה לאכזב ולהתפתח (לפחות בהתחלה) בצורה לא נעימה.
אני מציע לך בחום לפנות לעזרה מתוך הקהילה יש המון אירגונים גאים כדי שינחו אותך, וייסיעו לך. גם מטפל אם תחליט יכול לסייע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה לא רצויה עם חבריםטניה05/11/2017
בסביבות חברתיות שונות, גם עם חברים ותיקים, אני מרגישה לא שייכת ולא רצויה. אני יושבת ערבים שלמים ומרגישה שאף אחד לא מקשיב למה שיש לי להגיד אז כבר הפסקתי לנסות. זה גורם לי להרגיש כמו אוויר ומה הטעם בכלל ללכת למפגשים האלה אם גם ככה זה לא משנה אם אני שם או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות קבוצתית
יניב רוזן05/11/2017היי,
זו טעות להציג את המצב כעובדה. המצב שאת מתארת הוא תוצאה של התנהלות חברתית שלא הייתה נכונה. חשוב שתזכרי איך שתציג את עצמך כך ילמדו להתייחס אלייך. צריך לדעת לדרוש את המקום בקבוצה ולא להגביל את עצמינו במעורבות והתנהלות הקבוצתית.
אני מציע לך בחום לפנות למטפל שמומחה בתחום החברתי שילמד אותך מיומנויות חברתיות וקבוצתיות. זה עשוי לעזור לך לשנות את כול המצב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מדאיגים אצל נערה בת 14ורדית31/10/2017
אני לא יודעת אם זה חלק מתהליך ההתבגרות או שמא זה משהו חמור יותא, אבל הבת שלי בת ה-14 התחילה לפתח מודעות יתר לאיך שהיא נתפסת על ידי הסביבה, בפורום המשפחתי זה בעיקר בא לידי ביטוי בסרוב לאכול בפומבי, אם זה במסעדה ואם זה סנדוויץ'. הבנתי שחוסר רצון לאכול בפומבי יכול להיות סימן לחרדה חברתית, הייתכן שזה המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה ליד אנשים
יניב רוזן31/10/2017היי,
אכן בתהליך האבחון בחרדה חברתית יש התייחסות לשאלה האם האדם מתבייש או מרגיש לא בנוח לאכול לילד אחרים. בד״כ זה מלווה בחשש להתלכלך או שהסביבה תבקר את האדם בחושבה שהוא חזיר וכיוצא בזה.
אבל פה לא תם הסיפור. כי אותם תסמינים יכולים להתעורר גם בהפרעת אכילה - הימנעות מאכילה ליד אנשים.
אי לכך, צריך לבדוק את בנושא בצורה רחבה ביותר.
אני ממליץ לך לפנות באופן ראשוני למטפל/ת קוגניטיבית התנהגותי ולספר לו כן הדברים. כך יוכל להעריך את הדברים כהלכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכריחים אותי ללכת ליום כיף בעבודהדימה29/10/2017
אין לי יותר מדי חברים בעבודה ומבחירה. אני מיודד עם כולם אבל אוכל במשרד שלי ועובד בעיקר עם עצמי וטוב לי ככה. העבודה מארגנת יום כיף שהוא מנדטורי שלא הצלחתי להתחמק ממנו. אני ממש לא רוצה לצאת לזה, זה לא מעניין אותי ואין לי מה לעשות עם האנשים האחרים בעבודה. מה אני עושה? איך אני מעביר את היום הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות היא אינטרס
יניב רוזן29/10/2017היי,
חברויות או התנהגות חברתית היא אינטרס. בוודאי כאשר חולקים עם אנשים את
אותו מרחב מחייה. אני מניח שאין לך ברירה אלא להמשיך בדרך שבחרת להתנהל עד כה. אם תשכיל לנצל את האירוע להצטרפות לקבוצות וניסיון לנהל שיחות מעט עמוקות יותר, כך ייטב לך. במידה ולא, אני מניח שתאלץ למסע דילוגים והעמדת פני עסוק...שירותים, נייד וכו׳. אני מניח שזה לא גרוע בעיינך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)