מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר רחם ארוךדנה07/07/2009
שלום, בת 28, הריון ראשון, שבוע 29+6, לאחר בדיקה וגינאלית נצפה צוואר רחם סגור באורך 41 מ"מ, אבקש לדעת מה ההשלכות של צוואר רחם ארוך על ההריון ועל הלידה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם
אמא07/07/2009צוואר רחם סגור ובאורך 41 מ"מ אומר שהכול בסדר , זה ממצא חיובי להריון ומדבר על כך שרוב הסיכויים שההריון שלך ימשך 40 שבועות ( לעומת זאת התקצרות צוואר הרחם בשבוע מוקדם להריון יכול להעיד על לידה מוקדמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלי
ד"ר בן שלמה08/07/2009בכל הריון, צוואר הרחם ארוך לפני הלידה. התהליך של צירים מקצר אותו. במושג ארוך, לא התכוונו לומר "ארוך מדי", אלא פשוט לציין שתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדנה07/07/2009
שלום בעבר היה לי חוסר ויטמים B12 ולקחתי כדורים
עכשיו אני בהריון שבוע 7+ ובדקו לי ויטמין B12 ויצא 209 ( כשהערך הנמוך ביותר זה 211 מה זה אומר האם זה מסוכן? המגלובין שלי בטווח הנורמה 12.2
ועוד בבדיקת CMV IgG נמצא 211 POSITIVE ( לעומת שלפני הריון היה גדול מ 250 חיובי מה זה אומר?
ו
CMV IgM שלילי מה אומרות בדיקות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד"ר בן שלמה08/07/2009המשיכי ליטול B12, וזה יספק את הדרוש.
לא חלית לאחרונה בוירוס CMV, ואין לך סיבה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם##07/07/2009
שלום,
אני בשבוע 9 להריון ועשיתי לפני מספר ימים בדיקות דם כלליות וחלק מהתוצאות הגיעו.
שאלתי היא:
רוב ערכי ההמטולוגיה - ספירת דם יצאו תקינים למעט:
RBC - 3.57 (כשהערך התחתון ביותר בנורמה הוא 3.8)
Hemoglobin - 10.9 (כשהערך הנמוך ביותר בנורמה הוא 11.7)
Hematocrit - 32.7 (כשהערך הנמוך ביותר בנורמה הוא 35)
אף פעם לא היתה לי בעית המוגלובין, אנמיה וכו' - האם זה מקובל בהריון? האם אני צריכה לדאוג?
אני מקבלת כרגע כדורי פרנטל (שכוללים ברזל) ועוד לא התחלתי לקחת כדורי ברזל. אני גם לא מצליחה לאכול כמעט בכלל בשר בחודש האחרון בגלל ההריון - האם זה קשור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה
ד"ר בן שלמה08/07/2009המשיכי בטיפול שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר 100 בחודש תשיעירגב07/07/2009
אני כרגע בסוף שבוע 36.
ביצעתי בשבוע 24 העמסת סוכר 50 שיצאה תקינה.
לאחר הערכת משקל בשבוע 28 שהראתה עובר במשקל 1.300, החליטו שאני אעשה סוכר 100.
התוצאה של בדיקת הסוכר היתה תקינה לחלוטין בכל הפרמטרים.
בשבוע 31+4 , הערכת המשקל היתה 2.200.
בשבוע 36+3 , הערכת המשקל היתה 3.300. החליטו שאני אעשה שוב סוכר 100.
התוצאות:
צום - 83 (הטווח הוא עד 95)
לאחר שעה - 150 (הטווח הוא עד 180)
לאחר שעתיים - 161 (החריג היחידי) (הטווח הוא עד 155)
לאחר 3 שעות - 114 (הטווח הוא עד 140)
האם יש לי סכרת ? מה לעשות בשלב זה של ההריון ? האם נגרם איזשהו נזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לא נגרם
ד"ר בן שלמה08/07/2009לא יזיק אם תאמצי דיאטה כלסוכרת, זה יכול למתן מעט את גדילת העובר. אין לך ממש סוכרת הריונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנדומטריןשרונה07/07/2009
ד"ר שלום,
אני נמצאת בשבוע 6+ 5ימים ומאז שעברתי IUI אני נתמכת ע"י אנדומטרין. בביקור האחרון שלי אצל הרופא המטפל נאמר לי שאין טעם להמשיך ואפשר להפסיק עם התרופה.
אני די חוששת היות ואת הבדיקות האחרונות של פרוגסטרון עשיתי יחד עם בטא לפני שבועיים. אז הפרוגסטרון היה גדול מ 127.
אך מאז לא עשיתי בדיקות נוספות לפני ההפסקה עם אנדומטרין. האם זה לא מסוכן? הרי אני עדיין בתחילת ההריון.
אשמח לקבל תשובה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להפסיק
ד"ר בן שלמה08/07/2009לפי הערך שציטטת, ההריון מסתדר מצויין בעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר דופלר ביתימש07/07/2009
שלום,
אני בשבוע 21 אחרי שתי הפלות טבעיות שהתרחשו בשליש ראשון. אני מרגישה תנועות עובר (אני חושבת - לא בטוחה ממש) אבל לא בכל יום ואז נלחצת בימים שאין תנועות ברורות.
אני שוקלת לנסות את הדופלר הביתי (בייבי לינק). הרופא שלי ייעץ לי לא לקחת אותו מהסיבה שלעיתים לא מוצאים טוב את הדופק ואז נלחצים. יש שבוע ניסיון עם המכשיר ולכן חלק זה פחות מדאיג אותי - אם יקרה פעם אחת אחזיר את המכשיר..
החברה שמשכירה את המכשירים ממליצה על בדיקה של עד פעם ביום. מה שמדאיג אותי הוא האם יכול להיווצר נזק לעובר משימוש של פעם ביום-יומיים במכשיר לבדיקת הדופק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי יש את המכשיר
חסויה07/07/2009ואני לא משתמשת בו כל יום כי אני לא מרגישה את הצורך.
המכשיר לא גורם לנזק בכלל, זה ממש כמו אולטרסאונד אבל בלי הצג!
רק כשיש לי איזה כאב או שאני פתאום חוששת (היה איזה יום שנפלתי על התחת ומיד התחלתי להילחץ) אז אני עושה את הבדיקה.
אני הצלחתי מהפעם הראשונה למצוא את הדופק. לפעמים לוקח קצת זמן אבל תוך דקה גג שתיים את כבר בעיניינים ואת לומדת איפה בדיוק לחפש בפעם הבאה.
זו ההמלצה שלי, גם לחברה שלי יש אותו, אבל יש לי חברות אחרות שאומרות שזה מלחיץ עוד יותר (?!?!?) אני חושבת שזה רק מרגיע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מש07/07/2009הפחד שלי שאני ארצה לבדוק כל יום. למרות שהבטיחו לי בחברה שה FDA מאשר בדיקה של עד שלוש פעמים ביום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מזיק
ד"ר בן שלמה08/07/2009אך, לדעתי, ממש מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיר- הריון תאומיםמיקי06/07/2009
שלום
אני בשבוע 32 להריון תאומים, היום ביצעתי מעקב שיגרתי באסותא ונמצא כי אצל עובר אחד יש מיעוט יחסי של מי שפיר.
בעובר השני כמות מי השפיר תקינה ובשניהם מצב השלייה בדרגה 3.
ברצוני לדעת מהן ההשלכות של הדבר, והאם עליי לבדוק את הנושא אצל רופא פרטי אולי?
קבעו לי תור למעקב נוסף בעוד שבוע, האם זה מספיק או שעליי לבדוק את זה לפני?
תודה על תגובתכם...
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר דורון רוזן06/07/2009לרוב מיעוט יחסי אינו משמעותי, במיוחד בתאומים שם ממילא קשה יותר להעריך כמות המים לשיקולך אם ללכת כבר למומחה או לחכות שבוע. חשוב במיוחד אם יש תנועות טובות של שניהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת סקירה שלישית ?טלי06/07/2009
רופאים נכבדים שלום
רציתי לדעת האם מלבד סקירה ראשונה ושנייה קיימת סקירה שלישית.
אני ביצעתי 2 סקירות באופן פרטי אצל מומחה והוא טען שאין צורך בסקירה שלישית (רופא הגון)
אולם בפורום אני קוראת על פגמים שנתגלו בשבוע 32 וכו' , כיצד אם כן הם נתגלו , באןולטרסאונד
פשוט בקופת החולים?
האם אתם ממליצים על סקירה שלישית?
עשיתי 2 סקירות ומי שפיר הכל יצא תקין .
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם ,תודה
טלי07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת לקבל תשובה לשאלתי
טלי08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלו הייתה רביעית
ד"ר בן שלמה08/07/2009גם אותה היו מי שהיו מאמצות. וברצינות, שתי הסקירות, שמתבצעות בידים אמונות, די בהן כדי לשלול בעיות רציניות במידה טובה מאד. הקשיבי להנחיות רופאיך, ולא לשמועות של החברות בעבודה או ברחוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
טלי08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהתמי06/07/2009
שלום אני בשבוע 21+6 ועדיין לא מרגישה את התינוק. נאמר לי שכבר אני צריכה להרגיש
האם זה נורמלי? או שצריך לבדוק
אשמח לתשובתכם בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יואב פלד06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיטל06/07/2009
עוד יום אני צריכה לקבל מחזור ומיום שישי יש לי סחרחורות ולפעמים גם כאבי ראש ואני הרבה רעבה זה אומר הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על בדיקת הריון שמעת ??
ד''ר יואב פלד06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה ממש רופא מגעיל עם תשובות
חסויה07/07/2009עם תשובות מגעילות. עדיף שלא תענה כי אתה לא תורם לאף אחת!
סתם מרגיז עוד יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לינוי07/07/2009נכון!!!
את ממש צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיריעל06/07/2009
שלום,
האם יש מניעה לבצע בדיקת מי שפיר תוך כדי התפרצות של הרפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יואב פלד06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתטלטל06/07/2009
אודה לתגובה
תאומים - הבדיקה ענשתה בשבוע 12
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה
ד''ר יואב פלד06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
טלטל07/07/2009האם הבדיקה תקינה
מה זה אומר שליה אחורית
ואורך צואר 37 מ"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה
טלטל08/07/2009.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהכל תקין
ד"ר בן שלמה08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ללידהלינוי06/07/2009
שלום לסגל הרופאים!
מאיזה שבוע ממולץ ללכת לקורס הכנה ללידה?
אני בשבוע ה-22
תודה רבה על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בסוג הקורס
ד''ר יואב פלד06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תשובות כאלה.. מי צריך רופאים...
tuly8207/07/2009מומלץ להתחיל את הקורס בין שבוע 28-31.
ישנם קורסים מרוכזים של 3 מפגשים ארוכים או של 5-6 מפגשים בני כשעתיים.
בכל מקרה מומלץ לסיים את הקורס עד שבוע 35-36.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לינוי08/07/2009תודה רבה על התשובה עכשיו ברור יותר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםקרן06/07/2009
שלום ד"ר! :-)
המחזור האחרון שלי היה ב2.6- אף פעם לא מאחר אלא הקדים בחודשים האחרונים.
המחזור האחרון מאחר לי בשבוע. בצעתי בדיקות הריון שהיו שליליות כולל ביתא לפני 5 ימים שיצאה שלילית( מתחת ל2)
אבל יש לי כאבים בבטן התחתונה- כאבי מחזור באים והולכים (לא כואבים מידי)
היום עשיתי בדיקת ביתא ויצא לי ביתא 6......
מה זה ביתא 6? קראתי שהריון זה מעל 10.
אני חוששת שזה הריון מחוץ לרחם- יש סיכוי?
אני חייבת לציין שזיהיתי את הביוץ בזמן-לפי ההפרשות והוא היה מזמן והתוצאות לא תואמות את יום הביוץ שאני זיהיתי.
אני צריכה ללכת להבדק?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לדאוג
ד''ר יואב פלד06/07/2009לחזוא על בדיקת דם להריון ביום חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס הכנה ללידהחסוי06/07/2009
שלום,הייתי רוצה המלצה על מקום לעשות בו את הקורס הכנה ללידה.
האם המקום אמא אדמה מומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני טיטלביום
ד''ר יואב פלד06/07/2009מילדת בבלינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורס הכנה ללידה
רוני06/07/2009אני לא יודעת אם בכל בית חולים יש- אבל אם יש בבית חולים בו את מתכוונת ללדת- זה כדאי - שכן המילדות המעבירות הקורס הן טובות וכן זה מקל להכיר קצת את המקום בו תלדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)