מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין לאחר הפלהשלומית30/06/2009
שלום רב,
לצערי עברתי הפלה טבעית בשבוע 6-7. שמעתי שיש הממליצים לא לקיים יחסי מין לאחר ההפלה. שאלתי היא: מדוע?? אם הבתא התאפס ואין יותר דימום, מה הבעיה לקיים יחסי מין? מקסימום אכנס שוב להריון מייד לאחר ההפלה. האם ישנם סיבוכים כלשהם שעלולים להיווצר? ואם לא, מדוע ממליצים לחכות מחזור אחד? האם קיים סיכון כ-ל-ש-ה-ו?
אודה לכם על כל תשובה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה לעשות US
ליזי30/06/2009את צריכה לבדוק שהכל נקי ברחם ואפשר מיד לאחר הדימום אין בעיה לחכות מחזור אבל מניסיון של שנים בדרכ ניקלטים אחרי המחזור הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במח cpcהדסה30/06/2009
שלום רב!
בת 39, שבוע 34, 2 ילדים בריאים, זהו הריוני השלישי.
בשבוע 25 לערך הרופא המטפל איבחן 2 ציסטות במח cpc, אחת מהן מטושטשת. בשלב מאוחר יותר ציסטה אחת נעלמה ונותרה אחת בגודל 7.4
בעקבות ממצא זה החילותי בסדרת בדיקות (עד עכשיו עשיתי אולטראסאונד רגיל אצל הרופא המטפל).
עשיתי בדיקת מי שפיר - יצא תקין, אקו לב עוברי - תקין, סקירת מערכות - תקין למעט הממצא הציסטי.
הוחלט לשלוח אותי לרופא מומחה לבירור הממצא הציסטי, ואותו רופא יחליט אם יש צורך ב - mri
התור לאותו מומחה הוא לעוד שבועיים? האם זה לא מאוחר מדי? האם יש לשקול לפנות אליו באופן פרטי (המחיר בשמיים!).?
האם יש מקום לדאגה? שמעתי שלאחר הלידה אפשר לטפל בתינוק עם ממצא ציסטי, האמנם?
מאד מודאגת מהמצב.
אשמח לתשובה מהירה וברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פרטים
הדסה30/06/2009כשאובחנה הציסטה היא הייתה בגודל 7.4 מ"מ. לפני יומיים - בגודל 8 מ"מ. שאלתי את הרופא והוא אמר שה אותו דבר. האמנם?
יש לציין שהתפתחות העובר תקינה וכך גם כמות מי שפיר.
שוב תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאליזי29/06/2009
הריון שבוע 19 + מרגישה רוב הזמן טעם מר כמו של דשא וגם ריח נורא מן הפה לא עוזר צחצוח שיניים טעם פשוט מר האם יש לך תרופה אין לי צרבת אלא רק טעם מר
2. לאחר שינה יובש חזק בפה האם מעיד על סכרת הריונית או שזה טבעי לפעמיים בהריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דורון רוזן29/06/2009התופעות מוכרות ולצערי לא ממש ניתנות לטיפול וריפוי.לגבי היובש סביר שאין מדובר בסוכרת אם טינו מלווה בהשתנה מרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת
יעל30/06/2009גם לי יש יובש מטורף בפה, ולגבי השתנה מרובה - מה נחשב הרבה? הנחתי שבגלל ההריון אני יותר בשירותים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לדר רוזן
ליזי30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם הכנה בבקשהלונה29/06/2009
מדוע ישנם רופאי נשים המסרבים לתת לאישה להבדק לנוכחות GBS? וללא קשר לעניין כספי. אני מודעת למאבקי הכוחות בענייני הכספים שיש בתוך קופות החולים.
האם יש הצדקה רפואית לסירוב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים שלנו כמובן
לונה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...חסוי29/06/2009
ערב טוב.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה. אני כרגע בשבוע 19+0, נראה לי שאני מרגישה מיד פעם תנועות עדינות, אבל היום כל היום לא הרגשתי כלום...
מה אתם אומרים? ללכת לרופא (כבר הייתי אצלו לפני שבוע, אז לא נעים לי להציק לו).. או שבשבוע שלי זה בסדר שאני פתאום יכולה לא להרגיש כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר דורון רוזן29/06/2009לא להרגיש תנועות כל יום עד שבוע 24 לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת!לינוי29/06/2009
שלום לסגל הרופאים!
שמי לינוי אני בת 21 הריון ראשון אני בשבוע ה-20
אני סובלת מאז תחילת ההריון מצרבות נוראיות זה לא פוסק הרופא אמר לי לכחת טאמס
הטאמס גורם לי להרגשה לא טובה אני אוכלת מלפפונים שותה חלב וכו..... וזה עדין לא עוזר
אני סובלת מאוד אני ממש מרגישה שרפה בבטן מרוב הצרבות האם יש כדור שאפשרי לקחת שיפסיק הצרבת ללא מרשם רופא או אוכל מסוים שעוזר כול דבר....
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי נוזל MALOX
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןmp29/06/2009
שלום,
אני בשבוע 9 וערכתי בדיקות שנתן לי הרופא. מבדיקות השתן יש חריגה בבדיקת-Erythrocytes (U)
מה זה אומר? דלקת בשתן? האם יש צורך לפנות לרופא נשים?
מצ"ב תשבת מעבדה
אשמח לתשובה
תודה
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | (
0 *
20 )
30
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
25
|
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *
1
|
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
3
|
Squamous Epithelial Cell
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת שק הריוןא29/06/2009
שלום דר
באולטראסאונד (שעדיין לא ראו בו עובר) היה נראה לי ששק ההריון לא עגול אלא במו אליפסה לאורך. קראתי כל מיני דברים על שק פחוס, האם זה מה שיש לי ומה זה אומר על ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי לבדיקה הבאה
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009וכשיראו בה עובר עם דופק, תוכלי להרגע. קרוב לוודאי שמה שראית תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30שיר29/06/2009
שלום רב
שבוע 29+5 , עד כה הריון תקין עובר יחיד
בדיקות סוכר +ברזל 10.9 תקינות ע"פ רופא מעקב הריון
אתמול בערב לאחר יום רגיל , סחרחורות הזעה עד כדי עילפון
לאחר מכן הרגשתי מעט חולשה אך בסדר והרגשתי את העובר
ממה זה יכול לנבוע? האם יש סיבה ללכת להיבדק?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק את יכולה להחליט
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009אם ללכת לרופא. אני, מפה, לא יכול להמליץ לא ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מוזרים...מאיה29/06/2009
אז ככה מזה כמה ימים (מיום חמישי בערך) יש לי מין כאב/הרגשה מוזרה בגב..אני אנסה לתאר את זה... זאת הרגשה שמופיעה כמעט כל הזמן...במיוחד אם אני מתכופפת או מבצעת כל מאמץ פיזי...אפי' הקטן ביותר (הרמת 2 צלחות )
התחושה מופיעה בצידי הגב התחתון (בין המותן לגב..) ביומיים ההראשונים זה הרגיש יותר כ"עיקצוצים" כאילו משהו מבפנים מושך לי שריר דק כלפי פנים... (אני יודעת שזה נשמע מוזר..)
כיום אני מרגישה כאילו פשוט נתפסים לי חלקים מאוד קטנים באזורים האלה לכמה דק' ומשתחררים.
כעקרון זה כמעט ולא כואב ולא מפריעה לתפקוד..אבל בכ"א אני רוצה לדעת שזה לא משהו חריג
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חריג
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009מוכר ולא מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה...ועוד משהו
קרן29/06/2009אני שמחה לשמוע שזה לא משהו חריג (פשוט ההריון קודם לא חוויתי את זה) אשמח רק לדעת ממה זה נובע ומה (אם בכלל)אפשר לעשת כדי למנוע את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS בתרבית וגינליתרגב29/06/2009
התגלה לי GBS בתרבית וגינלית, שבוע 36.
כמו כן, אני אלרגית לפניצלין.
הרופא שלי אמר לי שאני אצטרך לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה.
אני חוששת נורא. יש לי 3 שאלות :
1) מה יעילותה של אנטיביוטיקה שלא מסוג פניצלין כלפי GBS ?
2) מה קורה ואם יש ירידת מים ?
3) האם במצבי לא כדאי לשקול לעשות ניתוח קיסרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/20091. יעילות מצויינת
2. נותנים אנטיביוטיקה
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי Dורד29/06/2009
הנני בשבוע 27 ובעלת RH שלילי (O-). בשבוע 14 לאחר סקירה מוקדמת קצת דיממתי ובעקבות הדימום קיבלתי זריקת אנטי די. התבקשתי בשבוע 26 לעשות בדיקת קומבס ולהלן התוצאות:
Indirect Coombs positive
Anti D 1;1
מה זה אומר? האם תקין והאם עלי לקבל שוב זריקה בשבוע 28?
אודה לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009הממצא מראה, שקיבלת כבר חיסון בשבוע ה-14. עוד חיסון לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטזיס בשבוע 28עינת29/06/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון שבוע 28, ברקע הפטיטיס סי. בשבוע האחרון היו לי סימנים של גרד ועלייה משמעותית בתפקודי כבד. רופא גסטרו ורופא נשים חושדים שמדובר בכולסטזיס - והתחלתי לקבל טיפול של URSOLIT 300. במקביל קיבלתי הפנייה למרפאה בסיכון גבוה.
1. השאלה שלי היא האם מעקב במרפאה לסיכון גבוה מספיק במקרה שלי, או שצריך להתאשפז למעקב קפדני יותר?
2. באיזה מקרה עושים זירוז ובאיזה שבוע זה קורה?
3. מה ההמלצות לגבי אורח חיים, תזונה ודברים נוספים כדי להפחית את הנזק לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא במרפאה ימליץ
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009ואם הוא יחשוב בכל רגע נתון, שעדיף לאשפז, הוא ימליץ.
אם הכל כשורה, מבררים את בשלות ראות העובר שביב שבוע 36-37, ומיילדים אם בשל
אין המלצות מיוחדות לגבי אורח חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותשרה29/06/2009
שלום
אני ב"ה שבוע 24. כשבועיים התכווצויות ברחם לא סדירות בשינה שמעירות אותי מידי פעם
לאחרונה הן פחתו גם בעוצמה,
הייתי פעמיים במיון מיילדות [הגניקולוג הפנה שיעשו לי מוניטור ובדיקה פנימית] והכל היה בסדר [היו שני מוניטורים עם 2 צירים לא סדירים ואמרו שבסדר ומוניטור אחד תקין לגמרה. ]
גם צואר הרחם סגור וארוך.אמרו לחזור אם נהייה סדיר ותכוף.
היות שעדיין חשה התכווצויות האם יתכן מצב של מחיקת הצוואר או מצב שמתקדם ללידה ולא אדע זאת? כי בשינה אין לי מושג מה תדירות הצירים אני ישנה עמוק ולא תמיד מתעוררת מזה
או-איך אוכל לדעת- בזמן- שמשהו לא בסדר?
בתודה מראש שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוציות.
ד``ר איילון לחמן29/06/2009לשרה שלום.
קודם כל לדעת שכאבים פעילים של לידה הם מאד כואבים.לא ניתן להמשיך לישון,חזקה כמה שתיהיה השינה.בשביל המעקב המצאנו רופא מטפל שאת אמורה להיות איתו בקשר קבוע לצורך בדיקות ומעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםחיבה29/06/2009
כאבי גב בעמוד השדרה וגב תחתון וכאבי בטן תחתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה השאלה?
ד''ר יזהר בן שלמה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)