מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיית קולה והפריהאורה02/07/2009
שלום,
איני יודעת אם זו שאלה קצת טיפשית אך אשאל אותה בכל זאת-תשובה כנה תתקבל בברכה
האם שתיית קולה(הידועה כמכילה קפאין) תזיק להפריה רביעית שאני מתחילה אני פשוט אוהבת לשתות קולה קרה-(אני שותה כוס ביום)?
האם יכול להיות ששתיית קולה מנעה ממני כניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי ותהני
ד''ר יואב פלד03/07/2009אפילו כוס שניה ןשלישית
אבל זה מזיק לשיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררתי :(תמר02/07/2009
ד"ר שלום רב,
אני בשבוע 26 ולצערי התקררתי ואני משתעלת תכופות ( מתחילה הצטברות של ליחה...וסליחה על התיאור)
מה אני יכולה לקחת חוץ מסטרימר ואקמול על מנת להקל על המצב?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום דבר
ד''ר יזהר בן שלמה03/07/2009זה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FMF , הריון וקולכיציןמ...M02/07/2009
אובחני בבדיקה הגנטית כבעלת מוטציות משמעותיות.. ובסבירות גבוהה מאוד שיש לי FMF = קדחת ים תיכונית. היום אני בת 26 ! נוטלת 3 קולכיצין 0.05 ליום . אם מפספסת כדור אחד.. כבר מאויימת וסובלת מהתקפים ש..- חבל על הזמן מעוצמת הכאב.
שאלתי: האם לקראת היריון אצטרך להפסיק לקחת את התרופה ? ואם כן, איך אתגבר על מצב ההתקפים.. שבעצם כל פספוס קל בנטילת התרופה , ישר מזמן לי התקף ובגדול.
נ.ב. האם בזמן ההיריון גם אצטרך לקחת קולכיצין ואם כן, האם אין כאן סיכון לעובר / לי ?
בתודה
M.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפגשי עם רופא מומחה ל-FMF
ד''ר יזהר בן שלמה03/07/2009הרופאים שעיסוקם הקבוע הוא בענייני FMF הם אלה שיתנו לך את התדריך המיוחד לטיפול התרופתי בעת כניסתך להריון ולאחריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחם - דחוףבתאל02/07/2009
עברתי בשנה האחרונה מספר מחזורי הפריה עם עוברים טובים ללא קליטה נמצא לי ברחם פוליפ בגודל 7 מ"מ והוא הוסר לפני כחצי שנה, כעת אני לפני טיפול הזרעה על בסיס ביוץ טיבעי , יש לי זקיק מוביל , ונמצא פוליפ בחלל הרחם לפני כשלושה ימים גודל 5 מ,מ והיום גודל 9מ"מ, הטכנאית אמרה לי שכניראה הוא גדל עם השינויים ההורמונליים לקראת הביוץ, שאלתי: האם זה סימן מעודד שהוא גדל הורמונלית ואז יש סיכוי שגם יתצכווץ?!
וכן האם הוא עלול להפריע בקליטת ההריון או במהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לאתי שלום.
אכן לעיתים הפוליפים מפריעים בקליטת הריון,לכן אני מניח גם הוציאו לך הקודם.לשיקול דעת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה02/07/2009
שלום רב,
אני בשבוע 10+3.
הרמתי קלסר משרדי שהיה כבד, הייתי צריכה להתכופף (כמעט עד הרצפה) כדי להרימו (כמה שניות) ואח"כ להתכופף שוב כדי להחזירו.
הרגשתי לאחר מכן, קצת כאב בבטן שחלף אחרי 3 דקות בערך. האם יכול לקרות משהו לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלסר.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לדנה שלום.
קשה מאד להניח שנגרם נזק לעובר עקב ההתכופפות. אבל כדאי שיותר תשגיחי על עצמך ותזכרי כל הזמן שאת לא לבד,את בהריון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בהריוןשרון02/07/2009
שלום,
מנסה להיכנס להריון, אך לא יודעת מתי לבדוק אם נכנסתי להריון. מחזור אחרון היה ב9.6, והביוץ שלי היה ב22.6. חשה רגישות בשדיים וכאבי ראש קלים. אלו תופעות שמופיעות אצלי בד"כ לפני המחזור. האם זה שולל הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לשרון שלום.
קיום התופעות אינו שולל או מחייב הריון.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
שרון03/07/2009תודה על התשובה המהירה.
שאלה נוספת: לפי החישוב שלי אני צריכה לקבל מחזור מחר,
לפני יומיים ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתשובה יצאה שלילית. האם זה אומר שאינני בהריון או שקודם אבדוק אם יש איחור של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן לפני לידהלימור02/07/2009
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 39 להריון ורציתי לשאול האם יש אפשרות לבצע חוקן בבית בזמן השלב הלטאנטי וכך להימנע מחוקן בבית החולים? אם כן, מתי הכי כדאי לבצע את החוקן? ברגע שהצירים מתחילים להית סדירים בתדירותם? האם אפשר יהיה לאכול דברים קלים לאחר מכן או שידרש אם כך חוקן נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009ללימור שלום.
החוקן מתבצע לאחר שאובחן שאת בלידה,לפני הקבלה לחדר הלידה. קשה לדעת בבית עלפי ההרגשה באם תתקבלי או לא. אגב אם אינך מעונינת לא מוכרחים לבצע, החוקן.אגב בזמנו בבהח משגב לדך בירושלים לא היו מבצעים כלל חוקן לפני לידה,רק אם היולדת היתה מבקשת.
שיהיה בהצלחה ושהחוקן יהיה בעיתנו היחידה בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןזיוה02/07/2009
מחזור אחרון ב-15.6 ב-1.7 עשיתי לבת שלי צילום רנטגן בו הייתי נוככת. האם זה יכול לפגוע בסיכוי להריון החודש? או האם יכול לפגוע בעובר אם אכן יתקיים הריון? לחוצה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לזיוה שלום.
הסיכון קיים אבל קטן מאד.לכן אולי כדאי שלא תכנסי החודש להריון כדי שלא נדאג אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! - תוצאת שקיפות עורפית 5.9טלי02/07/2009
שלום,
אני בת 23 בהיריון מס' 1,בשבוע ה-18 להיריון וחיה בארה"ב. בשקיפות העורפית נתגלה 5.9 מ"מ, תוצאה מלחיצה מאוד וכרגע אני בדרך לארץ להמשך בדיקות אשר יפריכו או יאששו את החששות.
אילו בדיקות עלי לעשות?
מה הסיכוי לעובר בריא עם תוצאה זו של השקיפות?
אשמח לעצות בהקדם האפשרי,
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לטלי שלום.
הבדיקה החשובה והמיהמנה ביותר הינה בדיקת מי השפיר,אשר תראה באופן חד משמעי באם העובר בריא או חס וחלילה פגוע.זאת במקביל לבדיקות על קול.(אגב אם תרצי אבצע זאת עבורך.).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשקיפות 5.9
טלי07/07/2009ראשית תודה על התייחסותך הרצינית והמהירה, זה בהחלט הנחה אותי..
ביום ראשון ניגשתי לייעוץ גנטי בביה"ח "הדסה עין כרם" שם הפנו אותי לבדיקת מי שפיר ובדיקת אקו לב עוברי.
אתמול ביצעתי את שתי הבדיקות. בבדיקת האולטרסאונד אקו לב עוברי נתגלה חור של כ-2 מ"מ במחיצה, אשר לפי הסבר הרופא ייתכן וייסגר עד הלידה.
שאלותי הן:
1. האם מום זה בלב מצדיק את תוצאת השקיפות העורפית, 5.9?
2. האם מום לב מסוג זה מופיע בד"כ בליווי תסמונת דאון?
3. האם ילד עם מום בלב כגון זה יכול לחיות חיים רגילים? היכן אוכל לקרוא על הנושא?
בתודה מראש על זמנך,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מימיותרחלי02/07/2009
שלום רב,
שבוע 18. ביומיים האחרונים מצאתי את התחתונים של רטובים שלוש פעמים, כאילו ברח לי שתן - אבל לא.
ההפרשה היא שקופה לחלוטין ואין לה ריח מיוחד
ממה נובע הדבר לדעתכם?
האם בשבוע כל כך מוקדם יכולה להיות דליפה של מי שפיר?
תודה רבה,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לרחלי שלום..
יש צורך לגשת והיבדק.על מנת לודא באופן מלא אם כן או לא ירדו המים.ירידת מים לא מאובחנת ולא מטופלת מהוה סיכון גדול מאד.לכן, שוב גשי להיבדק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בריכה שבוע 35מעין01/07/2009
הייתי היום בבריכה אני שבוע 35 .. לפני כן נכנסתי להתפנות, ובמשך השהות שלי בבריכה הרגשתי כל הזמן שיוצא לי מים.. במשך שעה כל הזמן יצא.. הרגשתי כאילו שזה שתן אבל ממש לפני כן התפנתי..
יש סיכוי כזה שהייתה איזה ירידת מים?
חשוב לציין שאני מרגישה מצויין+ וכשיצאתי מהבריכה זה הפסיק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009למעין שלום. חשוב מאד ללכת להיבדק.עפ התיאור לא ניתן לדעת. לכן מדגיש אם חשד,גשי להיבדק.ולא נצטער לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרמה וחומוס בהריוןמריל01/07/2009
שלום רב,
יש לי מס' שאלות:
1. האם אסור לאכול פסטרמה בהריון? מה הנזק שעלול להגרם אם אכלתי?
2. האם אסור לאכול חומוס בחומוסיה/ דוכן פלאפל בהריון? מה הנזק שעלול להגרם אם אכלתי?
3. האם מותר לעבור דיקור מי שפיר בת"א ולאחר מכן לנסוע לביתי באשקלון (נסיעה של כשעה ורבע)?
תודה מראש,
מריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרמה.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009למריל שלום.
ככלל בהריון אוכלים אוכל מבושל.מומלץ גם אוכל נקי.כדאי גם בעקרון לא לעשות דברים חריגים.לגבי בדיקת מי השפיר,אם תנוחי מס שעות,ניתן לסוע לאשקלון.אבל להתיעץ עם הרופא המבצע לפני הפעולה ולשאול להוראותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוך השם חדשה כאן כאבים בתחילת הריולחוצה01/07/2009
ערב טוב.ב15 לחודש הוחזרו 2 עוברים יפים מאוד אני בת 27 אחרי הרבה הזרעות בהפריה ה1 נקלטתי הבטא אחרי 14 יום מההחזרה היא 800.
רציתי לשאול איזה שבוע?
וגם מטריד אותי שלא ביקשו ממני עוד בדיקת דם לראות הכפלה ולא בדיקת פרוגסטרון האם תקין?
והאם זה תקין שאני מרגישה מין לחץ בבטן ומידי פעם דקירות?אני עם תמיכה ש 4 אוטרגסטון ועם 3 אסטרופם.מתי ניתן להפסיק?
ביום שני אמרו לי להגיע לאולטרא סאונד מה עליי לצפות לראות?
עוד אציין שיש לי ילדה בת 5 מהריון ספונטני ובהריון הזה הבטן ממש גדולה יחסית להתחלה האם זה בגלל התמיכה?אני גם מקיאה ולא יודעת אם התאופות נספגות היטב?
האם יש פורמולה של ויטמינים שהיית ממליץ לקחת?
האם בטא 800 מבשרת הריון רב עוברי?
סליחה על ריבוי השאלות ותודה לכם שאתם כאן בתקופה בה מתעוררות שאלות רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך השם.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לשירה שלום.
בצדק יש לך הרבה שאלות. אך לא נראה לי שפורום באניטרנט הוא מקום לענות על הכל. ממליץ שתחזרי לרופאך הגינקולוג,דוני אתו על כל שאלותיך וחששותיך,הבדקי עלידו והחליטו ביחד על המשך המעקב.
שיהיה בהצלחה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברייעל01/07/2009
בת 29, חלבון עוברי נעשה בשבוע 17.3
התוצאות:
AFP 0.63
HCG 1.13
U-E3 0.85
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקות 1:883
סיכון לפי גיל בלבד 1:920
זו תוצאה טובה? לא משהו?
צירפתי לבדיקה רק תוצאות סקירה מוקדמת,
זה לא משוקלל עם שקיפות עורפית ששם היה לי 1:6313
מה התוצאה הכי טובה שיכולה להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לכרמית שלום.
התוצאה שקיבלת 1:882 ,נחשבת לתוצאה תקינה. משרד הבריאות קבע את הגבול של 1:350 כחריג.כמובן התיעצי עם רופאך לגבי צורך בבדיקות נוספות כמו מי שפיר וכו ,באם תיהיהי מעונינת.כאמור אבל בתחום התקין עפ משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןנטלי101/07/2009
אני תושבת עכו בשבוע 6 להירון. וזה ההריון הראשון שלי. עקב בעיות בריאות עליי להפסיק את ההריון בהקדם. רופאה מטפלת שלי, דר' שילר רחל, הציעה לבצע את הפעולה בעצמה. אני לא מכירה את הרופאה מספיק זמן, ולכן אשמח לקבל חוות דעת ממישהי שאולי עברה הפלה על ידי הרופאה הזאת. כל נסינותיי לקבל מידע נוסף מפקידות בקופ"ח - כשלו. פשוט מפחיד אותי ליפול לידיים לא נאמנות. תודה מראש לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה.
ד``ר איילון לחמן02/07/2009לנטלי שלום.
אין פורום זה מיועד לתת חוות דעת על רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)