מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצד שמאל בטן תחתונהמיטל10/12/2008
שלום אני בשבוע 19.5 להריון, הריון ראשון, תקין עד עכשיו. אתמול בלילה התחילו לי כאבים בצד שמאל בטן תחתונה שהלכו והתגברו עד שממש לא יכולתי ללכת. לאחר כ- 30 דקות הכאב חלף, בלילה מדי פעם הרגשתי את המקום שוב אך זה היה נסבל, וב5 לפנות בוקר התחילו כאבים חזקים שוב אז הלכתי למיון נשים, שם עשתו לי בדיקה של צוואר הרחם, בדיקת דופק עובר, ספירת דם ובדיקת שתן והכל תקין (רצו לעשות לי גם אולטראסאונד לבדיקת השחלות אך היה עוד סגור וחלפו לי הכאבים אז לא נשארתי לבדיקה, שחררו אותי). כעת כבר לא כואב לי, מדי פעם אני מרגישה את המקום אך זה ממש לא כאבים כמו שהיו בלילה. הרופאה אמרה שזה יכול להיות מהימתחות של הרחם... האם יש סיבה לדאגה? האם אני צריכה להיבדק שוב איפהשהוא? בתודה מראש, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008למיטל שלום.
כן עליך להיבדק עי רופאך המטפל.כדאי בכל זאת לבדוק באולטרה סאונד מצב השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בשתן?
מיטל15/12/2008תודה רבה על תגובתך ד"ר. בהמשך לתלונתי על כאבים בבטן תחתונה\שמאלית ובמפשעה עשיתי אולטראסאונד בטן וכליות והכל תקין ועשיתי בדיקת שתן ותרבית שתוצאותיה נראות תקינות חוץ ממשהו אחד שיוצא מחוץ לתחום: SPECIFIC GRAV-U STRI וערכו 1.033. מה עליי לעשות? התור לרופאה שלי הוא רק בסוף החודש ואני חוששת שמא צריך לטפל בזה לפני.. האם זה יכול להצביע על רעלת הריון או שזה ערך נמוך מדי בשביל זה? בתודה מראש מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום הוא היום ה-14יפית10/12/2008
ווסת אחרונה 15/11 קיבלתי טיפול איקקלומין מהיום החמישי למחזור * 2 ב-26/11 הזרקתי אוביטרל לאחר מעקב זקיקים וביצעתי 2 השבחות הראשונה ב-27/11 והשניה ב-28/11 היום זה כבר היום ה-14 ורציתי לדעת האם כבר אפשרי או כדי לעשות בדיקת הריון ביתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 14.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008ליפית שלום.
ניתן לעשות בדיקה ביתית,אך תשובה שלילית כעת, עדין לא תשלול אפשרות של הריון.אם יוצא שלילי,ועדין אין מחזור עד יום א לחזור עלן הבדיקה,או עדיף בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
קטיה11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור מוזר
יפית14/12/2008בוקר טוב אז ככה בהמשך לתשובתך עשיתי בדיקה ביתית ב-10/12 זה היום ה-14 אחרי ההשבחה היא יצאה שלילית ב-11/12 קיבלתי מחזור והוא היה מוזר זה היה יותר הפרשות חומות ולא דם ויום למחרת זה נגמר ב-12/12הייתי ממש נקיה אפילו לא הפרשות כלום ביום שבת בבוקר שוב פעם הפרשות חומות בלבד שנגמרו בשעות הערב ואין יותר כלום מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור.
ד``ר איילון לחמן14/12/2008ליפית שלום. ממליץ שתגשי להיבדק ולקבל התשובות לשאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה בהמשך לתשובתך
יפית14/12/2008כרגע חזרתי מהרופא נשים שלי עשינו עוד בדיקת שתן שיצאה שלילית לצערי הרב הוא אמר לי לחכות שבוע שבועיים לראות האם מגיע מחזור כי לטענתו זה לא מחזור ואם לא מגיע הוא ייתן לי טיפול כדי שיופיע לי מחזור האם זה בסדר ? או שיש עוד משהו שניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום.
דר אילון לחמן14/12/2008המלצתי בנוסף לבצע גם בדיקת דם להריון כדי לשלול אפשרות של הפלה טבעית,אם הדימום שעברת אינו נראה כמחזור,וגם לשלול הריון חוץ רחמי-אפשרות נדירה אבל קימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מצב ?
יפית15/12/2008האם יש מצב שאחרי 2 בדיקות שתן שליליות בדיקת דם תצא חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת שקיפות עורפיתאילנה10/12/2008
שלום אני בת 26, הריון ראשון בשבוע 12. שבוע שעבר ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה יצאה גבולית - 2.2 מ"מ והסיכוי למומים שניתן לנו היה 1:680. ביום ראשון ביצאתי את בדיקות הדם של סקר ראשון וביקשתי לא לקבל את התוצאות כי אנחנו רוצים לעשות את ה-integrated test במהימנות של 95%. התוצאות נאמר לי תהיינה רק לקראת שבוע 18 -19 אחרי שנעשה חלבון עוברי ואינהיבין בשבוע 17. בינתיים, יעצו לי שכדאי לבקש את התוצאות עכשיו של הבדיקות ולא לחכות וכך לקבל מהימנות של 85% למומים בשביל לדעת אם לעשות מי שפיר. מתי בעצם עושים מי שפיר? האם זה יכול לחכות לאחר התוצאות של ה- integrated לקראת שבוע 18-19 או שלמעשה רצוי לדעת כבר עכשיו אם אנחנו הולכים לבדיקה? האם הסטטיטסטיקה של הפלות ממי שפיר (1:300 בערך) הינה מבדיקות בארץ או בעולם? האם העובדה שאני צעירה מקטין את הסיכון בבדיקה כי רוב הסטטיסטיקות הן בנשים מעל 35? אשמח לתשובה בהקדם מאחד הרופאים, תודה רבה! לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008ללירון שלום.
בדיקת מי שפיר ניתן לעשות מהשבוע ה-16 ואילך.אין הגבלת גיל להריון לאחר מכן.הסיכוי להפלה לאחר הבדיקה הינו מס כלל עולמי.לא קשור לגיל הנבדקת.כדאי להתיעץ גם ובעיקר עם רופאך האישי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמיכל10/12/2008
שלום! רציתי לדעת מתי יש אפשרות להכנס להריון, ביום הביוץ? לפני או אחרי? אם מס' הימים הממוצע ממחזור למחזור שלי הוא 26 זה בסדר? בגלל שאני שומרת נידה זה יוצא שיש לי רק יום פוטנציאלי אחד...יכול להיות?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008למיכל שלום.
האם ב-26 יום הכונה מתחילת מחזור לתחילת מחזור.צריך לדעת שהמחזור מגיע 14 יום לאחר הביוץ.כלומר אם מדובר במחזור של 26 יום,הביוץ 12 יום לאחר תחילת המחזור הקודם.הביצית חיה כ72 שעות בהמתנה להפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
מיכל14/12/2008כן 26 יום מתחילת מחזור לתחילת מחזור. זה אומר ש12 יום אחרי שאני מקבלת מחזור יש ביוץ? כשאתה אומר 72 שעות זה אומר שיש לי אח"כ עוד 3 ימים? כלומר עד היום ה14 אני יכולה להקלט? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון וטיפול מונע לשחפת.מישהי10/12/2008
בבדיקה שנעשתה נמצא שנחשפתי לשחפת, אך לא חליתי במחלה זו. אני נמצאת בטיפול מונע לשחפת, שבמסגרתו אני לוקחת כדורים כל יום לאחר האוכל, במשך קרוב לחצי שנה. האם מותר להיכנס להיריון בזמן שמקבלים טיפול מונע נגד שחפת? כמה זמן לאחר סיום הטיפול המונע נגד שחפת מומלץ לנסות להיכנס להיריון? האם מותר לנסות להיכנס להיריון שבוע ימים לאחר שנגמר הטיפול המונע נגד שחפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008למישהי שלום.
המומלץ להתיעץ עם המחלקה למניעת מומים של משרד הבריאות בטל-02-6243669.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש קל מלידה מוקדמת שבוע 26דלית10/12/2008
הי אני כרגע נמצאת בשבוע 26+2 (הריון שני הלידה הראשונה הסתיימה בקיסרי) ואני תוהה אם יש אפשרות שאני נמצאת עם פתיחה .. עברתי יומיים של התרוצצויות ומנוחה מעטה ובלילה האחרון התעוררתי עם צורך עז לתת שתן וצואה -דבר שלא עבר דקות ארוכות -רצתי מספר פעמים ..בנוסף הרגשתי צריבה במתן שתן ,לחץ גדול בפי הטבעת ולחץ בבטן התחתונה . התחושה היא של פתיחה קטנה -אני הוזה ? מה צריך לעשות במקרה כזה ? בתודה מראש דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008לדלית שלום.
התשובה פשוטה-גשי בדחיפות להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון ועובר
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008ניתם לראות לראשונה שק הריון בערך בשבוע ה 5 להריון (חישוב מיום ראשון לוסת האחרון) כטווח "בטה" של 1000-2000 ב אולטראב\סאונד נרתיקי. דופק נתן לרות כאשר העובר בגודל של 2-5 ממ וז בערך בשבוע השישי מאל (כלומר שש פלוס....) בתלות באיכות מכשיר האולטראסאונד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתאלין10/12/2008
שלום רב, בסקירת מערכות מאוחרת שנעשתה בשבוע 21+0 נרשו הדברים הבאים אודות השליה: מיקום : אחורית דרגת שליה : 1 מיקום ביחס לצוואר הרחם : נמוכה, מגיעה לצוואר הרחם, לא מכסה מה זה אומר? האם זה אומר שלא אוכל ללדת לידה וגינלית? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תודה
אלין11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה פעם נוספת - תודה
אלין14/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים תוצאות בדיקותאלה09/12/2008
שלום רב !! אני בהריון עם תאומים לא זהים שבוע 22. ביצעתי בדיקות דם והתקבלו כמה תוצאות נמוכות Urea (B) 11.3 Creatinine (B) 0.48 Protein Total (B) 6 Albumin (B) 3.3 חשוב לי כמו כן לציין שאני אוכלת כל יום בשר וביצים ! מה הסיבה לירידה בערכים הנ"ל? והאם זה גורם נזק לעוברים? ומה אפשר לעשות כדי להעלות את הערכים?? מודה לכם מראש על תשובתכם !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה להודעה
אלה09/12/2008אני רוצה גם להוסיף שאני ושתה 2-3 ליטר ביום !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאי או לא?ליאת09/12/2008
שלום... אני בחודש תשיעי ורציתי לדעת אם כדי לקחת את האפידורל ועד כמה הוא עוזר..? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענין אישי
ד''ר בני שכטר09/12/2008לרובן הוא עוזר ומקל מאד על הלידה.
האם לקחת או לא? זו החלטה אישית שצריכה להיות מבוססת על היכולות שלך לסבול כאבים. את תמיד יכולה להתחיל ולנסות בלי ולראות האם זה נסבל בעיניך ואם זה מוגזם תמיד תוכלי לבקש לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בקשר להריוןמיקמיק09/12/2008
סליחה מראש על אורך "סיפור הרקע" שלי - לאחר מספר חודשי טיפולי פוריות עשינו הפסקה לצורך צילום רחם שבו נמצאה חסימה וגם נפתחה מעט. לאחר חודש שבו לא התרחש דימום כי לא לקחתי את ההורמונים כמו בד"כ עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית ולקחתי פרוברה (אני פוליציסטית) שבוע. שבועיים לאחר מכן עדיין לא נראה דימום והיו לי כאבי בטן. בבדיקה וגינלית נמצא שק הריון תוך רחמי. בעוד עשרה ימים אני אמורה לחזור על אולטרא-סאונד לבדיקה שזה מתפתח. ערך הבטא היה 6700. אני כמובן שמחה מאוד אבל יש מספר דברים שאני מעוניינת לשאול: 1. בעקרון אני אמורה להיות בשבוע שביעי לפי המחשבונים אבל בטא שלושה שבועות קודם יצאה שלילית. מה זה אומר אם בכלל? 2. האם זה תקין שעדיין יש לי כאבי בטן? (לא שאכפת לי, זה רק קצת מטריד) 3. האם אפשר לעשות בדיקות נוספות קודם לראות שהכל תקין או שצריך לחכות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר09/12/20081. ההיריון כנראה צעיר יותר מהספירה לפי המחזור האחרון
2. כאבים ואי נוחות יתכנו, אבל אם ראו באולטרה-סאונד שההיריון הוא תוך רחמי אפשר להיות יותר רגועים
3. האם לחזור על הבדיקה או להמתין לבדיקה השניה? אני חושב שזו שאלה שאת צריכה להפנות לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות שעווה חמהמור09/12/2008
האם ניתן לעשות שעווה חמה (כמובן לא רותחת) בבטן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר בני שכטר09/12/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתמ09/12/2008
הנני עובדת בגן ילדים עם ילדים בני חצי שנה עד שנה וחצי, אני בהריון שני וקיבלתי הפנייה לבדיקת דם לאדמת CMV רציתי לדעת האם מה אפשר לעשות כדי לא להידבק מהילדים עד שאני יעשה את הבדיקת דםת שאותה אני עושה רק עוד שבוע,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת.
ד``ר איילון לחמן09/12/2008למורן שלום.
קודם לבצע הבדיקה מחר.דבר שני לא להתקרב לילדים חולים.האמת אין הרבה מה לעשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי אקוגניקרן09/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 30 גיל 33 , בשבוע 15 עשיתי סקירה מערכות והיה חשש למעי אקגוני, הלכנו ליועוץ גנטי עשינו את כל הבדיקות האפשריות חוץ ממי שפיר, הכל היה תקין בשבוע 19+5 הלכנו באופן פרטי לעשות שוב סקירה , והרופא לא ראה שום ממצא למעי אקוגני, והכל היה תקין, הלכנו שוב ליועץ גנטי והוא פסל לנו את הזכאות למי שפיר כי לפי מה שהוא רואה אין הצדקה למי שפיר אבל עדין יש 98% לסיכון , השאלה שלי היא האם כדאי בכל זאת לעשות מי שפיר בשבוע 32 ? בשביל השקט הנפשי) ומה הסיכוי במידה ותיהיה לידה מוקדמת לעובר האם זה יכול לגרום בעתיד בעיות התפתחותית, האם יהיה ניתן להציל עובר שנולד בשבוע 32 מה הסיבוכים בלידה מוקדמת ידוע לי כשהצטרך לעשות את הבדיקה מי שפיר ולבקש תשובה תוך 24 שעות האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקוגני
ד``ר איילון לחמן09/12/2008לקרן שלום.
את כותבת שיש 98% לסיכון. על איזה סיכון מדובר ?.אין בעיה לבצע בדיקת מי השפיר בשבוע ה-32.ניתן להציל עובר הנולד בשבוע ה-32,כמובן שקימים סיבוכי הפגות ועל כך נכתבו ספרים שלמים.ניתן לקבל תשובה בתוך 24 שעות,זאת לגבי 5 המומים השכיחים ביותר בלבד. הבדיקה נקראת FISH והיא מבוצעת במקביל לבדיקה הרגילה הנותנת תשובות לגבי למעלה מ300 מומים אפשריים.הבדיקה הנ"ל כרוכה בתוספת תשלום בדרך כלל. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי אקוגני
קרן11/12/2008ראשית כל תודה התכוונתי שיש עוד 2% סיכון ללדת תינוק לא בריא הכוונה עם תסמונת דאון, השאלה שלי האם יש ממה לדאוג האם כדאי לבצע דיקור ? האם בשבוע 15 כשראו מעי האקוגני זה מספיק מדוייק , כי עשיתי בשבוע 19 שוב סקירה ולא ראו כלום הכל היה תקין , השאלה לאיזה רמה של פאניקה צריך להיכנס כל שאר הבדיקות תקינות וגם הסקירה בשבוע 25 היתה בסדר וגם המעי בסדר עד איזה שבוע ניתן לבדוק את המעי לגבי מומים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי אקוגני.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008לקרן שלום.
אם כך ירדנו ברמת הסיכון מ98% ל-2%.כמובן שאם כל הבדיקות תקינות,הסיכון יורד בהרבה.במקביל גם רמת הפאניקה.על כל פנים,את יכולה להתיעץ גם עם יועץ גנטי.אם עדין תרצי להיות לחלוטין שקטה ולבצע בדיקת מי השפיר,זו אופציה קימת.לא לשכוח שגם בבדיקה זו קימים סיכונים להפלה בשיעור של 1:200-1:300.בכל מקרה שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה במזג אויר קר בהריון
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008אין סבה לדאגה , לא צפוי כל נזג לעוברך שנימצא בסביבה חמה , בטח בטווח מזג האויר בארץ בימים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזוראור09/12/2008
ד"ר שלום, יש לי עיכוב של כיומיים במחזור. אני בסבב ראשון של איקקלומין, עשיתי מעקב זקיקים ולפני קצת יותר משבועיים הרופא אמר שהיה ביוץ. חוץ מכאבי בטן התחתונה אין לי ממש שום סימפטומים וביום ה-12 אחרי הביוץ עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית. 1. האם יתכן בכל זאת שאני בהריון למרות שאין סימפטומים? 2.יתכן שלא היה ביוץ למרות שהרופא ראה שכן היה? החלטתי לחכות עוד יומיים ואז לעשות בדיקת דם (הבנתי שיכולים להיות 16 יום לאחר הביוץ ואז מחזור. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב.
ד``ר איילון לחמן09/12/2008לאור שלום.
אכן החלטתך נכונה. אם העיכוב ממשיך.בנושא הביוץ,אם הרופא ראה אז היה בודאי ביוץ.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטנוסגלי09/12/2008
בוקר טוב, אני מעוניינת להכנס להריון שלישי. גיליתי כי חוסנתי נגד טטנוס (D.T) לפני 8.5 שנים (שנת 2000). האם מומלץ שלפני ההריון אתחסן שוב? האם לאחר החיסון עליי לחכות לפני הכניסה להריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס
ד``ר איילון לחמן09/12/2008לגלי שלום.
למה להתחסן שוב?.התיעצי בבקשה עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)