מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן תחתונה בחודש שלישיאופטימית04/12/2008
שלום, אני נמצאת כרגע בשבוע 11+3 , ומתחילת השבוע התחלתי להרגיש מעין התכווצויות בבטן תחתונה, ממש מעל המפשעה , לרוב באמצע ולפעמים גם בצדדים. לעיתים התכווצויות אלו מרגישות לי ממש כמו כאבים שבאים אחד אחרי השני ועוזבים. אתמול הייתי אצל הרופא שעשה אולטרסאונד מעל הבטן, לא ראו טוב כ"כ אך הוא ראה דופק , עובר בגודל 5.6 ס"מ. לעיניין הכאבים הוא לא נלחץ ואמר כי עלי לשתות הרבה, אך לא הסביר מדוע יש כאבים. הכאבים הללו מטרידים אותי בכל זאת. מה גם, שהיום התחלתי להרגיש מעין התכווצויות גם בפתח הנרתיק, תחושת אי נוחות כזו. וגם זה מלחיץ אותי..... בבקשה תגידו לי מה עלי לעשות? האם כל אלו מעידים על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להוסיף שההריון הושג מטיפולים
אופטימית04/12/2008ההריון הושג מטיפול ראשון בגונל F + אוביטרל + הזרעה , וזאת לאחר 3 טיפולים כושלים באקוקלומין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בשליש הראשון להריון
ד''ר שמואל פנסקי05/12/2008מה שאת מתארת הינה תלונה שכיחה מאוד , לא לכל דבר ישנו הסבר מספק ברפואה , בהריון חוששים מכאב בעל אופי צירי שלעיתים יכול לסמן לידה מוקדמת , תלונותיך אינן מרמזות על בעייה כזו . הרופאים ממליצים על שתייה מרובה , כיוון שהתייבשות גורמת לשחרור הורמון שקשור לגרימת צירים , בחורף ובתנאים שלנו אין זה גורם שכיח. לסכום לא נראה שאת בסכון ממשי , לעיתים תלונות שכאלו קשורות לזהום בדרכי השתן , לכן כדאי לבצע תרבית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידהאלה04/12/2008
שלום אני בשבוע 38 +2 להריון והבטן ירדה האם ניתן להעריך מתי תהיה הלידה? האם זהו סימן מספיק כדי לדעת שהלידה קרבה? תודה אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לאלה שלום.
כן להערכתי תלדי בחודש הקרוב. ברצינות יותר "ירידת הבטן "אינה מושג רפואי המבשר משהו.אולי תלדי מחר או כאמור בשבוע ה-42.החשוב הוא באם יש פעילות רחמית משמעותית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית בטאדנה04/12/2008
הי מחזור אחרון 29.10.08. הזרעה אחרי גונאל + אוביטראל. בטא 25.11.08 - 62 בטא 27.11.08 - 213 בטא 04.12.08 - 2970 אני אחרי שתי הפלות שהתחילו בעליית בטא איטית יש לי תור לאולטרסאונד רק ביום שלישי. האם קצב עליית הבטא טוב? הוא התחיל מקפיצה של 3.4 ועכשיו נראה שאלה רק הכפלות כל יומיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור
ד''ר בני שכטר04/12/2008הבטא אמור להכפיל את עצמו כל יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה
דנה04/12/2008תודה רבה על התשובה המהירה. האם כאבי גב תחתון ובטן תחתונה בשבוע זה (לא כל הזמן ולא ממש כואב רק מציק) הם הגיוניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קוגנטיביות אצל העוברדלמר04/12/2008
שלום, בסקירת מערכות לעובר התגלו שתי בעיות: club feet ו-cleft lib. בדיקות גנטיות יושלמו תוך מס' שבועות. אני שוקלת על המשך ההריון. במידה ואלו הבעיות היחידות אז אני מתכוונת ללדת. סקירת מעכות לא גילתה בעיות נוספות. אנחנו מנסים לאסוף כל מידע נוסף על מנת להגיע להחלטה. האם תוכלי לייעץ לי בשאלות הבאות: האם ניתן במהלך ההריון לגלות אצל העובר סיכויים כלשהם לבעיות קוגנטיביות או למומים ? האם ניתן להשתמש בממצאים נוספים חוץ מגודל האיברים של העובר ? עשינו את הבדיקות ה-"סטנדרטיות", הכוללות את שקיפות עורפית וסקירת מערכות. בנוסף, אנחנו עומדים לפני בדיקת מי שפיר שתכלול בדיקת פיש ועוד סל בדיקות גנטיות. האם יש בדיקות "לא סטנדרטיות" שיכולות לתת מידע נוסף ? האם תוכלי להמליץ לי על המומחה הריון ולידה למקרה הלא שגרתי שלנו. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לדלמר שלום.
משאלתך כאילו מופנת לאשה כלשהי מה הסיבה לאשה ולא לגבר?בכל מקרה אם כל התוצאות תקינות כולל מיהשפיר כדאי להתיעץ עם יועץ גנטי.שיגיד מה האפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידהליאת04/12/2008
בוקר טוב, שבוע 39+2, אתמול הבחנתי כי יש לי הפרשה שקופה הלכתי למוקד לבדוק מה קורה עם העובר להלן הממצאים: אולטרסאונד :תקין, כמות מי שפיר תקינה, מוניטור- יש פעילות ברחם קיימים צירונים - לדברי הרופא, חלבון בשתן תקין, אין ירידת מים, קיימת הפרשה מוגברת, הרופא המליץ לבוא היום לבדיקה נוספת של כל הנתונים, האם ניתן לדעת מתי תתחיל הלידה? מה המשמעות של הפרשה מוגברת ומה עושים במצבים אלו? יש לציין כי אין פתיחה בתודה מראש, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לליאת שלום.
בתלונה כמו שלך, הדבר הראשון יש כמובן לשלול ירידת מים שאני מבין נשללה.יש לקחת משטח נרתיק לתרבית.לא ניתן לחזות על פי זאת בלבד מועד הלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים כאן??????? סימני הריוןדניאל03/12/2008
מה הם הסימנים לכך שיש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לדניאל שלום.
היום החיים יותר קלים מפעם. מבצעים בדיקת דם להריון ומקבלים תשובה באותו יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ושבוע הריוןשרית03/12/2008
שלום רב מחזור אחרון היה ב 10.6 אבל אוביטרל נלקח ב- 27.8.(ביוץ + יחסים ב 28.6 ) שאלתי היא: באיזה שבוע אני נמצאת עכשיו? האם תאריך מחזור כביכול אמור להיות 14 יום פחות מאוביטרל כלומר 13.6 ולפי זה מחבים את שבוע ההריון?? לא ברור לי באיזה שבוע אני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לשרית שלום.
אכן גיל ההריון מהיום הראשון של המחזור האחרון,קרי שבועיים לפני יום הביוץ.אני בטוח שכבר בצעת בדיקות עלקול שקבעו את גיל העובר וגיל ההריון. אז מה בעצם השאלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובקרן03/12/2008
שלום רב בת 28. הפסקתי גלולות לאחר 7 שנים רצופות של לקיחת גלולות. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון 3 חודשים. סופרים 10 ימים מהיום הראשון של הווסת ושוכבים יום כן יום לא. הבעיה היא שהמחזור שלי לא סדיר, אין לי מושג מתי הביוץ ואם בכלל מתרחש ביוץ. האם איקוקלמין מתאים למקרה שלי? אפשר לקבל הסבר אודות האיקוקלומין? תודה מראש וערב טוב קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לקרן שלום.
קודם כל הזמן הממוצע לכניסה להריון הינו שנה.יש במקרה שלך להבין שלוקח זמן למערכת ההורמונלית להתאושש מדיכוי הגלולות.לקיים יחסים בצורה חופשית.בלי חישובים ובעיקר בלי לחץ.יש ערכות לגילוי יום הביוץ,אבל שוב במקרה שלך זה ממש מוקדם להשתמש בהן.בודאי לא באיקקלומין.רק אם בעוד חצי שנה לפחות לא תיהי בהריון,אז אולי יהיה צורך לבדוק הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ והדרכהסבינה03/12/2008
שלום רב ! הינני בשבוע ה-12 להריוני ברצוני לקבל ייעוץ לגבי סוגי התעמלויות המותרים לי , כי חוסר הפעילות גורמת לי לתחושת דכאון בגלל ההקפים המצטברים. הייתי פוקדת לעיתים קרובות מאוד את המכון כושר , ורצוני להמשיך בכך מבלי לסכן את עצמי או את העובר שאני נושאת , לכן אשמח לקבל הכוונה ויעוץ . בתודה מראש! סבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לסבינה שלום.
הפעילות הגופנית המומלצת בהריון הינה הליכה בקצב מתון או שחיה.הסיבה היא שאנו שואפים שהאנרגיות שלך ילכו בתקופה זו בעיקר להתפתחות ההריון ולא לפיתוח שריריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת שמן נבט חיטהרננה03/12/2008
שלום רב! שאלתי היא האם נכון הדבר שמריחת שמן נבט חיטה על הגוף בזמן ההריון מפחית את יצירת חלב ההנקה לאחר הלידה? ואם הכון הדבר- באיזה תכשיר מומלץ להשתמש למנוע גירודים וסימני מתיחות? אשמח לקבל את תשובתכם!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן נבט חיטה.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לרננה שלום.
האמת שלא ידוע לי שמריחת שמן נבט חיטה מורידה את כמות החלב.לגבי סימני מתיחה ,יש מספר תכשירים בשוק-התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת צוואר הרחםשלומית03/12/2008
שלום. אני נמצאת כרגע בשבוע 9 הריון שני אחרי מאמצים גדולים. הרופא הציע קשירה (לאור נסיון העבר). הוא המליץ על השבוע ה-13 האם יש אפשרות לבצע פעולה זו גם בשבוע ה-12 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת צואר הרחם.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לשלומית שלום.
לא ראה הבדל משמותי בין קשירה בשבוע 12 לשבוע 13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. יש לי שאלה נוספת
שלומית04/12/2008הופיעה לי מן הפרשה ורדרדה כמו בתחילת מחזור. האם נורמלי ? מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורדרדה.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לשלומית שלום.
תופעה כזו מחייבת בדיקה. בינתיים עליך ממש לנוח ,שוב עד הבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים למניעת הדבקויות בקיסרי.מיה03/12/2008
בעוד כחודש אכנס לקיסרי שלישי. הבנתי שקימים חומרים מונעי הדבקויות: אדפט, אינטרקוט ואינרסיד. האם הם יעילים ואיזה מהם עדיף? האם השימוש בהם דורש מיומנות של המנתח? בנוסף קראתי על שיטת ניתוח קיסרי שבה מפרידים ביד את השרירים ולא חותכים אותם וכך ההחלמה הרבה יותר קלה. האם זה נכון? ואם זה נכון למה לא משתמשים בזה בבתי חולים? שני רופאים שונים ענו לי שתי תשובות שונות. אני מאוד מוטרת כי ההחלמה מהניתוח הקיסרי השני שעשיתי היתה לי מאוד קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008למיה שלום.
השימוש בחומרים למניעת הדבקויות אינו דורש כל מיומנות.פשוט שופכים אותו מסביב לרחם.האם האינפורמציה מהמאמר בעיתון הארץ?.אגב בניתוחים קיסריים יש פחות הדבקויות. חושבים שזה נובע ממי השפיר הנשפכים לחלל הבטן בזמן הניתוח.
לגבי שיטת הניתוח הקיסרי,אני שייך לקבוצת הרופאים המפרידים השרירים והרקמות ולא חותכים אותם.שיטה שפותחה עי פרופ יואל כהן,ואומצה עי בהח משגב לדך.אני רואה תוצאות טובות מאד בשיטה זו.למה לא משתמשים בה כולם איני יודע,אבל יש ארצות שאימצו את השיטה הקרויה שיטת משגב לדך,כמו למשל בסקנדינביה או בסין.בארץ כידוע אין נביא בעירו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעלימור03/12/2008
בעלי ביצע בדיקת זרע ויצא לו נמוך בשלושת הפרמטרים האם זה יכול להיות כתוצאה מיזה שהוא פיספס את הטיפה הראשונה והכניס לכוס רק את כל השאר? הבנתי שהטיפה הראשונה הכי חשובה? והאם מכיוון שהוא לא שם הכל בכוס (החסיר את הטיפה הראשונה) זה יכול להשפיע על הריכוז התנועתיות והמורפולוגיה???? מחכה לתשובה מהירה אני ממש בלחץ, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לנועה שלום.
לא נראה סביר שחוסר בטיפה אחת יגרום לתוצאות נמוכות בשלושה פרמטרים. הפשוט ,אם יש ספקות, לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvחסויה03/12/2008
שלום רב. אני בשבוע 5 להריוני הראשון שיקר לי מאוד. בבדיקת נוגדנים לcmv התגלה כי איני חולה במחלה אך גם מעולם לא חליתי בה ולכן אין לי נוגדנים. רציתי לשאול אם שהות ממושכת בקרבת ילד חולה בcmv יכולה לדבק? כמה זמן מרגע זיהוי הוירוס הוא מדבק (זיהו אצלו בבדיקת דם לפני כשבוע את המחלה)? כיצד באופן כללי ניתן להמנע מהדבקות בוירוס? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לחסויה שלום.
הדרך להימנע מהדבקות היא כמקובל להתרחק מחולים במחלה .כמובן ,לכן, ששהות ממושכת עם חולה במחלה הפעילה יכולה להדביק.ההדבקה מרגע המחלה הפעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירנעמה03/12/2008
שלום בת 28, לאחר בדיקת חלבון עוברי הסיכוי הוא 1:3982. האם יש צורך לעשות בדיקת מי שפיר למרות הסיכוי להפלות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישפיר.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לנעמה שלום.
ע"פ הוראת משרד הבריאות יש לבצע בדיקת מישפיר אם הסיכון גדול מ1:350.מאחר ואצלך הוא הרבה יותר קטן,אין הוראה רפואית לביצוע. נתון לשיקול דעתך אם בכל זאת לבצע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפיר
נעמה06/12/2008האם ניתן ללמוד משהו מהירידה בסיכוי על פי החלבון העוברי ביחס לסיכוי שהתקבל בשקיפות+הסקר הביוכימי? בשקיפות+הסקר הביוכימי התקבל סיכוי של 1:12000 ותבחין המשולש (תוצאה משקוללת) 1:3982. האם התוצאה בתבחין המשולש כוללת גם את השקלול עם השקיפות העורפית והסקר הביוכימי הראשון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)