מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי אמור להגיע המחזור?דניאל28/11/2008
ד"ר שלום רב, שמי דניאל עשיתי בדיקת זקיקים והתרחש ביוץ ביום ה18 למחזור .. אם כן מתי עליי לקבל שוב מחזור .. (כמובן שאני לא רוצה לקבל אלא להיכנס להריון ) אך כדי שאוכל לחשב איחור במחזור עלי לדעת מתי הוא אמור להגיע . אשמח לתשובתך תודה מראש דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ
ד''ר בני שכטר29/11/2008המחזור אמור להופיע 14 יום לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס בהריוןחסוי28/11/2008
שבוע 23. הריון תקין, ללא דימומים, התכווצויות או צרות אחרות (תודה לאל). האם יש מניעה לקיים יחסים? האם יש מינון שיש להקפיד עליו? דברים שנדרש להימנע מהם? מה לגבי האמירה שהזרע עלול לזרז צירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר בני שכטר29/11/2008לקיים יחסי מין כל עוד שזה נוח, נעים ולא כואב.
אין ענין של מינון מתאים רק יש צורך בעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןמירב28/11/2008
הי אני בשבוע 10 להריון שני, הראשון הסתיים בהפלה בשבוע 9. שאלתי היא: עשיתי אולטראסאונד בשבוע 8 ונצפה דופק יפה והכל היה תקין. קבעתי תור לשקיפות לתחילת שבוע 13, אבל אני מודאגת שלא יהיו בדיקות אל-קול במשך 5 שבועות בין לבין. אני בסך הכל מרגישה טוב חוץ מבחילות - אבל האם כדאי בכל זאת לבצע בדיקת על-קול כדי לוודא שהכל בסדר? האם הגוף בדרך כלל יראה סימנים אם משהו לא תקין? רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעה
ד''ר בני שכטר29/11/2008שלום לך
אתחיל בזה שרוב הסיכויים סטטיסטית שהכל תקין.
אם את עדיין לא רגועה, את יכולה לגשת לרופא/ה שלך ולבקש שיעשו לך בדיקת על-קול בשביל להרגיע אותך.
אני הייתי עושה את זה בשביל שתשני טוב יותר בלילה, אז אני מניח שגם הם הוא/היא יסכימו לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהקרן27/11/2008
שלום היום גיליתשאני בהריון, ככל הנראה בשבוע 5. יש לי כאבים כמו כאבי מחזור בבטן התחתונה- לא כאבי תופת, אבל בהחלט כאבים מטרידים. בבדיקת א.ס שעשיתי היום עקב הגילוי המרעיש בצירוף הכאבים נמצא שק הריון זעיר, שחלות תקינות ומעט נוזל בדוגלס (?) הרופא אמר שהכל תקין. הכאבים ממשיכים. לדאוג או שאפשר להרגע? האם מותר לי בשלב זה לבצע פעילות ספורטיבית בה אני מורגלת (ריצה )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר פרדי דוד28/11/2008כאבים בשיפולי הבטן בהריון הנם תופעה נורמלית
יש לבצע בדיקת US נוספת כעבור שבועיים להדגמת דופק עוברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחילות חזרו - הצילואלין27/11/2008
שלום לכל הרופאים, אני בהריון ראשון שבוע 20+2 (לפי וסת מתוקנת), מאתמול חזרו לי הבחילות וההקאות כמו בתחילת ההריון. היום הרגשתי חולשה פתאומית רגעית וסחרחורת וכמעט התעלפתי. אני נורא מודאגת!!! הצילו!!! האם יש ממה לדאוג? אציין שלחץ הדם שלי נמוך באופן תמידי (בלי קשר להריון) ונע בסביבות ה-100/60. שבוע הבא יש לי סקירה מאוחרת מורחבת, האם להקדים תור? אבקש עצה בדחיפות. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחלות
ד''ר פרדי דוד28/11/2008לעתיםבחילות בהריון חוזרות ואף נימשכות עד לסיומו.
אם אין הקאות אזי ממליץ לא להשתמש בתרופות. ממליץ על שתיה מרובה
אם מדובר בהקאות מרובות ניתן להשתמש בחצי כדור זופרן (תרופה יקרה מאד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות מטרידות..SiteMap27/11/2008
אשמח לקבל כל מידע : 1. באיזה קרמים לפנים ולגוף אסור להשתמש בזמן הריון ? 2. הבנתי כי החומצה אלפא הידרוקסית והחומצה הגליקולית הן בעיתיות, האם זה נכון ואם כן מה הסימון שלהם על המוצרים מכיוון שראיתי על אחד הקרמים שלי כמה חומרים עם glycol. 3. האם יש המלצה על קרמים ספציפיים לתקופת ההריון באופן כללי ועל קרמים למניעת סימני מתיחה ? 4. אני משתמשת בסדרת שלושת השלבים של קליניק ובסרום שלהם, בקרם פנים של ניוואה וכן בקרמים להפחתת סימני צלוליט של ניוואה האם ידועה בעיה ספציפית איתם ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מפוצצות בנוגע לקרמים
ד''ר פרדי דוד28/11/2008הקרם המומלץ לאזור הבטן בהריון הנו ליידי פיצפון להריון.
על שאר שאלותיך תוכלי לקבל מענה במכון טרטולוגי שנימצא ליד כל בי"ח. כגון הדסה ירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בהריוןחסוי27/11/2008
אני בשבוע 18 להריון ומאד לחוצה. אני עוד לא מרגישה תנועות ולכן לא יכולה לדעת מה קורה, אם הכל בסדר עם העובר שלי. יש לי ימים שבהם אני מתאמצת יותר יחסית למשל כשאני מנקה את הבית, אז אני מתכופפת המון ובכיפוף לפעמים אני ממש מרגישה לחץ על הבטן. האם זה מסוכן לעובר??? גם בבוקר לפעמים אני מתמתחת או לפעמים נשענת על הבטן בלילה. זה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ בהריון
ד''ר פרדי דוד28/11/2008הריון איננו מחלה את יכולה לבצע כל פעולה אותה את מסוגלת לבצע. הקפידי על שעות מנוחה והכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת תוצאות בדיקת העמסת סוכר:)מורן27/11/2008
תוצאות בדיקת העמסת סוכר: GLUCOSE1HR 50G 97.00 MG/DL ( 65.00- 140.00) (...*.....) WBC 7.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (....*....) NEUTROPHILS 5.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (......*..) NEUTROPHILS % 73.20 % ( 46.00- 68.00) (.........)* LYMPHOCYTES 1.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........) LYMPHOCYTES % 19.10 % ( 15.00- 45.00) (*........) MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....) MONOCYTES % 5.10 % ( 2.00- 9.00) (...*.....) EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......) EOSINOPHILS % 2.20 % ( 0.00- 6.00) (..*......) BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15) BASOPHILS % 0.40 % ( 0.00- 1.50) (.*.......) RBC 3.78 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........) HEMOGLOBIN 11.80 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........) HEMATOCRIT 34.40 % ( 35.00- 45.00)*(.........) MCV 91.00 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...) MCH 31.20 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...) MCHC 34.30 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...) PLATELETS 216.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.*.......) MPV 8.50 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....) RDW 14.60 % ( 11.00- 16.00) (.....*...) SG 1.03 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 7.00 PROTEINE UR 30.00 MG/DL GLUCOSE URINE Normal MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN 2.00 MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר פרדי דוד28/11/2008תוצאת הבדיקה תקינה. אין לך סכרת הריונית
דרך אגב כמה זמן לקח לך להעתיק את כל זה?
האם לא נוח יותר לשאול את הרופא המטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך ד"ר
מורן28/11/2008שלום ד"ר ראשית,תודה רבה על תגובתך המהירה... אני שמחה שהכל תקין:-) לקח לי בדיוק 5 שניות להעתיק את התוצאות מאחר ועשיתי "העתק" ו - "הדבק" הרופא שלי נמצא ביום שני, כמובן שאשוחח איתו אוודא שהכל תקין ואפעל בהמשך ע"פ מה שיאמר לי לעשות תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS והנקהמורל27/11/2008
שלום, ביצעתי בדיקת GBS בשבוע 38 ועד לקבלת התשובה שבה התגלה שיש לי Str. agalactiae group B כבר ילדתי והתחלתי להניק. הרופא נתן לי טיפול אנטיביוטי ל-5 ימים. (לאחר בדיקה נוספת לראות שהחידק עדין קיים) רציתי לדעת אם זה יכול להזיק לתינוק ואולי עדיף לדחות את הטיפול עד להפסקת ההנקה (אני לא חשה בשום תופעות בעקבות החידק) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
ד''ר פרדי דוד28/11/2008את יכולה להמשיך בהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות GCTאירית27/11/2008
שלום. בת 29, הריון שני, שבוע 23. תוצאת בGCT הייתה 159. (גבול עליון 140). בהריון הראשון הייתה תוצאה דומה - 156, נאלצתי לעשות את הבדיקה של 100 מ"ג שהייתה תקינה לחלוטין. אני מניחה שאני צפויה לחזור על ה"תענוג". שאלות: מה הסיבה שבדיקה של 50 יוצאת גבוהה והבדיקה ה"גדולה" תקינה? האם יש בכלל זיכוי שהתפתחה אצלי סכרת הריון, על אף שלא הייתה בהריון הקודם? תודה מראש, אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 גרם
ד''ר פרדי דוד28/11/2008חייבים לבצע את העמסת הסוכר. התוצאה בהריון הקודם איננה קשורה להריון הנוכחי. בדיקת סוכר 100 גרם לא נעימה אך יותר אמינה מבדיקת GCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 11 +יום.דקלה27/11/2008
אני נימצאת בשבוע 11 ויום ואני נורא מודאגת מפני שמשבוע שמונה התחלתי להפריש הפרשות חומות כהות וליפני כמה ימים היתי בבדיקת אולטרסאונד ואמרו שיש לעובר עיבוי עורפי וציסטה ושאבו בעוד שבועיים מפני שזה כניראה תהליך של הפלה אך הפסיק לי ההפרשות הכהות שהיו ואני במנוחה שאלתי היא האם אני צריכה ללכת לרופא וליראות שהכל תקין ויש דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 11
ד''ר פרדי דוד28/11/2008הנכון ביותר לפנות לבדיקת רופא הכוללת בדיקת US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגרום ללידהאלי27/11/2008
שלום, אני בשבוע 37+2 וממש רוצה כבר ללדת. אין לי כבר סבלנות!!!! כיצד ניתן לעזור ללידה להתקרב ולהגיע? האם סקס עוזר גם במידה ועדיין לא התחילו צירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשה שמאד רוצה ללדת
ד''ר פרדי דוד28/11/2008התאזרי בסבלנות כל דבר בזמנו. לא תוכלי לעשות דבר לזירוז הלידה. ככה זה מה לעשות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב האשה שמאוד רוצה ללדת...
אלי28/11/2008הי. קודם כל- תודה על התשובה, אבל... שמעתי ואף יעצו לי בטיפת חלב לעשות סקס בכדי לרכך את צוואר הרחם. עדיין לא ניסיתי. השאלה היא, האם יש אמת בשמועה על סקס כמקדם לידה? מה לגבי ספורט, כגון: הליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר29/11/2008ספורט זה מצויין ובריא מאד אבל גם קצת מעייף, אבל לא הוכח כמזרז לידה.
בזרע הגברי ישנם חומרים הנקראים פרוסטגלנדינים שנמצאים גם באופן טבעי בין הקרומים של ההיריון וכנראה משתתפים בתהליך זירוז הלידה. המחשבה היא שהזרע שמגיע לצוואר הרחם גורם עקב כך לזירוז התהליך. האם זה נכון? יש כאלה שטוענים שזה אכן נכון, אבל צריך כמות של כ-10 גברים....
בכל אופן סקס זה נחמד ומכיוון שלא יהיה לכם הרבה זמן לאחר הלידה, זה שווה ניסיון (בתנאי שזה נעים ונוח לך כמובן).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח GBSשרון26/11/2008
שלום, קיבלתי שתי ערכות למשטח GBS, מהנרתיק ומפי הטבעת, אך לא קיבלתי כל הסבר כיצד לבצע את המשטח. אודה לך אם תוכל להסביר בקצרה איך לקחת את הדגימה (לאיזה עומק להחדיר את האפליקטור, איזה "כמות" לקחת). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
שרון28/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר29/11/2008לנרתיק מכניסים כמה שיותר עמוק בעדינות ומסובבים מספר פעמים.
לפי הטבעת מכניסים קצת מעבר לספינקטר (כ-2-3 ס"מ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרותם26/11/2008
אני בשבוע 9 ובזמן האחרון יש לי כאב בבטן התחתונה בצד ימין , כמו התכווצות חזקה מהבטן ועד לרגל ימין. האם זה נורמלי או יש סיבה לדאגה? בתודה מראש על תשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר איילון לחמן27/11/2008לרותם שלום.
לא ,התופעה שאת מתארת אינה אופינית להריון .נא להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הביוץדניאל26/11/2008
ד"ר שלום, רציתי לדעת כמה זמן לאחר הביוץ אמור להופיע המחזור החודשי (במקרה שאין הריון כמובן) ודבר נוסף אחרי כמה זמן איחור עושים בדיקת הריון ?אם קיבלתי זריקת אוביטרל כמה זמן אחרי אוכל לבדוק...? אשמח לתשובתך אופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר איילון לחמן27/11/2008לאופי שלום.
המחזור מופיע 14 יום לאחר הביוץ.הבדיקה כדאי לבצע כאשר יש אחור במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לאחר ביוץ- המשך
דניאל27/11/2008ד"ר שלום, אם הביוץ התרחש ביום ה18 למחזור גם אז יופיע המחזור לאחר 14 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)