מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקהחסויה03/12/2008
לפני כשבועיים סבלתי מדלקת חמורה בדרכי השתן וקיבלתי מהרופאה אנטיביוטיקה לשבוע. יום אחרי היום הראשון לנטילת האנטיביוטיקה היה ביוץ (זוהה ע"פי ערכה ביתית) התלבטתי מה לעשות עם האנטיביוטיקה אך החלטתי להמשיך . חשוב לציין כי עדכנתי את הרופאה שאני מנסה להרות ולכן קיבלתי תרופה הניתנת גם בהריון לדבריה (ציפורל). לפני כמה ימים לשמחתי גיליתי שאני בהריון אך עכשיו אני מודאגת מהנזק שיכול להגרם מהשימוש בתרופה - האם יש מקום לדאגה? בנוסף, השתמשתי גם בקרם אגיסטן המוחדר וגינאלית לנרתיק - האם מזיק? אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נעניתי
חסויה04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לחסויה שלום.
השאלה העיקרית האם לא היה כדאי לנסות ולהימנע מכניסה להריון דוקא תחת האנטיביוטיקה.וע"י כך לחסוך את כל הדאגה הנוכחית.אבל זה מאחורינו.לדעתי הטיפול שנטלת אינו משפיע כלל על ההריון.אבל המקום המוסמך לענות הוא משרד הבריאות בטלפון 02-6243669.אז לא לדאוג ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסויה01/12/2008
בס"ד שלום רב לרופאים בבדיקת דם התקבלה התוצאה בטא - 2172 IU/L לאיזה שבוע זה מתאים? מלבד מיחושים בבטן מידי פעם בינתיים אין לי תסמינים מיוחדים - מתי אמורים להופיע? מתי צריך אולטרסאונד / ביקור אצל רופא נשים? תודה ובשורות טובות מרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הבטא ככל הנראה שבוע 5-6
tuly8203/12/2008תקבעי תור לרופא (לפחות לעוד שבועיים) אז ניתן גם לבדוק דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לחסויה שלום.
כן,הגיע הזמן היום לגשת ולהיבדק אצל רופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך לידהרותם01/12/2008
כיצד מחשבים תאריך לידה משוער? בשבועות או בימים ? לפי החישוב שלי נכנסתי להריון ב- 30/09/08 וסת אחרונה היתה ב- 15/09 מהו התאריך המשוער? אודה לכם אם הפעם תענו לי על השאלה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת.לידה משוער 22/06/2009
tuly8203/12/2008בעקרון החישוב הוא לפי ת.ווסת אחרונה + 280 ימים.
ניתן להיעזר במחשבון הריון באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך הלידה שלך הוא 22 ליוני
מיכל04/12/2008:החישוב הוא כזה: תאריך וסת אחרונה פחות שלושה חודשים ( זה יוצא - 15 ליוני ) ואז מוסיפים 7 - ( זה יוצא 22 ביוני) בהצלחה וחוץ מזה יש לך מיליון מחשבונים באתרי אינטרנט שיכולים לתת לך בכל רגע נתון את כל הבדיקות לשבוע שבו את נמצאת. דרך אגב השבוע שבו את נמצאת הוא: 11 ומחשבים הריון בשבועות ולא בחודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך לידה.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לרותם שלום.
הנוסחא פשוטה.מוסיפים 7 ימים לתאריך היום הראשון של המחזור האחרון,ומורידים 3 חודשים.כלומר במקרה שלך,בתנאי שהמחזורים סדירים כל 28 יום הוא-22/06/09.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות, ביוץ והריון-מבולבלת ולחוצהשיר רון01/12/2008
שלום רב, אני נוטלת גלולות באופן קבוע מזה כמה שנים, בחודש הנ"ל פספסתי (לקחתי באיחור) שתי גלולות. האם, סטטיסטית, מתרחש ביוץ בחודש כזה? ואם כן, מתי? (האם ייתכנו תזוזות?). עוד, קיימתי יחסים כמה פעמים באמצע החודש ויחסים נוספים ביום האחרון ללקיחת הגלולות (יומיים-שלושה לפני מועד המחזור הצפוי, מתוך מחשבה שאני מוגנת). האם מקיום היחסים הנ"ל- יומיים לפני המחזור יש סיכוי לכניסה להריון? ואם אכן הייתה הפריה- איך אוכל לדעת אם היא מקיום היחסים באמצע החודש או בסופו? בכל אופן, נטלתי גלולת פוסטינור כ-14 שעות לאחר היחסים האחרונים (יומיים לפני קבלת המחזור), וטרם קיבלתי מחזור (איחור של יומיים). אשמח לכל חוות דעת שתשפוך אור על המצב המבולבל והמלחיץ שנקלעתי אליו. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה...?
שיר רון01/12/2008שלום רב, הפניתי כמה שאלות מספר פעמים לפורום ולא נעניתי- האם אוכל בבקשה לקבל תשובה לפנייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןנוני01/12/2008
שלום, אני בשבוע ה-28 להריוני. לפני שבוע התחילו לי כאבים חזקים בגב בצד שמאל. כשזה כבר הפך להיות בלתי נסבל הלכתי למרכז בריאות האשה - שם עשו ל מוניטר וראו שדופק העובר יורד. הבהילו אותי לחדר לידה, למעקב מוניטור. מתברר שיש לי דלקת חריפה בשתן שהתפשטה לכליות - ואני עכשיו מטופלת ב"זינת". מעבר לזה התברר בבדיקה כי יש לי קיצור בצוואר הרחם. ובנוסף, יש לי כבר כמה ימים כאביםחזקים והתכווצויות בבטן התחתונה. אני ממש מפחדת. העבודה שלי היא מאוד תובענית, גורמת להרבה עצבים (אני עובדת כנציגת שירות), מכל יום עבודה אני חוזרת ממש סחוטה, ועם כאבים לא מובנים בבטן התחתונה. האם יש סיכוי שאקבל שמירת הריו מהרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008קיים סכוי . פני לרופאך עם כל הפרטים ואני בטוח שהוא עישקול באופן רציני את הצורך בכך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בדחיפות בקשהאלין01/12/2008
בוק טוב, אני בהרין שבע 20+6. מאתמול בבוקר התחלתי לשלשל ולהקיא, ניסיתי לשתות כמה שיותר, למנוע התייבשות. בעב הגעתי למיון עם נפיחות בבטן, לצורך בדיקת רופא גניקולוג (לוודא שהעובר בסדר), והתברר כי אני מיובשת (Ketones+3), קיבלתי 2 אינפוזיות + אינפוזיית פרמין. בבדיקת דם התברר כי ערך הנאוטרופילים הינו 16.2 (מעל הנורמה בהרבה). הרופאה קבעה כי כנראה מדובר בדלקת קיבה חיידקית, ך אמרה כי אין אפשרות לקבל אנטיביוטיקה, וכי עליי לשתות כמה שיותר ותו כיומיים הל אמור לעבור. ובמדה ומופיע חום באומיות יש לפנות בדחיפות למיון. רציתי לדעת בבקשה עד כמה המצב מסוכן (במיוחד עבור העובר) ולמה להתכן ולא להתחיל עם האנטיביוטיקה כבר עכשיו? קראת על מגוון חידקים פתוגנים המסכנים את חיי האם והעובר, אנא המלצתכם ותגובתכם בהקדם! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - בדחיפות בקשה
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008א. הכדוקריות הלבנות בהריון נורמחלי עולות ,ף כך ש 16000 אינו מורה על זהום חיידקי בהכרח.
ברוב המיקרים שלשול והקאה אינו תוצאה של זהום חיידקי כך שהטפול הראשוני אינו אנטיבעיוטי , אלא שתייה מרובה וכלכלה מתאימה , בד"כ הדבר חולף תוך תקופה קצרה ,
כרוב הארועם ברפואה ישנם מספר ר\אבחנות אפשריות , אני סבור שהרופא שקל אותם והחליט לת\טובטף , הקפידי על שתייה כדי שלא תתייבשי . מאחל הרגשה טובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר קיסרייורם30/11/2008
1. כמה זמן אחרי ניתוח, ניתן להרים דברים כבדים ולעשות הליכות? 2. שאלה נוספת, במשך שבועיים שמיד לאחר הניתוח השתעלתי נורא (עקב וירוס). האם מצב זה יכול להיות שפגע בהחלמת הרחם, כיון שעקב השיעול יש עומס ולחץ (כמעט כמו להרים משהו כבד)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008בד"כ לאחר משכב בלידה (כ 6 שבועות נתן לחזור לפעילות רגילה גם לאחר ניתוח קיסרי)
לגבי השעול , בד"כ אן הדבר קשור בסכון יתר משמעותי אם כי זהום בפצע הניתוח סמוך לניתוח עלול כם\ן לפגוע בתליך הריפוי , מה שלפי הבנתי לא היה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפהחנה30/11/2008
תוכן: ישנן דיעות סותרות לגביי צריכה של נס קפה בזמן הריון... איזו כמות מומלצת??? ומה לגביי נס קפה נטול קפאין? זה לא רעל אפילו יותר גרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה בהריון
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008מידתית יא המילה הנכונה לגבי רוב הדברים , אין להגזים ואז הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון צעיררוצים תינוק30/11/2008
זוג נשוי שמנסה להיכנס להירון מעל לשנה.. שאלתי היא ...נגיד ש קיימנו יחסים בזמן הביוץ והכל נקלט עלינו לא לקיים יחסים עד שיש איחור ואנחנו יודעים שיש הריון? ז"א האם אין "סכנה" בתהליך הקליטה אם ישנם יחסים כמעט כל יום . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בעת הריון
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008אין מניעה בהריון רגיל לקיום יחסים לכל אורכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בהיריוןגלית30/11/2008
שלום אני בשבוע 20 להיריון ולא מכבר התחלתי לקחת ברזל (פוריק היריון וכדורי מטרנה ). הבעיה היא שהכדורים החריפו את עוצר היציאות. בבית המרקחת המליצו לו על אבילק - האם הוא מותר לשימוש? ואינו פוגע בעובר? נא תשובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בהיריון
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008נתן לקחת לקטולוז (אבילק) בהריון ,קראי את העלון המצורף ואופן הטפול . בחלק ב\מהמיקרים כאשר רמת ההמוגלובין תקינה , ניתן לפ\הפסיק לתקופת מה את נטילת הברזל , כן רצוח לצרוך מזון עשיר בסיבית (גרנולה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד"ר .ליטל ספיר12330/11/2008
1. מה תלמידה שיולדת צריכה לעשות אחרת מאשה נשואה שיולדת? 2. האם עלולים להיות סיבוכים שנובעים מגילה הצעיר של היולדת? 3. עד כמה נפוץ מצב שבו צעירות מתחת לגיל 17 יולדות, והאם יצא לך לטפל במקרים רבים כאלה? 4. לאלו רשויות יכולה הנערה לפנות במידה שתהיינה אצלה בעיות רפואיות הנוגעות להריון? אקווה שתענוו לי בהקדם האפשרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בושה וחרפה
מורן30/11/2008מתחת לגיל 17? לא שמעת על אמצעי מניעה? הפלה זה לא עניין של מה בכך זה חיים שאת הורגת מבלי לחשוב פעמיים על תוצאות המעשה עצתי אליך...לפני שאת פותחת רגליים תשתמשי באמצעי מניעה כמו שהרגשת בוגרת מספיק לקיים יחסי מין, את אמורה להיות בוגרת מספיק לקחת אחריות ולשמור על עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
מיכל30/11/2008הייתי מציעה לך להתערב בעיניינים שלך ולא להעביר ביקורת כי את לא יודעת מה הסיטואציה ואיך הנערה הזו הגיעה למצב הזה ונראה לי שהיא בלחץ מספיק מבלי שאת תטיפי לה מוסר... לפעמים שתיקה היא סייג לחוכמה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני המומה מהתגובה שלך!!
אימאל'ה01/12/2008מי שם אותך לשופט? מאיפה את יודעת מה סיבת ההריון? אולי אונס? וגם אם היא עשתה את מה שרצתה מי שם אותך להיות מטיפה בנוגע לאמצעי מניעה, אני פשוט בהלם, זה פורום שמטרתו לתת הכוונה ועיצה רפואית, אם אין לך משהו חכם להגיד עדיף לא לומר דבר, ועיצה אישית: אי אפשר לקחת מילים בחזרה אבל אפשר בהחלט להתנצל ופה אני חושבת שיש מקום להתנצלות... איש חכם אמר: אל תדון אדם עד שתגיע למקומו ואני אומרת: אם שפטת אדם מבלי שהגעת למקום הגורל תמיד דואג להעמיד אותך בדיוק באותה סיטואציה,,,וגם אם את כבר לא בת 17 מחר הבת שלך יכולה לבוא עם שאלה כזו.... ותחשבי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמומות מתגובתי
מורן02/12/2008יקירתי, אף אחד לא שם אותי לשופט, זו דעתי האישית וזו זכותי להביע אותה. לא לוקחת חזרה את המילים ולא מתנצלת, אין לי על מה...שוב, זו דעתי. אדם צריך לשאת באחריות שלו, להביא ילד לעולם זה לא דבר שאמור לבוא בטעות/אופס נכנסתי להריון...ילד צריך לבוא מיתוך מחשבה עמוקה ולדעת שיש את הכלים לגדל אותו (פיזיים ונפשיים). זה ילד - חיים - לא בובה ולא סרט. ישנן נשים שממתינות שנים רבות, ולצערי יש גם מקרים של חוסר יכולת, להיכנס להריון, אז צריך להעריך את זה ולא לקחת את זה כמובן מאליו. תאמיני לי, שהייתי בת 17 (לפני 10 שנים) אבל ממש לא נכנסתי להריון בטעות, שמרתי על עצמי ולגבי הבת שלי בעתיד, אתן לה את כל הכלים שלא תטעה כך, אקנה לה ערכים של שמירת הריון. זה פאקינג ילד - לא משחק. מה לא ברור כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת לא יכולתי שלא להגיב
אימאל'ה03/12/2008כנראה שאת באמת לא מודעת לאיווליות שבהודעה שלך. את יוצאת מנקודת הנחה שמדובר במישהי שפשוט לא נזהרה,,,, ואם היא כן? וקרה....מה אז? לא היו דברים מעולם? לא קרה שזוגות נזהרו ובכל זאת משהו קרה. אולי מדובר בכלל במשהו שלא מרצון? אולי אונס? אולי אפילו אהבת אמת ענקית שמה לעשות הביאה לשאלה הזו. לא ראיתי שיש שם בכלל שאלה של הפלה.. פשוט שאלות של חוסר מנסיון מבחינת גיל....האם יש הבדל בהריון האם יש סיכון מבחינת גיל. אם תקראי שוב את ההודעה הראשית אולי אז תקחי מילותייך בחזרה וגם אם לא זו זכותך,ממש כמו שזכותי לחשוב שהדיעה שלך ממש הזויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיום
מורן03/12/2008יקירה, אני חושבת שכאן נסיים את הוויכוח הלא מועיל שלנו, הרי בסופו של דבר כל אחת תעשה כרצונה. לגבי עניין ההפלה, את צודקת, תחילה הבנתי לא נכון את ההודעה...חשבתי שמדובר בהפלה. זו השקפת עולם שלי, אני לא מאמינה שילדה (עם דגש על המילה ילדה) בת 16 (לערך) יכולה להביא ילד לעולם ולהיות לו אמא למופת, הרי לא סתם אנחנו שומעים סיפורים מזעזעים על אמהות" צעירות שמולידות תינוק וזורקות אותו הישר לפח האשפה (שזה מה שהייתי עושה לאותן "אמהות") אני חושבת שלהביא ילד צריך לדעת שיש את היכולת והרצון לכך. זו דעתי, כך אני חושבת. הסיבה שאקח את דברי חזרה הם רק בגלל שהם נאמרו במקום הלא נכון, בפורום. את צודקת, אני לא יכולה לשפוט אותה, אך זו דעתי וגם לך אין כל זכות לשפוט אותי על דעתי! אז נסיים בכך שכל אחת תעשה כרצונה (חבל שמי שנפגע בסוף זה יצורים חמודים וקטנים שלא יכולים לתת את דעתם בעניין), גם אם זו ילדה בת 16 שרוצה להיות אמא ועושה את זה על חשבון תינוק חמוד קטן שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדברי מורן
יורם גני04/12/2008מורן הנכבדה דבריה של מיכל בתחילת הויכוח נכונים מאד והיא סימה במשפט "סייג לחוכמה שתיקה", יכול להיות שלא הבנת את משמעותו, וחבל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל צעיר (מתחת ל 18)
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008כן היה לי נסיון לא מועט , במידה ואינך מאוד צעירה הסכון קטן ביותר , הייתי מייעץ להעזר בעובד/ת סוציאלי/ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות.
ד``ר איילון לחמן04/12/2008לליטל שלום.
מבחינה רפואית לא צריכות בעיות מיוחדות.את כמובן צריכה להיות במעקב רופא גינקולוג במסגרת קופח.כל השאלות הבעיות,ומעקב ההריון יבוצעו ויענו דרכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת מורן
ד''ר פרדי דוד07/12/2008חושבני שהתגובה של זו שמכנה את עצמה מורן איננה במקומה ואל לה לקחת את תפקיד הרופא והעובדת סוציאלית. יש אנשים מוסמכים ורק הם יכולים לענות לשואלת הצעירה
אבקש ממורן שתכבד את עצמה ותרד מהקו
ראיתי שהשואלת כבר קיבלה תשובה טובה מהרופא
ושיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
ד``ר איילון לחמן07/12/2008לליטל שלום.
הרי כבר ענינו לך על השאלה. למה חזרת עליה??.
עליך לעשות מעקב הריון במסגרת הרופא הגינקולוג בקופח שלך.הגיל שלך צעיר אבל לא חריג ולא צפויות בעיות נוספות עקב גילך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופאים ולכל מי שהתערב בדיון
מורן07/12/2008למקרה שלא שמתם לב...ירדתי מהקו רשמתי תגובה אחרונה, ואף ציינתי בה לסיום (משמע - תגובה אחרונה) לא מנסה להיות כלום, רק הבעתי את דעתי שיהיה לכולם בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות שפתאום הפסיקונורית30/11/2008
הי אני עכשיו בתחילת שבוע 10 והיו לי בחילות די חזקות משבוע 6. אבל מאתמול הם נעלמו. היתה לי הפלה כבר בקיץ ואני די מודאגת מעוד אחת. האם זה נפוץ לבחילות לעצור ככה ושההריון עדיין נשאר תקין? האם למהר לעשות אולטרסאונד? אציין שאין לי כאבים מיוחדים או דימום. נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
נורית30/11/2008אוסיף גם שהודגם דופק וגודל שבוע מתאים בשבוע 8. נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלסטון וטרבוטליןאש29/11/2008
שלום, לפני יומים, בשבוע 33+5 קבלתי צלסטון וטרבוטלין עקב מחיקה של 80% ופתיחה של ס"מ וצירים דחופים. בצקות דרגה 3. עד היום יש לי פריחה בחלק העליון: פנים חזה ובטן וצמא מוגבר שתן מועט.קושי לנשום למרות שהדופק תקין. האם אלו תופעות סבירות או שכדאי ללכת לבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
אש30/11/2008שכחתי לציין שאין חלבון בשתן ולחץ הדם נמוך שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלסטון וטרבוטלין
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008טרבוטלן יכול לגרום לסומק, אך רצוי שרופא חתרשם גם הוא. כיוון שלשילוב 2 התרופות יכולות להיות תופעות לוואי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים של העוברשרון29/11/2008
לפחות פעמיים ביום אני חשה מעין קפיצות חוזרות בהפרשי זמן קצובים, שנמשכים מספר דקות. האם אלו אכן גיהוקים? האם התופעה תקינה בתדירות שכזו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים של העובר
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008גיהוקים שכיחים , נורמלים , עצת סבתא הקישי בו.על הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיהוקים של העובר
ד''ר שמואל פנסקי01/12/2008גיהוקים שכיחים , נורמלים , עצת סבתא הקישי בו.על הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבועחסוי29/11/2008
שלום רב הביוץ היה ב-13.11.08 (אחרי איקקלומין) אתמול בדיקת הריון ביתיתי חיובית תודה לאל. 1.איזה שבוע אני? 2.יש לי כאבים כמו כאבי מחזור מזה כמה ימים ותחושת נפיחות - האם בסדר? 3.קבעתי בדיקת דם ליום שני האם הבדיקה הביתית אמינה לעת עתה? 4.מתי אמורים להופיע תסמינים נוספים (בחילות, עייפות וכו')? תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה
חסויה01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)