מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בהריוןליטל13/12/2008
שלום אני בשבוע 16 ואני סובלת בשבועיים האחרונים מדימומים בבדיקה שביצע הרופא צוואר הרחם סגור.הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול לעצירת הדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008לא , אין טפול יעיל, יש לוודא בהמשך במדוייק את מיקום השלייה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל12/12/2008
אני אחרי הפלה של תאומים לא ראו דופק לשניהם בשבוע 7 ואחרי 5 ימים דימומים מסיבים, בסיום הדימומים בדיקת אולטראסונד , הרופא אמר שאין שקי הריון אך המליץ לעשות בדיקת דם אחרי שבועיים ואולטראסונד בסיום הווסת הבאה. אחרי שבועיים (אתמול) ביצעתי בדיקת דם להריון ויצא בטא 7 מה זה אומר שיכול להיות שנשאר משהו? מזמן פסקו הדימומים ולפני שבוע קיימתי יחסים האם יכול להיות הריון חדש שמתפתח וכבר רואים בבדיקת בטא? אם נשאר משהו אז לא יגיע המחזור בקרוב או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בתא" = 7 לאחר הפלה
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008רוב הסכויים שהתשובה = 7 הינה שארית הורמון שנשאר מההריון הכושל, עוברים ימים לא מעטים עד שאין עדות להורמון "ההריון" לאחר סיום ההריון, אם עברו מעבר לשבועיים מההפלה וקיום היחסים ישנה סבירות גם לביוץ מוקדם והריון חדש , זו סיבה נוספת לבדיקה חוזרת של ההורמון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אנטיביוטיקה מותר לקחת בהריון?כרמית12/12/2008
איזה אנטיביוטיקה מותר לקחת בהריון? שבוע 13..... כלומר לדלקת בשתן או אבצס במפשעה..... הודע לך על תשובתך כרמית......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בהריון
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008סוגים רבים ניתנים לנטילה בהריון , אני משוכנע שרופאך יתאים לך את התכשיר המתאים לנסיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CMV -שבוע 7מירית11/12/2008
שלום רב , אני בשבוע ה-7 וקיבלתי את התוצאות הבאות: CMV lGg 20.1 CMV lGm Negative Toxoplasma lGg 20.6 Toxoplasma Negative אשמח לקבל התייחסות באשר לתוצואת , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת CMV -שבוע 7
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008משמעות התוצאות הן שניתקלת בעבר במזהמים האלו ופיתחת נוגדנים , כיוון שהסכון העיקרי לעובר הינו ממחלה ראשונית בעת ההריון . התוצאות מצויינות מבחינתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמתקרן11/12/2008
הי , רציתי לשאול במידה ואני עושה דיקור בשבוע 32 ויש לידה, מה הסיבוכים שעלולים לגרום לאובר בעקבות זה לטווח הרחוק יותר , כלומר בעיות התפתחות למינהם,וכד' תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת בעקבות דיקור בשבוע 32
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008בשבוע 32 עדיין יכולים להיות סיבוכים משמעותיים לילוד , גם לטווח הארוך
מאידך הסכוי לסיבוכים קטן משמעותית מאשר בלידה בשבועות מוקדמים יותר ,
עלייך לשקול היטב מהי הסיבה בגינה את מבצעת את הבדיקה . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למחוץ את העוברקטיה11/12/2008
אני שבוע 24-25 להריוני, היום רציתי להוציא את הקומקום מהתקע חשמלי ויצא שנגעתי ( נשענתי) על השיש. מרגישה את התנועות כרגיל. האם ככה יכול להגרם נזק לעובר? לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחוץ את העובר
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008אם זו סיבה לדאגה אני מניח שישנן כאלו מדי יום , הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהדנה11/12/2008
שלום רב. ילדתי לפני כשלושה שבועות בניתוח קיסרי ועדיין יש לי דימומים. כמה זמן אחרי לידה נמשכים הדימומים?? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה
ד''ר שמואל פנסקי14/12/2008דימום קל הכתמתי עדיין יכול להיות . משכב הלידה הינו באופן מסורתי שישה שבועות , לאחריהן המצב אמור לחזור (כמעט) כפי שהיה קודם להריון . במידה שהדימום חריג צרי קשר עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעלימור11/12/2008
שלום רב אני בת 28 ובעלי בן 26 הוא נשלח לבדיקת זרע מכיוון שחצי שנה מנסים ולא מצליחים להיכנס להריון, יש לציין שאצלי הכל תקין בדיקות הורמונים וזקיקים, להלן תוצאת הבדיקה: תתחשבו בכך שבעלי לא הכניס ממש הכל לכוס הפלסטיק אבל את הרוב הוא הצליח, אשמח אם תפענחו לי את הבדיקה, תודה. 4 ימי התנזרות PH 8.5 VOLUME 1.3 CONCONTRATION 11 TOTAL CONCENTRATION 14.3 MOTILE 15 PRECENT OF MOTILE SPERM AFTER 4 HOURS 5 VITALITY 37 NORMAL FORMS 8 ABNORMAL FORMES 92 HEAD DEFECT 57 MID PLECE DEFECT 23 TAIL DETECT 12 LEUCOCYTES 4-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה.
לימור18/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לנועה שלום.
התוצאות שאת מתארת מראות על מספר נמוך ועל מבנה לא תקין .המורפולוגיה בצורות תקינות חייבת להיות מעל 14%.הכמות לסמק מעל 20000000.ממליץ להתיעץ עם רופא אורולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףקטיה11/12/2008
שלוםת אתמול אני בשבוע 25 +3 ימים. אתמול בערב עצאתי להליכה עם בעלי וכנראה שלא התלבשתי מספיק טוב. חזרנו אחרי 45 דקות והבטן הייתה ממש קרה. שתיתי תה חם ונכנסתי מתחת לשמיכה. אני מציינת תוך כדי הליכה לי לי לא היה ממש קר ( חוץ מהאוזניים והאף). האם יכול להיגרם נזק לעוברית? אני מאוד דואגת. היה בועטת כרגיל. אני ממרכז הארץ אז בערב היה בערך 15-16 מעלות. אשמל אם תענו מהר אני ממש חסרת אונים. סקירה ביצענו אתמול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008ראי תגובתי למעלה - "מזג אויר קר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגותדור10/12/2008
שלום אני ייתן את הפרטים הכללים נולדתי פג בשבוע האחרון של החודש ה6 . שהיתי באינקובטור כחצי שנה שקלתי כ850 גרם וירדתי ל700 אני מאובחן כלקוי למידה ובעיות קשב וריכוז וסובל מברונכיטיס. רציתי לקבל פרטים על פגים מעל גיל 18 כי אני לא מוצא באינטרנט שום דבר. האם אלו קשיים שייעלמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגות
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008אתר זה אינו הכתובת לשאלתך החשובה, ישנם מומחים לבעיות התפתחות ילדים , אלו בעיקר רופאי ילדים שהתמקצעו בענף זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבדליאת10/12/2008
שלום, אני בשבוע 37+5, ובימים האחרונים סובלת מגרד חזק ברגלים ופריחה. בנוסף, בצקות ברגלים ובידיים. ללא חלבון בשתן. קיימת עלייה (עדיין לא מדאיגה, לדברי הרופא) בלחץ הדם. נשלחתי לבדיקת דם, והתוצאות הבאות חורגות מהנורמה: PROTEIN-TOTAL 6.2 (6.6.- 8.3) ALBUMIN 3.29 (3.5-5.2 TRIGLYCERIDES 218 (10-150 ALK. PHOSPHATASE 144 (30-120 האם תוצאות אלה תקינות בהריון? תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי כבד
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008התוצאות שכתבת אינן חריגות להריון , אלו אינם מהבדיקות החשובות לתפקודי הכבד. הגרד כשלעצמו יכול להוותץ גורם סכון להריון , לכן התיעצי עם רופאך לגבי המעקב ותזמון הלידה. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ועוברנטלי10/12/2008
שלום, בבדיקת אולטראסאונד שעשה לי הרופא לפני כמה ימים נמצא שק הריון תוך רחמי בגדול 7 מ"מ והבטא היתה פחות מ7000 והיום בבדיקת אולטראסאונד נוספת שק ההריון גדל ל12 מ"מ. באיזה גודל ניתן כבר לראות בהריון תקין עוד משהו (שק חלמון, עובר) פרט לשק ההריון ומתי אפשר לראות דופק עוברי? האם יש אפשרות לדעת בערך באיזה שבוע אני לפי הממצאים אם אינני יודעת מתי היה הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008סביר ששימוש במכשיר אפי-נו לא אמור להגביר הזהום כל עוד הקרומים שלמים.
העירוי ניתן בלידה ע"י פנצלין מסוגים אפשריים שונים, כיוון שרוב הנשים בלידה מחוברות לעירוי, מבחינתך אין הדבר צריך להפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008לנטלי שלום.
המקובל הוא להתחיל לראות קוטב עוברי במקביל לרמת בטא של 5000.גיל ההריון נספר מהיום הראשון של המחזור האחרון ולא מיום הביוץ.על פי בדיקות ומדידות העלקול ניתן לאשר גיל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - הבהרה
נטלי11/12/2008אם ניתן לראות קוטב עוברי מבטא 5000 ויש לי יותר מזה וכל שנמצא זה שק הריון יכול להיות שבעוד שבוע יראו את זה או שזה כנראה לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה.
ד``ר איילון לחמן14/12/2008לנטלי שלום.
אכן כן. אם עדין לא יראה שק עם עובר תקין,יתכן מאד שמדובר בבעיה עם התפתחות ההריון.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 ולא מרגישה תנועות. האם זהשלי10/12/2008
נורמאלי? סקירת מערכות מוקדמת הייתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 19 ולא מרגישה תנועות. האם זה
ד''ר שמואל פנסקי11/12/2008כןזה נורמלי , הטווח בו מתחילים להרגיש תנועות הוא רחב - לעיתים רק משבוע 20-22 . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSדבש10/12/2008
שלום נמצאתי נשאית לGBS. ברצוני לברר כמה זמן לוקחת הפרוצדורה של עירוי האנטיביוטיקה בזמן הלידה ? כמו כן, האם שימוש במכשיר אפי-נו מעלה את הסיכוי להדבקות העובר ( לפני הלידה ) ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד``ר איילון לחמן11/12/2008למירי שלום.
מתן עירוי האנטיביוטיקה נמשך לאורך כל מהלך הלידה.לא מכיר עבודות או פרסום רפואי על הקשר בין המכשיר והדבקות התינוק בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה יחידה של ערכי בטאמש10/12/2008
שלום, אני בשבוע 5+0 להריון שני, כאשר הריון קודם לא התפתח משבוע 8 ומעלה. הרופא שלי שלח אותי לבצע בשבוע 5+4 בדיקת דם למדידת ערכי בטא שהניבה את התוצאה 269 1. האם זה נורמאלי לשלב זה? 2. מדוע לא נשלחת לעוד בדיקה כדי לראות התפתחות? במיוחד לאור המקרה הקודם. נתבקשתי רק להגיע שבוע הבא שזה 1+6 לאולטרסאונד. זה פשוט מורט עצבים! אנא ייעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008למש שלום.
בדיקת האולטרה סאונד ,במידה ותראה התפתחות תקינה של העובר וההריון עדיפה על בדיקת הדם.אם את מאד לחוצה ,גשי לקופ"ח ובקשי בדיקה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)