מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון - דחוף בבקשה.שיר22/11/2008
שלום, אני בשבוע 16 להריוני. בשבוע שעבר, בביקורת אצל הרופאה שלי, נאמר לי שאני עוברת לטיפול ולהשגחה במחלקה להריון בסיכון גבוה, בגלל שרירינים שיש לי ברחם, וגם בגלל כאבים די חזקים שלא מרפים ממני במהלך כבר 4 חודשים. הרופאה אמרה לי שאני אודיע בעבודה, שאני בעוד שבוע בשמירת הריון, כלומר הרופאה נתנה לי שמירת הריון, בעצם עדיין לא פורמלי, אלא רק אמרה לי בע"פ, בשבוע הבא יש לי פגישה איתה, לאחר שעברתי סקירה ותיעוד שרירנים ומדידתם, הפגישה איתה תהייה להתחיל את כל התהליך שצריכים לעשות בכדי לבקש שמירה למל"ל. השאלה היא כזו : אני עובדת במשרד פרטי, מה אני עושה לאחר שהרופאה נותנת לי שמירה, כלומר לאחר שהיא ממלא את הטופס הספציפי לביטוח הלאומי. יש לי את הזכות לא ללכת לעבודה כבר מהיום בו הרופאה נותנת לי את השמירה? ולהודיע במשרד, שקיבלתי שמירה ואני פשוט לא מגיעה למשרד בגלל המצב שבו אני נמצאת. אני פוחדת שיעשו לי בעיות, ושיהיו תלונות שלא הודעתי קודם... אך אי אפשר להודיע קודם על שמירה, השמירה היא לא מתוכננת, ואי אפשר להודיע מראש דבר שכזה, במיוחד שהרופאה אמרה לי את זה פשוט במפתיע, לא הייתי אצל הרופאה מאז תחילת ההריון שלי, אבל הייתי במוקד ובבית חולים וקיבלתי זריקות וכו', ובמשרד יודעים על הכאבים שמהם אני סובלת כל הזמן. אודה למענה, מה אני עושה יום למחרת? האם הזכות שלי היא להשאר בבית כבר מהיום הראשון? לעניות דעתי השמירה היא תהייה מעכשיו ועד סוף ההריון. אני פוחדת שאאבד את זכויותיי לפיצויים אם זה קשור בכלל לשמירה..., כי אני עובדת במשרד הזה 10 שנים לפחות, ואני לא מתעתדת לחזור לשם לאחר הלידה. ממש אודה לתשובה. תודה רבההה שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
ד''ר שמואל פנסקי23/11/2008יש בידי תשובות לרוב שאלותיך , אך יהיה זה הגיוני יותר לפנות לסניף ביטוח לאומי ולקבל תשובה פורמלית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון.daniel22/11/2008
שלום, שמי הוא דניאל ואני בת 18. לפני כחמישה חודשים הייתי עם חבר שלי, לאחר הפעם השלישית בערך הרגשתי לא טוב. הקאות, בחילות, דימום מהלדן (לא הייתי צריכה לקבל מחזור), מתן שתן דחוף יותר, תאבון מוגבר ו/או חוסר תאבון, מצבי רוח, בטן נפוחה, כאבים באזור של הרחם, היתעייצתי עם הרופא והוא אישר שאני בהריון, אך הבדיקה הראתה את ההפך, מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008לדניאל שלום.
לא ברורה לי השאלה.את אומרת שהרופא אישר הריון אך הבדיקה הראתה ההיפך.על איזה בדיקה מדובר? בדיקת דם? בדיקת על-קול?.האם אישור הרופא לאחר בדיקה ואם כן שוב איזו?
ממליץ להמשיך הבירור הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרלדניאל21/11/2008
ד"ר שלום רב, אני בת 27.5 עברתי גרידה לצערי .. כעבור 6 שבועות קיבלתי מחזור כרגע אני בתהליך של בדיקת זקיקים אני כבר ביום 16 למחזור ועדיין אין ביוץ .. קיבלתי מרשם מהרופא להזריק אוביטרל .. ולכן יש לי מספר שאלות... 1. איך יכול להיות שעדיין אין ביוץ .. כבר היום ה16..? 2. האם זריקת אוביטרל יכולה לגרום למצב של הריון עם תאומים? אשמח לתשובתך המהירה.. אני מודאגת מאוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008לאופי שלום.
אכן יכול להיות עיכוב בהתפתחות הביציות במחזור הראשון שלאחר הפלה.הריונות מרובי עוברים שכיחים יותר עם טיפולי הפריון לסוגיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותחסוי21/11/2008
האם יתכן שיהיו הפרשות חומות קלות ביותר 8 ימים אחרי ביוץ (שנקבע לפי ערכת ביוץ) ובכל זאת שיהיה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008לחסוי שלום.
אכן יכולות להיות הפרשות חומות במועד שציינת והתפתחות תקינה של הריון.לעתים ההפרשה יכולה להצביע על השתרשות שק הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלי - תרבית שתןליאת21/11/2008
אני בשבוע 9. עשיתי שתי בדיקות של תרבית שתן ובשניהם יצא צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים. כל שאר תוצאות בדיקת השתן יצאו תקינות בשתי הפעמים. אני גם לא מרגישה סימפטומים של דלקת. האם עלי לחזור פעם שלישית על הבדיקה? האם יש חשש לחיידק שיכול לסכן את העובר? ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאת
גל23/11/2008גם לי היה אותו הדבר צמיחה מעורבת פירושה שלא ביצעת את הבדיקה כמו שצריך. את התרבית צריך לעשות עם השתן הראשון של הבוקר. שוטפים את המקום היטב, מטילים מעט שתן לאסלה והשאר לכוסית. במידה וישנם הפרשות רבות ניתן להחדיר טמפון לצורך הבדיקה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית שתן
מירב23/11/2008תודה על העצה אבל היא כבר ידועה באינטרנט - הסיבה לשאלתי היתה שכבר עשיתי את הבדיקה פעמיים וחיפשתי עצה קצת יותר מלומדת מהרופא (ולא מגולשת אחרת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008שלום.
אכן יש לבצע כיאות בדיקת השתן לתרבית על פי כל הוראות החיטוי וכו. אם עדין תשובה חידקית מעורבת,לעתים על פי שיקולי הרופא בהתיחס לבדיקתו וממצאי שאר הבדיקות,נותנים כיסוי אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובר בשקיפות עורפית..אמא סקרנית20/11/2008
שלום - עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 13, ב"ה הכל תקין! רק שאני סקרנית..הרופא אמר שהוא חושב שאולי אולי זו בת, אבל הוא לא בטוח.. מה הסיכויים לגלות את מין העובר בשקיפות עורפית? האם זה וודאי? זה נכון שאם מדובר בבן אז בשקיפות אפשר לגלות את זה באופן חד משמעי ואם בבת אז לא בטוחים?.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שאני יודעת..
אימאל'ה20/11/2008בשקיפות העורפית עדיין יש מקום לטעויות מכיוון שזה שלב מאוד מוקדם. ולכן אני יודעת שיש הרבה רופאים שגם אם הם רואים משהו הם לא מוכנים להתחייב ולהגיד מחשש לטעויות . לדעתי פשוט כדאי לחכות בסבלנות לסקירה ואז לדעת כמעט!! בביטחון כי בוודאות את תדעי רק כשהקטן יצא לעולם.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין העובר.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008לאמא שלום.
אכן נכון שלא תמיד ניתן לראות בודאות את מין העובר,ללא קשר אם זה בן או בת בבדיקת השקיפות העורפית.יצכן ובסקירות יגלו המין.נאחל לך שיהיה המין שאת רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בתחילת הריוןדפי19/11/2008
הריון הגיע לאחר שנה וחצי של נסיונות יש לנו 2 ילדים בלידות והריונות תקינים גיליתי שאני בהריון כשאני נתונה בלחץ נפשי רב שבוע אחרי שאבי נפטר . אני לוקחת חומצה פולית ואומגה 3 אך באולטרסאונד נצפה שק הריון ללא תוכן הוזמנתי לנוסף עוד שבוע . בימים האחרונים החלו הפרשות חומות האם זה הפלה מאימת או שזה בגלל הלחץ הנפשי שאני נתונה בו . ווסת אחרונה ב7.10.08 מאוד חיכיתי לילד הזה יש משהו שאוכל לעשות על מנת לשמור אותו . תודה רבה מצפה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לדפי שלום.
אם ההריון אינו תקין כלומר שק הריון ללא תוכן,לא נוכל לצערי לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!דיקלה19/11/2008
האים מותר לאישה בהריון לעבור פוליגרף ? האם זה מסכן את העובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לדיקלה.
האמת שאני לא יודע אבל זה בודאי לא משהו דחוף.על פניו לא נראה לי בעיתי.ניתן לקבל תשובה מוסמכת מהיחדה למניעת מומים של משרד הבריאות בטל-02-6243669.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס\ פצע חום בשפהזיוה19/11/2008
אני בהריון בשבוע 36 האם מסוכן להשתמש בתכשיר זובירקס להרפס פצע חום בשפה? ואם ו.. אני אלד האם כדאי לא לנשק או משהוא בסיגנון את התינוקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס.
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לזיוה שלום.
אני מקוה שאת מדברת על השפה בפה ולא בפות.גם הגיוני שלא תנשקי התינוקת עם פצע פעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מפקטור 5 (קרישת דם)יפית19/11/2008
לבעלי יש זרע קצת חלש ולכן אני מטופלת עם איקאקלומין 2 כדורים ליום מהיום החמישי חמישה ימים ואני אמורה להזריק אוביטרל ביום שלפני הביוץ האם זה בסדר שאני שותה את הכדורים האלה למרות שאני סובלת מפקטור 5? ושאלה נוספת האם עם הבעיה שלי יהיה לי קשה להיקלט להריון ? לא מדברת כרגע על הזרע של בעלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם.
ד``ר איילון לחמן20/11/2008ליפית שלום.
אין קשר בין הקליטה להריון ובין בעית הקרישיות אצלך.תוכלי שוב להתיעץ עם ההמטולוג לגבי הטיפול ההורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ הורמוניםנועה19/11/2008
רופא נשים שלח אותי לבדיקת דם ביום החמישי למחזור ולא ביום השלישי למחזור מכיוון שהגעתי אליו רק ביום הרביעי למחזור שאלתי היא אם זה בסדר ולמה עושים את הבדיקה הזאת ביום השלישי למחזור? מה רוצים לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לנועה שלום.
מטרת הבדיקה היא לבדוק הציר ההורמונלי בגופך.האמת שאין הבדל גדול בין יום מס 3 ליום מספר 5.חבל שלא שאלת את רופאך מה מטרת הבדיקה והתיזמון שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרירונית19/11/2008
אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי ראשון אחרי 2 לידות רגילות כי הוא עכוז , הניתוח בתאריך 26.11.08 ואני מאוד חוששת מההחלמה ומההרדמה , אשמח לקבל מידע על איזו הרגמה עדיפה לי כי אני מפחדת אבל רוצה להתאושש מהר וכיצד ניתן להחים ולסבול פחות ומהר . תודדדה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח.
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לרונית שלום.
ההרדמה המומלצת הינה הרדמה ספינלית,כלומר הרדמת חצי גוף בדרך זריקה בגב,בעמוד השדרה.אבל אולי תדברי עם התינוק שיסתובב עד הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נמוכהשי19/11/2008
בוקר טוב, אני בשבוע 18, בסקירת מערכות מוקדמת הפרופ' אמר לי שיש לי שיליה נמוכה והקצה של השיליה מכסה את פתח צוואר הרחם, הוא אמר שיש סיכוי שזה יעלה עם גיל ההריון. קארתי שנשים בעלות שילית פתח נוטות לסבול מדימומים ושאסור לקיים יחסי מין, הפרופ' לא אמר לי ולבעלי שאנו צריכים להיזהר ולהימנע מקיום יחסי מין לאחר הבדיקה, ואני לא סובלת מדימומים. שאלתי היא האם אני צריכה להימנע מקיום יחסי מין? והאם כל הנשים בעלות שילית פתח סובלות מדימומים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לשי שלום.
הדימומים משילית פתח יכולים להופיע מאוחר יותר בהריון. רצוי אכן להימנע מיחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןרינת18/11/2008
ביצעתי בדיקת דם והתוצאה הייתה : mIU/mL <7 BETA-HCG האם יש הריון ? היום הראשון של המחזור אחרון היה 28.10.08 ולאחר מכן היה שבוע ללא דימומים ב 9.11.08 שוב שבוע דימומים... הבדיקה בוצעה היום, 18.11.08 הנני בת 45 והריון ממש לא מתאים לי כרגע, אני חרדה ולא מבינה את התשובה, כי מחיפוש באינטרנט הבנתי שתשובה חיובית נחשבת מעל 10 אולם בין 5-50 מתאים לשבוע שלישי אז אם זה קטן מ 7 - לא הבנתי אם יש כאן הריון או לא .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לרינת שלום.
תשובה של קטן מ7 נחשבת שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים-דחוףחסוי18/11/2008
ערב טוב, אני בשבוע 24, הריון רביעי. בשעות האחרונות חשה בהתקשויות בבטן מלוות בתנועות עובר ולחץ על שלפוחית השתן. תכיפות ההתקשויות : מידי 7-8 דק'. האם נדרש לגשת למיון??מה ניתן לעשות/ כיצד ניתן למנוע? מודאגת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד``ר איילון לחמן20/11/2008לחסוי שלום.
בהחלט לגשת בדחיפות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)