מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בבקשהמיכל30/04/2008
שלום לרפואים המכובדים, אני בשבוע 29 - הממצאים החריגים אצלי זה עורק טבורי יחיד, ו vsd משמעותי שיצריך מעקב אחרי הלידה לבדוק האם קטן או יצריך טיפול.
ביצעתי שתי סקירות תקינות (מלבד הממצאים שציינתי) ביצעתי שתי בדיקות אקו לב עובר אצל קרדיולוג לאישור הממצא, וביצעתי מי שפיר שחזרו תקינים.
אתמול ביצעתי מעקב גדילה ומשקל העוברית הוא 1.484, רציתי לדעת האם תקין? ובאיזה אחוזון אני נמצאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול עוד משהו
מיכל30/04/2008האם אני צריכה לעשות בדיקת זרימות דם בחבל הטבור או עושים את זה רק שיש האטה בגדילה?
בגלל העורק טבורי היחיד, כי הגניקולוג שלי לא עשה לי ואני רוצה לדעת האם לעבור רופא או שבאמת עושים בדיקה כזו שיש חשש להאטה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מדוע
ד''ר בני שכטר30/04/2008לקחו לך שקיעת דם בהיריון (אין טעם בבדיקה בד"כ בהיריון)
התוצאה בד"כ מוגברת בהיריון.
תחזרי לרופא/ה שהפנה אותך לבדיקה ותבקשי את התייחסותו.
אין צורך לבדוק זרימות אם אין צורך ממשי בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יקר לא כתבתי כלום על שקיעת דם
מיכל30/04/2008אני לא מבינה את תשובתך
תוכל להסביר לי למה התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער
ד''ר בני שכטר02/05/2008משום מה, תשובה שכתבתי לשאלה אחרת השתרבבה לכאן.
במשקל הנ"ל בשבוע הנ"ל לעוברית מתאים לאחוזון 90 (לא קטנה הילדה..).
תמשיכי את המעקב אצל הרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת.....
מיכל02/05/2008בדיקת הסקר לסכרת אצלי יצאה תקינה לחלוטין - 103.
מה גורם לעוברית להיות באחוזון 90?
האם יש קשר לכך שאני ובעלי מאד גבוהים?
האם זה משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה
ד''ר בני שכטר03/05/2008בהחלא יכולה להיות הסיבה.
בכל אופן את צריכה להמשיך את המעקב אצל הרופא/ה שלך אחרי הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גרידהשולי30/04/2008
שלום רב,
עברתי גרידה לפני שבועיים, בשבוע 12 גיל העובר שבוע 9, מדובר בהריון ראשון, בת 31.5
בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי שבועיים בדיוק אחרי הגרידה הרופאה אמרה לי שיש שאריות של ההריון ונתנה לי ציטוטק לשם כך. בנוסף היא אמרה שרירית הרחם עבה מדי מה שמעיד על הידבקות של שאריות ההריון לרירית עצמה.
הבנתי ששבועיים אחרי גרידה לא יהיו הידבקויות- זה מוקדם מדי.
שאלתי היא האם בגלל שההריון הפסיק בשבוע 9 ורק בשבוע 12 נעשתה הגרידה ייתכן שההידבקות החלה טרם הגרידה עצמה?
במקרה של הידבקות- מה הסכנות של מצב זה והאם יש טיפול?
מתי אמורה הרירית לחזור למצבה הרגיל לאחר גרידה ללא סיבוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית
ד''ר בני שכטר30/04/2008צריך מעקב ולראות האם הרחם מתרוקן והשארית נעלמת. זה עשוי לקחת מספר שבועות.
יש צורך בהמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
שולי30/04/2008האם יש דרך לזרז את הוצאת השארית והאם יש סיכונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא..לינה30/04/2008
שלום רב,
ו.א 24.3. בבדיקת BHCG :
24/4 - ערך 84
30/4 - >1000
האם על פניו הערכים וההתקדמות נראים תקינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה תקין
ד''ר בני שכטר30/04/2008:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים בסיכון גבוהטלי30/04/2008
שלום,אני בת 36 ולפני כשנה בשבוע 17 עברתי לידה מוקדמת כתוצאת ממות העובר, יש לציין שבעברי היתה גם הפלה בשבוע 7. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס והשימוטו.
כרגע נמצאת בשבוע 5 להריוני ורופא הנשים שלי ביקש שאגיע בעוד כשבוע לבדיקת דופק עובר ולאחר מכן הוא יפנה אותי למרפאת אסותא נשים בסיכון גבוה. רציתי לדעת מה זה אומר לגבי האם אכנס לשמירת הריון? מה זה אומר נשים בסיכון? חשוב לציין דבר נוסף שאני עובדת כ-40 דקות מהבית האם גם זה גורם משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב היריון בסיכון
ד''ר בני שכטר30/04/2008מדובר במעקב צמוד יותר (פגישות תכופות יותר) במרפאה המתמחה בהיריונות עם פוטנציאל לסיבוכים או אם עבר מיילדותי בעייתי.
אין לזה קשר ישיר בהכרח לשמירת היריון ואין קשר למרחק העבודה מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לחומצה פולית בהריוןקרן30/04/2008
אני בהריון בשבוע 12 .
אני נוטלת פרנטאל עם מינון של 1 מ"ג חומצה פולית.
בנוסף,פריפול עם מינון של 0.4 מ"ג חומצה פולית.
ואלספה עם מינון של 0.4 מ"ג חומצה פולית.
האם המינון נכון,או גבוה מידי?
והאם להמשיך כך כל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר30/04/2008עדיין במינונים האלה של חומצה פולית אין נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוקי תינוקותסיון30/04/2008
שלום, רציתי לברר כמה סוגיות:
1.באילו מים רצוי להשתמש להאכלת תינוק בסימילאק, מי ברז או מי עדן? כמובן אני מדברת על הרתחה
2. לאחר כמה זמן יש לזרוק בקבוק משומש? כנ"ל למוצצים
האם אסור לשפוך מים שרתחו זה עתה ישר לתוךהבקבוקים?
תודה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מכה בבטןשי29/04/2008
שלום,
אני בשבוע 14.
מישהי נתנה לי בטעות מכה די חזקה בבטן ובצד למטה - ליד הצלע התחתונה.
כעת יש לי כאבי בטן ואני לא יודעת האם זה בגלל המכה או בגלל התרחבות הרחם.
האם המכה עלולה לפגוע בעובר?
תודה רבה מראש למשיב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר30/04/2008אם המכה באיזור הצלעות, אזי היא מאד רחוקה מהרחם.
לכן לא נראה לי שיש סיכוי לנזק לעובר במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםאלין29/04/2008
שלום,
אני בהריון בשבוע 8 ,כשגיליתי שאני בהריון הייתי בשבוע 6 להריון והיה סק אחד, היום הייתי אצל רופא והופתאתי לשמוא שיש עוד סק נוסף והוא יותר קטן בשבוע,
האם זה אמור להיות תקין? האם ישנם מקראים כאלה?
הרופא אמר לי לקבוע תור לעוד שבועיים ולא הוסיף כלום ואי מתה מפחד:(
האם אני צריכה לקבוע תור לשקיפות וסקירת מערכות ?
זה הריון שני שלי.
תודה מראש
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר30/04/2008לא צריך למות מפחד.
תמתיני שבוע ואז תראו שאכן מדובר בתאומים וששניהם בסדר.
לאחר מכן תוכלי לקבוע תור לסקירה ולשקיפות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תפחדי כ"כ
מיומנה01/05/2008גם אני עם תאומים, ובתחילה (שבוע 8 בערך) הרופא אמר שאחד קטן מהשני בכמה ימים וגם אני מאוד נלחצתי והרופא אמר שרק בהמשך נוכל לדעת מה קורה עם זה, ובבדיקה הבאה תודה לאל הכל היה בסדר, הוא הדביק את הפער וכיום קטן יותר במספרים שהרופא טוען כי אין להם חשיבות...אז תהיי אופטימית , תשתי המון ואם את מעשנת חידלי!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה ברכבשני29/04/2008
שבוע 25
האם כאשר אני נוהגת ומסובבת לעיתים את ראשי וחצי מגופי על מנת להסתכל אחורה (רוורס/ חנייה ברוורס) - מהווה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו באמת....... מה נראה לך?
שלי30/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני אפנה אלייך - רק אז תעני!
שני30/04/2008ברור!!????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזה שאת נוהגת טמון הנזק...
חסוי30/04/2008מי נתן לנשים רשיון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להגזים
שלי30/04/2008לא צריך להיות קיצוניים בתשובות, אבל לפני ששואלים שאלות כאלו כדאי לפני לפתוח ספר, לעשות חיפוש בפורומים הרפואיים השונים וגם אולי קצת לחשוב.... הרי לא נפסיק לעשות רוורס והמוני נשים לפניך עשו רוורס עם בטן ענקית... אז קצת פרופורציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוץ מזה- בשביל מה יש מראות?
חסוי30/04/2008מי מסתכל אחורה ברוורס כשאפשר להיעזר במראות צד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם את מירי ופעם רוחמה אברהם
שני30/04/2008אולי תחליטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי נכון שאת בשבוע 25 פלוס?
שני30/04/2008איך אני יודעת? יודעת עלייך הכול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאונה, אין ספק
חסוי30/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרשור ממש מגוחך ולא רלוונטי!!!
חסוי30/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל נזק במה שציינת
ד''ר בני שכטר30/04/2008והמשך השירשור אכן לא לענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות GCTשני29/04/2008
באתגר העמסת סוכר יצאה התוצאה
105.2
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר30/04/2008:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אני צריכה ללכת לרופא נשים?גולדי מים29/04/2008
באיזה שבוע כדאי ורצוי שאלך לרופא נשים? ואלו דברים כדאי לי לברר אצלו? ואלו בדיקות אני צריכה לעבור?? אני פעם ראשונה בהריון ואיני יודעת כלום, אשמח מאד אם תתייחסו לשאלותיי, בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אידיאלי
ד''ר בני שכטר30/04/2008היה אם היית נפגשת איתו עוד לפני ההיריון לקבל הסברים ובדיקות מקדימות.
אבל אם לא עשית זאת, גשי אליו סביב השבוע ה-6 ושם תקבלי את כל האינפורמציה לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה יום מתחילים התשעה חודשים?גולדי מים29/04/2008
האם מיום המחזור האחרון שלאחריו נכנסתי להריון או מהיום בו היינו ביחד [אחרי המחזור] והזרע תפס את הביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תשעה חודשים, יש 40 שבועות
שלי30/04/2008והם נספרים מתאריך קבלת הוסת האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך משוער
הילה שקד30/04/2008הי גולדי,
התאריך המשוער של הלידה נקבע לפי הוסת האחרונה
ולכן ה- 40 שבועות נספרים מאותו תאריך
ערב טוב
הילה שקד
מדריכת הכנה ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאופן מדוייק יותר
ד''ר בני שכטר30/04/2008הספירה מתחילה מהיום הראשון של המחזור האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון לאכולגולדי מים29/04/2008
אני פעם ראשונה בהריון, שבוע 12, קרוב לחודשיים שאין לי תיאבון לאכול בכלל מתוך הרגשה מלאות ומה שאוכל - אקיא, אני יכולה להעביר יום שלם בלי להכניס כמעט אוכל לפי, האם זו תופעה נורמלית?? והאם צריך לעשות משהו בנידון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר30/04/2008אם למעט כך את חשה בטוב ואין בעיות נוספות זה בסדר, והתחושה תחלוף בקרוב.
תמשיכי מעקב אצל הרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה אחרי נטילת חומצה פוליתורד29/04/2008
שלום רב!
שבוע 12. הבוקר לקחתי חומצה פולית ובערך כאחרי חצי שעה הקאתי.
השאלה האם צריך ליטול כדור נוסף או שאין צורך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/04/2008זה לא כ'כ קריטי, אפשר לוותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!שני29/04/2008
שלום,
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית וב"ה יצאו תוצאות תקינות.
האם חובה לבצע בדיקת חלבון עוברי?
יש קשר בין השניים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/04/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל. ככל שמתבצעות יותר בדיקות כך הדיוק של התוצאות עולה.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)