פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העמסת סוכר 50 גר'
    טלי
    28/04/2008

בוקר טוב דוקטור,
    מחר אני אמורה לעבור בדיקת סוכר
    השאלה שלי היא, קיבלתי יחד עם הבדיקה הנ"ל לבצע גם בדיקת שתן וספירת דם
    האם אני אמורה להיות בצום ?

לתושבתך אודה
    יום מקסים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 50 גר'

הוספת תגובה

• אין צורך בצום

ד''ר בני שכטר
    28/04/2008

:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות לבת
    מזל
    28/04/2008

שלום רב אני מנסה להיכנס להריון והייתי מאוד רוצה שזאת תהיה בת! האם אפשר לתת לי טיפים להגביר את הסיכוי לבת? מקווה שאני לא מבלבלת את המוח! אבל בכל זאת......תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצות לבת

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    30/04/2008

שאלה שכיחה זו עולה שוב ושוב אצל זוגות רבים בעקבות פירסומים כאלה ואחרים בעיתונות על שיטות שונות לתיכנון מין העובר.
    השיטה הבטוחה ביותר כיום לתיכנון מין העובר איננה, לצערי, זמינה לכל הזוגות באופן רוטיני, מכיוון שהיא מתאפשרת רק במהלך הפרית מבחנה, כשאז יש אפשרות לביצוע אבחנה טרום-הריונית של מין העובר – כלומר – לפני החזרת העוברים לרחם האישה ניתן לבצע בדיקה גנטית של תא אחד מכל עובר כדי לדעת את מינו, ואח'כ – להחזיר לרחם באופן סלקטיבי את העוברים מהמין הרצוי.התהליך נקרא:
    (PGD - PRE GESTATIONAL DIAGNOSIS )
    כמובן ששיטה מתוחכמת זו אינה מיועדת לזוגות שכל רצונם הוא לווסת את מספר הזכרים והנקבות בין צאצאיהם, אלא מוגבלת לאותם מקרים בהם יש המלצה רפואית לא ללדת ילד ממין מסוים עקב מחלות שונות הקשורות במין העובר.
    מכיוון שכידוע תאי הזרע הם אלו שקובעים את מין העובר, מתמקדים כיום המאמצים במציאת טכניקה מעבדתית אמינה שתצליח להפריד מראש את תאי הזרע הזכריים מהנקביים עוד לפני שלב ההפריה.
    כיום יש מס' שיטות כאלו שנמצאות עדיין בשלב מחקרי בלבד, וכבר דווח על הצלחות לא רעות בהפרדה של תאי הזרע לפי זיהוי המטען הגנטי שלהם. שיטות אלו עדיין יקרות מאד, ובכל מקרה לא נמצאות כרגע בשימוש רוטיני לקהל הרחב.
    מעבר לכך – קיימות כל "עצות הסבתא" הידועות המתבססות על ההנחה הלא מוכחת שתאי הזרע הזכריים מהירים יותר מהנקביים ועמידים פחות בסביבה חומצית. על סמך הנחה זאת הוצע שכדי ללדת ילוד ממין זכר, לדוגמא, יש לקיים יחסים כמה שיותר קרוב לזמן הביוץ ו/או לשטוף את הנרתיק בתמיסת סודה לשתייה לפני קיום היחסים. (ולהיפך במקרה של ילוד ממין נקבה: קיום יחסים יומיים לפני הביוץ ו/או שטיפת הנרתיק בתמיסת חומץ לפני קיום יחסים).
    בדומה – קיימות מס' שיטות מעבדתיות המבטיחות לקהל הרחב את בחירת מין העובר, באמצעות "הפרדת תאי הזרע" על סמך המהירות שלהם, והפרדת התאים המהירים מהאיטיים. יש לדעת כי כל השיטות האלה, כולל שיטות המעבדה הנ'ל, לא הוכיחו את עצמן במחקרים מדעיים מבוקרים, והן על אחריות המשתמשים בלבד.
    בכל מקרה, אני אישית יכול להבטיח מראש לכל זוג הצלחה של לפחות 50% בבחירת מין העובר, ללא כל שימוש בטכניקה כלשהיא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא
    שי
    28/04/2008

שלום רב,
    אני כעת נכנסת לשבוע 14.
    ברצוני לדעת האם נסיעה ממושכת בשבוע שעבר (של 4 שעות בערך עם 2 הפסקות קצרות של רבע שעה) עלולה להזיק לעובר?
    בנוסף, לפעמים קורה שאני מתאפקת עד שאני מתפנה, האם זה מזיק לעובר?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא

הוספת תגובה

• 2 תשובות

ד''ר בני שכטר
    28/04/2008

אין נזק בנסיעות שתיארת וגם לא בהתאפקות.
    התאפשקות אינה מומלצת לאף אחת,אבל אין בה נזק לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד שבוע 6- מודאגת מעט...
    מיקי
    27/04/2008

שלום ד"ר, לפני כשבוע וחצי גיליתי שאני בהריון (וסת אחרונה ב- 15/3)

17/4- בטא 647

21/4- בטא 4831 +בדיקת אולטראסאונד ראשונה שבה ראו שק הריון+שק חלמון התואם את שבוע ההריון (5 שבועות ויומיים) אך עדיין ללא קוטב עוברי. בנוסף ביצעתי סדרה של בדיקות דם אשר יצאו תקינות.

עד כאן הכל מצויין! ואילו היום (6 ימים אחרי), הייתי אצל הרופא והוא שלח אותי לאולטראסאונד נוסף לבדוק התפתחות ההריון ובבדיקה נצפה שק הריון, מעט גדול יותר- תואם שבוע 5.5, כאשר לפי וסת אחרונה אני בשבוע 6.1 (אך יש לציין כי המחזורים שלי אינם סדירים), ועדיין לא נצפה עובר. הרופא אמר שהיינו מצפים לראות כבר עובר בשלב זה אך ייתכן שזהו הריון צעיר ויש לחזור על הבדיקה תחילת שבוע הבא או ביום חמישי.

בדיעבד, אני מצטערת שעשיתי היום את הבדיקה ולא חיכיתי עוד שבוע, משום שאני ממש מודאגת מכך שלא נצפה עדיין עובר ואני יודעת כבר שהשבוע הזה הולך ליהיות לא קל עבורי. (אני פסימית מטבעי וצריכה לעבוד על זה). בכל אופן, לאור הממצאים הנ"ל (ובטא יחסית גבוהה בהנחה שעלתה בשבוע האחרון), האם זה הגיוני לא לראות עובר בשלב זה, והאם ישנה תקווה אמיתית שהכל יהיה בסדר? מתי כדאי ללכת לבדיקה נוספת, חמישי או ראשון הבא? חייבת עידוד!!! בבקשה!!!

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

לפי התיאור שלך נראה שההריון מתפתח באופן תקין לחלוטין וכנראה שהבדיקה החוזרת בוצעה מוקדם מדי.
    יש לחזור על בדיקת ה US בעוד שבוע לפחות ורוב הסיכויים שיודגם דופק עוברי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    עדי
    27/04/2008

שלום למומחים. אני בשבוע 17+3 ואני קצת מודאגת מקצב העלייה במשקל שלי. עליתי עד כה 3 ק"ג בלבד - האם זה לא קצת בגבול התחתון? אני אוכלת די הרבה, מרגישה מפוצצת בסוף כל ארוחה קטנה, ועדיין, לפי מה שקראתי התוספת שהיתה צריכה להיות לי היא יותר גדולה, לא?

התחלתי את ההריון 50 ק"ג אגב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

עליית משקל ממוצעת להריון היא כ 12 ק'ג. כשהמקל ההתחלתי הוא נמוך - כמו במקרה שלך, מותר לעלות גם פחות. בכל מקרה עליית המשקל העיקרית היא לקראת סוף ההריון, כך שהדרך ארוכה, ומה שחשוב כרגע הוא התפתחות העובר. במידה והוא מתאים לגיל הריון לפי US אין לך ממה לחשוש.
    שיהיה לך הריון נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי פה בהריון
    עדי
    27/04/2008

שלום רב,
    אני בהריון ורוצה לברר בנוגע לשימוש במי פה - האם יש מניעה. על כל התרופות האסורות אני יודעת, אבל יש לי מי פה שטובים מאוד לבעיות חניכיים - אוקסיפרש - האם יש איסור להשתמש בהם במהלך ההריון? האם ידוע לך על חומרים אסורים לשימוש שנמצאים במוצרי מי פה פופולריים? הרבה תודה

ק.

לקביעת תור
    סגירה
    מי פה בהריון

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    חסוי
    27/04/2008

אני בשבוע 6 וחצי להריון ובשבועיים האחרונים יש לי לפעמים הפרשות חומות ואני סובלת מכאבי בטן קלים עוד מזמן הביוץ. ההריון נקלט לאחר שימוש בגונל אף ומיום הביוץ אני נוטלת 200 מ"ג אוטרוגסטן בנרתיק. אני מאד מאד מאד בלחץ מההפרשות האלו. אני אמורה לעשות אולטראסאונד בקרוב. האם זה נורמלי??.
    ועוד שאלה, מתי צריך לעשות בדיקות דם למעקב, שתן , לקחית ברזל וכיו"ב?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    27/04/2008

יתכן שזה נורמלי, אבל בגל מקרה של דימום כדאי לגשת ולהבדק ולראות האם הכל תקין.
    את הבדיקות ששאלת ברופא/ה שלך יפנו אותך לעשות לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת יילודים
    אילנית
    27/04/2008

יש לי תינוקת בת 4 ימים. בשחרור מבית חולים (גיל יומים) מדדו בילירובין 8.8. היום בבדיקה חוזרת רמה של 9.9. התינוקת בריאה, יונקת והכל בסדר. מה המשמעות של הרמה שעלתה?

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת יילודים

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

יש להמשיך ולעקוב אחרי רמת הבילירובין כדי לבדוק אם היא ממשיכה לעלות. במידה וכן - יהיה צורך לטפל (בדר'כ באמצעות פוטו-תרפיה) במקביל להפסקת הנקה (לעיתים ההנקה עצמה היא הגורם לצהבת)
    בכל מקרה - רצוי להתייעץ במקביל עם רופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוש השמיעה אצל עובר
    שני
    27/04/2008

שבוע 24.

הבנתי שבשלב הזה חוש השמיעה אצל העוברים כבר מפותח. מאז אני די חרדתית בנושא:
    כשעובר אמבולנס עם סירנה אני מיד עוברת לצד השני של המדרכה, מוזיקה שהייתי נוהגת לשמוע בקולי קולות אני כבר לא עושה זאת, נמנעת מלהיות בקירבת אנשים שצועקים או מדברים בקול רם וכדומה...

האם אני סתם היסטרית או שזה אכן מבוסס שהעובר סובל מהרעשים הללו?

לקביעת תור
    סגירה
    חוש השמיעה אצל עובר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

נראה לי שהחרדה שלך אינה מבוססת, וחבל על האנרגיות השליליות.
    ברגע שהעובר ייצא החוצה הוא יהיה חשוף לרעש עוד יותר גדול (כמו כולנו...) כך שיש להביט על הצד החיובי ולתת לו להנות מתשעה חודשים של שקט יחסי.
    שיהיה לך הריון נפלא ושקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייט שבוע 26
    נירה
    27/04/2008

אני גרה בארץ מתכננת טיסה לטורקיה ושם לעשות שייט של שעה בערך טיול קצר
    הריוני הוא לא בסיכון והכל בסדר תודה לאל
    פשוט רציתי לבדוק אם מרגישים טוב בשייט בהריון והאם זה מותר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שייט שבוע 26

הוספת תגובה

• שייט.

ד``ר איילון לחמן
    27/04/2008

לנירה שלום.
    באקרון כאמור לא צריכה להיות בעיה-שוב השאלה תלויה בתנאי השייט.אגב מה הבעיה להתיצץ עם רופאך?.המכיר אותך ואת הריונך ותראי לו כאמור את פרטי השייט.את יודעת שלפעמיים השייט נעשה בצורה הרפתקנית בתנאים של מים גועשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייט בהריון שבוע 26
    נירה
    27/04/2008

שלום רב
    הריון שבוע 26 האם מותר לצאת לשייט של שעה בערך בטורקיה .

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שייט בהריון שבוע 26

הוספת תגובה

• שייט.

ד``ר איילון לחמן
    27/04/2008

לנירה שלום.
    האם את גרה בטורקיה?,האם הריונך הינו בר סיכון כלשהו?.אמליץ שתפגשי עם רופאך בנושאים שהזכרתי ופרטי השייט.- בנהר? בים סוער.? וכו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון עם בן ורוצה בת
    חסוי
    27/04/2008

אני בשבוע 17 להריון,יש לי שני בנים ובת.
    בהריון הנוכחי ראו כי יש לי בן,אני מאוד כעוסה מהעניין (ומתביישת בתחושותי).
    כאשר נכנסתי להריון ידעתי שאני רוצה בת וזהו וכרגע אני כה מאוכזבת עד כי זה נראה לי מיותר.
    3 בנים ובת אחת זה הרבה בנים.
    כמו כן אני רוצה להדגיש כי אני מאוכזבת מאוד מתחושותיי.
    1.האם יכול להיות שהרופא טעה באבחנת המין?, מה הסיכוי לכך?
    2.רציתי רק ארבע ילדים וכרגע אצטרך ניסיון נוסף ואולי תהיה לי בת, האם יש דרך ודעית להבטיח זאת?
    3.מה דעתך על תחושותיי?
    וסליחה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בהריון עם בן ורוצה בת

הוספת תגובה

• מין העובר

דר אילון לחמן
    27/04/2008

לשרון שלום.
    נראה לי שאני לא מהמקצוע הרפואי המתאים לענות לך.אנו המילדים אמונים על בריאות האם והעובר,ולא על השאלות שהצגת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

שרית 33
    27/04/2008

שאלה מטומטמת את אמא את צריכה כבר להיות חכמה תשמחי במה שיש לך בבטן ותרצי שהוא יהיה בריא ולא זכר או נקבה
    הרופא אפילו לא ידע מה לענות לך
    את מתביישת בתחושותייך תתבישי בכלל ששאלת שאלה כזו.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

ליאן
    27/04/2008

אלה תחושתייך, אני מציעה בכדי שזה לא ישפיע על הרגשתך הנפשית בהריון כולו ולאחר הלידה אולי לדבר על זה באופן מקצועי עם מישהו... זה יחסוך סבל מיותר מימך וכמובן מהרך הנולד ( לא כדאי שיחוש לא רצוי)
    עד ההריון הבא יש זמן ויש היום דרכים להשגת המין הרצוי.... אבל כאמור זה עוד רחוק ועלייך כרגע להתרכז בהריון הנוכחי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה אותך

קרן
    02/05/2008

שלום
    אני גם כמוך הייתי בטוחה שתהיה לי בת. זה היה לי מאוד מאוד ברור שתהיה בת
    ונאמר לי שיש לי בן. אז אני מבינה אותך. אני מודה שלא היה לי קל עם זה אך החלטתי שאני
    חייבת לנסות לשמוח ולקבל את זה. לשנות את כל מה שתכננתי בראש ולהינות מהרעיון שיהיה
    לי בן חמוד ומתוק.
    כיון שזה לא יהיה טוב להריון אם נהיה מבואסות. זה אפילו יכול להזיק.
    לכן המלצה שלי היא שתחליטי שאת דווקא אוהבת את זה שיצא בן. והוא יהיה בן כל כך נהדר, מוכשר ומוצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא לשלושה

רותם
    03/05/2008

אני יודעת שזאת חוצפה להתערב אבל אני אעשה זאת בכל זאת: אם את בשבוע 17 אני מסיקה שעשו לך כבר סקירה ולא רק שקיפות.בסקירה נאמר בודאות מהו מין העובר. אז תשכחי משינוי לא צפוי-את יכולה להפסיק לקוות ולהתפלל. חוץ מזה תשמחי שיצאה לך בת אחרי שני בנים- יכלו להיות לך גם שלושה בנים.... ועוד אחד עכשיו.
    אם התחושות לא מניחות לך -מה עם יעוץ פסיכולוגי / הפלה/ קבלת המצב ? אם שאלת את הרופא שאלה כזו את כנראה לא בכיוון של אף אחת מהאופציות האלה, וכדאי מאוד שתשקלי אותן ברצינות כי להמשיך להסתובב עם כעס על העולם או על עצמך או על בעלך לא ממש יתרום לשום דבר (גם אם תדעי שזה לא בסדר מצידך). ואגב את לא "תצטרכי" להכנס שוב להריון בגלל שזה בן כדי לעשות ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רותם
    03/05/2008

נקטעה ההודעה באמצע: לגבי ההריון הבא- לא ניתן לעשות כלום על מנת לקבוע בודאות את מין הילוד, יש רק דרכים לפיהם ניתן להגדיל את הסיכוי ללידת בת אבל גם הן לא מוכחות ב 100 אחוז, האם את מוכנה לקחת שוב את הסיכון הזה? כי מבחינתך זה סיכון ולא ילד. מה אם יצא לך שוב בן?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין העובר - למאוכזבת שראו בן

המעודדת
    16/05/2008

ללילוש שלום רב.
    לי יש בבית שני בנים ושתי בנות. כעת גיליתי שאני בהריון, ומבן זוג חדש (אני גרושה). לבן זוגי אהובי, יש שלושה בנים בבית ובת אחת קטנה, ודי ברור ששנינו מתים לבת. גם אני - כי אני יודעת את ההבדלים בין שנים לבנות, וגם הוא כמובן.
    למרות שאני מתפללת יום יום שיראו לי בת, עם הזמן אני מבינה, שמה שבאת חשוב זו בריאות העובר, הרי יש חלילה כל כך הרבה מחלות ובעיות, ותודה לאל שהצלחתי להיקלט (הרי בעבר עברתי 4 הפלות וכבר חששתי שיש לי בעיות), אז כנראה שאודה לאל על כך מה שיתן לי, העיקר שיהיה בריא.
    ואם זו תיהיה בת.... הרי לא תיהיה מאושרת ממני, אין ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד
    סיוון
    27/04/2008

אני בשבוע 16 ,עשיתי אולטרסאונד והרופא לא ראה את מין הולד הם זה הגיוני? או שאם לא רואים משמע זה בת?

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד

הוספת תגובה

• אולטרסאונד.

ד``ר איילון לחמן
    27/04/2008

לסיון שלום.
    זה מאד הגיוני שהמין לא נצפה.זה בהחלט לא אומר שמדובר בעובר ממין נקבה.בעקרון כדאי שתדעי ש-א. מטרת הבדיקה אינה לאבחן מין העובר אלא מצבו והתפתחותו-אני מקוה שהכל תקין,ו-ב.לידיעתך לא ניתן לשנות מין העובר על פי בקשת הלקוח,כל זמן שהעובר בפנים ,לכן בשלב זה אין לכך משמעות בריאותית או התפתחותית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת... סליחה
    מיכל
    26/04/2008

שלום

מה קורה בין רגע ההפריה ועד שהביצית המופרית מגיעה לשחלה?

האם כדאי לנוח סביב יום הביוץ ואחריו?

האם דימום סביב יום הביוץ לאחר קיום יחסים מעיד על הפריה? יש סיכוי שאני מרגישה (כאב קל והתכווצויות) את המסע של הביצית?סליחה על שאלות הרבות -פשוט מבולבלת...

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מבולבלת... סליחה

הוספת תגובה

• ביוץ.

ד``ר איילון לחמן
    27/04/2008

למיכל שלום.
    אין סיבה מיוחדת לנוח סביב יום הביוץ,אם מאמץ גופני,היה מונע הריון ,היינו ממליצים לנשים להתעמל במקום לקחת גלולות.הדימום הינו סימן של ביוץ לא של הפריה.אותו דבר לגבי הכאבים וההתכווציות. לעתים אנו אפילו מאשפזים נשים עם כאבי ביוץ.נקרא-MITTLE SCHMERETZ או כאבי אמצע בתרגום לעברית.אגב האם יכול להיות שהברזת משעורי הביולוגיה בבה"ס?.-סתם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד''ר איילון

מיכל
    27/04/2008

תודה על התשובה המהירה,

האמת דווקא אהבתי ביולוגיה... :)

הבלבול נובע מכך שאנו מנסים להיכנס להריון ומזה שלושה חודשים לאחר קיום יחסי מין סביב יום הביוץ מתחיל לי דימום המלווה בכאבי בטן והתכווצויות(הפסקתי את השימוש בגלולות לפני כשלושה חודשים).
    היום הייתי בבדיקה אצל גניקולוג והוא טען שהדימום נובע מציסטה בקוטר 4 מ"מ וכך גם הכאבים. הוא שלח אותי לקולפוסקופיה.

רציתי לדעת האם זוהי תופעה מדאיגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולפוסקופיאה

מיכל
    30/04/2008

תודה על התשובה המהירה,

האמת דווקא אהבתי ביולוגיה... :)

הבלבול נובע מכך שאנו מנסים להיכנס להריון ומזה שלושה חודשים לאחר קיום יחסי מין סביב יום הביוץ מתחיל לי דימום המלווה בכאבי בטן והתכווצויות(הפסקתי את השימוש בגלולות לפני כשלושה חודשים).
    היום הייתי בבדיקה אצל גניקולוג והוא טען שהדימום נובע מציסטה בקוטר 4 מ"מ וכך גם הכאבים. הוא שלח אותי לקולפוסקופיה.

רציתי לדעת האם זוהי תופעה מדאיגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול

ד''ר בני שכטר
    30/04/2008

נראה לי שקצת בלבלת בין מונחים ובדיקות.
    קופוסקופיה היא בדיקה שנועדה לצפות ולראות בצורה מוגדלת וטובה יותר את צוואר הרחם. לא יודע מה קשורה ציסטה לכאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל זה כיףף?
    שירה
    26/04/2008

לרופאים היקרים שלום רב!
    שבוע 16. סובלת מסוג של התקפי רעב, אני מניחה. ברגע פתאומי אחד אני חשה צורך בהול ומאיים לאכול.(לפיכך גם חייבת לקחת איתי אוכל לכל מקום) איני נהנית מהאוכל כלל. אני נשלטת ונרדפת ע"י הרעב התובעני שמעירני גם בלילה ובעיניים עצמות אני אוכלת דבר מה קל. האוכל עבורי עול ועינוי. אני אוכלת סוגים בודדים ביותר של מזונות או פירות ותו לא. האם הסיבה נובעת מה"מגוון" הדל? או שמא משום שמבנה גופי רזה? אציין שתחושות דומות אך לא זהות, חוויתי גם בשבועות הראשונים אבל אז זעק גופי פי עשרת מונים לאוכל משל היה זה עניין של חיים ומוות.
    אנא עזרתם אני חסרת אונים
    תודות

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל זה כיףף?

הוספת תגובה

• אוכל.

ד``ר איילון לחמן
    27/04/2008

לשירה שלום.
    הממצאים שאת מתארת מצריכים בדיקות נוספות.האם עלית במשקל? מה עם בלוטת התריס? מה עם רמות הסוכר?לסיכום גשי לרופאך לבצע מספר בדיקות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה