מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת חלבון עובריאלמונית12/12/2013
שלום
אני בת 31 שבוע 17 להריון. בדיקת טרימסטר ראשון היתה 1:840 ובדיקת חלבון עובי 1:630.
הרופא אמר לי שלפי הגיל והבדיקות אין חובה לעשות מי שפיר, אולם הסיכוי להפלה מהבדיקה קטן יותר מהסיכוי לתסמונת דאון לפי התוצאות.
האם מומלץ לעשות מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/12/2013ערב טוב
תוצאות בינוניות לא רעות ולא מצויינות.
הסיכוי להפלה ממי השפיר קרוב לסיכון ללידת עובר עם תיסמונת.
אבל זה לא אותו סיכון : הפלה עם כל העצב זה לא אסון כמו ללדת DOWN.
חוץ מזה יש בדיקות NIFTY בדיקת דם של האמא ל DOWN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גבוהה של קריאט קלירנזלימור נסימוב12/12/2013
שלום רב
שמי לימור נסימוב אני בשבוע 28 להריון עשיתי איסוף שתן 24 שעות עקב סוכר גבולי של 100 מילגרם לפי התשובות תפקודי כבד יצאו תקינים ואחד התשובות לא נראה לי גבוה זה חמור creat clearnce 298
זה תקין?או מסוכן?או נורמלי להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גבוהה של קריאט קלירנז - תגובה
ד``ר אריה לידור16/12/2013שלוםלך
תקין לחלוטין בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח המצריכה קיסרי?naty8212/12/2013
שלום,
אני בשבוע 31+4. עוד משבוע 16 נאמר לי שהשליה היא אחורית מרגינלית/פתח, בסקירה השניה הרופא אמר שהיא בכלל שמאלית ומגיעה עד איזור הסגמנט התחתון אך לא פתח. רופאה אחרת אמרה לי בשבוע 27 שהיא שיליה אחורית המכסה את הפתח. והרופא מעקב שלי אמר שהשליה אחורית עד הפתח. היום עשיתי אולטרסאונד הערכת משקל ונאמר שהשליה אחורית וקצה השליה מרוחק 13 מ"מ מהפי הפנימי. מה זה אומר? האם אצטרך ניתוח קיסרי? האם המצב עדיין יכול להשתנות? ואם כן אז עד מתי אפשר לקבוע בוודאות אם יהיה קיסרי? כל הרופאים האלה עשו לי סלט בראש ולא הבנתי עדיין אם היא פתח או גבולית. אני אמורה להתחיל קורס הכנה ללידה עוד שבוע ואני רוצה לדעת מראש אם יש בכלל טעם ללכת במידה ואצטרך לעשות קיסרי...
אשמח לתשובה ברורה ולא מעורפלת, אני מאוד מוטרדת מהנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח ד"ר תדמור
תשובה ברורה יכול לתת רק מי שעושה בדיקת על קול.
ללכת בקופה לרופא שיעשה על קול וגינאלי ויחליט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין בשבוע 36חוה12/12/2013
שלום.
כבר כמה לילות שאני מתעוררת באמצע הלילה עם כאבים עזים בצד ימין (מותניים וקצה הגב) אני בוכה מרןב כאבים שדוקרים כמו מחט ולא מצליחה לישון לשום צד.ולפעמים זה יורד לי גם לכיוון הרגליים. אגב זה קורה לרוב רק בלילה כשאני יושנת?מה זה יכול להיות?צירים.
אשמח למענה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין בשבוע 36 - תגובה
ד``ר אריה לידור16/12/2013שלום לך
ראשית פני לבדיקת רופא נשים . במידה ולא תמצא סיבה מיילדותית יש לפנות לבדיקת אורטופד ולבצע במקביל תרבית שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטי וסיום הריוןיפה11/12/2013
אני כבר במעקב אולטראסאונד במשך שבועיים והעובר נשאר מתאים לשבוע 6 והדופק יורד מפעם לפעם בפעם השלישית היה ממש קשה לראות דופק
אמרו לי ללכת למיון לקחת כדור כדי להוריד את זה השאלה שלי היא עד כמה זה דחוף לעשות את זה היום או מחר ואים יש אפשרות לחכות עוד יומיים שלוש לתחילת שבוע.
איזה סכנות יכולות להיות בהמתנה?
גם ככה זה באותו מצב כבר שבועיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי ד"ר תדמור
אפשר לחכות
אין בעייה לחכות כמה שבא לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפה17/12/2013בסוף באמת חיכיתי עד יום שלישי וקיבלתי כדורים ועכשיו זה פשוט יוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דםהדס11/12/2013
שלום
עשיתי בדיקת דם שבוע ויום לאחר שעברו שבועיים מההזרעה.
התוצאות היו:
בטא - גדול מ1000
פרוגסטרון - גדול מ190
אסטרדויל - 4596
נקבע לי אולטראסאונד לעוד שבוע.
האם הערכים תקינים?
האם יש סיכוי לתאומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת דם - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור11/12/2013ערב טוב
ערכים תקיניים.
לא ניתן לשלול תאומיים לפי בדיקת הדם הזו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בהריוןג.ג.10/12/2013
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 9 להריון והיו לי שלושה ימים רצופים של הפרשות חומות שהגיעו (במקרה או שלא) לאחר קיום יחסים. כבר יומיים שאין לי את אותן הפרשות.
האם יש סיבה לדאגה? האם ניתן להמשיך בשגרה - ספורט מתון, קיום יחסים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/12/2013ערב טוב
אין דאגה.
לבצע על קול לראות דופק.
לבצע בדיקת פאפ לצוואר רחם אצל הרופא המטפל.
בברכה
תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון התכווציותטל10/12/2013
שלום
אני ממש בתחילת הריון היה לי איחור של שבועיים עשיתי אולטרסאונד וגינלי והרופא ציין כי יש שק רחם בגודל של 11 מל..
הביא לי סדרה של בדיקות דם ואולטרסאונד בעוד שלושה שבועות..
השאלה שלי היא יש לי כאבים כמו התכווצויות בצד ימין של הבטן התחתונה או שזה הרחם..
אנילא יודעת ומפחדת שאולי זה לא טוב..
אשמח אם תענו לי אם הכאב הזה רלוונטי בשלב הזה או לא?
ואם יש לעשות משהו עם הבחילות?
תודה רבה ויום טוב(;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השם שלהם?
טל11/12/2013מה שמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הריון ד"ר תדמור
כאבי בטן קלים בתחילת הריון הגיוניים יתכן גדילת הרחם
כדאי לעשות על קול וגינאלי כל שבוע לראות עובר ודופק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בשבוע 6+ 4דנה10/12/2013
האם זה בסדר שלשולים בשבוע 6????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בשבוע 6 ד"ר תדמור
עקרונית בסדר.
האם בוצע על קול והודגם עובר ברחם ??
אם לא , לבצע על קול.
אפשר לקחת סדיסטל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומים ודאוןליאת09/12/2013
איזה בדיקות צריך לעשות כדי לוודא שאין מומים ואין תסמונת דאון ?
האם זה נגרם בעיקר בגלל גנטיקה או שיש עוד דברים שבגללם זה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליאת
אירה10/12/2013אני לא רופאה, אבל את צריכה לעשות שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ומאוחרת וחלבון עוברי.
הרופא שלך אמור להפנות אותך לבדיקות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומים ודאון - ד"ר תדמור
כדאי שקיפות חלבון עוברי ומי שפיר לפי הגיל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות הבטן שבוע 24עדה09/12/2013
שלום לכולם,
אני בהריון ראשון עם תאומים בשבוע 24+3 בימים האחרונים אני מרגישה לעיתים התקשות של הבטן (ללא כאבים בבטן או בגב, ללא דימום) פשוט התקשות של הבטן עצמה לכמה שניות מספר פעמים ביום.
באולטרסאונד האחרון שעשיתי בסקירה בשבוע 21+6 אורך הצואר היה 39.6 סמ.
חשוב לציין שאני מרגישה את העוברים כל יום, והם זזים ובועטים.
האם ההתקשות הזאת היא נורמלית בשלב זה של ההריון? האם זה צירים ויש לי מה לדאוג או לרוץ למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ להבדק אפילו לחינם..
שירי09/12/2013בהריון הראשון שלי ילדתי בשבוע 30 כי היו לי התקשויות של הבטן ולא ידעתי שזה צירים [אמרו לי שרואים כוכבים..] גם אם זה צירים מדומים הם יכולים לגרום לפתיחה.. הגעתי לבית חולים אחרי דימום קל עם פתיחה 6 !!! ללא שכאב לי כלום!!
בהריון השני כבר קיבלתי שמירה ופשוט שכבתי אבל הייתי תחת מעקב כל הזמן בגלל ההתקשויות [שזה בעצם צירים]
אז מנסיון עדיף ללכת להבדק ולראות שהכול בסדר ..
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק שאלה דחופהאלה09/12/2013
אני בשבוע 7.0 (5 שבועות לאחר החזרת עוברים + שבועיים). עברתי בדיקת דופק והאבחנה שק הריון תוך רחמי+שק חלמון ללא קוטב עוברי ברור ללא דופק. מה פשר האבחנה? השאלה שלי: האם זה וודאי וסופי כאשר נאמר בבדיקה בשבוע 7.0 שאין קוטב עוברי? האם יש אפילו סיכוי קטן שעדיין לא רואים את הקוטב העוברי והאם מומלץ במצב כזה להפסיק את ההריון ללא בדיקה נוספת? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופק שאלה דחופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/12/2013שלום. בהחלט מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה בהריוןשקד08/12/2013
שלום, אני בהריון מטיפול IVF, היום התחלתי שבוע 6 ועשיתי אולטרסואונד וגינלי. נמצא עובר עם דופק ב"ה.
נמצאו גם ציסטות, אחת בכל שחלה, האחת 40 מ"מ והשניה 43 מ"מ. מאז הבדיקה אני מרגישה כאב בשחלה השמאלית, האם זה מסוכן? לקחתי אקמול והכאבים לא חולפים. אם חלילה יהיה חשש לתסביב או להתפרצות גופיף צהוב (דבר שקרה כבר בעבר) מה עושים במקרה של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתגובה. תודה
שקד09/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת בטן בשבוע 6 ובדיקת בטאטניה08/12/2013
שלום רב יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה, אני בת 23 מחזור אחרון ב1.11 עשיתי בדיקת דם ב5.12 יצא בטא 846 האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת?כמו כן יש לי תור 16 לחודש אצל הרופאת נשים מה בודקים במפגש זה?ושאלה אחרונה הבטן ממש יצאה לי החוצה בשלב זה האם זה תקין?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאת בטן בשבוע 6 ובדיקת בטא - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/12/2013שלום.
בבדיקה אצל הרופאה תיבדקי כולל אולטרהסאונד.תקבלי הדרכה לגבי המעקב והבדיקות לאורך ההריון,לאחר לקיחת היסטוריה רפואית שלך ושל משפחתך.אין כרגע צורך לחזור על בדיקת ההריון אם אין תופעות מיוחדות כמו דימום וכו.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לסבוריאהיעל08/12/2013
שלום, אני משתמשת מידי פעם במשחה לסבוריאה שמכילה סטרואידים, קורטיזון
רציתי לדעת האם זה בעייתי להשתמש בזה אם אני לוקחת גלולות סרזט, פשוט שמעתי שיש דברים שמבטלים את הפעולה של הגלולות.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לסבוריאה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/12/2013שלום לך
אין כל חשש ליעילות הגלולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)