מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא היפואקוגניגלית17/11/2013
שלום רב.
לפני שבועיים כשהייתי בשבוע 7, עשיתי בדיקת US ואורך העובר נמצא 9 מ"מ עם דופק, וכמו כן נמצא מעל שקית ההריון ברירית הרחם ממצא היפואקוגני בגודל 4 מ"מ .
התבקשתי לעשות בדיקה חוזרת בכדי לבדוק שהממצא הזה קטן ונעלם.
וכן, היום (שבוע 9) עשיתי בדיקת US חוזרת, אורך העובר כעת הוא 24 מ"מ, אך שוב נמצא הממצא ההיפואקוגני ואף גדל ל-7 מ"מ.
אני כמובן לחוצה מאוד בשל כך.
1. מה זה אומר הממצא הזה בעצם? ולמה הוא ממשיך לגדול?
2. עד כמה זה מסוכן לבריאות העובר ומגדיל את הסיכון להפלה?
3. במידה וההריון ימשיך בצורה תקינה, האם זה יכול לגרום לבעיות אצל הוולד בעתיד?
4. קראתי שעדיף להימנע מפעילות גופנית. באיזו מידה ולמה בכלל? האם יש עוד דברים שאוכל לעשות, כמו מאכלים או תוספים שונים שכדאי שאקח או כדאי שאמנע מהם?
אני אודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא היפואקוגני - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/11/2013ערב טוב
מימצא היפואקוגני מרמז לנוכחות נוזל בכמות קטנה.
מדובר על מימצא נפוץ ולא מדאיג.
כדאי להקטין מעט פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לאחר אורגזמה בהריוןמודאגת16/11/2013
שלום רב.
אני בשבוע 11 להריון.
לפני מספר ימים בעלי ואני התמזמזנו (ללא חדירה) כשבסוף הגעתי לאורגזמה.
לאחר מס׳ שעות הופיעו לי על התחתונית ובניגוב על הנייר טואלט הפרשות חומות.
מאז לא היה כלום.
למה דבר כזה קורה? האם זה אומר שאסור? חשוב לי לציין שנקלטתי להריון לאחר טיפול ivf.
אודה על מענה והסבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/11/2013בוקר טוב
אין סכנה
אין דאגה
הרחם היתכווץ ויצא קצת דם ישן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מקצועית והריוןמלי15/11/2013
ד"ר שלום,
הבנתי שנשים שעסקו בפעילות גופנית לפני הכניסה להריון יכולות להמשיך לעסוק באותה פעילות בעצימות מתונה. אני מתאמנת בספורט מחבטים (יחסית מקצועי) כבר בערך 10 שנים (בממוצע 3 פעמים בשבוע). ביום שלישי האחרון הייתי בבדיקת אולטרסאונד אצל רופא שראה שק הריון בגודל 2 מ"מ, והייתי באמצע שבוע חמש, וכעת אני מתחילה שבוע שישי. אתמול, ביצעתי אימון שברובו השתדלתי לא להתאמץ מידי, אם כי היו בערך 20 דקות שכן התאמצתי, אם כי לא משהו שאני לא רגילה אליו, אך שוב לא הכי מתון.
איך אני יכולה לדעת שהכל בסדר ולא נעשה נזק? האם יש סיכוי לנזק בשלב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/11/2013בוקר טוב
פעילות גופנית לא גורמת נזק להריון.
על מנת לוודא המצב כדאי לעשות על קול וגינאלי.
אין סכנה.
אין דאגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןמעין14/11/2013
בשבוע השישי ביצעתי בדיקת דופק והוא היה חלש. הרופא נתן לי את האוטרוגסטן למשך 30 יום ואמר לי לחזור אליו לאחר השקיפות ובינתיים להמנע מכל פעילות פיזית שהיא.
מאז לא היה דימום. האם ייתכן מצב בו תהיה הפלה ולא דימום בגלל התרופה?
האם כדאי להבדק באמצע שוב או באמת לחכות עד השקיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/11/2013ערב טוב
כדאי לעשות בדיקת על קול כל שבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ויחסי מיןיבגניה14/11/2013
צהריים טובים!
אני נימצאת בשבוע ה-9 להריון, האם אפשר לקיים יחסי מין מלאים? האם לאישה אפשר לחוות אורגזמה וזה לא יפגע בעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ויחסי מין - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/11/2013ערב טוב
אין בעייה ואין סכנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים ללא מחיצהשירה14/11/2013
יש לי מספר שאלות אני קצת מןדאגת אני בשבוע 8 והרופא לא ראה מחיצה בין העוברים. שניהם באותו שק והוא אמר שהם לא אוהבים הריונות כאלה ושהיו רופאים שאפילו היו ממליצים על הפסקת הריון(בחייים לא מבחינתי ) יש כאן מישהי ששה קרה לה וילדה בסוף תינוקות בריאים? איך מתמודדים עם זה והאם עדיין יש מצב שהמחיצה תתגלה? הוא שלח אותי לטכנאי אולטרסאונד מהסיבה שהוא לא יודע לקורא טוב את האולטרסאונד. מה דעתכם?
והאם יש למישהי המלצה על רופא מומחה בתאומים מירושלים שאליו אני אוכל לעבור? אני בכללית.והאם זה עולה כסף או כמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בבקשה. .
שירה14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים זהים ד"ר תדמור
יש לבצע על קול וגינאלי קפדני לחפש המחיצה.
אם אין מחיצה ומדובר על תאומיים זהים באותו שק יש לעשות מחשבה רצינית.
תאומיים זהים באותו שק ( אם יש ) יכול ליצור סיבוכים קשים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר וקירורעדי13/11/2013
הי. בעוד 3 ימים יש לי דיקור מי שפיר ואני חשה שהתקררתי מעט. ללא חום, בעיקר דגדוג בגרון וליחה. יש מניעה לעשות במצב זה את הדיקור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וקירור - ד"ר תדמור
אם אין חום ודלקת אין בעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והיריוןמיה13/11/2013
היי
קיבלתי מחזור ב18/10ואני אמורה לקבל מחזור ב18/11
עשיתי בדיקת ביוץ ב30-31/10 יצא לי 2 פסים כההים המעידים על ביוץ
וכמובן קיימנו יחסים יום כן יום לא
עשיתי שוב בדיקת ביוץ ביום ראשון ושני 10-11/11 יצא 2 פסים כההים אך לא באותו צבע .
מה זה אומר? כי ידוע לי שרק בימי ביוץ יש 2 פסים וכרגע אני קרובה לקבלת מחזור
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והיריון - תגובה
ד``ר אריה לידור13/11/2013שלום לך
לעתים עקב ריכוז השתן וכמות השתן ייתכנו שינויים באיכות התוצאה גם עם אותו סוג של ערכה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון
מיה13/11/2013האם זה יכול להעיד על היריון? כי שמעתי מקרים שמקלוני ביוץ גילו היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהריוןנווה13/11/2013
שלום בת 31 בריאה ללא רגישות לתרופות אני שבוע 9 להריון ועקב דלקת בשתן רופאת משפחה הבאיה לי אנטיביוטיקה בשם MACROBANTIN 100 MG למשך שבוע.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בהריון - תגובה
בסדר גמור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות או מחזור?יעל13/11/2013
היי, יש לי שאלה... המחזור שלי, הקדים בשבוע ימים... התחיל בשלושה ימים של הפרשות חומות קטנות בניגוב ועבר לדימום לכשלושה ימים. כעת פחות משבוע לאחר המחזור אני מרגישה קצת כאבי מחזור(ללא דימום או הפרשות) ויש לי בחילות נוראיות... בנוסף עשיתי בדיקת ביוץ, 3 ימים לאחר שהסתיים המחזור והיא יצאה חיובית. מה זה אומר? האם ייתכן ש זו הייתה השתרשות ולא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות או מחזור? - תגובה
בהחלט ייתכן . כדי לדעת בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהאור12/11/2013
שלום רב אני ממש לפני לידה ורציתי לדעת מכיוון שאינני מתכוונת להניק חשבתי להתחיל ליטול גלולות מיד לאחר לידה.
האם אפשר ליטול גלולות כ מספר ימים לאחר הלידה ולא לחכות שבועיים?
אני זקוקה לגלולת מבחינה רפואית כדי למנוע הופעה של ווסת שגרמה לי בהריון הקודם להתקף של טרשת נפוצה (כחודש וחצי לאחר לידה )השינויים ההורמונלים טרום הביוץ).נטילת גלולות מונעת ביוץ ובעקבות זאת מונעת התקפים.
מה יקרה אם אתחיל בגלולות מיד לאחר לידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר לידה - תגובה
אם בריאותך הכללית מאפשרת זאת ווללא רקע של מחלות במשפחה או הפרעות קרישה או מיגרנות יכולה להתחיל בגלולות גם מספר ימים לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם Oמינוס בהיריוןשירה12/11/2013
שלום,
לפני כשנתיים וחודשיים ביצעתי הפלה בציטוטק עקב חוסר התפתחות העובר (לא הראה דופק). בשבוע ה9 העבירו אותי להפלה.
כשהגעתי לבית החולים הרופא טען שהעובר לא התפתח ולא נראה דופק מהסיבה שסוג הדם שלי הוא O מינוס והגוף שלי פיתח נוגדים.
היום אני רוצה להיכנס להיריון ורציתי לדעת אם עליי לבצע חיסון אנטי D לפני שאני נקלטת או פשוט לנסות להיקלט בלי שום חיסון עד הקליטה ואז לבצע את החיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם Oמינוס בהיריון - תגובה
יש לבצע קודם כל בדיקת נוגדני אנטיD בדמך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריון מחוץ לרחםדניאל12/11/2013
שלום,
הווסת האחרונה שלי הייתה ב12\10\13, המחזור שלי עומד על כ28 יום בדרך כלל ולעטים מקדים ביומיים.
לאחר שנה של ניסיונות הגיע האיחור במחזור כך שהאיחור במחזור הוא כ3 ימים לערך, ביום ראשון ערכתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה 752.
בלילה של יום שבת חשתי כאב חד בצד שמאל בבטן התחתונה שנמשך כ30 שניות בערך ונעלם כלא היה, ביום למחרת הכל היה רגיל גם בלילה אך היום בלילה שוב התעוררתי מאותו הכאב שנמשך כ30 שניות בערך.
חוץ מהכאבים הללו אין לי עוד סימנים כמו דימום או הפרשות.
היום רופאת נשים שלי הפנתה אותי לבדיקת אולטרסוונד מחשש להריון מחוץ לרחם ואמרה לי לבצע אותה רק בשבוע הבאה.
אני מאוד לחוצה ,חכתי להריון הזה הרבה זמן ורציתי לדעת מה הסיכוי שאכן זה הוא הריון מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להריון מחוץ לרחם - תגובה
אם קיימת עליה תקינה בערכי הביטא ובהמשך נצפה שק הריון תוך רחמי ( מעבר לערך 1500 ) נשללת בזאת האפשרות שהעלית להריון חוץ רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! , אכן הביטא עלתה ל1943.
דניאל14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבס עקיףאור12/11/2013
שלום רב ,
בת 30 , שבוע 32 הריון ראשון .
בשבוע 23 עקב דימום קל קיבלתי זריקת אנטי D .
בבדיקת קומבס עקיף לפני מתן אנטי D נוסף בשבוע 28 נמצאו נוגדני אנטי D בכייל 1:4דיקה חוזרת אחרי שבועיים .
בבדיקה אחרונה לפני מספר ימים הכייל ירד ל1:2 .
האם זה אומר שאני צריכה לקבל חיסון אנטי D נוסף לפני הלידה ?
בנוסף נמצא ממצא נוסף " התקבלה תגובה חלשה נוספת שאינה ניתנת לאיפיון בשלב זה . יש לבצע מעקב במהלך ההריון " - מה זה יכול להיות ? איזה מעקב נדרש לבצע ? האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות והאם יכולך להיות מסוכן לי או לתינוק .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבס עקיף - תגובה
עלייך לבצע זריקת חיסון נוספת בשבוע 28 וכן לאחר הלידה אם סוג דם תינוקך שונה משלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסולטעמית12/11/2013
שלום.
שבוע 32+4 , עם צירים ללא פתיחה או מחיקה של צוואר הרחם. הרופא נתן לי פרסולט 20 מ"ג 3 פעמים ביום. שכחתי לשאול אותו אם מותר לקיים יחסי מין ולעשות הליכה ברגל או שלא??
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסולט - תגובה
תנאי הצוואר שלך אינם מגבילים אותך בפעילויות שציינת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)