מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםמעין03/11/2013
אני בשבוע ה6, עוד לפני בדיקת דופק, והתחילו לי כאבים לפני כיומיים בצד הימני (בערך 3 אצבעות מתחת לטבור וכ7 אצבעות ימינה ממנו). אין לי דימום ולא חום או הרגשה רעה מעבר לבחילות. הכאבים מורגשים אבל לא מאוד חזקים. האם זה עלול להצביע על הריון חוץ רחמי? האם אני צריכה ללכת ולהיבדק בהקדם, או לחכות לבדיקת הדופק המתוכננת עוד 8 ימים מהיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/11/2013שלום.
בכל מצב חריג בהריון שוה לגשת והיבדק ולא לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים - תגובה
בכל מצב חריג בהריון שוה לגשת והיבדק ולא לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט ובדיקת הריוןנועה03/11/2013
אני לוקחת סרזט (עדיין מניקה) וחושדת שאני בהריון. (היו לי פספסים פה ושם) האם בדיקת הריון ביתית תיתן תוצאה מהימנה? או שהגלולות יכולות לשבש את התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט ובדיקת הריון - תגובה
הגלולות לא משבשות התוצאה.אבל שוה לבצע בדיקת דם ולא הבדיקה הביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בעצם לא להסתפק בבדיקה הביתית?
נועה05/11/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בעצם לא להסתפק בבדיקה הביתית? - תגובה
בדיקת הדם כידוע היא הרבה יותר מהימנה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזורסיגל03/11/2013
שלום,
הנני 4.5 חודשים לאחר ניתוח קיסרי. נטלתי גלולות סרזט בזמן ההנקה, לאחר שהפסקתי להניק התחילו מיגרנות ובעקבות כך הפסקתי חבילת סרזט באמצע החפיסה בתאריך 25/10/13. בתאריך 28/10/13 התחלתי ליטול גלולות דיאנה. ועד עכשיו יש לי כאבי מחזור ועדיין לא קיבלתי מחזור.
יש לי בחילות בלילה וכאבי בטן כמו מחזור כל היום ועדיין לא קיבלתי מחזור האם זה הגיוני?
האם אני מוגנת? מאז 25/10/13 שהפסקתי את החפיסה אני לא מקיימת יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ומחזור - תגובה
השוה לגשת ולהיבדק אצל רופאך,כולל בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץלאה03/11/2013
שלום,
האם בדיקת ביוץ חיובית במצב של שחלות פוליצסטיות אינה אמינה?
קראתי כי LH תמיד גבוה אצל פוליצסטיות וכי זהו ההורמון שהבדיקה מזהה.
האם זה נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/11/2013ערב טוב
בדיקת ביוץ מזהה בטה
בטה גבוהה רק במיקרי הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראימזיסגל02/11/2013
שלום רב, אני בהריון שני בשבוע 10. סובלת מהיפראימזיס קשה. גם ההריון הראשון היה דומה.
הפעם אני לוקחת להקלת המצב- פראמין רקטאלי פעמיים ביום(את הכדור אני מקיאה
וגם זופרן פעמיים ביום במינון של 0.4 כפול 2, וגם קוקטייל המכונה קוקטייל קנדי ובו שילוב של מגנזיום ג'ינג'ר ויטמין בי 8 וporylamin האם השילוב של כולם יחד ביום אחד הוא תקין ואינו מסכן את העובר? תודה רבה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה דחופהאנה02/11/2013
עם תת פעילות התריס משפעיה
על כניסה להריון?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
לעיתים כן. גשי ליעוץ אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סינון לתסמונת דאוןאני01/11/2013
שלום רב, בת 38.11, הריון ראשון מהפריה. עשיתי בדיקת סינון לתסמונת דאון ואשמח לשמוע את דעתכם על תוצאות הבדיקה.
(מעל 0.15 ) papp-a 3.23 mlu/ml 1.26 mom
free b hcg 112.5 mlu/ml 3.16 mom
(עד 3) nt 1.10 0.93 mom
הסיכון לדאון במועד הלידה:
לפי הגיל והבדיקות #1:420
לפי הגיל בלבד 1:110
אני מבינה שהערך של free b hcg טיפה גבוה. מה זה אומר? מה עושים עם הערך הזה? למה צריך להיות במעקב בגללו? האם זה נחשב הריון בסיכון?
אשמח להבין כי אני מאוד לחוצה מהערכים,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סינון לתסמונת דאון - תגובה
לפי גילך והתוצאות כדאי קודם כל לבצע בדיקת מי השפיר.
ערך הבטא המעט גבוהה כנראה חסר משמעו.
כדאי לראות ערך הבטה בחלבון העוברי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות קשהאורית31/10/2013
שלום, אני בשבוע 30 ומאד התקררתי.
כואבות לי כבר האוזניים, האם לא מפסיק לנזול וכבר התחיל לי שיעול עם ליחה דבר הגורם לי גם להקיא.
חשוב לציין שאני סובלת פעם בשנה מסינוסיטיס וממש לא הייתי רוצה את זה עכשיו..
נסיתי טיפות מי מלח ללא הצלחה וגם טיפול באדים.
האם יש בכל זאת כדור לצינון/התקררות שאני יכולה לקחת? האם טיפות האף אוטריווין או אלרין כ״כ לא מומלצות?
אודה לעזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננות קשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן31/10/2013שלום.
עדיף שתתיעצי עם רופא המשפחה שלך.אנו פשוט פחות מתמצאים בתלונות כמו שלך.תרגישי טוב מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליד מלקחייםרועי31/10/2013
שלום,
אני גם רופא (שנה ראשונה להתמחות, לא בגניקולוגיה).
שאלה קצת מצחיקה (ולכן לא שואל את חבריי, מה גם שגם הם צעירים במקצוע).
מישהו שאני מכיר ונראה לי קצת "סינדרומטי" (פנים מאורכות, מפרקי DIP רחבים בהרבה ממפרקי PIP, דיסלקציה, בעיות בלסת שהצריכו ניתוח לפני גיל שנה, וזה מה שאני בנתיים יודע. היום הוא בן 30) טוען שהכל זה בגלל שנולד לידת מלקחיים.
זה יכול להיות? מכירים דברים כאלה?
אני יודע שלידת מלקחיים יכולה אולי לגרום לדה-פורמציה באיזור הרקות, אבל לא שתהיינה לזה השפעות באיברים מרוחקים. (מצד שני אולי לידת מלקחיים היא אירוע סטרסוגני שכן יכולות להיות לו השפעות באיברים שונים בגוף של היילוד?)
לי גם זכור משהו, ואולי זה טעות, שיש סינדרומים שהעובר/תינוק לא מקדם את עצמו טוב בלידה ולכן צריך להיעזר בלידה מכשירנית.
אשמח לתשובתכם.
לא הייתי שואל, אם זה לא היה לי חשוב מסיבות שונות (ולא רק מסקרנות גרידא)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליד מלקחיים - תגובה
עדיף להתיעץ עם רופאי הילדים בשאלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיסי שליה ברחם דו קרניליאת31/10/2013
שלום רב, בימים הקרובים אני מבצעת את הבדיקה כתוצאה מתוצאה של סיכון מוגבר מהבדיקות של השקיפות, האם סיכוי להפלה כתוצאה מהבדיקה עולה ברחם דו קרני שמאובחנת אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיסי שליה ד"ר תדמור
הסיכון להפלה כתוצאה מהסיסי שילייה לא עולה עקב רחם דו קרני
לרחם דו קרני קצת יותר סכנה להפלה באופן כללי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת נשימה.מודאגת30/10/2013
השאלה אולי תישמע מוזר אבל אני דואגת כיוון שלפני חודשיים עברתי הפלה וההריון מאוד יקר לי.
אני אמורה להיות בשלב ההשתרשות עכשיו במידה והצלחנו...היום בעבודה מישהו כחלק מצחוק כאילו חנק אותי בגרון לכמה שניות (הזוי וכעסתי נורא) היה לי קשה לנשום לרגע.
האם זה עשוי לפגוע בסיכויי להריון או להשתרשות.? אני מאוד בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת נשימה. - תגובה
לא מוכרת לנו תופעה כזו. פני להיבדק כדי לודא שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים המשךחקמ30/10/2013
רציתי להוסיף שהיום אני בשבוע ה-7 להריוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זמן ההשרשהמודאגת30/10/2013
אני כמעט שבוע אחרי ביוץ. קיבלתי היום מכה בבטן מחפץ שנפל עלי. לא נורא כאב אבל הורגש...במידה ויש הפרייה האם זה יכול לפגוע בהשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההשרשה - ד"ר תדמור
לא לדאוג.
לא יכול להזיק לכלום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשירלי29/10/2013
אני כשלושה עד חמישה ימים אחרי הביוץ. היום ניקיתי את הכיור עם אקונומיקה והריח היה חריף ביותר. האם זה מסוכן להשתרשות במידה ויש הריון או להריון בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ביוץ - ד"ר תדמור
אין סכנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - האם הכל תקין?מלכי29/10/2013
קיבלתי היום תשובות לבדיקת חלבון עוברי שבוצעה בשבוע 16+0.
mom
afp 45.5 ng/ml 1.63
hcg 57.1u/ml 2.63
estriol 1.0ng/ml 0.92
סיכון לפי גיל 1:720
סיכון משוקלל 1:970.
אני בת 31 וחצי, הריון שני ספונטני.
האם כל התוצאות תקינות?
תודה רבה והמשך שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה? ממש חשוב לי.
מלכי02/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה?
מלכי05/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - האם הכל תקין? - תגובה
כן התשובה בגדר הנורמה. המשך הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)