מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת משאות כבדיםעדנוש2908/12/2013
שלום אני בהריון תאומים לא זהים בשבוע 19+1 היום עשינתי קנייה ולא היה מי שיעזור לי להרים הכול לקומה 3 (ללא מעלית) ויצא שעשיתי 2 נגלות בכול אחת סחבתי איזה 4 שקיות מאוד כבדות מעל 8 ק''ג כולן יחד (7 בקבוקיי שתייה ועוד דברים) העם עשיתי נזק? עד כה אין כאביי בטן ולא כלום אבל אני גם לא מרגישה את העוברים אז יש מצב שפגעתי בהם או שבשלב כזה כבר לא יכול לקרות כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משאות כבדים - תגובה
ד``ר אריה לידור08/12/2013שלום לך
לא נגרם כל נזק אך השתדלי למתן בעתיד פעילויות מסוג זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מוגזת בהריוןטלי07/12/2013
שלום, אני בשבוע 33.
האם מסוכן לעובר שתייה מוגזת כמו קולה או ספרייט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי גם שמחה לדעת!
עדנוש2908/12/2013אני בשבוע 20עם תאומים ואני מכורה לשוופס מוגז בטעמים וקולה.. יש לי חברה יש לה 5 ילדים והיא ממש נרקולה זאת ויצאו ילדים בסדר דווקא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה
dorit08/12/2013לגבי מסוכן אבל תמיד עדיף מים תנסי פשוט לערבב עם משהו שיהיה לזה טעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מוגזת בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור08/12/2013שלום לך
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהדנית07/12/2013
שלום לרופאים.
ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 26 פגית ואני שואבת לה חלב כבר שבועיים שבמהלכן הדימום לא פוסק. הוא אמנם נחלש מיום ליום אך לא פוסק לחלוטין. האם זה בגלל ההנקה. שמעתי שיש קשר בין הדברים וכל עוד אני מניקה/שואבת הדימום לא יפסק. האם יש אמת בדבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם
דנית09/12/2013למה לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהרינת07/12/2013
אני אחרי לידה כמעט 3 שבועות..כל פעם שאני הולכת לשורותים אני סובלת מכאבים כלומר עם אני עושה פיפי ואני קמה שורף לי המון אני מאוד מקווה שזה דבר טבעי ששורף אחרי הלידה.ילדתי לידה רגילה ואני מניקה אני לא בטוחה עם זה קשור מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
שרית09/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/12/2013שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך.התופעה שאת מתארת אינה שגרתית רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם תבחין משולש - דחוףלי06/12/2013
שלום.
אני בת 41, אמא ל-4 ילדים. נמצאת בדיוק במחצית ההריון העכשווי (שבוע 20).
ב-18 שבועות להריון ביצעתי בדיקת דם - תבחין משולש.
ואלו התוצאות:
חלבון עוברי (AFP) 1.23 MoM טווח הנורמה 0.20 - 2.00
גונדוטרופין שלייתי (HCG) 1.63 MoM טווח הנורמה 0.15 - 3.00
אסטריון (uE3) 0.97 MoM הנורמה מעל 0.15
תסמונת דאון:
הסיכון לפי גיל בלבד 1:80
לפי גיל + תוצאות - 1:180
טריזומיה:
לפי גיל + תוצאות - 1:24000
--------------------------
שאלתי היא - אם מתעלמים לרגע מהגיל (כי לא משנה מה היו התשובות תמיד לפי גיל הסיכון הוא 1:80) והיו "מלבישים" את תוצאות הבדיקות לאישה בגיל 30 - האם גם אז התוצאות היו לא טובות או שהן היו בגדר הנורמה.
חשוב לי מאוד לדעת את התשובה ולדעת האם להיות רגועה או לא.
(עשיתי גם בדיקת דם במקום מי השפיר - אך טרם קיבלתי תשובות).
תודה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם תבחין משולש - דחוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/12/2013שלום.
הבדיקות מתיחסות לתסמונת דאון.אם בצעת בדיקת הדם נדע מצב בריאות התינוק . אגב בדיקת מי השפיר נודעת מידע על כ-650 מומים אפשריים.אומנם הרבה יותר נדירים,אבל קימים לצערינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא התפתח שבוע 7+Vika06/12/2013
שלום
הריון שלי לא התפתח עשינו פעמיים אולטרסאונד בשבוע 6 ו 4 ימים וגם לאחר שבוע וניראה שק הריון ריק והשר גם לא התפתח משבוע לשבוע.
יש צורך לעבור גרידה לצערי.
זהו הריון שני שלי. הראשון עבר ללא בעיות ובלידה רגילה לפני שנתיים
אני פוחדת מה יהיה בעתיד. אני ברור רוצה עוד האיון כי אני עוד מעט בת 35.
האם ההפלה בהריון השני מעלה סיכוי להפלה נוספת? אני חוששת גם מרגישה והסיבוכים חלילה.
האם אפשר לנסות הריון הבא כבר אחרי מחזור ראשון? (הריונות שלי עם הזרעה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלא התפתח שבוע 7+ - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/12/2013שלום.
לא לקחת ללב ההפלה.דברים כאלו קורים כל הזמן. את בהחלט מוזמנת להיכנס להריון לאחר המחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריוןנועם06/12/2013
שלום
רציתי לשאול האם יש חשש להריון במקרה הזה ששווה לקחת כדור פוסטינור? :
שכבתי עם חברה שלי, הייתי עם קונדום דורקס, במהלך יחסי המין גמרתי חלקית והמשכנו את יחסי המין ובסופם כשבאתי לזרוק את הקונדום אז הבחנתי שהוא היה מעט רפוי ולא הדוק על הפין, כנראה מכיוון שגמרתי באמצע יחסי המין באופן חלקי וגם גמרתי בסוף סופית אז הפין איבד מעט מקשיחותו. בכל אופן בסיום יחסי המין הייתי רטוב בפין למעלה מחוץ לקונדום כמובן, באזור העליון שבו הפין מתחבר לשק האשכים. החברה שלי משום מה לחוצה והחשש שלה הוא שאולי בזמן שגמרתי חלקית אז הפין איבד מקשיחותו וממילא נוזל הזרע ברח לו למעלה ולכן הייתי רטוב ולכן היא מפחדת שהזרע נקלט בה.
דעתי האישית שלי שזה אינו נכון ואין מקום חשש, והרטיבות שלי למעלה הייתה כתוצאה ממנה.
מה דעתכם?
יש לציין שהיא לקחה לפני שבוע בדיוק כדור פוסטינור על חשש אחר שהיה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/12/2013שלום.
אין תשובה מוחלטת בטוחה. מומלץ לקחת פוסטינור בכל מקרה. אגב מדוע לא משתשת באמצעי מניעה קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מרבית הסיכויים שאין חשש, נכון?
נועם07/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בטא 846טניה05/12/2013
שלום רב,
מחזור אחרון ב31.10 לאחר האיחור ביצעתי בדיקה ביתית שהראתה חיובי.
היום ב4.12.13 עשיתי בדיקת דם שהראתה בטא 846.
האם זה תקין?האם זה אומר שאני בהריון?
כמו כן האם זה אומר שאני בשבוע ה6 כבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך למייל הקודם שלי
טניה05/12/2013האם יש צורך בעובד בדיקת דם לבדיקת עליית הבטא או שניתן ללכת לרופאת נשים שקבעתי ל16.12?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למייל הקודם שלי - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/12/2013שלום. כאמור אם אין בעיה ,לגשת לרופאה בתאריך שנקבע.לגבי יציאת הבטן,המשמעות שמזמן לא בצעת התעמלות לחיזוק שרירי הבטן. נכון?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 30חגית05/12/2013
שלום, כבר מזה כחודש יש לי כאבים בבטן תחתונה, הכאבים מופיעים בזמן שכיבה במיטה שאני מנסה להתהפך מצד לצד או מהקימה מהמיטה.
האם זה נורמלי?
זהו ההריון השלישי, ולא חויתי דבר כזה בפעמים קודמות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 30 - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2013שלום לך
רצוי להבדק ובנוסף לבצע מוניטור לצירים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה לא ברורה...יעל04/12/2013
ערב טוב, אני ובעלי מנסים להקלט להריון... בחודש האחרון מתרחשת אצלי תופעה דיי מוזרה... אשמח להסבר.. בדרך כלל אני מקבלת מחזור כל 32 יום לערך... בחודש האחרון קיבלתי לאחר 28 יום. עכשיו שוב אחרי 28 יום התחיל לי דימום קל ביותר ובעיקר הפרשות חומות...כבר יומיים הרגשתי מעט דקירות בבטן התחתונה... אבל עדין לא קיבלתי את המחזור שאליו אני רגילה... על מה זה יכול להצביע? הייתכן שזו השתרשות? אשמח לייעוץ בעניין. תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה לא ברורה... - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל06/12/2013תודה רבה ושוב שלום, בצעתי היום בבוקר בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי, אך ההפרדות החלו להיחלש וטרם קיבלתי וסת רגילה... האם ייתכן שבצעתי את הבדיקה מוקדם מידיי? או שהמחזור עומד ״להפתיע״ אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות דחוףףףעדנוש2904/12/2013
שלום רב לרופאים היקרים.. אני בהריון בשבוע 18+4 עם תאומים לא זהים בן ובת.. רציתי לשאול מס' שאלות :
1) העם מותר לצבוע את השיער כבר?
2) העם מותר לאכול דג מלוח ובאיזה כמות מותר? עם אכלתי אחד שלם לא קרה כלום לעוברים?
3) מתי מתחילים להרגיש תנועות עם תאומים? אני מרגישה מדיי פעם כמו קפיצות כאלה בתוך הבטן פעם בצד אחד פעם בצד אחר(כמו שריר שקופץ בשוק של הרגל לפעמים) זה תנועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות דחוףףף - תגובה
1- כן
2- כן ללא הגבלה
3- בסביבות שבוע ;19-21
4- ייתכן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטב עוברימירי04/12/2013
שלום רב, אני בהריון לאחר החזרת עוברים מוקפאים, בשבוע 5 פלוס 6 ימים הייתי במיון עקב דימום קל שהופיע, ראינו שק הריון ושק חלמון, האם זה תקין שלא ראינו קוטב עוברי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטב עוברי - תגובה
עוד קצת סבלנות וגם זה יראה . בקיצור עוד שבוע לערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור! אז זה תקין לשלב?
שואלת05/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלילך04/12/2013
שלום,
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 5.11
מניחה שהביוץ היה בתאריך ב20.11
אתמול עשיתי בדיקת הריון ביתית שבודקת מעל 10 ויצא פס מאוד חלש.
היום עשיתי בדיקת דם לבטא ויצא 12.
האם אני בהריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
התוצאה חיובית. המשיכי בבדיקות ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Erythrocytes 50 בשתן לאחר לידהיעל04/12/2013
שלום,
אני 6.5 ש' לאחר לידה. בת 31.
בבדיקת שתן היום הופיע 50=Erythrocytes .
האם נורמלי? תמיד הערך היה שליל אצלי.
האם קשור ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Erythrocytes 50 בשתן לאחר לידה - תגובה
לעתים כשישנו דימום וגינלי הוא מזהם גם את השתן. במידה וזה לא המקרה רצוי לבצע תרבית שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אקוגניתאירה04/12/2013
שלום רב,
אני בת 30, ברקע מטופלת בויפאקס 150 נגד חרדות.
הריון שני שבוע 22.
שקיפות עורפית תקינה, חשבון עוברי תקין, סקירה מוקדמת תקינה חוץ מנקודה אקוגנית בלב צד שמאל.
בסקירה מאוחרת שוב אותה נקודה.
רופאה שביצעה לי את הסקירה לא רואה סיבה לדאגה ואותו דבר גם רופא נשים.
הבנתי שבממצא מרמז על סיכון לסינדרום דאון או לבעיות לב של העובר.
לא קיבלתי המלצה למי שפיר, אך רופא נשים אמר שאם עוד חודש הנקודה עדיין תהיה שם אז ישלח אותי לאקו לב.
הייתי רוצה לשמוע את המלצתכם בנושא.
האם עדיין יש צורך במי שפיר, למרות שכל הבדיקות תקינות?
אני די חרדה ולא יודעת מה לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי
אירה05/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה אקוגנית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/12/2013ערב טוב
נקודה היפר אקוגנית היא סימן סטטיסטי חלש ביותר.
מקלקל טיפה את הסיכונים.
כדאי לשקול שיחה עם יועץ גנטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)