מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע אחרי החזרת מוקפאיםV.r10/05/2013
שלום האם עצבים צעקות בכי ומתח נפשי מאדדד גבוה יכול לפגוע בהחזרת עוברים ?? הטיפול יכול להיכשל בגלל זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/05/2013שלום.
לחץ נפשי בדרך כלל לא פוגע בהחזרת מוקפאים.מאחל שהתקופה הקשה שאת מתארת תעבור במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חודש תשיעיאסול10/05/2013
שלום רב
באיזה שבוע נכנסים לחודש תשיעי שבוע 36? או שבוע 37?
ומאיזה שבוע זה נקרא ללדת ב"זמן" ושזה כבר לא מוקדם יותר?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... אודה על תשובה
אסול10/05/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשירלי09/05/2013
קראתי שאת בדיקת השקיפות העורפית אפשר לעשות באולטרסאונד ביטני ואפשר בואגינלי.
האם יש הבדל בין שתי הדרכים?
או דרך עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ10/05/2013שלום נעמה. כדי לבדוק את השקיפות אנו צריכים להגיע למנח בו העובר נראה בדיוק בפרופיל. לעיתים קשה להגיע לתמונה כזו בסונר בטני ועל כן עוברים למתמר וגינלי. אין דרך עדיפה. מה שחשוב הוא איכות התמונה והדיוק במנח. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12שרית09/05/2013
התחלתי את השבוע ה-12 להריון וכבר כמה ימים אני סובלת מכאבים בצדדים כלומר מעל המפשעה הכאבים נעלמים וחוזרים ומאוד כואבים
מה שעוזר זה פד חם או מים חמים במקלחת איך ממש שהבנתי שאסור לי להשתמש במים חמים או בכל דבר חם כי זה מזיק לתינוק
השאלה שלי מתי הכאבים יעברו?באיזה שבוע?והאם אני צריכה לפנות דחוף לרופא?והאם להשתמש בכל הדברים החמים האם זה סתם אזשהו המצאה שלא ממומלץ?
מצטערת על כל השאלות
אשמח לתשובה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
שרית12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 12 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/05/2013שלום שרון. הכאבים שאת מתארת נורמליים לחלוטין לשבוע ההריון ופוחתים כאשר הרחם יוצא מאיזור האגן לכיוון הבטן. זה קורה בשבועות 12-14 בדר"כ. אין כל יעילות לשימוש במים חמים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירא.מ08/05/2013
שלום
יום שני ביצעתי בדיקת מי שפיר ופיש. היום התקשרו להודיע לגבי הפיש שיצא תקין לחלוטין.
אני יודעת שהפיש בודק רק 5 כרומוזומים מתוך 23. השאלה שלי מה הסיכויים שידועים ברפואה על בדיקת מי שפיר לא תקינה, כלומר מה הסיכוי האמיתי שחלילה יגלו משהו חריג במי שפיר?
עשיתי שפיר כי יצאה לי בדיקת דם אחרי השקיפות משוכלל 1:340 ואני בת 25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א.מ10/05/2013אפשר לקבל תשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/05/2013שלום .
בדיקת הפיש,בודקת המומים השכיחים ביותר. האחרים נדירים הרבה יותר.אין כל קשר בין קבוצות אלו.נקוה לבשורות טובות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - ברזלתותי08/05/2013
אני בהריון בשבוע 22 ברוך השם
אני נוטלת כל יום 2 כדורי ברזל וחומצה פולית של פרוגרד פוליק.
זה עושה לי עצירות על כן חשבתי להחליף לברזל - פוריק הריון (של מדיטק)
המכיל ברזל 100 מ"ג + חומצה פולית 400 מק"ג
האם אני צריכה אישור\המלצת רופא על מנת להחליף ברזל על דעת עצמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - ברזל - תגובה
ד``ר אריה לידור08/05/2013שלום לך
אין צורך בכך אך כדאי תמיד ליידעו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות וירוסיםטל08/05/2013
הי אין לי נוגדנים לסי אמ וי וטוקסופלזמה, אני רוצה לברר האם הוירוסים האלן שורדים בחום של בישול? אפ למשל מישהו שהכין את האוכל לא רחץ ידין לפני ונניח נגע במשהו איר לא נקי האם לאחר הבישול בטוח במאה אחןז לאכול מו האוכל או שנא יש ספק בקשר לעמידות הוירןסים? אם יש ספק לא אוכל את האוכל.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות וירוסים - תגובה
CMV מועבר בהפרשות רוק של נשא או חולה בCMV וטוקסופלזמה במזון לא מבושל דיו או מגע עם צואת חתולים.
מכל מקום כדי לחזור על סדיקת נוגדנים שנית בשבוע 19-20
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהנשכהלתשובתך דר לידור
טל08/05/2013אני הבנתי שרוב המקרים ממעבר ילדים זה בהפרשות שתן? אין זה ככה? כמו כן בדיקה בשבוע 19-20 מספקת לכל ההריון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהנשכהלתשובתך דר לידור - תגובה
ד``ר אריה לידור09/05/2013שלום לך
גם בשתן גם ברוק גם בדמעות
לאחר שבועות אלו סיכויי ההדבקות נמוכים
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל בשליש הראשוןאורטל08/05/2013
בוקר טוב,
אני בהריון שני בשבוע 10+2 סובלת מבחילות והקאות. את ספירת הדם עשיתי ממש בתחילת ההריון והמוגלבין שלי היה 12.2.
התחלתי את ההריון במשקל 55 קילו ( הגובה שלי 1.68) והיום אני שוקלת 50 קילו.
אני בקושי אוכלת מחוסר תאבון ומקיאה בעיקר בבוקר ובערב.
אני לוקחת ברזל לא באופן קבוע מפני שאני מקיאה אותו.
האם ירידה של 5 קילו זה נחשב לתקין בשליש הראשון, האם אני צריכה ליידע את רופא הנשים שלי? אני לא יודעת איך להתייחס לזה.
בנוסף יש לי עצירות כבר 5 ימים אבל קבעתי תור להיום לרופא המשפחה בשביל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל בשליש הראשון - תגובה
הירידה במשק'ל מעידה כי ההקאות והבחילות מונעות ממך תזונה נכונה . עלייך בהחלט לפנות לרופא על מנת להתחיל בטיפול מונע בחילות והקאות (פראמין זופרן אומפרדקס וכו)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחלי08/05/2013
היי
בטא ראשונה 280 כעבור יומיים 1242. האם התוצאה נורמלית? האם מרמזת על הריון מרובה עוברים? לפי ווסת אחרונה אני אמורה להיות בשבוע חמישי {הריון רגיל ללא טיפולים}.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
עצם הצמיחה היא סימן מעודד. בצעי בדיקה נוספת. בערך של מעל 1500 אפשר כבר לבצע בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הריון..דניאלה07/05/2013
שלום ד"ר,
מתנצלת מראש על אופי השאלה.
בת 26 הריון תקין שבוע 32.
מאז שבוע 15 אני לוקחת ברזל וכתוצאה מכך צבע הצואה הפך לשחור .
אתמול והיום היה לי לפתע (למרות נטילת הברזל) צבע צואה בהיר מאד.
יכול להיות כי לקחתי כדור נגד אלרגיה לפני יומיים? (לורטדין?)
האם יש מקום לדאגה? מה הסיבה לכך יכולה להיות? והאם לגשת לרופא..?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הריון.. - תגובה
אין כל סיבה לדאגה. בצעי ספירת דם ועל פי זה ניתן לראות אם כמות הברזל שאת לוקחת מספיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 5 + 3 ימיםשרית07/05/2013
שלום, אני בת 37 ללא ילדים. עברתי לפני 4 שבועות בדיוק הזרעה והתוצאה היתה חיובית. הייתי היום (5.3)בבדיקת אולטראסאונד אצל הרופא והוא ראה רק שק הריון קטן (4 מ"מ) וחלמון אך עדיין לא ראה עובר. יש לציין כי אני אחרי שתי הפלות טבעיות. אין לי הפעם דימומים אך גם לא תופעות לוואי. האם הגיוני שבשלב זה עדיין לא רואים עובר והשק כ"כ קטן? באיזה שלב אמורים לראות עובר אפילו עדיין ללא דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 5 + 3 ימים - תגובה
החל משבוע 5 ניתן לראות שק הריון ומשבוע 6 ואילך קוטב עוברי ואף דופק. לכן חזרי על בדיקת האולטרהסאונד להוכחת התפתחות ההריון התקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?מירי07/05/2013
שלום,
מחזור אחרון היה ב 10/4
בבדיקת דם היום ( ללא איחור במחזור עדיין)
יצאה התוצאה 0.40 IU/L
האם הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? - תגובה
תוצאה זו שלילית להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהיעל07/05/2013
שלום,
האם מותרת נטילת פרוביוטיקה בהיריון? הכוונה לפרוביוטיק דיג'סט של אלטמן (פרוביוטיקה עם אנזימי עיכול)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר שרון מסלוביץ - תאומים מונו מונורבקה07/05/2013
שלום דר מסלוביץ
לאחר ביקורי במרפאת הריון בסיכון,והאבחנה כי אכן מדובר בתאומים מונו מונו, הגעתי היום שוב לבית החולים למיון עקב דימום מאסיבי שככל הנראה קרה בגלל קריש דם.
היות וצוואר הרחם נותר סגור ויש דופק לעוברים שוחררתי לביתי.
1 האם זה מעיד על הפלה צפויה או מגביר את הסיכון להפלה?
2 על מנת להחליט על עתיד ההיריון,הייתי רוצה לדעת האם אשפוז משבוע 26 לערך הוא חובה או שישנן חלופות אחרות. כמו כן האם יש מגבלת תנועה בשלב האשפוז.
אנחנו מאוד מתלבטים מה לעשות
לתשובתך המהירה אודה.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רבקה08/05/2013עוד שאלה:מה הסיכוי שיולד תינוק פגוע מוחית או בצורה אחרת כתוצאה מקשרים בחבל הטבור או כתוצאה מלידה מוקדמת?
בפגישה איתך אמרת לי שהסיכוי לתמותה כ17 אחוז מה הסיכוי לפגיעה מוחית או ברעאותית אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
רבקה09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ10/05/2013שלום הדס. דימום תמיד מגביר את הסיכון להפלה ללא קשר לסוג התאומים. אם ראו דופק סביר כי הארוע הנוכחי עבר בשלום ונקווה כי לא ישנה. האשפוז משבוע 26 הוא המלצה בלבד. החלופה היא להשאר בבית ולעשות ניטורים תכופים. הסיכוי שתהיה פגיעה בעובר תלוי בשבוע לידתו ובנסיבות הלידה ובלתי ניתן לחיזוי אם כי הוא גבוה יותר בהריון תאומים מסוג זה.
הגיעו שוב ונשוחח.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בנרתיקSt07/05/2013
שלום
אני בסוף שבוע 39, עם התכווצויות רחם רבות וצירים מדומים שנרגעים במנוחה. אתמול והיום חשתי במספר דקירות חדות בנרתיק דווקא בזמן מנוחה. מה פשר התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בנרתיק - תגובה
ככל הנראה הקרנת תחושת הכאב המלווה את ההתכוצויות . מכל מקום רצוי שתפני לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)