מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחה בהריוןשני28/04/2013
שלום, אני בת 26, הריון ראשון שבוע 29, לפני כמה שנים התחיל לי לצערי פסוריאזיס קל מאוד, ההריון לשמחתי העלים 98% ממנו אך נשארו לי 2 סימנים קטנים אשר מציקים ומגרדים.. האם ניתן למרוח משחה נגד בהריון או שלא מומלץ?! הסימנים לא עולים על 5 ס״מ יחד.. תודה רבה על המענה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור28/04/2013שלום לך
אינני יודע באיזו משחה מדובר . יש לבדוק זאת ובאם יעוץ טרטולוגי יאפשר אין כל מניעה להשתמש במשחה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מליסטריהדידי28/04/2013
שלום,
היום אני בשבוע 35+4, כל הבדיקות תקינות עד כה (מרגישה תנועות עובר).
שלוש פעמים בחודשיים האחרונים היו לי שלשולים בחילות וקצת כאבים בקיבה כשקמתי בבוקר. התופעה הזו נמשכת בכל פעם כשעה וחצי שעתיים ואז הכל מפסיק כאילו לא היה דבר. שלל התופעות הנ"ל אינן מלוות בחום,כאבי פרקים או הקאות. שאלתי היא האם אלו יכולים להיות סימנים לליסטריה או טוקסופלזמה (יש לי נוגדנים לטוקסופלזמה). האם עליי לבצע בדיקות דם כלשהן?אני ממש חוששת שהדבר עלול לגרום נזק לעובר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מליסטריה - תגובה
ד``ר אריה לידור28/04/2013שלום לךף
ליסטריה היא מחלה זהומית קשה שלרוב מלווה בחום גבוה עם סיכון להפלה. או לידה מוקדמת,. אם מהלך ההריון תקין ללא צירים או ירידת מים לא סביר שמדובר בליסטריה יחד עם זאת כדאי לבדוק את הצואה לתרבית ולהרבות בשתיה למניעת התייבשות כתוצאה מהשלשולים .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר?נעם27/04/2013
קראתי שאם מיונז הוא תעשייתי (כזה שקונים בסופר) אז מותר לאכול בהריון, זה נכון?
ועוד שאלה, מותר לעשות שעווה בבקיני (מפשעה) כשבהריון?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בחילה וסחרחורות טרימסטר שלישינגה27/04/2013
שלום,
אני כעת בשבוע 31+4, בימים האחרונים תוקפים אותי כמה פעמים ביום "גלים" של מעין סחרחורת ובחילה (בדקתי את לחץ הדם והוא תקין, כמו כן אין לי חום), שנמשכים כמה דקות ואז נרגעים. התור הבא שלי למעקב הריון אצל רופא הנשים הוא עוד יותר משבוע. רציתי לשאול מה לעשות אם התופעה נמשכת בימים הקרובים? האם כדאי להיבדק או שניתן לחכות עם זה עוד שבוע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה וסחרחורות טרימסטר שלישי - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/04/2013שלום.
כן, כדאי להקדים התור אצל רופאך.במקביל שווה גם להתיעץ עם רופא המשפחה.אם הבחילות הן חדשות עם הסחרחורות,בהחלט שוה היעוץ מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ורמוקס בשבוע 4רומי27/04/2013
שלום
לבני הצעיר גילינו תולעים לפני 10 ימים,כל המשפחה לקלקה טיפול בורמוקס כולל אני.היום אמורים לקחת את המנה השנייה ובבדיקת הריון ביתית גיליתי שאני בהריון.האם יש סיכון?תשובות בפורומים השונים חלוקות בדעתן.חלק אומרים מותר בתחיךת הריון כיון שאין ספיגה במערכת העיכול וחלק אוסרים.אני ממש דואגת ומקווה שלא פגעתי בעובר המתפתח.
אשמח לקבל חוות דעת.תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חזה?נעם27/04/2013
שלום,
אני בשבוע 8, קראתי שבשלב זה החזה מתחיל לגדול ולהשתנות. אצלי לא קרה כלום עדיין. לא רגישות, לא גדילה, לא שינוי. האם זה מדאיג? אולי מעיד על בעיה בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה? - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/04/2013שלום.
החשוב הוא לעכוב אחר התפתחות העובר.אם יש תופעות בחזה או לא זה חסר משמעות כרגע. אם את דואגת,גשי לרופאך,בצעי בדיקת על קול, ודאי שהתפתחות העובר היא תקינה וזה החשוב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת cmv לא ברורות- דחוףשרון26/04/2013
שלום, אני בהריון שבוע 8 בערך, לפני שבוע עשיתי בדיקות דם :
cmv igg חיובי
cmv igm שלילי
cmv igm (add vidas) - cmv igm NEG
cmv avidity - 0.59 borderline
מה זה אומר? התוצאות סותרות את עצמן...
כל הזמן מדברים על התוצאות של בדיקת avidity באחוזים, ואני בכלל קיבלתי תשובה של 0.59 ללא אחוזים...
אני מאוד לחוצה ולא מבינה מה התוצאות אומרות, האםהעובר נמצא בסיכון? מתי חליתי? אשמח לעזרה בפענוח וחוות דעתך לגבי המשך ההריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת cmv לא ברורות- דחוף - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ26/04/2013שלום שרון. דאגתך לשוא. לא נדבקת בהריון ואין כל סכנה לעובר. כמו כן מיותר לבצע בכלל בדיקת AVIDITY אם ה IGM הינו שלילי כי ההדבקה בכל מקרה אינה לאחרונה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל עדיין
שרון26/04/2013תודה על תשובתך אבל אני עדיין לא מבינה, איך ניתן לדעת אם ההדבקה היא ישנה? הרי לפי התוצאות avidity זה גבולי, מה בעצם אומרות התוצאות האלה???
וחוץ מזה מדוע נעשתה avidity אם תוצאות ה igm שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל עדיין - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ28/04/2013האבידיטי נעשה בטעות על ידי עובד מעבדה שלא מבין דבר וחצי דבר ב CMV. אם ה UGM שלילי אין חשש להדבקה לאחרונה ואין צורך לבצע בדיקת אבידיטי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש נמוךשני26/04/2013
שלום רב.
אני בת 38,
הריון ראשו,
שבוע 31+6
אתמול עשיתי אולטרסאונד הערכת משקל והכל בסדר. העובר שוקל 1.922 גרם.
שמתי לב שהרופא שם את המכשיר ממש נמוך על הבטן שלי, יותר נכון על התחלת איזור ה"משולש" - סליחה, לא מוצאת את המילה ... ושאלתי אותו "מה זה? שם הראש של העובר ??" אמר "כן, הראש מאוד נמוך".
האם זה שכיח?
האם זה יכול/עלול להעיד על לידה מוקדמת?
האם זה אולי מסביר את הכאבים והלחץ בבטן, שיש לי כבר יותר מחודש, בזמן עמידה והליכה (לא בישיבה או שכיבה), עד כדי אי יציאה מהבית? ...(עשיתי מוניטורים ובדיקות צוואר רחם וצירים, והכל תקין)
האם עלי לעשות/לא לעשות משהו מיוחד? למרות שגם ככה אני מנוטרלת מפעילות בגלל הכאבים ...
תודה רבה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון!
שני26/04/20131.922 קילו , לא גרם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש נמוך - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ26/04/2013שלום מירי. רופאים לעיתים מדברים יותר מדי....מאד שכיח, אינו קשור ללידה מוקדמת ויכול להסביר תחושת לחץ באגן ובנרתיק. התופעה אינה דורשת כל בירור או מעקב. פשוט הרגעי ונסי להנות משארית ההריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא חמוד אתה!!! תודה תודה תוד
שני26/04/2013תודה!!
סופשבוע נעים וטוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ומוצרי חלבמורן25/04/2013
שלום רב,
אני מתחילה לקחת חומצה פולית ואמרו לי לא לקחת שעתיים לפני ואחרי קפה/תה כל מה שיש בו קפאין.
מה לגבי מוצרי חלב?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ומוצרי חלב - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ26/04/2013שלום מורן. חומצה פולית ניתן לנטילה בכל שעות היום ועם כל מזון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריוןללא25/04/2013
שלום לכולם,
אני בשבוע 13 ב"ה ויש לי הפרשות בצבע צהוב האם יש סיבה לדאגה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/04/2013בוקר טוב
הפרשות בהריון תקינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 תכף 6אורנית25/04/2013
שלום רב,
האם מותר להשתזף בהריון?
האם מותר רק צד אחורי של הגוף או אין שום בעיה בכלל?
האם מותר למרוח קצת שמן שיזוף?
מדובר על שיזוף בגינה ולא במיטות שיזוף.
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/04/2013בוקר טוב
באופן כללי שיזוף מסוכן סרטן עור
בהריון ההורמונים יכולים לעשות פיגמנטים בפנים
להריון עצמו שיזוף לא מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדופק מעט איטיאראלה25/04/2013
שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 6 + 4 , עברתי היום בדיקת US , בה הודגם דופק, אך הטכנאית ציינה בכתב כי "יש חשד לדופק מעט איטי". האם עליי להיות מודאגת? מבחינת גודל העובר הוא נמצא מתאים בדיוק (7 מ"מ) ונצפה שק חלמון תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדופק מעט איטי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/04/2013ערב טוב
בגיל הריון זה דופק העובר הנורמלי הוא איטי.
כמובן שיש לעשות מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בבטן בהליכהSt25/04/2013
אני בשבוע 38, מורגלת בהליכות מרובות גם בהריון ולאחרונה כאשר אני הולכת חשה אי נוחות בבטן-התכווצות של הרחם,כאב חד בצידי הבטן או מרכזה וכד
הכאב משתק ומחייב אותי לעצור. אי הנוחות חולפת במנוחה.
נבדקתי ע״י הגינקולוג שלי והכל תקין, אין צירים, העובר במצב מצוין וכך גם הרחם, השלייה, מי השפיר וכד
מה יכול להיות ההסבר לכך ואיך עליי לנהוג כדי להקל על המצב כי כרגע איני יכולה לעבוד או אפילו ללכת למכולת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בבטן ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/04/2013בוקר טוב
קיר הבטן נמתח ויש בו נקודות חולשה כואבות
לנוח
יעבור אחרי הלידה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מתיחה ...אנונימית24/04/2013
שלום.
אני בשבוע 20+6 להריון. בשבוע האחרון התחלתי להרגיש מין כאבי מתיחה בבטן העליונה כאילו נמתחת לי הבטן זה לא כאבים רציניים מאוד אבל רציתי לדעת אם זה משהו טבעי ?
ואם יש איזו שהיא קרם או שמן להרגעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מתיחה ... - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/04/2013בוקר טוב
תופעה נורמלית להריון
כל עוד שלא ציריים לא מסוכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון - כאבי בטןאייל24/04/2013
שלום רב,
לאחר 3-4 ימים של כאבי בטן חוזרים באזור הטבור ומטה, נגשתי לרופאת נשים ולשמחתי נראה שק הריון כבר שבוע 4, יש לי בחילות, הקאות, מעט צרבות ובנוסף כאבי בטן חזקים באים והולכים, הלכתי לרופאת נשים+משפחה לבדיקות בהקשר לכאבים, נאמר לי שזה כאבים קשורים להריון ועפ"י בדיקת שתן אני לא שותה מספיק ולכן הכאבים, בנוסף עשיתי בדיקות דם מקיפות והכל תקין.
אך אני חשה בכאבי בטן חזקים באים והולכים פה ושם...
מזה אומר ? האם זה לגיטימי הכאבים בטן ? יש מה לדאוג? והכי חשוב איך אני יכולה להקל על הכאבים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון - כאבי בטן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ26/04/2013שלום חגית. קשה לי להאמין שראו שק הריון בשבוע 4 משום שההריון בשלב זה הינו מיקרוסקופי ואינו נראה באולטראסאונד. בכל מקרה הכאב שאת מתארת נשמע כנורמלי ואפייני להריון. אין לו קשר לשתייה. אפשר להקל עליו עם משככי כאבים כאקמול ואופטלגין. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)