מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקלדניאל02/05/2013
שלום ,
בת 27 שבוע 31+2 הריון תקין.
היום היתי בהערכת משקל אצל הרופא והערכה היתה 1600 גרם.
העובר עדיין במצב עכוז.
הרופא אמר שזה קצת קטן אבל יכול להיות שבגלל שהוא במצב עכוז ובגלל שגם אני קטנה בגוף.
אמר שעוד שבועיים אם לא תיהיה עלייה משמעותית במשקל אז יש בעיה..
מאד נלחצתי...האם יש מה לדאוג?
תודה על התשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ04/05/2013שלום דניאל. רופאך אינו מדייק......העובר אינו קטן אלא חזק בתחום הנורמה לשבוע (אחוזון 42!!!). אין צורך לדאוג. אין קשר למצג. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס על השפה העליונה בהריון ..בלה02/05/2013
שלום ד"ר אני בשבוע ה15להריון ויצא לי הרפס על השפה העליונה בפה האם זה מסוכן להריון ולעובר ומה הסיכון ואיך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס על השפה העליונה בהריון .. - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ04/05/2013שלום בלה. לא מסוכן כלל לעובר. לטפל כמו כשאינך בהריון - המתנה או אציקלו-ויר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסשני02/05/2013
שלום רב.
אני בהריון שבוע 33.
באופן "רגיל", לא בזמן הריון, יוצא לי פצע הרפס כל כמה חודשים ... תדירות משתנה ... הפצע תמיד יוצא על אחד הטחורים שיש לי בפי הטבעת , לא בפתח הנרתיק. עובר לבד - לא מורחת כלום. בכל משך זמן ההריון - רק עכשיו הופיע פצע אחד ... ועבר ...
שאלתי - מה יקרה אם יהיה לי פצע (על הטחור) בזמן לידה? הבנתי שהרפס עלול להיות מסוכן מאוד לתינוק. האם זה מחייב ניתוח קיסרי? ומה יקרה אם לא יהיה פצע ...? מה עליי לעשות? להודיע בכל מקרה בבית חולים, כשאצטרך ללדת, שיש לי מדי פעם הרפס?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/05/2013תפני לרופא נשים
ניתן לטפל מניעתית בתרופה אנטי ויראלית כדי למנוע התקף בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 בשבוע 9כרמית02/05/2013
שלום,
אני בסוף שבוע 9 להיריון. בעקבות 2 בדיקות גלוקוז שביצעתי שיצאו קצת גבוהות (106), הרופא ביקש ממני לבצע בדיקת העמסת סוכר 100.
תוצאות הבדיקה:
0- 99
60- 177
120- 110
180- 59
לפי המדדים בדיקות 0 ו- 180 מחוץ לתחום הרצוי.
האם התוצאות הנ"ל תקינות? במידה ויוצא תוצאות לא תקינות, מה עושים? (אי אפשר להגיד לי לאכול פחות סוכרים, שכן אני כמעט ולא אוכלת דברים מתוקים).
יש לציין שבסוף ההיריון הקודם, בבדיקות ההעמסה, נכשלתי בהעמסת 50, אבל עברתי העמסה 100.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 בשבוע 9 - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/05/2013שלום.
דוקא מתרשם שהתוצאה לא רעה. התיעצי עם רופאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נוראי בחודש תשיעיSt01/05/2013
אחרי הריון קל יחסית בו הייתי פעילה וקלילה פתאום קושי נוראי מתחילת חודש תשיעי. עליי לציין שכל הבדיקות והמדדים תקינים לחלוטין ולמרות זאת כאבים חריגים. שתי שאלות:
1. התכווצויות והתקשות כואבת מאוד של הבטן מיד אחרי אכילה ושתיה ( אפילו אחרי כוס מים)כמו גם בעת פעילות גופנית אפילו הליכה איטית מאוד( ברקסטון???).למה זה קורה?
2. האם לעובדה כי הבטן יחסית קטנה יש השפעה על הכאב הבלתי נסבל של תנועות עובר שמעוותות את כל הבטן לכל הכיוונים, כולל לחץ על אברים פנימיים?
מחכה לתשובה בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי נוראי בחודש תשיעי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/05/2013השאלות שלך מחייבות התיחסות של רופא נשים לאחר בדיקה כולל אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמירי01/05/2013
אני אחרי לידה והשיער נושר לי בכמויות, זה כבר מגיע למצב שאני ממש חוששת שיווצרו לי קרחות. האם ניתן למנוע את הנשירה? יש טיפול שמחזק את השיער? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/05/2013נשירת שיער קורת לאחר לידה.
חשוב לדעת אם את מניקה או לא.
תכשירי ברזל אבץ וויטאמינים יכולים לעזור מעט.
בנוסף יש טיפולים עי רופא עור המונעים התקרחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
רביד05/05/2013זה קורה אחרי לידה וצריך לתת לגוף לנוח ולהתאושש, אפשר לעזור לו עם תמיכה של ויטמינים או למשל הקומפלקס שאני לקחתי מיד אחרי לידה, HNS לקחתי של סולגאר והוא יש לו איזה נוסחה לטיפוח העור וציפורניים. תנסי להתיעץ עם רופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להשתמש במייקאפ בהריוןא01/05/2013
שלום,
המייקאפ של חברת ג'ייד, מכיל חומצה סליצילית ישנם האומרים שזה בטוח לשימוש בהריון וחלקם לא..
רציתי לדעת מה האם כדאי להשתמש?
הכיתוב המדוייק על האריזה SALICYLIC ACID
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח תוצאות בדיקת סקר שליש ראשוןאילנה01/05/2013
שלום,
אשמח לדעת האם תוצאה זו תקינה:
MoM ריכוז בדיקה
PAPP-A 4513.4 mU/L 1.82
Free-BHCG 36.0 ng/mL 0.78
NT 1.2mm 1.18
האם הערך של PAPP-A תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון מידע
אילנה01/05/2013אני בת 29, הריון עם עובר אחד,
הבדיקה בוצעה בשבוע 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו על השאלה שלי.האם אפשר לסייע?
אילנה02/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאחת01/05/2013
האם על מנת לשפר את סיכויי להיכנס להריון מומלץ להרים רגלים אחרי שהגבר גומר?אם כן כיצד בדיוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/05/2013חשוב לגמור בשתיים.
להשאר במיטה מספר דקות.
ניתן לשים כרית תחת הישבן אך לא נמצא שזה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהאחת30/04/2013
שלום לרופאים
אני ובעלי מנסים כשנה להקלט להריון ונשלחנו לבדיקת זרע לאחר שבדיקת הורמונים אצלי תקינה.
תור לרופאה רק עוד שבוע ואני במתח. האם אפשר לעזור לי לפענח את הבדיקה?
צבע: לבן
התנזלות: תקינה
אגלוטינציה: אין
נפח: 2 מיל
ph: 7.2
ריכוז: 40 מיליון /מ"ל
תנועה: 40 אחוז
סוג תנועה: פרוגרסיבית: 30 אחוז
איטית: 5 אחוז במקום: 5 אחוז
לויקוציטים: מיליון
total motile count: מליון 32
עפ' שיטת קרוגר:
תאים תקינים 3%
פתולוגית ראש 95%
צוואר: 2%
זנב: -
מה משמעות הבדיקה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/05/2013בדיקה גבולית הייתי חוזר עליה לאחר חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי פירנאום אחרי סרקלז'טל30/04/2013
אני בהריון ראשון שבוע 21
בשבוע 14 עברתי סרקלז' בעקבות קוניזציה בצוואר הרחם שעברתי לפני שנתיים וחצי.
אני מעוניינת להתחיל בעיסוי פירנאום.
רופא הנשים אמר לי לאחר הסרקלז שלא לקיים יחסים עד ללידה מחשש לפגיעה בתפר.
האם מותר לי לעשות עיסוי פירנאום? האם יש בכל סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי פירנאום אחרי סרקלז' - תגובה
ד``ר אריה לידור30/04/2013שלום לך
ראשית קוניזציה לכשעצמה אינה אינדיקציה לצרקלג
אם כבר בוצע צרקלג כראוי אין כל מניעה מקיום יחסי מין
אותו הגיון גם לגבי עיסוי הפרינאום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקלז - המשך
טל01/05/2013אני מטופלת במרפאת הריון בסיכון בשל אותו הליך קוניזציה שעברתי בעבר וכן בשל אירוע dvt ברגל שמאל שעברתי לפני שנתיים, בגללו אני מטופלת בקלקסן.
אחרי הסרקלז' שעבר בהצלחה, הרופא אמר לי לא לקיים יחסי מין מחשד לפגיעה בתפר. השאלה אם הכנסת אצבע לעיסוי פירנאום לא תעשה גם נזק.
כל רופא אומר לי משהו אחר וזה מבלבל מאוד.
אודה לתגובתך ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקלז - המשך - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2013שלום לך
לדעתי לא קיים סיכון כלשהו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוה מס' שאלות בבקשהדורין30/04/2013
היי,
נמצאת כעת בהריון הראשון שלי כעת בשבוע 9+2 בסיכון גבוה
אשמח לקבל מענה:
1. ארצה לדעת האם מותר לגלח באזור הבטן מעל ומתחת לטבור?
2. האם קיימת איזו שהיא בעיה לקיים יחסי מין?
3. הנני סובלת מאלרגיה במהלך שינוי מזג אוויר או אבק איזו תרופה מומלץ לקחת? (בעבר הייתי נוטלת סינופד אך הבנתי שאסור לקחת בזמן ההריון)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה מס' שאלות בבקשה - תגובה
מותר לגלח
אינני יודע את סיבת היותך בסיכון ולכן אינני יכול לומר אם מותר לקיים יחסי מין או לא
מותר לקחת אנטיהיסטמינים על פי המלצות הרופא המטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 10טלי30/04/2013
שלום דר אני בהריון בשבוע 10 אחרי טיפול ivf עשית בדית דם hemoglobin variants התשובה היא
Hemoglobin A 96
Hemoglobin A2. 2.8
Hemoglobin F. 1.2
מה זה אומר האם זה תקין או יש אזה בעיה חז וחלילה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 10 - תגובה
תוצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים ברחם 3 ימים לאחר הזרעה...אביבית30/04/2013
יש לי שאלה,
לפני כשבוע ביצעתי הזרעה (ממש ביום הביוץ) ללא הורמונים
ואחרי כ - 3 ימים היו לי מין מיחושים כמו של מין בועות ברחם שחזרו והופיעו כמה ימים.
עכשיו התופעות כבר חלפו אך מעניין אותי לדעת האם זה יכול להיות סימן לקליטה? או להשרשה?
התחושות היו ממש מוחשיות כמו של דפיקות קלות כאלו ברחם.
אודה למי שיודע ויכול לתת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים ברחם 3 ימים לאחר הזרעה... - תגובה
לעתים ישנם מיחושים לאחר הזרעה. לא בהכרח מעיד על הריון התחלתי. ליתר בטחון בצעי בדיקת הריון כשבועיים לאחר ההזרעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרנדה בהריוןיפית29/04/2013
שלום רב,
הבנתי מהייעוץ הטרטולוגי, שהטיפול בסרנדה (במקרה שלי 50 מג' פעמיים ביום כנגד חרדות ואו.סי.די),אינו מזיק, אלא אם כן הוא "גולש" לשליש האחרון של ההריון.
האם תשובה זו היא וודאית לחלוטין או שישנן דעות חלוקות בנושא?
אני בשבוע 6 ולא רגועה בנושא...
אני כבר חושבת על להתחיל להיפטר מכדורים אלה בהדרגה.
בלאוו הכי, אני מרגישה במקום טוב תודה לאל ושאני רוצה כבר להפסיק איתם (מטופלת כשנה).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סרנדה בהריון - תגובה
טיפול זה יש להמשיך כל עוד יש בו צורך . בשליש השלישי של ההריון רצוי להפחית במינון ולהודיע על השימוש בו לרופאי הילדים. בטרם הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)