מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב בגדילת עובר-התייעצותאלה21/04/2013
פער מעל שבועיים בגדילת עובר:
שלום רב,
אשמח להתייעצות.
עד שבוע 32.4 כל המדדים תקינים, בשבוע 32.4 היקף ראש קטן בשבוע ושאר המדדים תקינים,
בשבוע 37.4 כל המדדים כבר קטנים בשבועיים מגיל ההריון, כאשר היקף ראש 35.3 וBPD 35.2. האם יש צורך במעקב נוסף? לדעת הרופא זה תקין אך הפער הפתאומי מלחיץ אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב בגדילת עובר-ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/04/2013ערב טוב
מה משקל העובר ??
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשקל המשוער עכשיו 2750
אלה22/04/2013שהוא לא בעייתי במיוחד לשבוע ל37.4 אני מבינה
החששות שלי נובעות מהפער הפתאומי של קצת יותר משבועיים שצמח בכל המדדים (פרט לFL שם הפער הוא שבוע, ובדרך כלל הוא היה גבוה תמיד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרש בגדילה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/04/2013ערב טוב
המשקל והמדדים הינם בגבול הנורמה.
לדעתי אין חשש.
אפשר וכדאי לעשות על קול חוזר שבועיים מהקודם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!!
אלה23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלחתותי21/04/2013
היי,
אני בת 31 בשבוע 20 להריוני
רציתי לשאול אם אפשר לטבול בים המלח בשבוע כזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום תותי. אפשר בכל שבוע. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצהתותי21/04/2013
אני בת 31 שבוע 20.
אשמח להמלצה לקרם \ שמן למריחה על הבטן הזמן ההריון
על מנת לצמצם סימני מתיחה.
מאיזה שבוע מומלץ להתחיל למרוח?
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להמלצה - תגובה
ד``ר אריה לידור21/04/2013שלום לך
ישנם תכשירים רבים וכל אחד ממליץ על עצמו כטוב ביותר . יכולה להתחיל כבר משבוע 12 ומעלה בכל תכשיר שתבחרי. אגב כלל לא מוכח שתכשירים אלו יעילים במניעת סימני המתיחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסנאוה21/04/2013
לחרדתי גיליתי (ואושר על-ידי רופא) הרפס מעל השפה הימנית. אני בהריון שבוע 9+3 ויש לי שתי שאלות לשאול:
1. האם יש חשש להדבקה עצמית, כלומר: שבטעות נגעתי במקום הפצע ואחר כך נגעתי במקום אחר, האם ההרפס יתפשט? האם אני יכולה להדביק את איברי המין שלי? (סליחה אם השאלה קצת מטומטמת, זה נובע מבורות - פעם ראשונה שקורה לי).
2. האם אני יכולה להדביק את ילדיי (ילד בן 7, ילד בן 2.5) בהרפס? ואם כן- באיזה אופן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום נאוה. הרפס שפתי אינו מזיק כלל בהריון. את לא יכולה להדביק עצמך במקום אחר על ידי מגע וגם לא באיבר המין. את יכולה להדביק את ילדייך אם הם לא נדבקו קודם לכן. ההדבקה היא על ידי מגע באיזור הפה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להכנס להריוןא21/04/2013
שלום,
הפסקתי בינואר לקחת גלולות לאחר 7 שנים..לאחר ההפסקה קיבלתי מחזור שבוע לאחר המועד המקורי וחודש לאחר מכן, שוב איחור של שבוע מהתאריך של חודש שעבר..אני מנסה להכנס להריון וכל פעם שתאריך המחזור זז כך גם זמני הביוץ..האם זה נורמאלי? מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להכנס להריון - תגובה
אם הםער בין הוסתות אינו עולה על 35 יום הרי וסתות אלו וגם הביוצים המקדימים אותם מוגדרים כסדירים. המשיכי בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
א21/04/2013תודה על תשובתך..
ובמידה וההפרשים הם מעל 35 ימים..מה גורם לכך? האם עליי ללכת לרופאת נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותmili21/04/2013
אני בת 39.5 לפני כ 10 חודשים הריון ספונטני שהסתיים בהפלה ע"י כדורים לפני שלושה חודשים הריון כימי.
מחזורים כל 28 יום. חודש שעבר איחר ב 5 ימים.
ביום שישי הייתי אמורה לקבל אחרי 28 יום , (חוויתי את כל התופעות שיש לי לפני מחזור רגישות בחזה כולל הפרשת חלב).יום חמישי לאחר שהייתי בשירותים ראיתי דם אדום בניגוב שלא הצריך פד וגם לא המשיך רק הפרשה חומה. אם מדובר במחזור מדוע לא הפסיקה הרגישות בחזה וההפרשה?
או אולי כדאי לעשות בדיקת הריון כדי לשלול? כבר הפנמתי שאולי לא יהיה עוד הריון ( יש לי 3 שיהיו בריאים אולי כדאי להפסיק לנסות?!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות - תגובה
רצוי שתבצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בלתי פוסקיעל20/04/2013
שלום,
אני היום בשבוע 10 +5. בד"כ המחזור שלי סדיר.מתחילת שבוע 6 התחילו לי דימומים. בהתחלה הדימום היה דם ישן אבל עכשיו פעמיים בשבוע הדימום אדום כמו מחזור. כל פעם שיש דימום אני נוסעת להבידק וב"ה עד כה כל פעם היה דופק והעובר היה בגודל המתאים לאותו שבוע.
אני מדממת כמעט כל יום. הרופאים אומרים שאין מה לעשות ולחזור כל פעם להיבדק באמצעות אולטרסאונד.
הדימום מלווה בכאבי בטן חזקים. בדקו רק את הרחם והצוואר. לא קיימתי יחסי מין בגלל הדימום מתחילת ההריון. האם יש משהו שמתפספס? לא ניתן לעשות כלום? רק כל יומיים להיבדק?
בנוסף לפני חצי שנה הייתי בהריון אבל מההתחלה נצפה שק ריק. המליצו לי לעבור גרידה וזה מה שעשיתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בלתי פוסק - תגובה
כל עוד קיים דמם יש להוכיח את תקינות ההריון באמצעות אולטרהסאונד. מציע שתבצעי גם בדיקת פאפ ובדיקה גינקולוגית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בלתי פוסק - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור21/04/2013כמו כן רצוי לבדוק את רמת ההמוגלובין שלך ותפקודי קרישה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובלוטת התריססימה20/04/2013
שלום רב
שמי סימה בת 32 לפני כשלוש שנים התגלה אצלי פעילות יתר בבלוטת התריס מחלת גרייבס לאחר שעברתי 2 הפלות. מאז עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לאחר שלא הצלחנו לאזן את הבלוטה ( 15 מילקולארי) ישר לאחר היוד התחלתי לקחת אלטרוקסין שגם לא הצליח לאזן אותי אז החלטנו אני והאנדו שלי לנסות בלי כדורים בכלל ואני כבר שנה וחצי ללא כדורים ומאוזנת( לפי האנדו שלי היא אומרת שזה יכול לקרות שהיוד ניתן לי במינון הנכון) נכון להיום בדיקות מלפני חודש וחצי TSH 2.75 מרגישה טוב כעת בהריון בשבוע 8 להריון. שאלתי היא מה עליי לדעת ואיזה בדיקות עלי לבצע במהלך ההריון? האם זה שאני לא מטופלת מהווה סיכון לי או לעובר? ומה הסיכוי שיהיה לי שוב תת או היפר שוב?
תודה מראש סימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ובלוטת התריס - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום סימה. חלק מהשאלות אמורות להיות מופנות לאנדוקרינולוג שלך....מבחינת ההריון - יש לבדוק את בלוטת התריס העוברית שכן לעיתים נוגדני המחלה חוצים את השליה ותוקפים את הבלוטה העוברית. אם ה TSH מאוזן - אין צורך בטיפול. לגבי האפשרות שתהיי שוב בהיפר או תת פעילות - כנראה שהתשובה היא כן אבל זהו אינו הפורום המתאים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולנועה20/04/2013
אני בחודש השמיני להריון, הריון תקין ללא יותר מדי תופעות לוואי, תנועות עובר מרובות, בינתיים ללא בצקות, ללא כאבי ראש וגם עלייה במשקל תקינה. בחודש האחרון אני מרגישה תחושה מוזרה של נימול באיזור העליון של הבטן, מתחת לחזה. האם זו תופעה מוכרת ותקינה או שעליי לבדוק זאת מיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום נועה. מוכרת וידועה ואינה מסוכנת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvרומי20/04/2013
שלום,
אני מעונינת להיכנס הריון.להלן תשובות של בדיקת CMV :
CMV IgM
שלילי
CMV IgG
127.00 POSITIVE
TOXOPLASMA IgG
3.0 לא מחוסן
שלילי TOXOPLASMA IgM
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום רומי. את מחוסנת ל CMV כלומר סיכוייך להדבקות במהלך ההריון אפסיים. אינך מחוסנת לטוקסופלזמה אך זוהי מחלה נדירה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשאיבהשירן20/04/2013
שלום רב, אני בחורה בת 28 בהריון ראשון בשבוע 11 ביום חמישי הייתי בבדיקת אולטרסונד עורפית שבה נאמר לי שהעובר שלי הפסיק להתפתח בשבוע 9 ושאין לו דופק ושלצערי אני אאלץ לעשות הפלה. שאלתי היא האם ניתן לדעת מדוע העובר הפסיק להתפתח? ולמה אין לו דופק?
שאלה נוספת... האם הפלה בשאיבה מסוכנת וכואבת? האם תהיה לי בעיה להכנס להיון לאחר מכן? ואחרי כמה זמן אפשר כבר להתחיל לנסות?
האם קיים סיכון שגם בהריון השני שלי לא תהיה התפתחות לילד? אולי זה משהו אצלי לא בסדר?
אני מאוד חרדה לגבי מה שהולך לקרות לי.. אשמח לקבל תשובות על כל השאלות במהרה..
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בשאיבה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור21/04/2013ערב טוב
גרדה בשאיבה לא מסוכנת.
הסיכוי שהמצב יחזור קטן מאוד.
העובר הפסיק להתפתח מכיוון שכנראה איננו תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ לבצע את בדיקת המי שפיר?מיקה19/04/2013
כשכמובן הכי חשוב זה לסכן כמה שפחות את ההריון,
ויש העדפה לקבל תשובות כמה שיותר מהר.
האפשרויות העיקריות שלי לפי זמינות הרופא הן:
17 +2
17+ 5
18+ 2
מתי הסיכון נחשב נמוך יותר?
האם כדאי לבצע את הבדיקה אפילו לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מומלץ לבצע את בדיקת המי שפיר? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום מיה. בכל אחד מן השבועות האלה הסיכון הוא זהה. הסיכון לא משתנה מדי יום! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונלי לאחר לידהאורנה19/04/2013
כמה זמן לאחר לידה חוזר הגוף למצבו ההורמונלי טרם ההריון?
לאחר קבלת מחזור בפעם הראשונה לאחר הלידה ?או לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי לאחר לידה - תגובה
הבקורת הנקבעת היא כ 6 שבועות לאחר הלידה . אז הכל צפוי לחזור למצב שלפני ההריון ולפני הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה והורמון האסטריולאורנה19/04/2013
שלום רב
כפי שעניתם לי כרגע מפותחת גלולה עם הורמון האסטריול, מתי לדעתכם היא תצא לשוק? בטווח של שנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה והורמון האסטריול - תגובה
כםי שכבר עניתי גלולה זו בשלבי פיתוח ואשור . לא ברור מתי תצא לשווקים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיקה ההתפתחותרונית19/04/2013
שלום, נקלטתי להריון היה איחור בשבועיים..
לאחר שבועיים של איחור במחזור, התחיל דימום שנמשך כבר שבועיים+3 ימים
האם זה נורמלי?
אני נמצאת במעקב אצל רופאה, היא אמרה שהפסיקה ההתפתחות וצריך לחכות להפלה טבעית.
אבל כמה זמן נמשך התהליך הזה??
הדימום יכול להמשיך חודשים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
רונית21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיקה ההתפתחות - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/04/2013שלום רונית . התהליך לא יכול להמשך חודשים אלא ימים ואם יש תוכן הריוני ברחם ניתן לזרז את פליטתו על ידי תרופה הנקראת ציטוטק. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)