מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין b12טל29/04/2013
הי אני בהריון תאומים שבוע 17 תודה לאל הכל תקין, במקרה בקשתי מהרופאה שאני עושה בדיקות דם שתיתן לי גם בי 12 כי לא עשיתי מזמן ויצא 167 שזה מתחת לגבול (הנורמלי זה מ170). חוץ מזה צורכת ברזל וחומצה פולית וזה תקין ההמוגלובין 12.3 . מה זה אומר שהבי 12 כזה נמוכ והאם מסוכן? ומדוע לא בודקים זאת באופן תדיר כי אז הייתי יודעת לפני שבוע 17? אנא עזרתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין b12 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/04/2013ערב טוב
ברמה שאת מתארת אין סכנה.
אין שום חשש לעובר.
להרגשה כללית שלך כדאי אולי לקחת.
כלומר כדאי לקחת אבל לא היתה שום סכנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקונדילומותיפית29/04/2013
שלום,
אני בשבוע 6 להריוני,
בשנה וחצי האחרונות טיפלתי בקונדילומות מעטות מאוד שהיו לי על איבר המין.
בזמנו עשיתי גם את הבדיקה הפנימית ולא היו לי קונדילומות פנימיות, הבדיקה יצאה תקינה.
בנוסף, בזמנו, עשיתי גם את הבדיקה היקרה ששמה לא זכור לי, בכדי לבדוק האם מדובר בתאים מסרטנים, הבדיקה יצאה תקינה ברוך השם.
בשורה התחתונה, יש לי כרגע יבלת אחת, שתיים, קטנות מאוד ואין לי מושג באיזו דרך אפשר להסיר אותן בתקופת הריון ואם כדאי, רצוי, להתעסק עם זה בכלל או להמתין לאחרי הלידה.
שאלתי השניה, לא פחות חשובה, האם זה מסוכן לעובר שברחמי? הקונדילומות שעל השפתיים?
בנוסף, אציין, שלפני 3 שנים בערך עשיתי את סדרת החיסונים(הסדרה של המבוגרות) נגד סרטן צוואר הרחם, טרם הידבקותי ביבלות.
אני חוששת מאוד ומתוסכלת שלא הצלחתי "לחסל" את היבלות לחלוטין, טרם ההריון....
אודה לתשובה מפורטת וברורה...
תודה רבה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקונדילומות - תגובה
ד``ר אריה לידור30/04/2013שלום לך
רצוי מאד שלא להגיע ללידה עם נגעי קונדילומה בתעלת הלידה בשעת הלידה מחשש לחשיפת העובר לוירוס. לכן מומלץ לטפל בנגעים אם בצריבתם (חנקן נוזלי ) ואם באידויים על ידי לייזר.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהלשק29/04/2013
שלום ,
יש לי שאלה בקשר למחלת הנשיקה.
גיסתי באמצע החודש ה7 להיריונה, ואני בסוף החודש ה6 (יש בינינו הבדל של 3 שבועות).
כאשר גיסתי נכנסה להיריון גילו כי יש לה מחלת נשיקה, ואמרו לה שזה מהסוג שלא פוגע בעובר (או בעל הסיכויים הנמוכים ביותר לפגוע בעובר). המליצו לנו לא להתקרב אחת לשניה, ולכן לא נפגשנו עד עכשיו.
כעת הרופא שלה אומר שאין טעם לערוך לה בדיקה לבדוק האם היא עדין חולה במחלת הנשיקה, כיוון והיא עוברת אחרי חצי שנה.
בעלה לא נבדק בכל התקופה המדוברת.
האם אני צריכה לחשוש? או שאנחנו יכולות להיפגש?
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/04/2013שלום לך. אם מדובר ב EBV, אינך צריכה לחשוש. אם מדובר ב CMV (ואני מניח שלא) - כדאי להתרחק. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
לשק29/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא קרוטןתותי29/04/2013
שלום
אני בת 31 הריון ראשון שבוע 21
יש לי יובש נוראי בכפות הידיים בלבד, כנראה מרגישות לחומר או שמן מסוים.
מתבטא ביובש וסדקים בעור ואף חתכים.
רשמו לי מרשם לבטא קרוטן.
האם מותר למרוח בטא-קרוטן בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה תודה.
טל30/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא קרוטן - תגובה
כן לפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בהריון נא לחזור אליגל29/04/2013
שלום רב,
יש לי פטריה - והגניקולוג נתן לי 3 נרות אגיסטן ל- 3 ימים.
אני בשבוע 8 + 3 האם אני יכולה לקחת??
היום אני מסיימת את התמיכה של נרות אנדומטרין וחשבתי להתחיל לקחת מחר האם בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בהריון נא לחזור אלי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/04/2013שלום סיגל. יכולה לקחת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלות בהריון...שירה29/04/2013
היי, אני בת 30 בשבוע 17,הריון ראשון מאז שנכנסתי להריון אני מתחשמלת כמעט מכל מכשיר חשמלי אפשרי (דוד, מיקרוגל, כיריים חשמליות, קומקום חשמלי, מחבת חשמלית ועוד..) האם זו תופעה מוכרת? האם ההתחשמלויות האלה יכולות להזיק לעובר?
זה נורא מוזר... כשבעלי נוגע באותם מכשירים לא קורה לו כלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשמלות בהריון... - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/04/2013שלום שירה. את לא מתחשמלת. יש פריקת מתח של חשמל סטטי שאינה מזיקה כלל לעובר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שבוע 7drora29/04/2013
היי,
אני בהריון עם תאומים בשבוע .7.3.
החל משבוע 6 ראו דופק בשני העוברים.
בשבוע 6 ראו גם שאחד משקי החלמון גדול (7.8) אך בבדיקה השבוע
עדיין היה דופק לעובר ולכן החלטנו על מעקב.
שאלתי: השבוע (7.3) התפתחות העוברים היתה איטית מאוד ותאמה לשבוע 6.5
שבוע שעבר ההתפתחות היתה מותאמת לגיל ההריון(6.3).
האם יש מקום להילחץ? האם יש מצב שהם "ידביקו" את הפער?
חשוב לציין שמדובר בIVF ולכן איו בעיה של חישוב לא נכון.
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה להתייחסות בבקשה
drora30/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים שבוע 7 - תגובה
כל עוד נצפה דופק בשני העוברים אין סיבה להלחץ. כמובן שיש צורך בהמשך מעקב על קולי לוידוי תקינותם והתפתחותם של 2 העוברים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לסמוך על בדיקת הריון ביתית?הילה29/04/2013
שלום רב,
אני באיחור של 3 ימים ועשיתי עכשיו בדיקת הריון ביתית. יצא שלילי.
האם יכול להיות שהבדיקה לא מדוייקת ומחר כדאי לי לעשות בטא?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לסמוך על בדיקת הריון ביתית? - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/04/2013שלום.
כן ,שוה לבצע בדיקת הדם שהיא יותר אמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ והריוןאני29/04/2013
שלום לכם,
יש לי נטייה להתקפי חרדה כבר שנים, אך אני יודעת לשלוט בהם, למדתי לחיות עימם ובסה"כ הכל בסדר ואני כמעט כבר לא חווה אותם ולרוב אני די אופטימית.
שנים אני חולמת להיות אימא וסוף סוף שכנעתי את בעלי לנסות, למרות שטרם סיימתי את לימודי התואר השני (אני ממש בסוף) ואני גם עובדת.
סביב ימי הנסיון הראשון שלנו להרות (בדקתי ביוץ) נכנסתי ללחץ והתקף חרדה של מה יהיה, איך אסתדר ואולי אנחנו עוד לא מוכנים ועברו עלי ימים ממש קשים.
כעת אני רגועה יותר ושלווה ורוצה שיהיה הריון אך מתגנבות החששות שמא הלחץ הקשה שהייתי בו פגע ביכולת לקיום ההפרייה וההשתרשות ובמידה ולא האם כבר בשלב זה נגרם נזק לעובר מאותו הלחץ.
אני מניחה שאין תשובה חד משמעית לעניין אך האם גורם הלחץ הוא אכן כה משמעותי, והאם עובר עלול להפגע מלחץ בשלבים כה ראשוניים של ההפרייה...
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ והריון - תגובה
תופעות הלחץ והחרדה לא משפיעות באופן מיוחד על העוברים.אבל העובר דורש אמא שקטה ורגועה.שוה לכן להתיעץ עם רופאים שתחום בריאות הנפש הוא שלהם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני29/04/2013תודה רבה על התשובה המהירה והמעודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף בהריוןדנה29/04/2013
שלום,
אני בשבוע 31 בת 27 הריון ראשון תקין.
כבר יומיים יש לי דימומים מהאף (לא חזקים במיוחד) שבאים והולכים.
רציתי לדעת האם זה מסוכן ? ומה צריך לעשות במצב כזה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/04/2013שלום דנה. לא מסוכן. תופעה ידועה, בעיקר במזג אויר יבש. ניתן לצרוב את רירית האף המדממת במרפאת אא"ג או לחילופין - לחיות עם זה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר רחם בשבוע 21טובה29/04/2013
שלום
הריון תאומים לא זהים שבוע 15 עשיתי סקירה ראשונה והיה רשום שם כי אורך צואר רחם שנמדד בטנית הינו 48 ס"מ .
שבוע 21 עשיתי מעקב בדיקה וגינלית הראתה קיצור ל35 ס"מ.
משמע- תוך 6 שבועות קיצור של רבע? 13 ס"מ ....
יש לי תור לרופא רק מחר
הבנתי שאם זה מעל 25 ס"מ זה בסדר אבל מצחיץ אותי שתול 6 שבועות זה התקצר בצורה משמעותית כל כך ואני חוששת מלידה מוקדמת
האם זה תקין הממצאים? מה ניתן לעשות על מנת שצוואר הרחם לא ימשיך להתקשר מלבד מנוחה ? והאם אי חייבת כרגע מנוחה בבית או שפשוט ניתןו להוריד רק הילוך
אודה לתשובותכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר רחם בשבוע 21 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/04/2013שלום טובה. צוואר הרחם שלך תקין לחלוטין ואין צורך לעשות דבר. את רשאית לגזור על עצמך מנוחה אבל מחקרים מדעיים הוכיחו חד משמעית את חוסר היעילות בכך. פשוט בדקי שוב את אורך הצואר עוד שבוע-שבועיים. בהריון תאומים הנתונים על יעילות פרוגסטרון במניעת לידה מוקדמת אינם מעודדים כפי שבהריון יחיד. לכן אין לנו הרבה מה להציע. בטח לא כשהצוואר ארוך כשלך. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בשבוע 21שולה29/04/2013
שלום
שבוע 21. לפני כחודש היה לי בבדיקת דם המוגלובין 11.4.
האם כדאי לצרוך תוספי ברזל. אם כן- המ המינון.
האם כדורי ברזל של סולגאר במינון של 25 מ"ג שווה ל כדור של פוליקס שהוא 100 מג" ברזל?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בשבוע 21 - תגובה
שוה קודם להתיעץ עם רופאך. אם כבר עבר חודש יש לחזור על הבדיקה ולראות המצב כרגע.בכל מקרה כדורי הברזל מומלצים לנטילה לנשים בהריון עי משרד הבריאות.כדור של 25 מג לא יכול להיות שוה לכדור של 100 מג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל עדין
solgar30/04/2013שלום רב,
ברזל עדין במינון 25 מ"ג מבית סולגאר הינו מסוג ברזל ביגליסינאט (Iron bisglycinate) הוא אינו תלוי ברמת חומציות הקיבה ונספג ביעילות רבה.
ברזל מסוג זה אמנם 25 מ"ג אבל נספג בגוף פי ארבעה מ ברזל סולפאט הנפוץ . מחקר שנערך במרכז הרפואי רמב"ם מצא כי ברזל ביסגליסינאט, מתאים – ויעיל – לטיפול באנמיה עקב חוסר ברזל ואינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. מה שחשוב במיוחד בהריון.
תוכלי למצוא את המחקר המורחב באתר סולגאר.
בנוסף גורמים הידועים כמעכבים ספיגת ברזל – תה, קפאין, סובין חיטה (חומצה פיטית), חלבון ביצה, מוצרי חלב, תכשירי סידן וסותרי חומצה – אינם יוצרים אינטראקציה עם ברזל עדין ולכן אינם פוגעים בספיגתו.
הנחיות שימוש: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחה.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.
נטורופתית צוות סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי בהריון-האם אכן מסוכן?יפית28/04/2013
שלום רב,
אני תכף בשבוע 6 להריוני,
הגניקולוג שלי אמר לי שבשום אופן בעלי לא יפנק אותי במין אוראלי במהלך כל ההריון כי הוא כבר נתקל במקרה/ים של צ'יסטות כתוצאה מכך? לצערי לא הבנתי אותו כ"כ כי התור היה קצר מהרגיל והתמקדנו בדברים לא פחות חשובים. אנא שיפכו קצת אור על העניין הזה עבורי. זה לא מובן לי, האם יש משהו בדבריו? תוכלו להסביר לי קצת לעומק?
הוא אמר שאין בעיה שאני אפנק את בעלי במין אוראלי אבל לא הוא אותי.
כמו כן, להימנע לחלוטין ממין אנאלי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי בהריון-האם אכן מסוכן? - תגובה
ד``ר אריה לידור28/04/2013שלום לך
אין כל מניעה מסוג של מין במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן הריוןa28/04/2013
שלום
אני בת 22, מתעמלת ספורט אתגרי כבר שנים רבות, בערך 6 שנים. אני מתעמלת עם משקולות די כבדות, ריצות ממושכות, תרגילי כוח, 5-6 פעמים בשבוע, כל פעם במשך שעה וחצי פחות או יותר.
ברוך השם, אינני נוטלת תרופות. בגיל שנתיים עברתי צינתור, אך מצב בריאותי תקין, ברוך השם. {שיגרת הספורט שלי מעידה על כך} (:
בהכנות לקראת הריון, בעזרת השם, ברצוני לדעת מה מותר לי לבצע, איזו פעילות עלי להמנע, מה מומלץ, מה אסור...
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בזמן הריון - תגובה
פעילות ספורטיבית אינה אסורה במהלך ההריון התקין בתנאי שאינה אירובית ואינה גורמת לך לתשישות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSק28/04/2013
שלום רב,
הבנתי שהיום איגוד הגניקולוגים אינו ממליץ לקחת מנשים תרבית ל- GBS כבדיקת סקר.
קראתי באינטרנט על קבוצות הסיכון של נשים מהן כן לוקחים תרבית.
הקטגוריה המדאיגה היחידה שם היא "נשים שילדו בעבר עובר שהודבק ב- GBS", שכן פירוש הדבר שהתינוק הראשון שיוולד לי יכול פשוט להיות כזה, לא?...
בכל מקרה, אשמח לשמוע את עמדתכם על הבדיקה.
אם החיידק אלים כל כך עבור התינוק, מדוע לא לעשות את הבדיקה?
האם הטיפול שניתן במהלך הלידה אינו יעיל? לחלופין, האם הסיכון לתינוק אינו חמור כפי שמצויר בתיאורים בנושא?
בקיצור, אשמח לדעת את עמדתכם בעניין הבדיקה וחשיבותה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
אכן לא מומלץ כשגרה לבצע בדיקת סקר זאת היות ושכיחות החיידק גבוהה מאד באוכלוסיה סויכוני חשיפת היילוד נמוכה . . יחד עם זאת אם בעבר המיילדותי שלך קיימת לידה מוקדמת או ירידת מים מוקדמת רצוי לבדוק בדיקה זו . מכל מקום אם בוצעה בדיקה זו ותוצאתה חיובית יש להתחיל בטיפול אנטיביוטי מונע עם תחילת הלידה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)