מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצג עכוז - שאלה לגבי מועד היפוךג'ני10/04/2013
שלום,
אני בשבוע 35+4, הריון שני אחרי לידה אחת וגינלית, עם עוברית במצב עכוז. לפי הערכת משקל מהיום הגודל מתאים לשבוע 37+0 (שוקלת כ - 3300 גרם ודי ארוכה).
ביום ראשון כנראה הולכת להיפוך חיצוני ומתלבטת אם שבוע 36+1 זה לא מוקדם מידי ואולי כדאי לחכות עוד קצת? או שמכיוון שהתינוקת גדולה עדיף לעשות זאת בהקדם?
אשמח להמלצות לגבי מועד ההיפוך המועדף במקרה כזה.
תודה,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז - שאלה לגבי מועד היפוך - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקר ביוכימיאילנה10/04/2013
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית, והרופא אמר שאני צריכה לבצע למחרת את בדיקת הסקר הביוכימי. היום העוקב היה יום חג ולכן רציתי לבצע את הבדיקה יומיים לאחר השקיפות. לצערי בבוקר בו התכוונתי לבצע את הסקר הביוכימי חשתי ברע, בעלי ואני חטפנו הרעלת קיבה והייתי עם אינפוזיה בעקבות התייבשות. התוצאה היא שביצעתי את הסקר הביוכימי ארבעה ימים אחרי בדיקת השקיפות העורפית.
תשובות טרם התקבלו.
האם זו בעיה? האם יתכן שהבדיקה לא תהיה תקינה בעקבות כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וסקר ביוכימי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטלי10/04/2013
שלום רב,
לאחר החזרת ביצית מופרית בתקווה להריון יקר מאוד. שתיתי במשך כיומים כמויות של חליטת קינמון מאוד מרוכז כלומר אולי תשע - עשר כוסות של חליטות קינמון כמו של שקית תה כאשר בכל כוס שקית תה קינמון (כפולה). האם יתכן שגרמתי נזק כלשהו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013לא כדאי להגזים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימיטל09/04/2013
שלום
כבר כמה שנים יש לי בגב העליון גולה שלא הציקה או כאבה וגם היתי פעמיים אצל רופאה שאמרה לי שזה לא מסוכן ואין מה לדאוג.
כרגע אני בהריון שבוע 19
לפני כשבועים הגולה התחילה לכאוב לי ונהיתה קצת אדומה. לפני כמה ימים ראיתי מוגלה והיום הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לכירורג שיפתח לי את המוגלה וכך היה הוא פתח לי את המוגלה ונאמר לי שהוא הוציא לי ציסטה גדולה . ואני די מודאגת מהסיבה שלא אמרו לי לפני שזה ציסטה אלא גוש שומן ומה הסיבה שכעת יצאה לי מוגלה דווקא בתקופת ההריון. ? והאם זה מסכן באאיזה דרך את העובר?יש לציין שהביאו לי אנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013אין כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםלילי09/04/2013
שלום,
אני בהיריון שבוע 17 ושישה ימים
בעקבות ערב ראש שנמשך שבוע עשיתי היום בדיקות דם. שניים מהערכים חורגים מהנורמה.
לימפוציטים (בדם)- 20.8
שקיעת דם- 60
האם התוצאות מעידות על איזו דלקת/ זיהום או שהן תקינות בשל השינויים שחלים בהיריון?
תודה!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013תחזרי על בדיקת הדם ותדווחי לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הבטא - דחוףשולה09/04/2013
וסת אחרונה ב 5.3 . אתמול ב 8.4 (חודש אחרי)ערכי הבטא נמוכים - 64 האם יתכן?
האם ישנה אפשרות לדעת מתי התרחש הביוץ לפי ערכי הבטא? מתי הבטא מתחילה להכפיל עצמה? והאם מתחילה מערך 2?? - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הבטא - דחוף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013תחזרי על הבדיקה ותדווחי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה היפראוקגנית 1 מ"מ בלבמישהי09/04/2013
שלום, אני בשבוע 17+2 ולפני שבוע הייתי בסקירה מוקדמת , והסוקר איבחן את הנקודה הנ"ל, (כמובן הוא עידכן אותי שזה אחד מהמסימנים הקלושים לתסמונות דאון )
היום עשיתי תרבית שתן וחלבון עוברי,
קיבלתי את התוצאות של התרבית והם קצת חריגות
PROTEIN U יצא לי 50 שהגבול הוא 30
UROBILINOGEN U יצא לי 2 שהגבול הוא 1
האם זה מחזק את החשש של הרופא בעקבות הנקודה? או שזה תוצאותץ נורמליות בהריון בשבוע הזה?
אודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה היפראוקגנית 1 מ"מ בלב - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013אין קשר בין בדיקת השתן לסקירת מערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי- תוצאה פתולוגיתשרית09/04/2013
בת 39.5.
תוצאת חלבון עוברי
=========================
A.F.P. for Pregnancy 0.55 MoM 0,20 - 1,99 .(.*........).
A.F.P. for Pregnancy 20.1 ng/ml
HCG (Pregnancy) 0.71 MoM 0,16 - 2,99 .(.*........).
HCG (Pregnancy) 17.0 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.98 MoM 0,16 - 4,00 .(.*........).
Estriol (uE3, pregnancy) 1.3 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/130
תדילל יטסיטטסה ןוכיסה והז
ליג יפל ןואד תנומסת םע קונית
.תקדבנה
Down's Syndrome Risk 1/300
Trisomy 18 Risk 1/4600* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי- תוצאה פתולוגית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013תשובת מי השפיר תוכל להרגיע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בהריוןיעל09/04/2013
צהריים טובים. ביתי בשבוע 11 להריון. היום הופיעה פעם אחת הפרשה חומה מעט צמיגית.
האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013לרופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 8ליטל09/04/2013
הריון תאומים (לא זהים) לאחר הזרעה (מקב זקיקים). שבוע 7 נצפו שני שקי הריון. נאמר לי ע"י הרופא שיש סיכויי שאחד מהשקים "ייספג".
אין לי תופעות לוואי בכלל.
הריון הראשון והשני היו קצת, גם לא הרבה.
האם זה בסדר שאין בכלל תופעות לוואי?
מה הסיכוי שאחד משקי ההריון "ייספג"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 8 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013שאלה קשה
מה האחוזים שיספג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאאתי09/04/2013
שלום
מחזור אחרון 7.3.13
בדיקה ביתית חיובית
בדיקת דם מהיום הערך שיצא 4200.5
האם תקין?
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013בדיקת האולטרסאונד תראה אם תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתחילת הריוןגל09/04/2013
שלום רב,
לאחר הפרייה 3 נכנסתי להריון מחזור אחרון ב-28 לפברואר לפי בדיקת הדם להריון הערכים תקינים.
אבל יש לי כאבים כמו כאבי מחזור כבר שבועיים וחצי והיום זה מתגבר יש לי הרגשה שכל שנייה אני מקבלת מחזור האם זה טבעי?
יש לי פחד מהריון חוץ רחמי האם הכאבים האלו מעידים על הריון חוץ רחמי?
הרופא שלי קבע לי תור לאולטרסאונד רק ב-22 לחודש ולפי החישוב אני אהיה בשבוע ה-7 האם זה לא מאוחר מדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בתחילת הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013אם את מקבלת תמיכה הורמונאלית להריון
והכאבים ממשיכים כדאי להקדים את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה תוצאות שקיפות עורפיתשרון ניר09/04/2013
הרופא הפנה אותי לבדיקת דם לשקיפות עקב תוצאה של -2.8 ממ NT ,הסיכון לפי הבדיקה 1:93 , עצם האף הודגמה, גיל האם במועד הלידה 37+חודשיים. שבוע ההריון 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/04/2013ערב טוב
בתוצאה כזו יש לבצע בדיקת מי השפיר
עדיין הסיכוי 99% שהעובר תקין
לא לדאוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברטלי08/04/2013
האם הגיוני שטרם שומעים דופק בשבוע 7?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/04/2013ערב טוב
ניתן לראות דופק בשבוע 7 בעל קול וגינאלי
לשמוע דופק בדופטון חיצוני לא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאילת בשבוע 34מיקה08/04/2013
שלום,
רציתי לשאול האם בשבוע 34 עדיף להימנע מנסיעה של 2 לילות לאילת .
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לאילת בשבוע 34 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2013בוקר טוב
אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)