מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכל מנהלי הפורום - חג אביב שמח!תותי24/03/2013
שיהיה לכם חג משפחתי, שמח, נעים וטעים.
והעיקר הבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל מנהלי הפורום - חג אביב שמח! - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/03/2013לתותי.
תודה בשם כולם.חג שמח גם לך ומשפחתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 6אודליה24/03/2013
שלום רב. אני בת 40 בהריון בשבוע 6 (2 ילדים בריאים לאחריהם 3 הפלות מוקדמות). היום הייתי בבדיקה, היה נדמה שרואים דופק אבל לא שומעים. שק ההריון נראה לי בעל צורה מוזרה - לא עגול כמו שהייתי רגילה בהריונות התקינים / שהתחילו תקינים. שאלותיי: 1. האם יש משמעות לצורת שק ההריון? 2. האם יש מצבים בהתחלה בהם רק רואים דופק ולא שומעים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשבוע 6 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/03/2013ערב טוב
יש מצבים שרואים עובר ודופק והמכשיר עדין לא שומע
האם בוצע על קול וגינאלי ?
איזה מכשיר ?
יתכן הריון תקין עם שק לא עגול
מומלץ לחכות שבוע בסבלנות ולעשות על קול וגינאלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וגם..
אודליה24/03/2013זה אכן היה על קול ואגינלי, בקופ"ח, יתכן והמכשור לא ממש מפותח.
שק ההריון היה נראה לי מוזר וגם המבט של הרופאה.
אני ניגשת בעוד 4 ימים לבדיקה חוזרת.
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי אמ וי וירוסשקד24/03/2013
שלום בתחילת הריון. בדיקת סי אמ וי cmv igg 8 רשום גבולי, cmv igm שלילי.
מה המשמעות?
מה זה אומר גבולי?זה נכון שאפשר להסק מזה שאין ולא היתה בזמן הקרוב מחלה פעילה חס ושלום בזה?כי לפי מה שקראתי קודם עולה הigm ורק אחכ יש נוגדני igg/
אני ממש חרדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי אמ וי וירוס - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/03/2013שירלי היקרה. כבר ענינו לך. אנא צאי בבקשה מהלחץ.אגב למה את דואגת רק ל-CMV.? אפשר לתת לך עוד שמות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל שבוע 10טלי24/03/2013
בוקר טוב,
נמצאת בשבוע 10 תאומים.
אתמול בערב הופיע דימום קל ונסעתי להיבדק במיון. נעשה אולטרסאונד תקין.
ממה יכול לנבוע דימום כזה? האם יש צורך בכל זאת לקבוע מיוחד תור לרופא נשים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל שבוע 10 - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/03/2013שלום.
ישסיבות רבות לדימום.בכל מקרה שוה לגשת לרופא המבצע מעקב ההריון לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי ניקוי בזמן הריוןנוי24/03/2013
שלום.אני בשבוע 21 להריוני, אתמול כחלק מהנקיונות לפסח ניקיתי את השירותים והמקלחת בחומרים די חזקים, כרגע אני מרגישה מעין גירוי בגרון..אני די חוששת, האם זה חס ושלום יכול לפגוע בצורה חמורה בעובר, או שמא זה רק לא מומלץ. יש לציין שאני מקפידה בדרך כלל לא לנקות בחוצרים חזקים.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי ניקוי ד"ר תדמור
חומרי ניקוי בנשימה לא יכולים לגרום לנזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות בבטן שבוע 21רויטל24/03/2013
שלום,
אני בשבוע 20 +2, ולפני שבועיים הבטן התחילה להתקשות למשך דקות ארוכות במהלכן ואחריהן הרגשתי כאבים, כשבחלק מהפעמים הכאב היה עוצמתי מאוד ומשתק- הרופא הציע לי לבצע בדיקת תרבית שתן אם כאבים החזקים ימשכו!, הואיל והכאבים החזקים נפסקו, לא בצעתי את הבדיקה. מאידך ההתקשויות ממשיכות והן קורות 6-10 פעמים ביום למשך כשלוש עד חמש דקות בכל פעם- האם עליי לדאוג?
לציין, מאז תחילת ההריון ירדתי 4 קילו בשל הקאות שנפסקו לפני שישה שבועות לערך ומאז עליתי 1.6 קילו בלבד- למען הסר ספק אני אוכלת די הרבה ושותה שני ליטר מים לפחות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשויות בבטן שבוע 21 - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/03/2013שלום.
הכאבים שאת מתארת הם לא רצופים ואולי התחלת צירים מדומים. שווה לגשת ולהיבדק שוב.בלי לחץ. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בהריוןנעומי23/03/2013
שלום.. הייתי חולה כיומיים בוירוס של כאבי ראש איומים וכאבי גרון,חום של 37.5. אני בשבוע 14.האם יש סיבה לדאגה? יתכן והעובר נפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/03/2013שלום.
ניתן לבצע מספר בדיקות דם לזיהוי מחלות ויראליות.כדאיאולי בהתיעצות עם רופאך לבצען.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לידה שניה גם קיסריקרן23/03/2013
שלום רב,
בתחילת הריון שני. בת 41.5
אמא לילדה בת 4 מהזרעה בבנק הזרע.
לידה ראשונה בגיל 37.5 - תחילת הלידה התפתחה יפה (מבחינת התקדמות פתיחה וכו) ....אך הגעתי לקיסרי כיון שחבל הטבור היה מלופף סביב הצוואר (בהמשך כתוצאה מזיהום בקיסרי נשארתי בבית החולים עוד כשבועיים, אנטיביוטיקה....).
ברקע - דלקת פרקים ומטופלת בכדורים, כולל פרדניזון (סטרואידים, מינון מאוד נמוך).
בעיבוד כל הנתונים......
בהנחה שהלידה השניה צפויה בגיל 42 ובעיבוד כל הנתונים שמעלה -
האם לגשת ללידה ישר בקיסרי? אשמח לשמוע דעת המומחים, ומה ההמלצה שלכם?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לידה שניה גם קיסרי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/03/2013שלום קרן. אין סיבה חד משמעית לבצע ניתוח קיסרי במקרה שלך אבל כפי שאת אומרת - אנו משקללים את כלל הגורמים: עצם העובדה שנותחת בעבר מעלה את הסיכון לניתוח נוסף לכדי 40%, תוסיפי את גילך והסיכון עולה ל 60-70%. אני הייתי מציע לשקול בחיוב ניתוח קיסרי בעקבות זאת אך מבחינה רפואית יש לך את כל הגיבוי לנסות לידה וגינלית אם זה מאד חשוב לך. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתי החולים נותנים מראש לקבוע?
קרן23/03/2013כלומר - זה נתון לבחירתה של היולדת? או כל בית חולים ומדיניותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתי החולים נותנים מראש לקבוע? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ24/03/2013תלוי בסיבה. לאחר ניתוח קיסרי אחד בעבר - רוב בתי החולים מקנים ליולדת את הזכות לבחור. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסיםטל22/03/2013
הי אני רוצה לדעת מה אומרץ התןצאה cmv igg 8 רשום גבולי וcmv igm שלילי?מה הכוונה גבולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוסים - ד"ר תדמור
אם IGG גבולי אומר שאת לא מחוסנת לוירוס.
אם IGM שלילי אין הדבקה בוירוס.
אם IGM גבולי יש לחזור על הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתגובהאני22/03/2013
שלום,
אני נמצאת שבוע 30+3 הריון תאומים צוואר רחם מקוצר 25 מ"מ.
ולהלן התוצאות החריגות השאר בטווח הנורמה:
המוטולוגיה ספירת דם:
RBC-3.77
HEMOGLOBIN-11.5
RDW-15.1
LYMPHOCYTES-20.9
המוטולוגיה -משטח מיקרוסקופי:
MONOCYTES-2.7
MYELOCYTES-0.7
שאר הבדיקות ,בדיקת שתן ותרבית תקינה.
אשמח לתגובה מהירה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ22/03/2013שלום לך. בדיקות תקינות . בטווח הנורמה להריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בהרפס בהריוןאיילת21/03/2013
אני בשבוע 27. היום ביצעתי הסרת שיער בשעווה באזור הערווה אצל קוסמטיקאית, ובמהלך הטיפול התברר כי יש לה הרפס פעיל באזור הפה. הקוסמטיקאית ביצעה את הליך הסרת השיער ללא כפפות. שאלתי היא- במידה והקוסמטיקאית נגעה עם ידה בהרפס שעל פיה ולאחר מכן נגעה בי במהלך ביצוע הסרת השיער (מה גם שלאחר הסרת שיער העור יותר רגיש וחשוף לזיהומים)- האם ייתכן שנגיף ההרפס יועבר אליי לאיבר המין?!למרות שמדובר בשני סוגים שונים, הבנתי שכיום שני הוירוסים יכולים להופיע בשתי הצורות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בהרפס בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ22/03/2013שלום איילת. באופן תאורטי הדבר אפשרי. מעשית - לא קורה. אני עוסק בזיהומים בהריון מבוקר ועד ליל - לא נתקלתי בהדבקה מהרפס פעיל בפה להרפס באיבר המין (ההיפך - כן!). בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 WEEKS HELPTTT21/03/2013
שלום
אני בת 38 זהו הריון שני שלי , לאחר שהקודם הסתיים בגריסה עקב עובר שהיה לו דופק ואז נמצא ללא דופק בשבוע 12.
כעת אני בהריון , על פי המחזור אני אמורה להיות בשבוע 7 פלוס 3 . היום הייתי לראשונה באולטרסאונד ונצפה עובר עם דופק ( למרות שהרופא לא יכל להשמיע לי אותו כיוון שלטענתו המיקום שלו קצת מרוחק) , גודלו של העובר 6 פלוס 3 ( אגב בפעם הקודמת בדיוק אותו דבר שבוע אחד פחות).
הרופא אמר לי שמה שמדאיג אותו זה שהוא רואה דימום ברחם וביקש לראות אותי עוד שבוע לראות כיצד ההתפתחות. אני יצאתי ממנו בבכי ובהיסטריה כיוון שאישית לא שמעתי את הדופק וגם מלחיץ אותי נושא הדימום. האם זה מסכן אותי? מאיפה זה יכול לנבוע??? מה יכולות להיות הסיבות? עכשיו אני בלחץ נוראי דבר שלא בריא אבל לא מסוגלת להשתלט על זה. האם קיים סיכוי להריון תקין? ממה יכול להיות הדימום? ( אין לי דימומים חיצוניים...פעם בכמה ימים יד לי התכווצות אחת אבל לא יותר מזה ויש לי בחילות ממש ממש קלות) ... כמה אופטימית להיות?? אשמח לקצת הסבר אודות סיכונים וסיכויים בעת דימום ברחם (אגב אם פעמיים גודל העובר היה שבוע פחות יכול להיות שהביוץ מאוחר או שזה במקרה?)
סליחה על האורך אבל בבקשה תשובה מסבירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 WEEKS HELP - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/03/2013בוקר טוב
אין כל סכנה
דימום ברחם שכיח
דימום נפוץ
דימום כזה לא מסכן אותך
דימום לא מסכן עובר
אןם הרופא ראה עובר עם דופק אין סכנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם הריון תאומיםאני21/03/2013
שלום,
אני נמצאת שבוע 30+3 הריון תאומים צוואר רחם מקוצר 25 מ"מ.
ולהלן התוצאות החריגות השאר בטווח הנורמה:
המוטולוגיה ספירת דם:
RBC-3.77
HEMOGLOBIN-11.5
RDW-15.1
LYMPHOCYTES-20.9
המוטולוגיה -משטח מיקרוסקופי:
MONOCYTES-2.7
MYELOCYTES-0.7
שאר הבדיקות ,בדיקת שתן ותרבית תקינה.
אשמח לתגובה מהירה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם הריון תאומים -ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/03/2013בוקר טוב
לקחת כדורי ברזל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור בדיקת דם שליליתטליה21/03/2013
שלום
המחזור איחר בעשרה ימים בדיקות הריון ביתיות- שליליות
היום בדיקת דם- בטא יצאה 5 כלומר אין הריון
שעות הבוקר המוקדמות היה דימום קל מאוד ולאחר שעתיים שוב דימום קל וזהו שאר היום נקי ללא דימום
האם מדובר מחזור?
האם יש עוד תקווה להריון?
מה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור בדיקת דם שלילית - תגובה
הנכון לעשות הוא לגשת לבדיקה אצל רופאך,שאולי על פי הממצאים בבדיקה יחליט לחזור על בדיקת הדם.חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריוןדנה21/03/2013
שלום רב,
שבוע 25 הריון תקין.
היום עשיתי בדיקת סוכר 50. ועל הדרך הרופא ביקש שאעשה גם ספירת דם.
ראיתי את התוצאות ומעט נבהלתי יש הרבה דברים שחורגים הנורמה בעוד תמיד הבדיקות שלי היו תקינות.
WBC-Leucocytes 11.6
Neutrophils % 77.1
Lymphocytes %15
Neutrophils # 8.98
שאר הערכים תקינים.
בדיקת שתן תקינה- תרבית עדיין אין תשובה וגם תוצאות בדיקת הסוכר עוד לא חזרו.
האם זה מסמן משהו? יכול להיות שקשור לכל הסוכר שנתנו לי..?
אשמח לתשובה...
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בהריון - תגובה
אפשר להירגע לחלוטין. שום דבר חריג לגבי נשים בהריון. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)