מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמות פרוגסטרון וE2 בשבוע 4אנונימית15/04/2013
בוקר טוב, מצורפות בדיקת פרוגסטרון ו E2 שנלקחו אתמול. פרוגסטרון 106.1 ו-E2 1137, בטא אתמול היתה 611. האם זה תקין או שנדרשת תמיכה הורמונלית. אציין כי אני אחרי הזרעה ולאחר נסיונות של שנה וחצי להרות, במהלכם היו 3 הריונות כימיים לא רוצה לקחת סיכונים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים ?
אנונימית16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות פרוגסטרון וE2 בשבוע 4 - תגובה
ד``ר אריה לידור17/04/2013שלום לך
מעקב תקינות ההריון הוא על פי צמיחת ערכי HCG ולא אסטרדיוול ופרוגסטרון
. מעל ערך 1500 יתן כבר לבצע אולטרהסאונד לאיתור שק הריון תוך רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוורה בהריוןתותי15/04/2013
אני בת 31 הריון רטשון שבוע 19.
רציתי לוודא אם מותר או אסור להשתמש בג'ל אלוורה בהריון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - CRLשירי14/04/2013
שלום,
וסת אחרונה ב 16.2. לפי הפרשות שהיו לי וכן תיזמון קיום יחסי מין, הביוץ היה ביום 16-17 למחזור.
עם זאת, בבדיקת אולטראסאונד שליש ראשון קבע הרופא שגודל העובר (CRL) תואם את תאריך הוסת וכי אני בשבוע 8+2. אני בטוחה שאני 4-5 ימים פחות מכך.
האם בדיקת ה CRL היא מדויקת?
האם ההפרשים הם קריטיים והאם עליי להסב את תשומת ליבו של הרופא לכך?
האם העובר גדול מדיי לגילו??
אני מאוד דואגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRL - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/04/2013שלום.
לא ברור לי מה מקור הדאגה. גיל העל קול תקין. בדיקת CRL היא אכן די מדויקת. הפרש של מספר ימים הוא בודאי לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRL של העוברשירי14/04/2013
שלום,
וסת אחרונה ב 16.2. לפי הפרשות שהיו לי וכן תיזמון קיום יחסי מין, הביוץ היה ביום 16-17 למחזור.
עם זאת, בבדיקת אולטראסאונד שליש ראשון קבע הרופא שגודל העובר (CRL) תואם את תאריך הוסת וכי אני בשבוע 8+2. אני בטוחה שאני 4-5 ימים פחות מכך.
האם בדיקת ה CRL היא מדויקת?
האם ההפרשים הם קריטיים והאם עליי להסב את תשומת ליבו של הרופא לכך?
האם העובר גדול מדיי לגילו??
אני מאוד דואגת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRL של העובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/04/2013ערב טוב
אין מחלה של עובר גדול.
ההפרש לא משמעותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות שלי
שירי14/04/2013תודה רבה ד"ר, טעיתי - הביוץ לדעתי לא היה ביום 16-17 אלא 18-19 (ולא 14 כמו שמדד הרופא).
האם תשובתך עדיין היא כי ההפרש לא משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת נקודת חן בהריוןאני14/04/2013
יש לי תור להורדת נקודת חן- זאת נקודה קצת חריגה מבחינת מראה אבל לא בעייתית, בעיקרון אמרו לי לעקוב אחריה ורק אם אני לא רוצה כאב ראש אז להוריד אותה, אין דחיפות- זה משהו שתוכנן לפני, ועכשיו גיליתי שאני בהריון (לא יודעת עדיין איזה שבוע, בטא 534)
קראתי שלידוקאין באלחוש מקומי עובר שליה ולא מומלץ בשליש ראשון (יכול לגרום לנזק עצבי בעובר), האם כדאי לעבור את התהליך עכשיו או עדיף לדחות אותו אם זה לא דחוף?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת נקודת חן בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום לך. אינני יודע היכן קראת את המידע הזה אבל הוא שגוי לחלוטין. אין כל מניעה בשימוש מקומי בלידוקאין לצורך אלחוש. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בהריון-עזרה בבקשהשרה14/04/2013
שלום רב,
אני בהריון שבוע 13, תאומים, מטופלת בקלקסן ואספירין.
אני לוקחת ויטמינים: חומצה פולית. פרנטל וכעת פולקס-ברזל
שאלתי: בכורי פולקס-ברזל יש חומצה פולית ז"א שעלי להפסיק עם החומצה פולית?
עזרתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים בהריון-עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום שרה. כן, אלא אם את נוטלת מינון מוגבר של חומצה פולית (5 מג) שאינו מצוי בפולקס (שם יש רק 400 מיקרוגרם שהוא המינון המומלץ לכלל ההרות). בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונלירונית14/04/2013
האם ניתן להגיע לאיזון הורמונלי אחרי לידה באמצעות נטילת גלולות למניעת הריון
כדי להעלות את הירידה החדה בהורמונים אחרי לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2013בוקר טוב
רעיון יפה.
הגלולות יעשו איזון אבל איזון ברמה יותר נמוכה מאשר רמת ההורמונים בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד שאלה ...
רונית15/04/2013ברור לי שישנו הבדל בין רמות ההורמונים בהריון לאלו שלאחריו, אולם אני מעוניינת להקטין עד כמה שניתן את הפער כיוון שפעם קודמת סבלתי לאחר הלידה מתופעות
אוטו אימוניות כתוצאה מהירידה החדה בהורמונים (יתר פעילות של בלוטת התריס, אי שקט +דפיקות לב(ממש תופעות שחוותה אימי בגיל המעבר)+דכאון אחרי לידה).
שאלתי היא- תוך כמה זמן יחזור הגוף לאיזון הורמונלי כפי שהיה לפני ההריון בלי נטילת גלולות ?
האם נטילת גלולות (באישור רופא אנדוקרינולוג )תעזור למנוע מצבים אלו כיוון שהירידה ההורמונלית תאוזן מהר יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת-תענו לי דחווףף בבקשההודיה14/04/2013
שלום ושבוע טוב
אני בת 25 נשואה
באיחור של כשלושה שבועות
עשיתי בדיקות שתן,בדיקת בטא,ואולטראסאונד וגינלי.
בכל הבדיקות התוצאה יצאה שלילית כלומר לא בהיריון
יש לציין שמעולם לא היה לי איחור כזה תמיד אני מקבלת כל 27/6.
בנוסף אני סובלת מבחילות,סחרחורות,חוסר תיאבון,עייפות וחולשה,כאבי ראש,ודחיפות למתן שתן.
האם יתכן שהבדיקות לא גילו את ההיריון?
מה יכולות להיות הסיבות לאיחור ולסימנים?
ומה משמעות התוצאה 5> בבדיקת הBETA-HCG?
אודה לתשובתכם המהירה
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת- ד"ר תדמור
בטה 5 זה שלילי
כדאי לעשות בטה חוזר
כדאי ללכת לרופא לבצע בדיקות דם כלליות וגם להורמונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קליינפלטררונן14/04/2013
שלום רב. בבדיקת מי השפיר שבצענו לאחרונה. התגלתה תסמונת קליינפלטר. אני מבין כי בשישה אחוזים מהמקרים קיימת מוזאיקה, בהם לחלק מהתאים מטען כרומוזומלי תקין ורק בחלקם קיים כרומוזום X עודף. כיצד ניתן לדעת מה המצב אצלנו ספציפית ? האם ישנן רמות שונות של הופועות הסימפטומים אצל הלוקים בתסמונת הנ"ל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קליינפלטר - ד"ר תדמור
ביחידה הגנטית בה בוצע מי השפיר בדקו 50 תאים בערך הם יכולים לנגיד מה אחוז המוזאיקה.
אם קיבלתה אבחנה של קליינפנטר רמת החומרה לא ניתנת להערכה.
באבחנה כזו כדאי לפנות לוועדה להפסקת הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז בשתןרעות14/04/2013
שלום,
בבדיקת שתן שגרתית תוצאה של 100 גלוקוז בשתן. שבוע 30. יש לציין שפעם כבר הייתה תוצאה של 70, אני כמה שבועות אחרי העמסת סוכר 50 שיצאה תקינה לחלוטין (91). האם צריך לברר הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז בשתן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום רעות. הפרשת גלוקוז בשתן הינה תקינה בהריון ואינה דורשת בירור נוסף אם בוצעה העמסת סוכר והיא היתה תקינה. אם הגלוקוז הוא 100 ומעלה אני נוהג לבצע בדיקת סוכר בצום ליולדת, אבל זה לא כתוב בשום ספר...בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ובראש בשבוע 12הודיה14/04/2013
שלום,
היום נכנסתי לשבוע 12, ביום חמישי עשיתי שקיפות עורפית והכל היה בסדר.
ביום שישי, קמתי עם בחילות נוראיות וכאבי בטן חזקים מאד, מן כאבים כאלו, כאילו הבטן שלי נפוחה מאד, נראתה כאילו חודש חמישי. וגם היו לי כאבי ראש רציניים , כמו מיגרנות.
ביום חמישי לקחתי פעם ראשונה בהריון, כדור פרנטל בבוקר ובערב כדור פוריק הריון.
יכול להיות שהכאבים שהיו לי היו מהכדורים ??
או שקרה משהו לעובר ?
אני ממש בלחץ כי לפני 5 חודשים הפלתי בשבוע 9 לאחר שלעובר לא היה דופק.
האם אני צריכה ללכת להבדק?
ביום שישי ושבת לא לקחתי את הכדורים ואני מרגישה יותר טוב. אבל ביום שישי המצב היה ממש מחריד, ממש כאבים, כאילו לא יכולתי לקום מהמיטה. יש סיבה לדאגה לעובר ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ובראש בשבוע 12 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום הודיה. אני מבין את החרדה בה את נמצאת אבל אין כל קשר בין מצב העובר לבין תלונותייך שנשמעים בדיוק כפי שציינת - כמיגרנה. כדורי ברזל או מולטיויטמינים אינם גורמים לסימפטומים שציינת. טפלי בכאב הראש משככי כאבים כאקמול או אופטלגין. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור.
גילי14/04/2013שלום דוקטור.
לא נראה לי שאפשר להגיד בודאות שכדור מולטי ויטמין לא יכול לגרום למיגרנה. אי אפשר לדעת, הרי יש בו כ"כ הרבה חומרים, כולל משמרים, וצבעי מאכל, וכל גוף יכול להגיב אחרת ...
במקרה שלי - הם גרמו לכאב ראש יומיומי (פרנטל של אלטמן), וכשהפסקתי אותם, ממש במקרה, הפלא ופלא, נעלמו. ורק אחרי כמה ימים עשיתי "אחד ועוד אחד".
אבל גם את זה אי אפשר להגיד בודאות, במאה אחוז ... כי רפואה זה לא מדע מדויק, כפי שאתה יודע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור. - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום לכולן.
קודם כל - אין כל כך הרבה חומרים במולטיויטמינים...כל המרכיבים מפורטים על גבי החפיסה והם אינם ידועים כמעוררי מיגרנות. שנית, כאבי ראש הם דבר כל כך נפוץ עם המון גורמים ותמיד אפשר לייחס אותם ל"משהו". את צודקת בכך שאי אפשר לשלול בודאות שהם אינם הגורמים אבל ברפואה אנו בדר"כ מייעצים לפי הסבירות. הערה חשובה נוספת: מולטיויטמינים בהריון אינן נחוצים כלל וניתן להפסיקם ללא כל חשש!
בהצלחה, ותודה על ההערות, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך! על הידע, ההתייחסות והמענה!
גילי14/04/2013מעריכה זאת מאוד !
אתם הרופאים עוזרים לנו כאן הנשים ההריוניות בצורה שאין לתאר!!!
תודה תודה תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם
הודיה15/04/2013הייתי באותו יום בבדיקה במיון, כי הייתי חייבת שרופא יראה את העובר כדי להיות רגועה,
אז ברוך ה' - לעובר שלום.
באמת הפסקתי לקחת את הכדורים וברוך ה', אני מרגישה טוב.
אז כנראה שכל התופעות היו באמת מהכדורים...
אני אחפש איזה ברזל עדין, כי אני מאד אנמית...
תודה על התמיכה והעזרה.ובהצלחה לכולנו עם ההריונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי! חשוב!
גילי14/04/2013אני עכשיו אמנם בשבוע 30, אבל גם אני בתחילת ההריון נטלתי פרנטל של אלטמן כמה שבועות, וכל אותו זמן ס ב ל ת י מכאבי ראש!!!! התחרפנתי מזה! אך עדיין לא קישרתי ... ואז "יצא" במקרה שיומיים לא נטלתי ... לא זוכרת למה ... אולי משהו בתת מודע :) ... ופתאום ראיתי שאין לי כאבי ראש!!! אז הפסקתי איתם! ומאז אין לי כאבי ראש! תנסי להפסיק. קחי ברזל בנפרד - אם צריכה. אני לוקחת של קופ"ח כללית - "דרך חיים- "ברזל עדין".
אגב - הייתה לי קופסא חדשה של פרנטל, התקשרתי אליהם, אל אלטמן, והם איפשרו לי להחזיר אליהם ולקבל חזרה את הכסף ...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 42.... דחוףהדר14/04/2013
שלום,
כרגע אני בתחילת שבוע 42 (41+2).
נמצאת במעקב כל יומיים שלושה בבי"ח. לא מוכנים לזרז את הלידה עד סוף 42- זו המדיניות שלהם. (יום ו' , או אפילו יום א' עוד שבוע. אז אהיה בשבוע 42+2) . הכל נראה תקין, למעט מוניטור ביום ד' שהראה האטות דופק, מוניטור נוסף לאחר חצי שעה היה תקין.
האם כדאי לחכות או לזרז? (זה כרוך בפניה לבי"ח אחר)
אני לחוצה בגלל שהבנתי שזה קצת מסוכן כבר בשבוע כזה.
תודה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 42.... דחוף - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום מור. ההחלטה על זירוז בשבוע 41 לעומת 42 הינה שנויה במחלוקת. כיום ברוב בתי החולים בעולם מזרזים בין לבין. מעקב ההריון נועד לאתר סיבות להקדים את הלידה ולך היתה סיבה כזו - האטה בדופק. אינני יודע כמה משמעותית, עמוקה וארוכה היא הייתה אבל אינני רואה סיבה להמשיך מעקב אחר שהייתה האטה בשבוע 41+2 - מציע לך לבצע זירוז. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שרון
מור15/04/2013ד""ר שרון,שלום
לגבי המוניטור עם ההאטות- זה היה בשבוע שעבר, מיד אחרי אותו מוניטור ביצעו מוניטור נוסף שהיה תקין.
לאחר יומיים שוב המוניטור תקין וכן לאחר 4 ימים תקין. האם עדיין יש מקום לדאגה?
חשוב לי לדעת, כי בקשת זירוז כרוכה בפניה לבי" ח אחר
תודה רבה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שרון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ15/04/2013שלום מור. תשובתי לא השתנתה. עדיין ממליץ על השראת לידה טרם שבוע 42. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
גילי14/04/2013גם אני מציעה ...! למרות שאני לא רופאה :)
בהצלחה והמון המון מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם פוסטינורקרן14/04/2013
שלום אני בשבוע 8 , מחזור אחרון היה בתאריך 21/2/13 , ב10/3/13 לקחתי פוסטינור מכיוון שלא הייתי בטוחה , וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי למחזור והוא לא בא, לכן ב31/4/13 עשיתי בדיקה ביתית שהראתה תוצאה חיובית,הייתי אצל רופא נשים שבדק ואמר שרואים שק הריון ושאני אחזור בהמשך לבדוק דופק , בדיקות דם ושתן עשיתי, שאלתי היא האם אין סיכון להמשך הריון בעקבות הכדור (פוסטינור), אולי יש השפעות מהכדור? אני מתלבטת מה לעשות? לכן אני פונה אליכם שתעזרו לי עם החלטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שבוע 13דנית14/04/2013
בוקר טוב,
נמצאת בשבוע 13 תאומים ואתמול קיבלתי מכה קצת חזקה בבטן מעט מעל הטבור מצד שמאל. האם מהווה סכנה? האם יש צורך בבדיקה?
ועד לאיזה גובה מגיע הרחם בשבוע זה?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 13 - ד"ר תדמור
נראה כי הרחם לא מגיע למקום המתואר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על שלפוחית השתןמאיה13/04/2013
שלום לכל הרופאים,
אני נמצאת בשבוע 36+5 העובר נמצא במצב עכוז. מאתמול מרגישה לחצים כבדים על שלפוחית השתן (העובר בועט כל הזמן) וכאבים עזים כתוצאה מכך.
מה ניתן לעשות בשביל להוריד לחצים של העובר ולהקטין כאבים? האם יש תנוחות מסוימות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על שלפוחית השתן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום מאיה. לצערי אין כל דרך טובה להסיר את הלחץ משלפוחית השתן מלבד שכיבה בהטייה עם הראש למטה והרגליים למעלה אך שכיבה זו אינה נוחה לאורך זמן. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)