מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדניםטל05/04/2013
הי שבוע 14 תאומים אין לי הוגדנים לcmv. רציתי תשובתכם כמה זמן אחרי חלילה הדבקה מקסימלי הנוגדנים נראים בדם מסוג igg ו igm? כי כל פעם קוראת משהו אחר. שאלתי נובעת כי העיתי מצןננת מאוד ללא חום לפני שבועיים וחצי עם עייפות בשרירים שכמות ידיין ורגליים מאז כלומרזה עדיין ממשיכ עייפות בפעולות פשוטות של הרמת ידיים עלייה במדרגות, ורוצה לדעת מתי לעשות את הבדעקה על מנת שתהיה מהימנה כי מתה מפחד ומצד אחד עבר שבועיים וחצי מתחילת הצינון מצד שני עדיין עייפות השרירים קיימת, ולכן רוצה להבין מקסמלית מתי לעשות ואם כעת כבר על מנת לישון בשקט ולהרגע מזה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/04/2013שלום הילה. אין קשר בין הסימפטומים שלך ל CMV אך אם את חוששת יש לבצע את בדיקת הנוגדנים כ 3 שבועות לאחר מועד ההדבקה המשוער. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך דר שרון לא הבנתי
טל06/04/2013הי כן אבל שאתה אומר 3 שבועות מחלילה הדבקה זה מרגע התסמינים? כי התסמינים היו לפני שבועיים וחצי החלן ועייפות השרירים עדיין מאז ופעם אחרינה שביצעתי את הבדעקת נוגדנים היתה ב3/4שבוע שעבר ותודה לאל יצא תקין שלילי. מה הכוונה לזמן מרגע הדבקה זה מרגע תסמינים שווה זמן הדבקה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך דר שרון לא הבנתי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/04/2013אנחנו לא יודעים מתי היתה הדבקה המשוערת ולכן הכוונה היא מרגע התסמינים בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתח מרכזיתג'ני05/04/2013
דר' שלום,
בסקירה מוקדמת בשבוע 14 גילו לי שליית פתח מרכזית אחורית. הרופא לא התרגש מזה ואמר שרוב הסיכויים שהמצב ישתנה והיא תעלה בהמשך. אתמול בשבוע 15+4 הייתי אצל רופא שלי למעקב וכשהוא ראה את האבחנה שליית פתח מרכזית הוא אמר שרוב הסיכויים זה ישאר בגלל שהיא מרכזית ומכסה את כל הפתח ורוב הסיכויים שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי.
רציתי לשאול איפה האמת? האם שליית פתח אחורית מרכזית יכולה לעלות או שברוב המקרים זה לא קורה. והאם אני צריכה לנהל אורח חיים מסויים כגון לא להתאמץ ולא לקיים יחסי מין? יש לציין שלא היו לי דימומים עד כה.
תודה מראש על התשובה ויום טוב,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה
ג'ני07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליית פתח מרכזית - תגובה
ד``ר אריה לידור07/04/2013שלום לך
גם אם אכן קיימת אפשרות לתזוזת השליה במהלך ההריון סביר להניח שדבר זה לא ייקרה לאור מיקומה הנוכחי. מומלץ לא לקיים יחסי מין ולא להבדק וגינלית. במידה ומיקומה של שליה ישאר כמתואר הלידה תהיה בניתוח קיסרי
בכל מקרה דימום יש לפנות מיידית לבית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרונית וכאבי ראשלילך05/04/2013
שלום, אני בשבוע 15 וסובלת מתחילת ההריון מעייפות קשה במשך כל שעות היום, למרות הוספת שעות שינה. האם יש משהו שניתן לעשות? כמו כן כבר כמה ימים אני סובלת מכאב ראש. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
לילך05/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהות ארוכה בתוך עשן סיגריות סכנה?הריונית טריה05/04/2013
אני ממש בתחילת הריון שבוע 5-6
ואני זוכרת שסיגריות הן גורם סיכון ללידה מוקדמת ועוד בעיות
אני עצמי לא מעשנת כלל
אבל שהיתי בארוע מסויים באולם שבו היו מעשנים רבים מאוד מאוד לצערי, בכל שולחן כמה,וממש ללא הפסקה (לא היה שום סיכוי להעיר למישהו על כך,זה לא ארוע שלי אבל הייתי חייבת להיות בו), וללא אוורור במשך שעתיים -שלוש שהיתי שם. כאשר פעם אחת יצאתי להפסקה קלה בחוץ לנשום קצת אויר נקי.
האם אני צריכה לחשוש ולפחד לעובר שלי שהוא במצב ראשוני ביותר ממחסור בחמצן? (אני עצמי כבר הרגשתי לא משהו עם כל העשן הזה)
תודה
אני מודאגת
ההריון הזה יקר מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהות ארוכה בתוך עשן סיגריות סכנה? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ05/04/2013שלום לך. פאניקה מיותרת ושאינה במקומה. עוברך אינו נושם...הוא מקבל חמצן מדמך. אני משוכנע כי רוייון החמצן בדמך היה מקסימלי באותה עת וגם אם לא - העובר לא ניזוק מכך....בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברירחלי04/04/2013
ד"ר יקר שלום, אני כעת בשבוע 19 ביצעתי שקיפות עורפית, והשקיפות יצאה 0.7 ממ והסיכון לפי הגיל והשקיפות היה 1:8169 ולאחר בדיקת הסקר הראשון התשובה הייתה 1
:10000 גם לתסמונת דאון וגם לטריזומיה 18. לאחר מכן ביצעתי סקירה מוקדמת שהייתה תקינה, והיום קיבלתי את התוצאה של החלבון עוברי והתוצאה הייתה:
חלבון עוברי AFP ריכוז של 73.5 ערכי היחוס הם 0.20-1.99 והתוצאה שלי הייתה 2.01. ובהערות של הבדיקה נרשם "סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים".
האם עלי להילחץ? כי לפי איך שאני רואה זה ממש גבולי? מה עלי לעשות? יודגש כי הרופא שלי אמר שהוא לא מחשיב את זה כחריגה וכי בזמן של הסקירה המאוחרת עלי להגיד זאת לרופא והוא יבדוק אבל עלי להתייחס לבדיקות כתקינות ושחריגה נחשבת למספר 3-5. אם נכון הדבר? האם אני יכולה להיות רגועה?? ושאלה נוספת האם בסקירה הראשונה שבה נרשם שהכל תקין יש עדיין סיכוי למום פתוח במערכת העצבים? אשמח לקבל תשובה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בסקירה הראשונה
רחלי04/04/2013היה מום לא היו רואים אותו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה הראשונה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/04/2013בוקר טוב
סקירה בוצעה וגינאלית או דרך הבטן ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה
רחלי05/04/2013הסקירה נערכה דרך הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - ד"ר תדמור
תשובה תקינה אין מקום לדאגה.
הכל תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימיה04/04/2013
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 51.10 NG/ML 0.06 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 36.40 IU/ML 0.06 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 0.33 NG/ML 0.06 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
לאיזה מהערכים אני אמורה להתייחס לMOM? והאם זהניראה תקין.
הם טעו בגיל ההריון אני בשבוע 17 והם כתבו 19 זה משנה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - ד"ר תדמור
שבוע 19 לעומת 17 משנה מאוד
לפנות אליהם ולשנות גיל הריון
הערכים שכתבת כולם 0.06 M
יש טעות בכתיבה.
תכתבי שוב ה MOM
לאחר שתפני למעבדה ויעשו חישוב מחדש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי סוף ההריוןמיטל04/04/2013
לרופאים שלום,
בת 26 שבוע 37+5 ובשבועיים האחרונים שמתי לב שצבע הצואה השתנה. בנוסף היציאות לרוב בשלשולים. האם הדבר נובע מהלחץ של הרחם שירד למטה?
אודה לתשובתכם.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי סוף ההריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/04/2013שלום מיטל. באיזה צבע הצואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיטל07/04/2013עד כה צבע הצואה היה שחור בגלל כדורי הברזל. עכשיו הצבע חום ואני עדיין מתמידה עם כדורי הברזל. בנוסף היציאות הן כמעט תמיד שלשולים מה שלא היה לפני שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/04/2013תקין לגמרי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר וודאות לגבי הריוןרונית04/04/2013
שלום, לקחתי גלולות במשך חצי שנה והפסקתי. קיבלתי מחזור וחודש לאחר מכן המחזור איחר בשבועיים ( מהתאריך שהוא היה מגיע עם הגלולות) באותו יום עשיתי בדיקה והיא יצאה חיובית.
לאחר שבועיים של איחור ראיתי דימום שהתמשך ונהפך ממש למחזור.
מזה יכול להיות? איחור או הריון שנפל?
יש דרך לדעת את זה ?
התייעצתי עם רופא והוא אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקת דם לבדוק אם קיים הריון.
ואני לא הבנתי אותו איך יכול להיות שיש הריון אם אני לגמרי במחזור??
והוא אמר עוד דבר שאם הבדיקות יצאו חיביות ולאחר מכן שליליות אז זה אומר שהיה הריון ועכשיו אין.
אבל למה שהם פתאום יהפכו לשליליות?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראתי קצת באינטרנט
רונית04/04/2013וראיתי שיש מצב להפלה טבעית שהיא עם דימום וכאבים כמו מחזור
באמת יש לי דימום כבד מאוד יחסית למחזור רגיל
איך אפשר לדעת אם זה הפלה טבעית או מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי קצת באינטרנט - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ05/04/2013שלום רונית. עשי כעצת רופאך ובצעי בדיקת דם. אם מדובר בהפלה תהיה ירידה בערך הבטא בשתי בדיקות עוקבות בהפרש של יומיים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שהיתה הפלה.
רונית05/04/2013האם יש בעיה להיכנס להריון ללא המתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שהיתה הפלה. - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/04/2013לא. ניתן להרות מיד לאחר קבלת הוסת הראשונה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי דחוף בבקשהא.מ04/04/2013
יש לי שאלה שמציקה לי ואני לא מצליחה לקבל תשובה מאף אחד מכיוון שהרופא שלי בחופש בשבוע הקרוב. אשמח לתשובה כאן.
לפני יומיים ביצעתי שקיפות עורפית, לאחר מכן מיד עשיתי בדיקת דם, לא שמתי לב מה כתוב בהפניה של הדם כי גם ככה אני לא מבינה בזה. את הבדיקת דם עשיתי במאוחדת, היום אני רואה באתר שלי שנבדקו לי הערכים הבאים: tpha שיצא שלילי ובנוסף hb.electrophor
זה לא הבדיקה שהייתי אמורה לעשות לפי מה שאני מבינה, למה זו ההפניה שקיבלתי? מה בדקו לי? והאם בכל זאת אוכל לעשות את הביוכימי שבוע הבא או שזה מאוחר מדי?
היום אני בשבוע 13+1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
א.מ05/04/2013בבקשה תענו לי אני לא מצליחה לקבל תשובות מאף אחד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקר ביוכימי דחוף בבקשה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ05/04/2013שלום לך. אכן אין כל קשר בין סקר ביוכמי לבדיקות שאליהן נשלחת. את עדיין יכולה לבצע את הסקר הביוכימי אך ככל שמתרחקים מהשקיפות- התוצאה פחות מדויקת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה לא תקינהדן04/04/2013
אני בשבוע 6+6. אתמול נצפה עובר ודופק אך הרופא רשם:רושם שהאיזור הדצידואלי היפראקוגני ועבה מהרגיל עם וסקולריזציה ערה ושלח אותי להערכה נוספת. מה משמעות הממצא? האם מהווה סכנה לי או לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה לא תקינה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור04/04/2013בוקר טוב
השאלה מה עובי השילייה בס"מ ??
לא נראה שמדובר על מצב המסכן את העובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן שמדובר בהריון מולארי?
דן04/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהפלהשוש04/04/2013
שלום , רציתי לשאול אני בשבוע 5.1 להריון לפני יומיים עשיתי אולטרסאונד , שבו ראו
רקמה עוברית ושק הריון ולא הודגם שק חלבון, לאחר האולטרסאונד החלו לי דימומים קלים,
לכן הרופא שלח אותי אתמול שוב לאולטרסאונד ,שבו לא ראו רקמה עוברית אבל ראו שק הריון + שק חלבון .
עשיתי היום בדיקת בטא ועדיין אל קבלתי תשובה .
האם לפי הנתונים האלו מה שמתרחש אצלי זו הפלה טבעית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שוש04/04/2013הדימום מלווה בלחצים בבטן ,
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שוש04/04/2013בטא 2015 - עשיתי היום בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון אחרי ניתוח קיסריכרמית04/04/2013
שלום,
ילדתי לפני כ- 10 חודשים אחרי טיפולים רבים (הפרייה). הלידה היתה בניתוח קיסרי חרום. תכננתי להתחיל שוב סבב של טיפולים שנה אחרי ההיריון, אך להפתעתנו הרבה פתאום גילינו שאני בהיריון (טבעי!).
שאלתי: יוצא שההריון קרה 9 חודשים אחרי הניתוח הקיסרי. אני יודעת שההמלצה היא להמתין 18 חודש לאחר ניתוח קיסרי). האם יש סיכון לי או לעובר בשל ההיריון המהיר יחסית? אם כן, מה עושים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון אחרי קיסרי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור04/04/2013מזל טוב
כדאי לברר בעל קול וגינאלי עובי וצורת צלקת קיסרי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא?
כרמית04/04/2013איך מבררים את זה? איזה רופא יכול לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת...מיכל03/04/2013
שלום לצוות להרופאים,
אני בתחילת הריון ויש לי מס' שאלות:
מה קורה כאשר אישה הרה המחוסנת מפני אדמת נחשפת לילד החולה באדמת? האם קיימת אפשרות חלילה לפגיעה כל שהיא בעובר??
יש לי בבית ילד בן 2.8 שקיבל עד כה את כל החיסונים לפני הצורך, ויש לו פריחה בפנים שביום שני בערב החלה קצת במצח ובסנטר ולמחרת בצהריים רק נשארה פריחה ללא אדמומיות... כיצד ניתן לזהות אדמת?
אודה לתשובה מהירה ומפורטת... (קצת לחוצה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה.. למה לא עונים לי?...
לילך07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמת... - תגובה
ד``ר אריה לידור07/04/2013שלום לך
אם את מחוסנת על פי רמת הנוגדנים הרי אין כל חשש. יחד עם זאת מגיפת אדמת אינה קיימת למעשה כך שכלל לא קיימת אפשרות שתחשפי בצורה כלשהי למחלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לקחת אנדומטרין בהריון דקא?אמא לחוצה03/04/2013
שלום
אני בשבוע 6 + 4 ימים. באורח נס נקלטתי להריון טבעי מאוד יקר שגיליתי אותו רק לאחר הזרקה של שבועיים של דקפפטיל (החל מיום 21 למחזור). עד עכשיו לא לקחתי שום דבר. האם אני צריכה לקחת אנדומטרין כדי לתמוך בהריון? ואם לא לקחתי עד עכשיו האם להתחיל מהיום??
תודה רבה על התשובה הדחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לקחת אנדומטרין בהריון דקא? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/04/2013שלום לך
אין כל חובה בכך. למען השקט הנפשי אפשר להשתמש בתמיכה פרוגסטגנית זו. יכולה להתחיל כבר מהיום ועד שבוע 9
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורודת שבוע 11מאי03/04/2013
הי,
אני בשבוע 11, בריאה בד"כ, בדיקות הריון ואולטרסאונדתקינים פרט לשק נוזלים באורך 1.5 ס"מ ליד השק של העובר. גודל עובר תקין, היה בביקור האחרון דופק ותנועות (לפני 3 ימים). מאתמול בערב יש לי הכתמות ורודות \ חומות קלות בניגוב (לא רצוף)ץ האם עלי ללכת להבדק או להמתין במידה ויתפתח לדימום? האם זה נורמלי? אין לי צריבה בשתן או כאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ורודת שבוע 11 - תגובה
ד``ר אריה לידור03/04/2013שלום לך
ההפרשות כנראה משניות לספיגתו של השק שתואר. רצוי בקורת סונר הן לתקינות ההריון והןלמעקב אחר שק זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לוודא
מאי04/04/2013תודה ד"ר. אכן יש מעקב אחרי שני הדברים. השאלה האם עלי לגשת לרופא בדחיפות או להמתין לתור הבא? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)