מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםענבל01/04/2013
אני אחריי 4 שבועות של לידה, ויש לי דלקת בדרכיי השתן. האם אפשר לקחת אנטיביוטיקה ? יש לציין שאני מניקה. אם כן איזה אנטיביוטיקה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/04/2013טיפול בזיהום בדרכי השתן נעשה עי רופא ככל מחלה.
יעוץ רפואי טלפוני / אינטרנטי יכול להיות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בזמן הריוןשני01/04/2013
שמעתי שלא רצוי לישון על הגב בזמן ההריון ( אני בשבוע 25 ). האם זה נכון או מופרך?! אשמח לדעת תשובה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בזמן הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/04/2013הרחם יכול ללחוץ על הוריד הנבוב התחתון שמספק דם ללב.
לכן כדאי לישון על הצד, בהריון מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם שלילידנה01/04/2013
זה נכון שלבחורה עם סוג דם שלילי- יש סיכוי נמוך להכנס להיריון? ושהיא תוכל ללדת רק 1-2 ילדים בחייה?
סליחה אם השאלה נשמעת מפגרת... זו פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה- בא מרופא של חברה עם סוג דם שלילי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם שלילי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/04/2013שלום דנה. אין כל שמץ של אמת במה שכתבת. יש לך אותו סיכוי כמו כל אשה אחרת להרות. ואת יכולה ללדת כמה ילדים שתרצי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ושלשוליםאודליה31/03/2013
שלום רב. אני בהריון בשבוע 7 נוטלת קלקסן כאשר הסיבה אינה קרישיות יתר אלא 3 הפלות מוקדמות רצופות. כמה ימים לאחר שהתחלתי להזריק, התחילו לי שלשולים על בסיס יומי וגזים. התופעה נמשכת כבר כשבוע. אני בפירוש לא מייחסת התופעה לברזל כי אותו אני לוקחת על בסיס קבוע כולל בהריון האחרון שהיה לפני 3 חודשים. האם יש קשר ידוע לקלקסן? בתופעו הלוואי היה כתוב "אי נוחות בבטן" לפנות לרופא מיד. רופאת הנשים שלי נפנפה אותי והפנתה אותי "לרופא המטפל". הזמנתי תור להמטולוגית אך עד אז...האם ידוע לכם על קשר כלשהו? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן ושלשולים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/04/2013שלום אודליה. שלשולים אינם תופעת לוואי של קלקסן. הסיבה לשלשול היא אחרת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי לידהשיר31/03/2013
ילדתי באמצע ינואר - לפני חודשיים וחצי. מתי אמורה לחזור הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/04/2013תלוי בהנקה ואמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשון תאומיםטל30/03/2013
הינאני בשבוע 13 תאומים תןדה לאל. האם יש משמעות לסקר שליש ראשון בדיקת דם בתאומים? הרי חלבון לא עושים... ואני ככ או ככ מבצעת מי שפיר.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש ראשון תאומים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/03/2013שלום דנה. לא מבצעים בדיקות סקר ביוכימיות בהריון תאומים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותהדר29/03/2013
ערב טוב!
אני מנסה להיכנס להריון, כך שכרגע אני נמצאת בשלב שאני לא יודעת עדיין אם אני בהריון או לא (אדע עוד שבוע). הבעיה היא שיש חשד שיש לי דלקת ריאות ונתנו לי הפניה לצילום ריאות. אני לא רוצה לסכן את העובר שלי אפילו בצורה הכי מינימאלית. האם כדאי לבצע את הצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ריאות - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/03/2013שלום.
אם יש צורך לצילום ראות בזמן הריון,מבצעים תוך כיסוי והגנה על הבטן-להגנה על העובר.אגב גם דלקת ראות מסכנת התפתחות העובר ובודאי אותך.בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל29/03/2013
ילדתי בדיוק לפניי 3 שבועות.
קיבלתי זירוז ואחריי 24 שעות התחלתי את הלידה עם פתיחה של 9. דחפתי במשך שעתיים ואחריי שעתיים הרופא החליט על קיסרי. אני עדיין מדממת האם זה הגיוני?
אומנם הדימום לא כבד, אבל בהחלט יש דימום.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להגיד
ענבל29/03/2013שהתחלתי להניק רק לפניי יומיים, עד אז רק שאבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/03/2013שלום מיכל ומזל טוב. לאופן הלידה אין קשר לדימומים. הגיוני שיש דימום קל או הכתמה חומה אך אן מעבר לכך - גשי לביצוע סונר ובדיקה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38 + 2פלונית29/03/2013
אני בשבוע 38 + 2 ועדיין יש לי צרבות. האם זה אומר שיש עוד זמן עד הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 38 + 2 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/03/2013שלום לך. אין שום קשר בין צרבות או כל סימן אחר לבין עיתוי הלידה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמת בהריוןסנוזי28/03/2013
שלום,
קיבלתי זריקה נגד אדמת לפני שנכנסתי להריון אחרי שהיתה לי רמת נוגדנים של 9.6 בRUBELLA.
לאחר כחודש נכנסתי להריון וכעת אני בשבוע השלישי.
בבדיקת דם שעשיתי עכשיו נמצא שהערך של הנוגדנים עלה ל 17. לפי המידע באינטרנט כל דבר מתחת ל-30 אינו מספיק.
מה עלי לעשות עכשיו? האם פשוט רק להימנע מלהתקרב לתינוקות שעלולים להיות חולים באדמת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד אדמת בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/03/2013שלום לך. עלייך להתעלם ולהנות מההריון. כמעט ואין תינוקות חולי אדמת בארץ. המקרה האחרון של הרה עם אדמת בארץ היה בשנת 2001 אצל עולה חדשה מבריה"מ. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה שרון !
סנוזי29/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם דינאמינועה28/03/2013
שלום
אני בשבוע 23, הריון שני, בת 30
בשבועיים האחרונים אני מרגישה הרבה התכווצויות בבטן התחתונה עם לחץ כלפי מטה והרגשה של כאבי מחזור, לפעמים יש התכווצויות שמופיעות באופן סדיר למשך שעה-שעתיים.
לפני כשבוע הייתי בסקירת מערכות שנייה ונאמר לי שצוואר הרחם קצר יחסית - 27 מ"מ.
במהלך הסופ"ש האחרון והחג הרגשתי עוד ועוד התכווצויות ובצאת החג הלכתי להבדק במוקד שם נאמר לי שצוואר הרחם הוא 25 מ"מ ושעלי לפנות למיון. החלטתי לחזור הבייתה לישון ורק למחרת ללכת למיון.
כשהלכתי למחרת ובדקו אותי התברר שצוואר הרחם הוא 43 מ"מ. תקין לחלוטין.
האם הגיוני הבדלים כאלו בבדיקות???
יש לציין שאת שתי הבדיקות הראשונות עשיתי בשעות הערב בימים בהם היו לי התכווצויות ואילו את הבדיקה במיון עשיתי בשעות הבוקר לאחר שינה ארוכה ולא היו לי בכלל התכווצויות באותו הזמן.
מה עלי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי, אודה לתשובה
נועה29/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר רחם דינאמי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/03/2013שלום תמר. צוואר הרחם הוא אבק ספוגי וככזה הוא דחיס. כאשר פועלים עליו כוחות כמו שקורה בפעילות רחמית הוא נדחס ואורכו נמדד קצר יותר למרות שהוא לא התקצר. כאשר את רפויה שוב - האורך חוזר לנורמה. בקיצור, לא רואה כל מקום לדאגה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פטריה?טלוש28/03/2013
שלום רב ,
ילדתי את בני הבכור לפני 3 שבועות והייתי זקוקה לתפרים.
לצערי אחרי שבוע התפרים החיצוניים נפתחו והייתי זקוקה לאנטיביוטיקה.
האם יתכן שבעקבות לקיחת האנטיביוטיקה התפתחה פטריה בואגינה?
במידה וכן , האם ניתן להשתמש באגיסטן כטיפול והאם מותר להשתמש באגיסטן בהנקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב פטריה? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/03/2013ערב טוב
אנטיביוטיקה גורמת לפיטרייה
מותר וצריך להשתמש ב אגיסטן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של אנטיביוטיקה בשתןרותם28/03/2013
בוקר טוב,
אני בשבוע 23, מאתמול בערב יש לי ריח חזק של אנטיביוטיקה בשתן
למרות שאני לא נוטלת אנטיביוטיקה..
אני שותה לפחות 2 ליטר מים ביום
יש לזה משמעות?
צריך לפנות לרופא?
תודה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של אנטיביוטיקה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/03/2013בוקר טוב
ריח של אנטיביוטיקה לרוב חסר משמעות כדאי לבצע בדיקת שתן כללית
לשלול דלקת בשתן לשלול נוכחות אצטון בשתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ! כאב!גילי28/03/2013
שלום רב.
אני בת 38, בהריון ראשון שלי, שבוע 27.5.
בשלושה ימים אחרונים אני מרגישה יותר ויותר לחץ באיזור הבטן. זה קורה בזמן עמידה/פעילות/התאמצות כלשהי, שאמורה להיות פעילות שגרתית ...פשוט מאוד מתעייפת ... וזה גורם לי לרצות לשבת כל הזמן ... כשיושבת/שוכבת אין את הלחץ הזה, שהוא סוג של כאב, אבל לא ברור, לא משהו חד או פתאומי ...לאורך כל ההריון זה קיים, מעין אי-נוחות, כאילו הבטן תיכף תתפוצץ (במיוחד אחרי ארוחה) ... אך יותר קשה לי עכשיו ... פשוט רוצה לשבת ...
האם זה נורמלי?
מרגישה את התנועות של העובר שלי כרגיל ...
תודה רבה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה
גילי28/03/2013למרות שהייתי היום אצל רופא ונעשה לי מוניטור, שתן, לחץ דם ואולטרסאונד וגינלי ובטני ... הכל תקין! אבל לא אמר הרופא משהו מסוים שעליי לעשות, או סיבה למה שאני מרגישה ...
אז מה עליי לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ! כאב! - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/03/2013ערב טוב
רוב הסיכוי שמדובר על מצב טיבעי
אין סכנה
על מנת לדעת בודאות מה המצב מומלץ על על קול וגינאלי לאורך צואר הרחם
בנוסף מוניטור NST לראות ציריים ברחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה קטנה
גילי28/03/2013כתבתי בהודעה השנייה שלי ("אודה לתגובה") שעשיתי היום אולטר' וגינלי ומוניטור. האם לכך התכוונת באומרך "על קול לאורך צוואר הרחם" + "מוניטור ..."?
אם כך - שתיהן תקינות.
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר רחם וגינאלי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/03/2013בוקר טוב
אורך צוואר רחם וגינאלי הכי מדוייק להעריך לחץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני. לא הבנתי! בבקשה ענה לי
גילי29/03/2013בסיכום הביקור הרופא כתב:
"מצב כללי טוב, סימנים תקינים ללא חלבון בסטיק.
בטן רכה, רחם רך בטונוס תקין.
PV - אינה מאיימת בלידה.
US - מצג ראש, שלייה קדמית, כמות מים תקינה, BPP 8/8 . אורך תעלת צוואר 32 מ"מ ללא פאנלינג או קיצור בלחץ פונדאלי.
ניטור עוברי תקין, ראקטיבי ווריאבילי, ללא צירים ב- TOCO."
האם אני צריכה לחזור אל הרופא (זה היה רופא מיון - לא הרופא המטפל שלי) ולבקש לבצע על קול לאורך צוואר הרחם, שזו בדיקה אחרת בעצם??? (עדיין יש לי לחץ בבטן)
תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך צוואר הרחם ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/04/2013בוקר טוב
הרופא במיון מדד צוואר רחם 32 ממ
הכל תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עודף- שבוע 41יעל28/03/2013
שלום, אני בשבוע 41. ההריון היה תקין מלבד המון בחילות בשליש הראשון. הבנתי שאם לא אלד עד יום ראשון הקרוב יצטרכו להתערב על מנת לזרז את הלידה.
כל מי שעברה זירוז אמרה לי שזאת חוויה קשה מאוד ורצוי להימנע. יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת למנוע את הזירוז? (שמן קיק לדוגמא) .
האם עדיף ניתוח קיסרי על זירוז? אשמח לתשובתכם. תודה חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עודף- שבוע 41 - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/03/2013שלום.
חבל שהפחידו אותך לשוא.הזרוז נעשה בהדרגה,ללא לחץ. אם כואב ניתן כמובן לקחת אפידורל.שיהיה קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)