מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע ליד טבורענבל12/04/2013
שלום,
יש לי פצעון שהזדהם מעט והתמגל מעל לטבור (אני בשליש השלישי של ההריון). האם זה עלול לסכן באיזהשהוא אופן את העובר? האם עליי לפנות לרופא ולקבל אולי משחה אנטיביוטית או שניתן לעזוב את זה ולקוות שיחלים בעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ליד טבור - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום ענבל. אין כל קשר לעובר. אם הפצע מוגלתי בוודאי שיש לטפל בו עם משחה אנטיביוטית. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרענת12/04/2013
שלום
אני בשבוע 26
עשיתי העמסת סוכר 50 והתוצאה יצאה מעל הטווח - 153
האם בהכרח יש צורך לעשות העמסה של 100 או שאפשר להסתפק בדיאטה מאוזנת של סוכרים ומעקב אחר גדילת העובר אצל הרופא?
חוץ מזה אם יצאה תוצאה של 153 שזה יחסית קרוב לטווח, מה הסיכוי שהבדיקה של ה 100 תהיה לא תקינה???
בקושי הצלחתי לשתות את הכוס הקטנה ואין לי מושג איך אעבור העמסה של 100, ועוד עם 4 דקירות ללקיחת דם. אני ממש חרדה מהבדיקה.
לא יותר פשוט להתחיל בדיאטה בלי הבדיקה???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ענת12/04/2013אני בת 30, הריון שני
לפני ההריון וגם בהריון הקודם לא היה לי סכרת
בסקירה השנייה - כמות מי השפיר תקינה וגודל עובר תקין.
אז אפשר לוותר על הבדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום ענת. כמו יולדות ורופאים רבים - את מתבלבלת. ההעמסה של 50 גר' אינה מאבחנת סכרת אלא מרמזת לנו למי כדאי לבצע את הבדיקה האבחנתית של 100 גר'. ברוב הנשים עם ערך של 150 נשלול סכרת בבדיקת ההעמסה הגדולה. לגבי החרדה מהבדיקה, הנה טיפ קטן: גשי לבדיקה עם חצי לימון, כמה עלי נענע ו 4-5 קוביות קרח. ערבבי ושתי - מקל מאד וחלק טוענות שאפילו - טעים! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של העמסה 100
ענת15/04/2013שלום
עשיתי את העמסה 100 ואלו התוצאות
בזמן 0 - 80
בזמן 60 - 186
בזמן 120 - 156
בזמן 180 - 43
ממה שקראתי התוצאות בזמן 60 ו 120 עוברות את גבול הנורמה אבל מאוד קרובות אליו.
האם התוצאות מעידות על סכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של העמסה 100 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ15/04/2013שלום חלי. אכן מדובר בסכרת הריונית המצדיקה דיאטה ומדידות סוכר ומעקב הריון בסיכון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים לטוקסופלזמוזיסענת12/04/2013
שלום,אני נמצאת בהריון רביעי (שבוע 13).יש לי בבית 3 חתולים.
אני מתגוררת בחו"ל.ביקשתי מהרופא לבצע את הבדיקה והוא אמר שאין צורך ושזה ממש לא הכרחי ומיותר.
ילדתי לפני שנתיים פלוס את בתי הקטנה.
יש לציין שאני לא מתעסקת בכלל בחול ובצואת החתולים אבל עדיין החתולים חופשיים בבי ובחוץ
מה עליי לעשות?להתעקש לעשות את הבדיקה?
איך אני יכולה להיות רגועה שהכל בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים לטוקסופלזמוזיס - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום ענת. אין כל דרך להרגיע אותך מלבד להורות לך לבצע את הבדיקה....והיא אכן לא מבוצעת במרבית ארצות העולם באופן רוטיני. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילה מואץ?טלי12/04/2013
שלום רב,
אני בת 47 ונמצאת בשבוע ה-14 של הריון טבעי.
תאריך הווסת האחרונה הוא 13/1/13 ומאז בכל אולטרסאונד מקדימים לי את התאריך המחושב. בשקיפות העורפית שעשיתי לפני שבוע וחצי ניתן לי תאריך מחושב 4/1/13.
האם מדובר בקצב גדילה מואץ של העובר? האם עלי לעשות מעקב תדיר יותר? (חשבנו לוותר על הסקירה המוקדמת ולעשות רק את המאוחרת.). והאם יש סיבה לחשש כלשהו?
תודה רבה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב גדילה מואץ? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/04/2013שלום טלי. ממש לא. אין קצב גדילה מואץ בשבועות כאלה צעירים. הכל בתחום הנורמה. לא רואה כל סיבה למעקב מיוחד מעבר למעקב הרגיל. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בשליש ראשוןלנה11/04/2013
שלום רב!
אני בהריון שלישי שבוע 10, בעבר: הריון ראשון תקין, הריון שני שאיבה בשבוע 10 עקב חוסר התפתחות עובר.
בגלל הריון קודם הרופא שלי המליץ לי להימנע בשלב זה מפעילות גופנית ויחסי מין מחשש לדימום. האם זה מוצדק?
שאלה נוספת: רופא הסביר לי שבמידה ויש לי שלית פתח החדירה בזמן יחסי מין מסוכנת ויכולה לגרום לדימום, האם אורגזמה בלי חדירה גם יכולה לגרום להתכווצות רחם ולדימום?
דודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בשליש ראשון - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/04/2013שלום.
מאחר ורופאך המלצה מיוחדת,אולי ישנם פרטים שלא ידועים לך,לכן קטנו מלעקוף דעתו. את כמובן יכולה לגשת להיבדק אצל רופא אחר ולקבל דעתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף-הפלה טבעית או גרידהקרן11/04/2013
בת 41.5. אמא לילדה בת 4. ווסת אחרונה 16/2. שבוע 8.
באולטראסאונד מהיום, נצפה שק ללא עובר.
נטלתי עד כה אנדומטרין.
מתלבטת האם לחכות להפלה טבעית (מפסיקה את האנדומטרין כמובן, אולי בזכות הפסקת התמיכה תתבצע הפלה בקרוב) או לבצע ביום א גרידה.
הרופא שלי בעד גרידה.
כיון שרוצה הריון נוסף - חוששת מהגרידה.
האם שווה לתת צאנס נוסף? האם יש סיכון בהמתנה אם בסופו של דבר אבצע לאחריה גרידה? לדברי הרופא אין לדעת מתי זה יפול מעצמו ולא נכון לחכות. אשמח לשמוע עמדת הרופאים בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסותכם הדחופה. תודה
קרן12/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה cmv igm screemטל11/04/2013
הי רוצה להבין מה זה cmv igm screen שלילי? מה הכוונה שרשום גם screen ליד השלילי שלפני כן היה רשום רק שלילי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה cmv igm screem - תגובה
החשוב הוא שהתוצאה היא שלילית.יכול להיות שבצעו בדיקה מיוחדת..אבל שוב החשוב הוא שהתוצאה שלילית. כמובן את מוזמנת להתיעץ עם רופאך המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני חדר שמאלימלכה11/04/2013
שלום ...
אני בשבוע 22 ואתמול ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת , כל הסקירה היתה תקינה לחלוטין והכל נצפה כמ שצריך חוץ מדבר אחד שקצת מדאיג אותי ולכן אני מחפש תשובה
בסקירה נמצא מוקד אקוגני (נקודה אחת) בחדר השמאלי .
הבנתי שזה מעלה את סיכון לתיסמונת אלא אם כן שאר הבדיקות תקינות
--------
שקיפות עורפית יצא לי 1 מ"מ והבנתי שזה תקין
חלבון עוברי יצא : לפי גיל 1:430 לפי בדיקה עם גיל 1:1200
טריזומה 18 : התוצאה היא 1:100,000
רציתי לדעת אם אחרי כל התוצאות הללו עדיין יש השפעה על מוקד האקוגני שיצא
בסקירה המאוחרת ואם יש צורך בבדיקה נוספת
אשמח לתשובתכם המהירה תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני חדר שמאלי - תגובה
מוקד אקוגני פרושו הסתידות בדופן.ברוב המקרים הממצא נטול משמעות.מומלץ לבצע גם בדיקת אקולב עוברי,כמובן באישור ובהתיעצות עם רופאך המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני
מלכה11/04/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TSHסיון11/04/2013
שלום רב,
אני בשבוע 32 ובתחילת ההריון (דצמבר) נעשתה לי בדיקת TSH לבלוטת המגן והתוצאה יצאה 4.36, הגניקולוגית שלי אמרה שהתוצאה קצת נמוכה, לפני כמה ימים נעשתה לי בדיקה חוזרת והתוצאה יצאה 2.55, מה משמעות התוצאה? האם יש סכנה כלשהי? בדיקןת נוספות שיצאו מתחום הטווח הן:
RBC - 3.84,
HCT -36
MCH -31.4
הבנתי שיש בדיקת דם שצריך לבצע לפני קבלת אפידורל, האם אלו בדיקות אלו? והאם הבדיקות תקינות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת TSH - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ11/04/2013שלום סיוון. ה TSH שלך תקין לגמרי כמו גם בדיקות הדם שציינת.
לצורך אפידורל מסתכלים על PLT שהן טסיות הדם. צריך להיות מעל ל 100000. בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואם...
סיון11/04/2013PLT יצא לי 211, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת TSH - תגובה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ11/04/2013תקין בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקוקוס Bאנונימית11/04/2013
אני בשבוע ה-30 להריון.
עוד לפני ההריון ידעתי שאני נשאית של סטרפטקוקוס B ועברתי שני סבבים של טיפול אנטיביוטי.
למרות שידעתי את הרופאה, וכל הבדיקות במהלך ההריון היו חיוביות, היא רוצה דווקא עכשיו ללא כל סיבה נראית לעין, ולמרות שבכל מקרה, לדבריה, אני אקבל עירוי בחדר לידה, להתחיל טיפול אנטיביטי במוקסיפן.
איני סובלת מדלקות בשלפוחית השתן.
האם זה הכרחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטקוקוס B - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013הרופא צודקת שכן החיידק יכול לחזור שוה לקראת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה פתולוגית סקר שליש ראשוןאדוה11/04/2013
שלום ד"ר,
אני בת 29, עכשיו בשבוע 14 להריון. בשבוע 11 ערכת בדיקת שקיפות עורפית יצאה תוצאה של 2.8. לאחר יומיים הלכנו לרופא מומחה לקבלת חוות דעת נוספת והתוצאה היתה 1.8 (סיכון של 1:852). באותו יום עשיתי בדיקת סקר שליש ראשון והתוצאות מדאיגות אותי מאוד. הסיכון עלה ל- 1:45.
הנה התוצאות:
papp-a =0.14 mom
papp-a 243.0 miu/l
free beta hcg 0.79 mom
free beta hcg 41.8 ng/ml
ממה שהבנתי (ולא בטוחה שעד הסוף בגלל שהייתי מאוד לחוצה) הpapp-a mom יצא מאוד נמוך מה שהשפיע על הסיכונים. ויתר התוצאות בגבות הנורמה.. האם זה נכון??
נקבע לי מי שפיר לעוד כשבועיים.
מ"שיטוט" בגוגל אני מבינה של papp-a נמוך יש משמעות נוספת מלבד הסיכון לבעיות כרומזומליות וזה בעיות בתפקוד השליה. הרופא שלי לא המליץ על שום דבר נכון לעכשיו מלבד מי שפיר ואקו לב. האם עליי להיות במעקב יותר צמוד כתוצאה מה papp-a הנמוך? האם יש מה לעשות כדי לעלות את ערכי ה papp-a?
אשמח לתשובתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה פתולוגית סקר שליש ראשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013ממליץ על יעוץ גנטי מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvרומי10/04/2013
שלום,אני מתכננת הריון,להלן תוצאה של בדיקת cmv אשמח לקבל תשובה אם ניתן להיכנס להריון.
Cmv igg 127 חיובי
Cmv igm גבולי
ebv igg ebna 181 חיובי.
האם תקין???תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013כנראה מדובר על זיהום ישן
תחזרי על הבדיקה לפני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטיליר10/04/2013
שלום,
בת 29 הריון שני עשיתי מי שפיר עקב ציסטות צוואריות שלא אופייניות לעובר עם תסמונת ושקיפות 2.7 תודה לאל יצא תקין. מה הסיכוי שחלילה הציפ לא תקין? האם יש סיבה לדאגה? אציין כי שאר הסקירה הייתה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם התבחיו המשולש תקין.
ליר10/04/2013;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפ גנטי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013נחכה לתשובות חבל לעשות סרטים לפניכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
ליר12/04/2013האם יש סיבה לדאגה על אפ שהמי שפיר תקין טכן הסקירה הראשונה מלבד ציסטות צוואריות? סליחה על הנודניקיות פשוט זה הריון לאחר טיפוליםמואני בלחצ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדעקת סקר ביוכימיתטלי10/04/2013
שלום,
היום ביצעתי בבי"ח בדיקת שקיפות עורפית ואת בדיקת הדם הנלווית לה.
רופא הנשים שלי הפנה אותי לסקר ביוכימי במעבדות זר,האם זו אותה בדיקה?
אודה לתשובה מהירה בבקשה מכיוון שנקבע לי תור למחר לביצוע הסקר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדעקת סקר ביוכימית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבדות זר חשובות לשליש השני
ר11/04/2013הרופא צודק בכך שזו אותה בדיקה, אך מבחינה ביורוקרטית חשוב שתדעי - בשליש השני יש אפשרות לעשות בדיקת סקר נוספת (מה שמכונה התבחין המשולש או התבחין המרובע). השקלול של הסקר הביוכימי של השליש הראשון + התבחין המרובע נותנים רמת דיוק של מעל 92% לגבי הסיכוי למומים בעובר.
הבעיה היא שאת השקלול אפשר לעשות רק במעבדות פרטיות (מעבדות זר) וכך גם את התבחין המרובע (המעבדות של קופות החולים עושות רק את התבחין המשולש).
לכן, אם את לא מתכננת לעשות מי שפיר, חשוב שכן תחזרי על הבדיקה גם במעבדות זר כדי לשמור לך את האופציה לשקלול ולתבחין מרובע בשליש השני (לי אף אחד לא אמר את זה ופספסתי את ההזדמנות ולכן בין היתר עשיתי בדיקת מי שפיר...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בשתןשקד10/04/2013
הי, יש לי שאלה כללית, אני בהריון שבוע 14+.
יצא לי בבדיקת שתן כללית לויקצויטים 250.תשובת תרבית עדיין אין.
רציתי לדעת שאלה כללית האם חס וחלילה יש קשר בין לויקוציטים כאלו בשתן לבין cmv?כי אין לי נוגדנים לסי אמ וי וכל הזמן חרדה מהבדיקה ועושה אותה בדם, אבל רצית לדעת אם חס ושלום יכול להיות קשר כלשהו?כי קראתי שחס וחלילה במחלה לימפוציטים בדם עולים ולא יודעת אם זה אותו דבר.
אנא תשובתכם אם חס וחלילה אדם חולה בcmv אז יש לו לויקוציטים בשתן כאלו?ואם באותו יום של הבדיקה עושים בדיקת דם וזה שלילי תודה לאל אם זה לא קשור אחד לשני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים בשתן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2013אין קשר ל CMV
תחכי לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)