מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה-נא התייחסותכםרוית19/04/2012
אני בסוף שבוע 37 ויש לי מאין לחץ בשלפוחית אפילו אם אין לי להטיל שתן,מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה-נא התייחסותכם - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/04/2012שלום.
יתכן והמדובר בלחץ של ראש העובר או בתהליךדלקתי בשלפוחית.,שוה לכן לבצע בדיקת שתן.ביעוץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהמיקה18/04/2012
שלום,
לאחר לידה בניתוח קיסרי,
מתי אמור להיפסק הדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לאחר ניתוח קיסרי
תהילה19/04/2012אני גם לאחר ניתוח קיסרי.
הדימום נפסק בדיוק כמו לאחר לידה רגילה, בערך- 6-7 שבועות, תלוי אם את מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר להנקה?
מיקה19/04/2012אחרי לידה רגילה הדימום נפסק ביום ה-28 והיה שונה מהדימום הזה במרקם וצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר לידה
תהילה23/04/2012בהנקה יש התכווצויות מוגברות של הרחם מה שגורם לדימום חזק ומהיר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מוגבר לאחר פרימולוטכוכבה18/04/2012
שלום,
נטלתי פרימולוט נור 2 כדורים ביום במשך 3.5 שבועות לדחית מחזור. האם יש איזשהו סיכוי יותר מהרגיל לביוץ מוגבר בחודש הקרוב? אם כן, איך אפשר לבדוק זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מוגבר לאחר פרימולוט - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/04/2012שלום.
לא אין דבר כמו ביוץ מוגבר לאחר פרימולוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרםליאת18/04/2012
שלום.
אני בהריון בשבוע 27+3
בבדיקת סוכר של 50 גרם יצא תוצאה של 145 נשלחתי לבדיקה של 100 גרם.
בבדיקה של 100 גרם יצא:
78
125.7
124.2
98.1
1. האם תקין או גבולי??
2. האם העובדה שבין שעה לשעתיים יש פער קטן מאוד מעיד על משהו בעייתי?
3. למה בדף תוצאות בדיקות היה רשום טווח רק בבדיקה הראשונה (בצום)?
אודה על תשובה דחופה. (אני נמצאת בהריון בסיכון בלי קשר לזה).
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 גרם - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/04/2012שלום.
עד שתגיעי לרופא ניתן להירגע. ההעמסה של ה-100 גר היא בערכים תקינים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ישנונינירה18/04/2012
שלום,
בת דודה שלי בהריון 35+5 , הריון ראשון.
בשבוע שעבר אושפזה בבי"ח בעקבות טענת הרופא שלעובר תנועות מעטות מכפי שרצוי וכן אמרו שהעובר רוב הזמן ישן.
אחרי מעקב מוניטור של יומיים-שלושה, שוחררה לביתה. כעבור יומיים בבדיקה שגרתית שוב אשפזו אותה מאותה הסיבה.
כרגע היא מאושפזת ובמעקב. שאלנו את האחות מה זה אומר והאם זה מסוכן (שקלו לזרז לידה בגלל המצב). האחות אמרה שזה יכול להעיד שהעובר לא מקבל חמצן כמו שצריך. האם זה מסוכן? האם צריך ללחוץ לעשות זירוז? מה הכוונה עובר ישנוני? מה הסכנה בזה? האם חלילה יכול להיות ונגרם איזשהו נזק בעקבות כך שהעובר לא מקבל חמצן כראוי? האם עדיף להישאר באשפוז עד הלידה? האם ניתן לזרז כבר בשבוע כזה? אנחנו פשוט לחוצים ורוצים לדעת מה זה בדיוק אומר או על מה זה יכול להצביע.
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ישנוני - תגובה
ד``ר אריה לידור18/04/2012שלום לך
בשבוע זה העובר לרוב בשל אם קיימת הפחתה בתנועות מורגשת או נראית באולטרהסאונד רצוי לזרז את הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון אחרי לידהשיר18/04/2012
שלום
אני חצי שנה אחרי לידה רגילה.
הנקתי הנקה חלקית עד גיל 4 חודשים.
אני לוקחת סרזט כבר 4 חודשים.
לפני שלושה שבועות בערך התחילו לי הפרשות חומות ואח"כ זה הפך לדם והבנתי שזה המחזור הראשון....אבל מאז זה לא נגמר. דימומים ואז הפרשות חומות כאילו הולך להיגמר ושוב דימום....
האם זה יתכן?
יש לציין שאני במעקב קולפוסקופי עקב CIN1 שהיה בעבר. עשיתי קולפוסקופיה לפני חודש שהייתה תקינה. באותה הזדמנות נצרבו לי התפרים החיצוניים מהלידה כי הייתה שם צלקת והם גרמו לי לכאבים ודימום קל ביחסי מין.
אני לא מקיימת יחסי מין מאז הקולפוסקופיה בגלל שהתחיל הדימום.
האם ללכת להיבדק? או שמחזור ראשון אחרי לידה יכול להיות משובש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון אחרי לידה - תגובה
אם את עדיין על סרזט או מניקה או שניהם - דמם זה אופייני. אם לא הוסתות הראשונים אכן משובשים במראה ותדירות הופעתם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותזוהר18/04/2012
הי,
אני בשבוע רביעי להריוני.
מופיעים אצלי מעט הפרשות חומות.
האם עליי לפנות לרופא? או שזה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
זהו דמם השרשה נורמלי. רצוי מעקב ביטא . אם מטפס סימן לתרינות ההריון. מעבר לערך 1500 אפשר כסר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתם את שאלתיחיה17/04/2012
שלום רב,
הנני בשבוע 23. מזה כמה ימים מקוררת מאד, שיעול , צינון קשה וחולשה – ללא חום
לטענת הרופא אני מחוסנת לCMV- נבדקתי בתחילת ההריון.
שאלתי העקרונית- האם יש חשש להדבקות שנייה לאור מה שתיארתי? לטענת הרופא אני מחוסנת ואין צורך לבדוק שנית אך הבנתי שיש חשש גם להדבקה שנייה....
מה המדיניות בעניין? האם יש צורך לבדוק לאחר מחלה נוגדנים גם אם אני כביכול מחוסנת? מה הסיכונים בשבוע זה?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם את שאלתי - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/04/2012לדנה שלום.
אם רופאך ציין כי את מחוסנת כלומר נמצאו נוגדנים בדמך ,הסיכון להדבקות חוזרת הוא ממש אפסי.גם הסיכון לפגיעה בעובר במצב כזה לא מוכר.אבל אם את מאד לחוצה בצעי שוב הבדיקה.בעיקר למען הרוגע הנפשי אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן-תשובתכם הדחופה בבקשהאני17/04/2012
אני בשבוע 27 מחרתיים בע"ה. לפני 3 חודשים הוסרה לי נקודת חן (ליד בית השחי) ומסתבר שלא הוסרה עד הסוף ויש כמה "שאריות". הצלחתי לקבוע לכירוג למחר בבוקר. האם להסיר אותה מחר? או לחכות לאחר הלידה? מה שהוציאו ממנה היה שפיר לחלוטין אולם הרופא עור אמר שלא משאירים "שאריות" מנקודת חן ויש להסירה במלואה. האם יש בעייתיות? האם עדיף לחכות? כשהסרתי אותה הייתי בחודש שלישי-רביעי, עכשיו אני בתחילת שביעי ומדובר כמובן בהרדמה מקומית ובנקודה (שאריות) שטחית.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן-תשובתכם הדחופה בבקשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/04/2012שלום.
אין בעיה מיוחדת בביצוע הרדמה מקומית בשבוע ה-27.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ותרופהרוז17/04/2012
האם תרופת קטאפלאם דיקלופנאק משפיעה על צורת המחזור?
בדרך כלל יש לי מחזור למשך ארבעה ימים ...החודש קיבלתי מחזור ביום ראשון בערב מאוד חלש ...ביום שני היה מאוד מאוד חלש וביום שלישי בבוקר זה נגמר .
האם קבלת מחזור אפילו אם היה ליום או יום וחצי וחלש שולל הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ותרופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/04/2012שלום.
הדימום החלש יכול להיות אולי דימום בהריון,כדאי לבצע בדיקת דם להריון,כדי להיות בטוחים במאה אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחהלנא17/04/2012
שלום לכולם
עשיתי השבחה שבוע שעבר( ביום שני שעבר),
מתי איפשר לקיים יחסי מין( האם איפשר לקיים יחסי מין כרגיל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה - תגובה
אפשר בהחלט לקיים יחסי מין ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאזוהר17/04/2012
הי,
תאריך ווסט אחרון :16 במרץ.
בדיקת בטא ב 17 באפריל היא:Beta Subunit, hCG mIU/mL 59.9
האם תקין?
האם עליי לחזור על הבדיקה שוב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ17/04/2012בגדר נורמה
בעוד שבוע תפני לרופא נשים מטפל לבדיקת אולטרסאונד לתקינות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
זוהר17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילהטל16/04/2012
שלום, אני בשבוע 10. עד עכשיו הרגשתי מעולה, למעט קצת עייפות. עכשיו לקראת סוף השליש הראשון הבנתי שמתחילים להרגיש טוב יותר אבל אני מתחילה להרגיש בחילות נורא חזקות. האם זו תופעה נורמלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ17/04/2012שלום טל
תאורתית, הבחילות מתחילות בשבוע 6 ונמשכות עד שבוע 12 .
אך כל אישה מתנהגת אחרת.
אם הבחילות מתגברות רק עכשיו יש לפנות לבדיקת רופא.
בברכה דר פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןנטע16/04/2012
היי
עד איזה שבוע מותר לטוס חיפה-אילת ובחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ17/04/2012בכל משך ההריון. רק לאחר אישור הרופא המטפל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם. מה אומרות?עדי16/04/2012
שלום רב,
אני בשבוע 36 אתמול עשיתי בדיקות לחץ דם 133/68 ובדיקות דם ושתן (מצרפת הבדיקות).
אציין שאני מוגדרת בהריון בסיכון בעקבות סכרת הריון (מאוזנת).
אני עם נפיחות ברגליים מזה כשבועיים אך אתמול והיום אפשר לומר שזה מורגש כמו בצקת מה גם שהרגליים כואבות כשלוחצים.
ארצה לדעת מה אומרות הבדיקות והאם יש צורך בטיפול מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת גם בדיקת שתן
עדי16/04/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפספסו לי בדיקות הדם
עדי16/04/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם. מה אומרות? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ17/04/2012עדי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)