מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זירוז לידהלילך13/04/2012
אני בשבוע 41+4להריון.
אני שמעתי ששמן קיק יכול לגרום לצירים .
האם זה יכול להזיק לעובר או לי ? האם זה באמת מזרז צירים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור15/04/2012שלום לך
אומרים שכן או לפחות לחלק מהנשים. אין נשקפת ממנו סכנה להריון לך או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות איטית של העובריהל12/04/2012
שלום,
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 21.1.12 ויש לציין כי אינו סדיר.
בתאריך 26.2.12 עשיתי בדיקת הריון ביתית ראשונה שהראתה כי אני בהריון.
לאחר כשלושה שבועות, ב- 22.3.12, ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד ראשונה שהראתה שק הריון תקין, דופק תקין וכן לפי הרופא הייתי בשבוע 6.5 (למרות שלפי החישוב שלי הייתי צריכה להיות בשבוע 8).
לאחר כשבוע בדיוק עשיתי שוב בדיקת אולטרה סאונד (אצל רופא אחר) אשר הראתה שק הריון, דופק תקין וגיל הריון - שבוע 6 ויום.
בבדיקת אולטרה סאונד שלישית במספר (שעשיתי לאחר כשבוע מהבדיקה השניה) הרופא ראתה שק הריון אך לא ראתה דופק וכן גיל העובר היה שבוע 6.5. באותו יום הלכתי לרופא אחר ובאולטרה סאונד אצלו כן ראו דופק. אך יש לציין כי גיל העובר הוא 6.5. אין התקדמות רבה..
שאלותיי הן: 1. מהו ההסבר הרפואי לחוסר עקביות בבדיקת הדופק וכמה זה שכיח? 2. במידה ויש דופק אך העובר אינו מתפתח מעבר לשבוע 6.5, האם יש טיפול מתאים לכך וכן מה יכולה להיות הסיבה לחוסר התפתחותו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איטית של העובר - תגובה
ברור שחלק מהבדיקות או כולן אינן מדויקות. לא ייתכן שהדופק נעלם ולאחר מכן מופיע. לא ייתכן שאם קיים דופק העובר לא ייצמח בשבוע באולטרהסאונד האחרון בהשוואה לקודמו. המנחם הוא שיש דופק ואם אכן קיים צפויה צמיחה תקינה של העובר. אין מנוס מבצוע אולטרהסאונד בקורת נוסף לפחות שבוע לאחר האחרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6בר12/04/2012
גיליתי כי אני בהריון למרות ש 2 החצוצרות אצלי חסומות לבד לאחר קיסרי האחרון שמחנו מאוד אך מזה שבוע ימיים יש לי הפרשות של כתמים חומים במהלך היום ובבוקר עם שתן 1 טיפות דם בודדות שנעלמות במהלך היום ומידי פעם כתמים יבשים חומים נבדקתי אצל רופא שאמר כי צוואר הרחם סגור לחלוטין ואין לי מה לדאוג כי זה אופייני.?הייתכן מאוד מדאיג אותי כי זה הריון שחשוב לנו במיוחד לאחר כל טיפולי ה-IVF שעברנו ובסוף נקלטתי טיבעי חשוב לי לציין כי אין לי כל כאב מלבד עייפות ושינה מרובה בטא לפני 4 ימים 4600 וסת א.3.3 האם תקין? ומתי צריך לבדוק דופק?תודה רבה וחג שמח....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2012ערב טוב
בערך של ארבעת אלפיים בטה כדאיי לבצע על קול וגינאלי ולראות שק הריון
מנהלים ההריון לפי על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נמוכה - שיליה פתחדנה12/04/2012
שלום רב,
אני בשבוע 28 ואושפזתי בביה"ח במחלקת הריון בסיכון עקב דימום שהיה לי (התעוררתי בלילה עם דימום כבד). נאמר לי שמדובר בדימום עקב שיליית פתח. נאמר לי לשמור על מנוחה ללא מאמץ גופני ולהיות במעקב אחת לשבוע. הבדיקות של המוניטור היו תקינים והעובר תודה לאל בסדר.
האם מצב של שיליית פתח זהו מצב שיכול להיווצר במהלך ההריון או שמא מדובר במצב שהיה כך מההתחלה. עשיתי את הבדיקות שהיה צריך ולא נאמר לי אף פעם על כך שיש לי שיליה נמוכה. האם עלי להיות בשמירת הריון עד הלידה? כמו כן, רציתי לדעת האם ידוע מהו הסיכוי לכך שהשיליה תעלה ותהיה לידה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה נמוכה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2012ערב טוב
שילייה נמוכה נוצרה כאשר העובר הושרש ברחם
שילייה נמוכה היתה ב 2 הסקירות.
בשבוע 28 עדיין יש סיכויי שהשילייה תעלה.
שמירת הריון הוא מושג משפטי של ביטוח לאומי רק את עם הרופא המטפל יכולים להחליט על כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליה פתח - ד"ר תדמור תוספת רקע
ד''ר עפר תדמור15/04/2012שמות נרדפים : שליית פתח , Placenta Previa, שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם, שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו, Marginal Placenta Previa.
הגדרה:
מונח זה מתייחס למיקום השליה ביחס לצוואר הרחם. קיימות מספר דרגות, המתייחסות לדרגת הקרבה של השלייה לצוואר הרחם.
א. שליה נמוכה - שליה המגיעה קרוב לאזור צוואר הרחם.
ב. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם (שליית פתח גבולית).
ג. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו (שליית פתח חלקית).
ד. שליית פתח מלאה - שליה המכסה במלואה את צוואר הרחם.
בתמונהMarginal Placenta Previa-
תיאור:
מרבית המקרים של שליית פתח מאובחנים בבדיקת על-קול המדגימה את השליה על פני צוואר הרחם. לעיתים הסימן הראשון של שליית פתח יהיה דימם ווגינאלי, לרוב מדובר בדימום מן הנרתיק שאיננו מלווה בכאבים במשך השליש השלישי של ההריון. אולם לעיתים קרובות לא יהיו כל סימנים חיצונים והמצב יתגלה רק בבדיקת העל-קול.
שכיחות: סיבוך זה מתגלה אצל אחת מכל 250 נשים הרות. הסיכוי לשליית פתח עולה כתלות בגיל האם, מספר הלידות והיסטוריה של ניתוחים קיסרים
משמעות להיריון: כאשר מאובחנת שליה נמוכה בשלבים המוקדמים של ההיריון (שבועות 14-15-16), מירב הסיכויים שהשליה תעלה כאשר ההיריון יתקדם והרחם יגדל, כלומר מדובר במצב של אבחנה זמנית שעוברת . הסכנה הכרוכה במצב של שליית פתח הינה דימום וגינלי המסכן את האם ובעקיפין את העובר. על מנת למנוע סיכון של זה יש להמעיט במאמץ גופני ולהימנע מנסיעות לחו"ל. כאשר מאובחנת שלית פתח חלקית/ גבולית בשלבים מוקדמים של ההיריון, בהמשך ההיריון הרחם יגדל והשליה תתרחק מצוואר הרחם עם התקדמות ההיריון.
בשלבים המאוחרים של ההריון (שבועות 24-26-28) קיימת סבירות גבוהה שמצב זה יתמיד עד ללידה . כאשר המצב של שלית פתח מתמיד עד מועד הלידה, השליה עלולה להיות בדרכו של העובר החוצה ולגרום לדימום ניכר בלידה. יש לבצע בדיקת על-קול לפני הלידה ולהחליט על צורת הלידה וגינלית או קיסרי.
יש לזכור ששליית פתח קידמית בנשים אשר ילדו בעברבניתוח קיסרי - עלולה לגרום לסיבוך משני הנקרא שלייה נעוצה .(Placenta accreta)
בתמונה- שליה נמוכה.
טיפול מומלץ:
כנאמר יש להמעיט במאמץ גופני ולהקפיד על מנוחה. במקרה ומופיע דימום יש לפנות לרופא המטפל. הטיפול תלוי בנתונים כמו בחומרת הבעיה ובשלב בו נמצא ההריון. במקרים קלים וכאשר ההריון עדיין רחוק ממועד הלידה מומלץ לאשפז להשגחה של מספר ימים ובמקרה והדימום לא נשנה היולדת תשוחרר למנוחה בביתה. במקרים בהם יש דימום רב או כאשר ההריון קרוב לסיומו - יבוצע ניתוח קיסרי.
מאמרים בנושא:
להלן מספר מאמרים לגבי שליית פתח המתגלה בסקירת המערכות. המאמרים כולם מוצעים לצפייה בפורמט PDF. אם אינכם מצליחים לפתוח את הקבצים על מחשבכם, לחצו כאן להורדת קורא קבצי PDF מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
דנה16/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל נוזליספיר12/04/2012
אני בשבוע 30 וסובלת מבחילות ולעיתים הקאות לכל אורך ההריון. אני חושבת שכדורי הויטמין שאני נוטלת מחמירים את המצב. האם יש מולטי ויטמין נוזלי להריון שאולי יחסוך ממני בחילות והקאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין עם הארוחה
שירן17/04/2012אם רשום לך ליטול את הויטמין עם הארוחה=תעשי זאת
זה מונע את הבחילות שיכולות להיגרם בגללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי- דחוףאנונימית12/04/2012
שלום, אני לקראת סוף שבוע 24, מרגישה תנועות כבר משבוע 16 בערך.
התנועות עד עכשיו עוד לא קבועות, הן יכולות להימשך כל היום ולהיות חזקות או שלפעמים אני מרגישה אולי אחת בכל היום, משתי סקירות מערכות (מוקדמת ומאוחרת) עלה שהכל בסדר. את המאוחרת עשיתי ביום חמישי בשבוע שעבר.
אבל אני עדיין נלחצת בימים שאני מרגישה אותה פחות או כמעט וכלל לא,
אני פונה אליכם לעזרה בגלל כמה סיבות, קודם כל יש לי הרגשה מוזרה מתחת לצלעות, לא כאב של ממש אבל משהו לא נעים. מדי פעם אני מרגישה בימים האחרונים גם כאבים קלים כאלה שמזכירים כאבי מחזור, רציתי לדעת עם שני אלה תקינים ומופיעים כתסמינים רגילים של הריון, וגם יציאות רכות, לא שלשול, שמלוות בריח לא נעים במיוחד שהופיעו לפתע אחרי חודשים של יציאות קשות ועצירות.
ומה שמדאיג אותי, זה משהו שניסיתי לחפש בגוגל כבר, כי הרבה דברים שהדאיגו אותי בעבר התבררו כדברים רגילים שרוב הנשים חוות ואותם גיליתי בגוגל ונרגעתי, אבל לא ידעתי איך להגדיר ולא מצאתי. בבוקר הרגשתי באזור הרחם למטה, באמצע, מן דפיקות כאלה כל משך זמן קבוע, כמו פעימות לב קבועות אבל לא, זה לא נראה לי הגיוני שהיו אלה תנועות כי זה נמשך הרבה זמן והגיע במשך כל כמה שניות קבועות (לא ספרתי)
זה קצת הדאיג אותי ועוד יותר הדאיג אותי כשגיליתי שזה אחד הימים שהעוברית מחליטה לקחת לעצמה חופש ולזוז פחות וחלש יותר. כשתופעה מוזרה קוראת ומדאיגה אותי, מה שהכי מרגיע אותי זה להרגיש אותה זזה כרגיל ולדעת שהכל בסדר, אבל כשזה לא מהימים האלה ואכן קורה משהו מוזר, אני ישר נלחצת.
לקראת הערב עשינו טיול והרגשתי אותה זזה כמה פעמים, גם כשהנחתי את היד על הבטן הרגשתי אותה זזה (לא בעיטות חזקות, פשוט משהו זז בפנים), עכשיו אני חושבת שהרגשתי כמה בעיטות אבל לא חזקות במיוחד, ואני כותבת הודעה זו כי הפעימות האלה חזרו שוב לפני כמה שעות ונמשכו במשך כעשרים דקות.
אז השאלה שלי מה הפעימות האלה יכולות להיות, האם זה משהו מוכר ואפשר להירגע, או שאין לכם מושג על מה אני מדברת, אני שואלת כי אני גרה בערד, לקבוע פה תור לרופא צריך לקבוע שבועיים מראש במיוחד כשמחר עדיין יום חג, ונסיעה לסורוקה לא באה בחשבון עם זה לא משהו דחוף, ואם כל הפעמים שאני נכנסת ללחץ כי נדמה לי שהתנועות חלשות מדי או לא מגיעות כל היום, אני לא יכולה להרשות לעצמי לנסוע לשם סתם. אני מניחה שבמיון בעיר שלנו אין מכשיר אולטרסאונד או לשמיעת דופק העובר.
ועוד שאלה היא מתי כבר התנועות יהפכו לחזקות וברורות ואכן יהיה לפחות כמה תנועות קבועות בכל שעה כדי שאוכל למדוד אותן בכל פעם ולהירגע?
כי התנועות כן מתחזקות מאוד, אתמול כל היום למשל הרגשתי אותן כמעט כל הזמן ומאוד חזק, אבל זה עדיין לא קבוע. פעם זה חזק, ופעם זה חלש, פעם זה כל הזמן ופעם זה כמעט ובכלל לא, ואפילו רק בעיטה לכל היום.
לפעמים קורה גם שאני מניחה יד ומרגישה את המכה מבחוץ אבל מבפנים לא.
ניסיתי את העצה עם השוקולד וזה לא כזה עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אל תתעלמו מההודעה שלי
אנונימית12/04/2012אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה על שתי שאלותיי, תודה.
ואציין שיש לי תור לרופא כבר בשבוע הבא אבל עד אז אני בלחץ.... אז אני מחפשת עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אליה11/04/2012
שלום,
הייתי היום אצל רופא נשים בעקבות דימום של יום אחד שהיה לי (במקום מחזור). הוא בדק ואמר שרירית הרחם דקה מדי ולכן הוא שולל הריון.
הוא בכל זאת שלח אותי לבדיקת דם והערך שיצא הוא 587.
האם מדובר בהריון שאינו תקין?
האם יש משהו שעליי לעשות במיידי,ללכת להתייעץ דחוף עם רופא אחר (הרופא שלי לא זמין עד לאחר החג) או שזה סובל דיחוי עד לאחר החג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
המשיכי במעקב ערכי הביטא. במידה וקיימת צמיחה ההריון תקין . אפשר לבצע אולטרהסאונד לכשהערכים גבוהים מ 1500
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סידן וויטמין D בהריוןבלי11/04/2012
שלום,
אני גרה באוסטרליה והדברים קצת אחרת רציתי להיות בטוחה...
הנני בשבוע ה-12 להריון בבדיקת דם נמצאה רמה נמוכה של סידן וויטמין D נתבקשתי לקחת ליום כדור של סידן (אני לוקחת 600mg) וויטמין D כ- 5000IU כל זה למשך 6 שבועות ואז עלי לבצע בדיקת דם ולרדת במינון. אני סומכת על הרופאים אך מקריאה לגבי המינונים באינטרנט אני רואה שאני מקבלת כמות גבוהה מאוד.
אני לא אוכלת כעת דברי חלב כי מאז ההריון כל פעם שאני אוכלת יוגורט או גבנ"צ יש לי שלשול מימי היתכן שמפתחים רגישות ללקטוז בהריון?
אודה לכם מאוד על התשובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה לשאלה
בלי12/04/2012האם רצוי לקחת את כדור הסידן יחד עם ויטמין D ?
באיזה שעה מומלץ?
ואותה השאלה לגבי הכדור עם החמצה הפולית שבכדור זה משולב ברזל וכו' (כמו מולטי ויטמין לנשים בהריון)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת סידן וויטמין D בהריון - תגובה
מינון זה אינו מסכן אותך או את העובר. מומלץ להמשיך בסידן וויטמין D גם במינונים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ברזללורן11/04/2012
שלום רב
לפני ההיריון לקחתי ברזל מסוים שנקרא " ברזל עדין " והוא לא היה עושה לי עצירות הוא התאים לי
היום אני מניקה כבר 3 חודשים והאחות אמרה לי להמשיך לקחת ברזל פתאום נהייתה לי עצירות בבוקר לאחר מכן צואה רכה ובערב אף שלשול חריף שממש שורף ולא נעים
בתי סובלת מגזים כמו כל תינוק בנוסף היציאות שלה פחתו לפעם בשבוע ,עכשיו נאמר לי שבגלל שאני מניקה אז האוכל מתעכל אצלי בגוף ובעצם היא מקבלת אוכל מעוכל ואז היציאות הן פחות וזה בסדר .
יחד עם זאת התחילו לה גזים קשים ועם ריח ממש רע האם זה יכול להיות קשור לברזל שאני לוקחת שלי הוא עשה לא טוב אז גם עליה זה משפיע? אני כבר 2 ימים בלי הברזל כדי לבדוק השאלה האם זה רלוונטי לגבי בתי . אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי שאלתי
לורן14/04/2012שלום עדיין מחכה לתשובתי לגבי לקיחת הברזל אודה לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת ברזל - תגובה
אין לכך כל קשר לברזל שאת לוקחת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פאסיבי של סמים בזמן הריוןדנה10/04/2012
שלום,
במהלך ניסיוננו להיכנס להריון נכחתי בבית של חברים שבו עישנו מריחואנה.
כמובן שלא נגעתי בזה, אבל ישב לידי אדם שעישן והרחתי את זה לא מעט. שהינו שם כשעתיים.
היום התחלתי את השבוע החמישי, על פי חישוב שלי האירוע התקיים כשבוע לאחר ההתעברות.
האם במצב כזה סיכנתי את עוברי?
אשמח למענה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה
דנה10/04/2012לא הבנתי, מה זה אומר אם כי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2012שלום.
התכוונתי לומר שהסיכון לפגיעה מאד קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מלפני שבועלזרז לידה10/04/2012
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 34 והעובר שלי כל פעם במצג אחר, לפני שבועיים היה עכוז היום עשיתי גדילת עובר והוא במצג ראש, שאלתי היא כזאת האם יש סיכוי שהוא יתהפך שוב לעכוז בשבועות הקרובים או שזה לא קורה?
חשוב לציין, בהריון הראשון שלי בשבוע 33 היה העובר במצג עכוז ואז בסביבות השבוע 39 הוא התהפך והייתה לידה רגילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מלפני שבוע - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012סביר להניח שרוב הסכויים שהעובר ימשיך במצג ראש. הסבירות לעכוז נמוכה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ל'10/04/2012
אם קיבלתי באיחור של יום אבל ההפרשה נמוכה מהרגיל יש סיכוי שאני בהריון? (ובדרך כלל יש לי מחזור סדיר של יומיים ולא חזק כי אני לוקחת גלולות כבר 6 שנים... אבל פיספסתי 2-3 החודש)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012קיים סיכוי קטן להריון ממליץ על בדיקת דםלהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
ל'17/04/2012תודה ד"ר ! אך מה ההבדל בין בדיקת הריון לבין בדיקת דם להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון? - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/04/2012שלום.
התשובה הברורה תתקבל לאחר בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר התפטרות לטיפול בנולדלורן10/04/2012
שלום רב
שמי לורן ואני ילדתי בינואר במרץ החלטתי לאחר 4 וחצי שנים לעזוב את מקום עבודתי לטיפול בילדתי
אני התפטרתי מעבודתי ב7.3.12 ועדיין לא קיבלתי את הפיצויים נאמר לי להמתין עד ה10 במאי לכל היותר , קראתי במספר מקומות כי אני אמורה לקבל תוך 15 יום את הפיצויים חלק אומרים לי תוך 60 יום מה התשובה הנכונה?
זאת אומרת שכבר עבר מעל חודש מהזמן לקבלת הפיצויים ומה עושים או לא מקבלים בזמן
אודה לתשובה בהקדם
תודה מראש לורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים לאחר התפטרות לטיפול בנולד - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2012שלום.
נראה לי שלא פנית לכתובת הנכונה.אנו לא עוסקים בשאלות כמו שאת מעלה.הסיבה שאנו בדרך כלל לא מבינים כלום בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
לורן11/04/2012כן סליחה אני ראיתי אח"כ שטעיתי ולא יכולתי למחוק את ההודעה
תודה ויום טוב דר'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוס בזמן הריוןר10/04/2012
שלום,
אנו מתגוררים בבית קרקע ולפני הקיץ הזמנו ריסוס נגד מזיקים. אני בשבוע 5 להריוני ורציתי לדעת אם הריסוס עלול להזיק לי או לעובר?
תודה מראש וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוס בזמן הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר שבוע 25אני10/04/2012
שלום רב,
עוד יומיים בע"ה אכנס לשבוע 26. כל הבדיקות תקינות לחלוטין ואף נאמר לי שהעוברית פעילה מאוד. אולם, אני לא מרגישה את תנועותיה הרבה. בשבועיים האחרונים מרגישה פעם בכמה זמן כמו מתיחה של שריר בתוך הבטן-האם זו בעיטה? כמו כן, כשמתרכזת מרגישה כמו דפיקות כאלה בבטן שגם אדם מבחוץ מרגיש. אציין כי נראה לי שהשליה קדמית (למיטב זכרוני) וכי הבטן גדולה מאוד אז אני מניחה שיש לה מקום רב לזוז. האם זה בסדר וכל עוד האולטרסאונדים (הרבים) תקינים הכל בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר שבוע 25 - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012אכן הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)