מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקד אקלוגי בצד שמאל של הלבפלונית03/05/2012
שלום רב לרופאים שקיפות עורפית תקינה בסקירה הראשונה ראו מוקד אקלוגי בלב בצד שמאל ובסקירה המורחבת שעשיתי השבוע הנקודה נשארה היא,האם היתה צריכה להיעלם?
האם יש סיבה לדאגה?
האם הנקודה אמורה לעבור?
מה קורה במצב שזה לא עובר?
לאחר הסקירה המורחבת נאמר לי שאני לא צריכה ביקורת,אני מודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקלוגי בצד שמאל של הלב - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/05/2012מוקד אקוגני בלב כאשר יתר הסקירה תקינה אין כל סיבה לדאגה גם אם הוא לא חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרתכם...הדס03/05/2012
קיבלתי תשובה בבדיקת דם
HCG QUANT.(S) 2737.10 MIU/ML
מה זה אומר?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שאת בהריון. מזל טוב.
רות03/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרתכם... - תגובה
ד``ר אריה לידור06/05/2012שלום לך
תוצאה חיובית להריון. המשיכי במעקב. מעל ערך 6000 ניתן לצפות בגופק העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בעובר? מה אומר?צילה03/05/2012
שלום רב,
אנ יבהריון בסיכון גבוה לאחר ריבוי הפלות. כל הברורים היו תקינים (קרישיות, קריוטיפ, חלל רחם). כרגע אני בשבוע ה29+6. כל הבדיקות עד לסקירה המאוחרת (שקיפות ערפית, תבחין מרובע, סקירה מוקדמת) היו תקינו. בסקירה המאוחרת, בשבוע 23 ראו שיש פערים בגודל העצמות הארוכות (שהן קצרות מידי). עשיתי סקירה חוזרת בבית החולים שאישרה את פערי הגודל, אקו לב עובר שנימצא תקין ופגישה אצל יועץ גנטי שביקש שנחכה לקראת שבוע 30 ואז נעשה שוב בדיקות ונחליט בנוגע למי שפיר.
בסקירה מכוונת שעשיתי היום ראו (מה שלא ראו לפני) שבית החזה צר, דמוי פעמון וניצפה-
frontal bossing.
ההמלצה היא לשלול-
tanatoforic dysplasis or osteogenesis imperfecta
נאמר לי שבדיקת מי שפיר רגילה לא תספק מידע ממוקד ומספק.
אשמח לקבל מידע ממוקד, בשפה פשוטהף, מול מה אני עומדת.
תודה מראש,
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום בעובר? מה אומר? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/05/2012שלום לך
עלייך לעבור דיקור מי שפיר הן לצורך קריוטיפ והן לשלילת אוסטאוגנזיס (יש אפשרות לבדוק זאת)
המשיכי ביעוץ גנטי בעיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן?
צילה03/05/2012ראשית כל אני מודה לך על המענה המהיר.
האם תוכל לומר לי היכן אוכל לבצע בדיקה זו? (האם בכל בית חולים או שישנן מעבדות מיוחדות?)
בתודה מראש,
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בשתן + תרבית שליליתאני03/05/2012
שלום
אני בהריון שבוע 20
בבדיקת שתן נמצאה אצלי רמה גבוהה של לויקוציטים 50 cell/ul
אבל התרבית נמצאה שלילית.
בנוסף, יש לי הרגשה שאני צריכה לשירותים ואז כשאני ניגשת אז יורדת רק טיפה (סליחה על התיאור)
מה זה אומר? ומה אני צריכה לעשות?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים בשתן + תרבית שלילית - תגובה
אם תרבית השתן שלילית אין כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות לאחר קיסריאילנה03/05/2012
שלום,
כבר 7 חודשים לאחר קיסרי שעבר בקלות. למחרת הניתוח התחלתי כבר לרוץ במדרגות בבית חולים. הרגשתי מצוין, כמעט לא היו כאבים (אפילו פעם אחת לא לקחתי אפילו אקמול), דימום היה חלש ונגמר תוך כמה ימים - בקיצור הכל היה מצויין, איך שהורידו תפרים חזרתי להתאמן ולעלות עומס בהדרגה. אבל בזמן אחרון כבר מספר חודשים (למרות ש "כאילו הכל בסדר"),
1. כאשר אני עושה תרגילי בטן קשים ומכניסה בטן פנימה, ממש לוחצת אותו פנימה אני מרגישה כאבים ומתיחה בבטן תחתונה בצדדים היא כאילו נתקעת בעצמות האגן. האם זה בסדר?
2. כאשר אני לוקחת משקלות (סה"כ 8 ק"ג) והולכת אתם כחצי שעה אני מתחילה להרגיש את הצלקת ויש תחושת כבדות (כאילו יושב משהו) בתוך בטן התחתונה ומצלקת ומטה. האם זה בסדר?
תודה
נ.ב. בבדיקות לא התגלה דבר, הייתי אצל רופא פעמיים: 6 שבועות לאחר הניתוח ו-3 חודשים לאחר הניתוח. הוא אמר שאין הגבלה על פעילות הגופני, ואפשר לעלות עומס בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות לאחר קיסרי - תגובה
אלו תחושות היכולות להיות מיוחסות לצלקת הבטנית. אם בדיקת רופא תקינה יכולה להמשיך . אם תלונותייך ממשיכות פני שנית לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאישה בהריון מותר לעבור בשער מגמאיה03/05/2012
האם לאישה בהריון מותר לעבור בשער מגנומטר (גלאי מתכות)?
האם יש בכך סכנה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לאישה בהריון מותר לעבור בשער מג - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסיסי שליהעמית03/05/2012
בבדיקת השקיפות העורפית התוצאה היתה 5 מ"מ, לאחר יעוץ גנטי ובדיקת סיסי שליה נשללה האפשרות של תסמונת דאון, אנחנו מחכים עכשיו לתוצאות המלאות ולציפ הגנטי
האם יש דברים נוספים שצריך לעשות?
מה הסיכויים שיוולד ילד ללא מומים במקרים כאלה?
האם למרות שלילת תסמונת דאון יש סיבה לחשוב על הפלה?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וסיסי שליה
עמית03/05/2012אני בשבוע 13+1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית וסיסי שליה - תגובה
קרוב לודאי שהממצא יעלם בהמשך ההריון
כמובן שיש להמתין לתוצאות לבצע סקירה מורחבת וכן אקו ללב העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמסת סוכרגלית02/05/2012
ערב טוב,
עשיתי עמסת סוכר שבוע 25 והתוצאה 112 (בסוגריים רשום בן 65-140) האם התוצאה תקינה, או גבולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמסת סוכר - תגובה
תקינה לחלוטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 25 בדיקות דםגלית02/05/2012
ערב טוב,
שבוע 25 , ספירת דם וחלק והתוצאות חריגות.
המוגלובין 11.6
rbc-bad blood cells 3.64
mcv mean cell vglume 100
lymphocytes 17.8
מה אומרות התוצאות החריגות, ומה אני צריכה לעשות?
כעת לוקחת 1 כדור פרנטאל ו1 כדור ברזל.
תודה, אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 25 בדיקות דם - תגובה
אמנם חריגות אך מתאימותץ להריון. המשיכי מעקב רגיל ושגרתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליהיצחק02/05/2012
שלום רב!
חזרנו מסקירת מערכות מוקדמת. טכנאי הרנטגן הצביע על כך שיש הרחבה באגן כליה.
ההיריון באמצע השבוע ה-16.
הרחבת אגן כליה ימין: 3.6 מ"מ
הרחבת אגן כליה שמאל: 4.9 מ"מ.
הוא ציין שזה יכול להיות אחד משני מקרים:
סימן רך לתסמונת דאון.
או רפלקס של חזרת שתן (משהו כזה..).
העובר - בן. עשינו בדיקת שקיפות עורפית ובדיקת דם ויצא הכל בסדר. עם שקלול של שתי הבדיקות הללו - יצא סיכוי של 1:10,000 לתסמונת דאון.
יחד עם זאת, אשתי ואני יצאנו מודאגים..
אשמח מאוד לחוות דעת נוספת ולמידע נוסף.
תודה רבה!
יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כליה - תגובה
זו תופעה שכיחה שברוב המקרים נעלמת מדובר בהרחבה קלה דו צדדית . יש צורך בהמשך מעקב כלייתי עוברי וכמות מי השפיר . אם ההרחבה מתמידה או מחמירה יש לשקול דיקור מי שפיר . אינני יודע מה גיל האשה . מכל מקום מומלץ גם יעוץ גנטי ואקו ללב העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תחילת הריוןעירית02/05/2012
שלום.
אני שלושה ימים לאחר טבילה, והתחילו לי כאבים קלים בבטן התחתונה (כמו לפני מחזור..)
1. רציתי לדעת ממתי מתחילים להרגיש את סימני ההריון?
2. האם בדיקת אולטראסונד פנימית יכולה לראות משהו בשלב זה? בימים הראשונים שלאחר הביוץ (או במקרה שהייתה הפריה...)
3. איך אפשר לשמור על הריון שלא יפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה, תודה רבה.
עירית03/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי תחילת הריון - תגובה
תחושות אלו אופיניות הן לתקופה שלאחר ביוץ או לתחילת הריון אפשרי . אין אפשרות לזהות הריון בש/לב כה מוקדם באולטרהסאונד. בצעי בדיקת הריון כ 10 ימים לאחר הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר יצאה לא תקינה-שאלה חשובהאבי02/05/2012
שלום רב
ביצאתי את העמסת הסוכר של 50 והתוצאות יצאו גבוהות מהנורמה( 150 )
אני נידרשת כעת לבצע העמסת סוכר של 100
הבנתי כי אני צרכה להיות בצום היום פגשתי מישהיא שביצעה את העמסת סוכר 100 והיא אמרה כי יש להיתכונן להעמסת הסוכר של ה 100, מבחינת כמות פחממות של 3 ימים ליפני הבדיקה.
לי לא אמרו דבר בנושא רק צום למעשה לא ראיתי את הרופא הוא פשוט השאיר לי הפניה להמסת 100 אצל המזכירה וזהוא
אני אמורה לעשות את הבדיקה ביום חמישי הקרוב והיום כהרגלי היתענגתי על אבטיח שהוא רבוי בסוכר ופחממות
שאלתי היא כזאת האם יש הכנה מיוחדת שעל לבצע ליפני העמסת הסוכר 100 ??????????????(חוץ מהצום של ה 10 שעות כמובן)
או שלהמשיך כרגיל לאכול ולישתות את המתוקים והפחממות כרגיל ולא לשנות כלום עד שאני מתחילה את הצום לבדיקה
כדי שהבדיקה תהיה רגילה
אודה לכם על תשובה שתסדיר את הבלגן שלי
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ביצעתי ישירות את הבדיקה של ה100
adrianne02/05/2012בגלל קרבה ראשונה במשפחה עם סוכרת,
ולא עשיתי שום הכנות מלפני
רק צמתי 8 שעות ואכלתי כרגיל...
מה שכן - תביאי לך לבדיקה הזו-
לימון פרוס לחתיכות
ספר / כל דבר להעביר איתו את הזמן
והרבה סבלנות זו בדיקה מגעילה פי 2 מה-50...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר יצאה לא תקינה-שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2012שלום לך
מספיק צוםשל 8 שעות לפני הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראייהשרון02/05/2012
אני עוברת טיפולי פוריות בעקבות שחלות פוליציסטיות. האם טשטוש ראייה מוכר כתופעה בחוסר איזון הורמונלי? האם יש לך טיפול? אני מגיעה למצבים שאני בקושי רואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2012שלום לך
פני בדחיפות לבדיקת רופא עיניים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחוריםadrianne01/05/2012
שלום רב. באילו משחות או כל טיפול אחר אפשרי ללא מרשם רופא ניתן לטפל בטחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטחורים - תגובה
ד``ר אריה לידור01/05/2012שלום לך
קיימים תכשירים רבים. אני ממליץ על פרוקטוגליבנול נרות ומשחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטחורים
תהילה02/05/2012אני אחרי הלידה גם סבלתי מטחורים.
תמרחי שן שום כתושה עם כף שמן זית על פד. התוצאות מדהימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פד ולא ישירות על המקום?
adrianne02/05/2012אני אוהבת תרופות סבתא לפעמים הן היחידות שעוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים
תהילה03/05/2012כן. תמרחי על פד באזור של הטחורים ותשבי כמה דקות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לאחר לידהענת01/05/2012
ילדתי ביום שישי (לידה רגילה עם זירוז פיטוצין) יום לאחר הלידה הופיעה בצקת בשתי כפות הרגלים. בימין המצב משתפר אולם בשמאלית עדין לא ואפילו מחמיר מעט. האם תופעה ידועה? האם יש מה לעשות להקלת הבצקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת לאחר לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור01/05/2012שלום לך
קרוב לוודאי שבצקת זו תחלוף. יחד עם זאת ממליץ שתבדקי לחץ דם ושתן לחלבון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)