מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליווי לכימותרפיה בזמן הריוןנעמה10/04/2012
אני בשבוע 8 להריון. חמותי חלתה בסרטן מסוג לימפומה, ואני מעוניינת ללוות אותה לטיפולי הכימותרפיה. מדובר באינפוזיה שמוחדרת לוריד שלה, ולא בהקרנות. האם שהייה לידה בזמן הכימותרפיה עלולה להיות מסוכנת לעובר שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליווי לכימותרפיה בזמן הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקות דםדנה09/04/2012
היום עשיתי בדיקות דם כלליות שנתן לי רופא הנשים. אני בשבוע 36. קיבלתי כמה תוצאות שמאוד מדאיגות אותי -
ALKP אמור להיות עד 120 ויצא לי 194
ALT עד 31 ויצא לי 63
AST עד 31 ויצא לי 43
GGT עד 38 ויצא לי 40
URIC ACID צריך להיות עד 6 ויצא לי 6.1
חוץ מזה בבדיקות שתן יצאו הדברים הבאים -
חלבון יצא 30 (ערך מקסימלי תקין)
אריתרוציטים יצא 10 (ערך תקין מקסימלי)
לויקוציטים יצאו 500 (ערך מקסימלי תקין 10)
בשתן מיקרוסרופיה יצא לויקוציטים 4*
אריתרוציטים 2*
מוקוזה +
סקוואמוס אפיתליאל סלס ++
מבחינת רקע כללי - אני עם סכרת הריון מאוזנת בתזונה, סובלת משיעול מטורף כבר שלושה שבועות שגורר בריחת שתן איומה. בשלושה ימים האחרונים יש מן כאב\רגישות באיבר המין באיזור השפתיים (מתחת לדגדגן) לעיתים מן גרד מציק. חוץ מזה בתקופה האחרונה אני סובלת בשעות הבוקר מגירוד עז בכפות הידיים וכבר חודשים רבים מסימפיזיוליזיס.
אשמח לתובנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות בבדיקות דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012הערכים מעט גבוהים אךבהריון יתכנו שנויים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בשבוע 24+ דחוףאנונימית09/04/2012
היי, בבוקר אכלתי ארוחת בוקר מסודרת של ביצים וסלט
סליחה על התיאור אבל בחודשים האחרונים היציאות שלי היו קשות וכמו של עז (חתיכות חתיכות)
והיום כחצי שעה-שעה אחרי ארוחת הבוקר הייתה לי יציאה רכה וגדולה לעומת מה שהיה לאחרונה, התלווה אליה ריח לא נעים, ואני חושדת בשלשול. עכשיו לקראת הערב הייתה לי עוד יציאה של כמה חתיכות קטנות ורכות, אין לי כאב בטן אבל יש איזה הרגשה לא נעימה כזאת, אולי אני סתם מכניסה לראש. רציתי לשאול עם זה יכול להיות תסמין של הריון או שמדובר ככל הנראה בקלקול קיבה קל?
אנחנו חוגגים לי הערב יום הולדת ומכינים בשר על האש, קשה לי לוותר על מה שתכננתי כבר שבועיים מראש אבל אני אשתדל לא להכביד על הבטן ולאכול קצת, מתי להתחיל לדאוג ומה לעשות במידה וזה מתפתח לכאב בטן או משהו יותר רציני? חוץ מללכת לרופא... יש איזה שיטות או משהו שאני יכולה לנקוט במידה וזה קלקול קיבה? אני בדרך כלל שותה תה שחור מה שעזר לי מאד בעבר אבל אני מפחדת לגרום להפך, לעצירות, ואז לסבול מזה.
תודה רבה על התשובות שלכם, אני מקווה לקבל מענה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול בשבוע 24+ דחוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר10/04/2012אין מדובר בהריון
לעיתים יש שנויים ביציאות ולא מדובר בקלקול קיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשיר09/04/2012
שלום
אני שבוע 16 עם 2 עוברים אתמול בסופר עמדתי בקופה והרגשתי שהמכנס לוחץ עלי ושאני בוערת ועוד רגע פשוט מתעלפת.
הלכתי לשבת ןשתיתי מים
רציתי לשאול אם זה יכול נובע ממכנס מאוד לוחץ שלבשתי??
או שזה עלול להיות סימפטום ללחץ דם גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/04/2012שלום.
שוה לגשת ולהתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להרזות אחרי היריוןרות08/04/2012
לפי כחודש ילדתי ילדה מקסימה בהצלחה.
עבר חודש ואני לא מצליחה להרזות ולהגיע למצב הקודם שהיה לי,אני לא נראת כמו אחת בחודש התשיעי אבל אחרי כחודש עדיין יש לי את המראה כמו של אישה בהיריון,עם בטן החוצה והכל.
אני לא יודעת למה זה קורה,אני לא כזאת רזה בטבעי שלי אבל אני בהחלט לא שמנה ובטח שלא כמו עכשיו.
לפני שבוע הייתי בקופת חולים,הרופא אמר שזה תופעת לוואי ושזה קורה ושזה יעבור,אבל עבר שבוע מאז.
אני מצרפת לכם תמונה שביקשתי להצטלם לפני שבוע כדי שתראו.אני לא מבינה למה אני לא מצליחה להרזות,ואני גם לא אכלתי יותר מדי במהלך ההיריון.
האם צריך לעשות משהו או לחכות כמו שהרופא אמר?
אני מצרפת את התמונה:
תודה,רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להרזות אחרי היריון - תגובה
קודם לא לדאוג.ומזל טוב על הילדה המקסימה.יש לבצע דיאטה מתאימה והתעמלות לחיזוק שרירי הבטן.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והשפעתה על מין היילודאורטל08/04/2012
יש לי שאלה נורא חשובה:
אם בעלי עובד במקום שבו יש קרינה ברמה גבוהה בשל שימוש בחומרים כימיים כאלה ואחרים,בין היתר,האם עובדה זו יכולה להשפיע על מין היילוד(זכר או נקבה)?אני שואלת זאת מאחר וידוע לי כי קרינה יכולה להשפיע על פוריות הגבר,על איכות הזרע ועל מין היילוד-האם מדובר בטענה יציבה או מיתוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלות לפני לידהליאת08/04/2012
שלום,
אני בשבוע 37 ,רציתי לדעת האם רצוי לפני התאריך המיועד ללכת לבית חולים,במקרה שלא יהיה לי לא צירים ולא ירידת מים
שאלה נוספת:אני לוקחת חומצה פולית וברזל ביחד,מתי עליי להפסיק לקחת,האם ביום שאני מקבלת את הצירים?
ברגע שאני מקבלת את הצירים,האם מותר לשתות,או שעליי להתחיל לצום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/04/2012שלום.1
. מדוע ללכת לבית החולים לפני המועד אם אין כאבים או ירידת מים.?.
2.אין צורך להפסיק שתיה עם תחילת הצירים.
3.כדורי הבזל ברוב המקרים ממשיכים עד סוף ההנקה. תלוי בספירת הדם לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירסינג בטבור - יכול לפגוע?רות08/04/2012
שמי מירב בת 21,ויש לי עגיל בטבור מגיל 17
לפני כ3 חודשים נכנסתי להיריון,כרגע אני לקראת אמצע חודש שלישי ועדיין יש לי עגיל בטבור.
הבטן שלי התחילה דיי להשמין בשבוע האחרון,כנראה קצב הגדילה של הבטן שלי מתחיל יותר מוקדם.
שמעתי הרבה אנשים שאמרו לי להוריד את הפירסינג בטבור בגלל ההיריון,הבנתי שבריאות העובר שלי חשובה יותר מכל.
אני יודעת שכשמורידים את הפירסינג נשאר חור בטבור,ואני פוחדת שכרגע זה מאוחר מדי בגלל העובר שנמצא בתוך בטני.
אני אצרף תמונה של אזור הבטן והטבור שלי,תמונה שצילמתי עכשיו בבוקר כדי להראות לכם את גודל הבטן שלי כרגע.האם זה יהיה מסוכן להוריד את הטבור בשלב זה?או שעדיף להשאיר אותו?
עכשיו יש לי עוד שאלה שקשורה להיריון:
לפני כשבוע וחצי,אני ובעלי יצאנו למסעדה ושתינו קצת יין,הוא היה שיכור אני הייתי פחות
שהגענו למיטה דיי התפשטנו והיינו במצב אירוטי,במקרה זה האיברי מין אחד של השני היו חשופים,אך לא היה מגע חזק כל כך.
האם במצב של היריון כרגע באמצע החודש השלישי,מותר שיהיה מגע מיני בין בני הזוג,מגע מיני יכול לפגוע בעובר?
אני יודעת שיש תקופה של שמירת היריון,אבל אני לא יודעת מתי זה בדיוק קורה.אשמח אם תענו לי
צירפתי תמונה של הפירסינג וגם של הבטן,האם אפשר בשלב זה להוציא את הפירסינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שם
רות08/04/2012שמי מירב ולא מרינה.
לאחותי קוראים מרינה וכנראה גם היא גולשת בפורום הזה,כנראה השמות התערבבו
תודה,מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירסינג בטבור - יכול לפגוע? - תגובה
אכן מומלץ להוציא העגיל מהטבור מוקדם ככל האפשר.זאת עקב המתיחה של עור הבטן.לגבי קיום יחסים בהריון,אם אין גורמי סיכון דימומים וכו,אין בעיה לקיום יחסים.אגב כדאי שאם בעלך שותה ומשתכר שלא ינהג הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסטריולאילנה07/04/2012
יש לי שאלה ואינני יודעת מי יוכל לעזור לי.
אני בת 38 , לאחר לידות יש לי תופעות של גיל המעבר(דפיקות לב, פעילות יתר של בלוטת התריס , דכאון , אי שקט ), כמו כן בליה הקודמת לקיתי בדלקת של עצב הראיה ואני מוגדרת בחשד ל טרשת נפוצה.
ידוע לי שבארה"ב מטפלים באמצעות הורמון האסטריול בנשים חולות בטרשת נפוצה .
רציתי לדעת האם אוכל לקבל מגניקולוג לאחר בדיקה מרשם לגלולות אסטריול כדי שאוכל ליטולכדורים אלו לאחר לידה ולמנוע תופעות אלו שקורות לי לאחר לידה,שברור והן נגרמות בגלל ירידה בהורמונים לאחר לידה.
אשמח לדעת למי עליי לפנות ? למי שמטפל בטיפול הורמונלי חלופי או גניקולוג רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באסטריול - תגובה
בנושא הטיפול בטרשת נפוצה,רוב הגינקולוגים לא מטפלים בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלית פתח אחוריתלילך07/04/2012
שלום,אני בשבוע 17 ברוך השם,הבוקר היו מעט טיפות דמיות בודדות,
ניגשתי למיון נשים שם הרופא בדק וגינלית ואולטראסאונד בטני ווגינלי וקבע שהכל תקין
אך ציין שיש לי בשלב זה שלית פתח.
רציתי לברר איתכם יותר לגבי המשמעויות של זה:
האם יש סיכוי שישתנה?
סיכונים?
האם עלי לעשות פעולות מסוימות וכאלה שלא לעשות וכ"ו.?
האם ההכתמה הדמית כתוצאה מכך ומה אפשר לעשות?
אציין שגם בשבוע 13 הגעתי למיון נשים עקב הכתמה דמית קלה מאוד ואז גם הביקות היו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה לתשובתכם
לילך09/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אני לא מקבלת תשובה ?
לילך11/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלית פתח אחורית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2012ערב טוב
שיליית פתח היא מצב שיכול להישאר או להישתנות
בשבוע מוקדם כמו שלך רוב הסיכוניים שהמצב ישתנה
כרגע להקטין פעילות גופנית רק לחיוני ביותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלית פתח - ד"ר תדמור חומר רקע
ד''ר עפר תדמור15/04/2012שמות נרדפים : שליית פתח , Placenta Previa, שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם, שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו, Marginal Placenta Previa.
הגדרה:
מונח זה מתייחס למיקום השליה ביחס לצוואר הרחם. קיימות מספר דרגות, המתייחסות לדרגת הקרבה של השלייה לצוואר הרחם.
א. שליה נמוכה - שליה המגיעה קרוב לאזור צוואר הרחם.
ב. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם (שליית פתח גבולית).
ג. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו (שליית פתח חלקית).
ד. שליית פתח מלאה - שליה המכסה במלואה את צוואר הרחם.
בתמונהMarginal Placenta Previa-
תיאור:
מרבית המקרים של שליית פתח מאובחנים בבדיקת על-קול המדגימה את השליה על פני צוואר הרחם. לעיתים הסימן הראשון של שליית פתח יהיה דימם ווגינאלי, לרוב מדובר בדימום מן הנרתיק שאיננו מלווה בכאבים במשך השליש השלישי של ההריון. אולם לעיתים קרובות לא יהיו כל סימנים חיצונים והמצב יתגלה רק בבדיקת העל-קול.
שכיחות: סיבוך זה מתגלה אצל אחת מכל 250 נשים הרות. הסיכוי לשליית פתח עולה כתלות בגיל האם, מספר הלידות והיסטוריה של ניתוחים קיסרים
משמעות להיריון: כאשר מאובחנת שליה נמוכה בשלבים המוקדמים של ההיריון (שבועות 14-15-16), מירב הסיכויים שהשליה תעלה כאשר ההיריון יתקדם והרחם יגדל, כלומר מדובר במצב של אבחנה זמנית שעוברת . הסכנה הכרוכה במצב של שליית פתח הינה דימום וגינלי המסכן את האם ובעקיפין את העובר. על מנת למנוע סיכון של זה יש להמעיט במאמץ גופני ולהימנע מנסיעות לחו"ל. כאשר מאובחנת שלית פתח חלקית/ גבולית בשלבים מוקדמים של ההיריון, בהמשך ההיריון הרחם יגדל והשליה תתרחק מצוואר הרחם עם התקדמות ההיריון.
בשלבים המאוחרים של ההריון (שבועות 24-26-28) קיימת סבירות גבוהה שמצב זה יתמיד עד ללידה . כאשר המצב של שלית פתח מתמיד עד מועד הלידה, השליה עלולה להיות בדרכו של העובר החוצה ולגרום לדימום ניכר בלידה. יש לבצע בדיקת על-קול לפני הלידה ולהחליט על צורת הלידה וגינלית או קיסרי.
יש לזכור ששליית פתח קידמית בנשים אשר ילדו בעברבניתוח קיסרי - עלולה לגרום לסיבוך משני הנקרא שלייה נעוצה .(Placenta accreta)
בתמונה- שליה נמוכה.
טיפול מומלץ:
כנאמר יש להמעיט במאמץ גופני ולהקפיד על מנוחה. במקרה ומופיע דימום יש לפנות לרופא המטפל. הטיפול תלוי בנתונים כמו בחומרת הבעיה ובשלב בו נמצא ההריון. במקרים קלים וכאשר ההריון עדיין רחוק ממועד הלידה מומלץ לאשפז להשגחה של מספר ימים ובמקרה והדימום לא נשנה היולדת תשוחרר למנוחה בביתה. במקרים בהם יש דימום רב או כאשר ההריון קרוב לסיומו - יבוצע ניתוח קיסרי.
מאמרים בנושא:
להלן מספר מאמרים לגבי שליית פתח המתגלה בסקירת המערכות. המאמרים כולם מוצעים לצפייה בפורמט PDF. אם אינכם מצליחים לפתוח את הקבצים על מחשבכם, לחצו כאן להורדת קורא קבצי PDF מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בארץ כדורי אסטריול?זיווה06/04/2012
רציתי לדעת האם יש בארץ טיפולים לשם איזון הורמונלי באמצעות הורמון האסטריול?
נודע לי שמטפלים בעזרתו בארה"ב בחולות טרשת נפוצה ורציתי לדעת האם גם בארץ יש כדורים כאלו? והאם גניקולוגים מטפלים באמצעותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בארץ כדורי אסטריול? - תגובה
הטיפול בטרשת נפוצה אינו בשטח הגינקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהזיווה06/04/2012
כמה זמן לאחר לידה צפוי לקבל מחזור?
כמה זמן לאחר לידה אפשר לקחת גלולות משולבות? וכמה זמן לאחר לידה אפשר לקחת גלולות פרוגסטרון בלבד?לנשים שמניקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/04/2012שלום. אם את מניקה קשה לדעת מועד המחזור.בהנקה לוקחים רק את גלולות הפרוגסטרון בלבד.אין הגבלת זמן. כל זמן שמניקים,נוטלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לכדורי פרנטאלזקוקה לעזרה..06/04/2012
שלום רב,
אני בתחילת ההיריון (שבוע 9). רופא הנשים נתן לי מולטי ויטמין- פרנטאל. איני מצליחה לבלוע אותו, בכל פעם שהוא נבלע אני מקיאה. אציין כי ללא הכדור יש לי בחילות, אך אני לא מקיאה.
האם ישנה אפשרות לתחליף בצורת סירופ? הבנתי שיש תחליף נוזלי של פלורדיקס. האם הוא ימלא את החסר?
אציין כי בדיקות הדם שלי תקינות. אני אוכלת ירקות, פירות ובשר.
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לכדורי פרנטאל - תגובה
הפשוט הוא להתיעץ עם רופאך בענין תחלופה לפרהנאטאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שבועות הריוןאלכס05/04/2012
שלום,
ההריון שלי התגלה בבדיקת דם שתוצאתה הייתה מאד נמוכה, אחריה עברתי כ2-3 אולטרסאונדים בכל שבוע עד שהתגלה השק (הם לא מצאו אותו כי יש לי רחם אחורי והם לא חשבו לבדוק, רק לשלוח אותי לסורוקה בחשש להריון חוץ רחמי)
תודה לאל, הכל התגלה והכל תקין, באולטרסאונד הראשון שנראה קבעו לי 7 שבועות ובסקירת מערכות המוקדמת הרופא אמר שלדעתו גיל ההריון יותר מבוגר אולי בשבוע שלם אבל בטופס הוסיף רק יומיים. היום בערב אני הולכת לסקירת מערכות מאוחרת ואני קצת חוששת שמה שהוא אמר אכן נכון, מלכתחילה חשבתי שהגיל הוא יותר מבוגר לפני התופעות שקראתי על כל שבוע, לפי הגודל של הבטן ואפילו לפי זה שהתחלתי להרגיש את העובר זז כבר בשבוע 15 (בהריון ראשון)
אני חוששת כי עברתי לרופאה אחרת והיא אמרה לי שלא יכול להיות שטעו בשבוע שלם ועם גיל ההריון קופץ קדימה משהו לא תקין חס וחלילה.
השאלה שלי היא עם כן יכולה להיות טעות ואם לא אז מה קורה כאן? בסקירת המערכות הכל היה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלכס07/04/2012מהבדיקה עלה שאני בשבוע 24, ושוב העלו לי את התאריך בשלושה ימים.
המשקל קצת גדול מהממוצע ובדף הבדיקה עצמו חצי מהדברים מתאימים לשבוע 23.5 וחצי ל24.1, האם זה תקין?
הרופא בסקירה אמר שהכל תקין ומעולה, אני יודעת שהרופאה בטיפת חלב הולכת להלחיץ אותי עם הקטע של התאריך שעולה למרות שמלכתחילה לא ידעתי את התאריך האחרון של הווסת כי היא פשוט לא הייתה חודשיים לפני (לא סדירה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שבועות הריון - תגובה
בסקירה הקרובה שוב ימדד גיל ההריון ונדע יותר. בכל מקרה אין משמעות מיוחדת לדיוק על היום המדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות דימוםגל04/04/2012
הריון שבוע 21
בשבוע 18 בעקבות דימום אושפזתי למעקב בבי"ח, שיליה נמוכה.
נתבקשתי במידה ויהיו דימומים נוספים או כאבי בטן לחזור לבי"ח.
רק לא מבינה לאיזה כאבי בטן עלי להתייחס, מאז אני בחששות ובפחדים כי לפעמים
יש לי דקירות בבטן ומעט כאבי בטן שחולפים מהר , איך להתייחס לכאבים האלו?
ובאיזה סוג של כאבים לעלות לבי"ח?
תודה, וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות דימום - תגובה
כאבי בטן חריגים או לא נפסקים,זו הכוונה.אבל כל דבר שמדאיג אותך ולא במעט גם הוא שווה בדיקה. שווה להיבדק 10 פעמים סתם,מאשר להפסיד בדיקה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)