מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיס מרה אינו מודגם- שבוע 24גלית24/04/2012
שלום רב,
היום נעשה לי סקירה 2 מורחבת.
"כיס המרה אינו מודגם הייטב כפי שצריך להראות היום". הוזמנתי שוב ל- עוד 3 שבועות.
מבקשת לדעת מה זה אומר?
מה ההשלכות של אי כיס מרה?
במידה ובעוד 3 שבועות שוב לא יראה כיס המרה, מה עושים?
אני מודאגת פחד וחרדתית.
אשמח למענה בדחיפות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאר הסקירה תקינה!
גלית24/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שעוד לא ענו לך
טלי25/04/2012ורק רציתי להגיד לך שלחברה שלי היה בדיוק את אותו מקרה ומזה אני יודעת שאם לא ימצאו כיס מרה באולטרסאונד נוסף, יעשו בדיקות נוספות (אצלה עשו מי שפיר) כדי לודא שזה לא בגלל כל מני תסמונות שיכולות לגרום לחוסר בכיס מרה (מבחינה תפקודית אם באמת אין כיס מרה זה לא גורם לאיזה בעיה, יש הרבה אנשים שמוציאים להם את כיס המרה בגלל אבנים וזה לא משפיע על החיים). דרך אגב, אצלה עשו מי שפיר וראו שאין שום תסמונת וכמה שבועות אח"כ ראו באולטרסאונד את הכיס מרה....תהיי אופטימית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שעוד לא ענו לך
טלי25/04/2012ורק רציתי להגיד לך שלחברה שלי היה בדיוק את אותו מקרה ומזה אני יודעת שאם לא ימצאו כיס מרה באולטרסאונד נוסף, יעשו בדיקות נוספות (אצלה עשו מי שפיר) כדי לודא שזה לא בגלל כל מני תסמונות שיכולות לגרום לחוסר בכיס מרה (מבחינה תפקודית אם באמת אין כיס מרה זה לא גורם לאיזה בעיה, יש הרבה אנשים שמוציאים להם את כיס המרה בגלל אבנים וזה לא משפיע על החיים). דרך אגב, אצלה עשו מי שפיר וראו שאין שום תסמונת וכמה שבועות אח"כ ראו באולטרסאונד את הכיס מרה....תהיי אופטימית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מרה אינו ד"ר תדמור המשך (2)
ד''ר עפר תדמור25/04/2012ערב טוב
טיפול מומלץ:
בכל מקרה אנו ממליצים לפנות ליעוץ גנטי,סקירה מורחבת ואקו-לב עובר. בייעוץ הגנטי בהתחשב בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה, בתוצאות השקיפות העורפית והחלבון העוברי, יעריכו את הסיכון המשוקלל של העובר .
כנאמר ברוב המקרים בהם לא הודגם כיס המרה ,הסקירה המורחבת המאוחרת תדגים כיס
מרה בגודל ובמיקום תקין. אם הממצא חוזר על עצמו יש לוודא שאין ממצאים נוספים, במיוחד סימנים המעידים על ליקויים במערכת העיכול, במעיים ובכבד. במקרה שהממצא קבוע רצוי לשלול נשאות של ציסטיק פיברוזיס אצל בני הזוג. בנוסף דיקור מי השפיר ישלול בעיות כרומוזומליות, יש לבצע גם את בדיקת מלחי המרה במי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהשי24/04/2012
אהלן, בתחילת ההיריון שלי שאותו גיליתי ממש בשבועות הראשונים, עשיתי בדיקה למחלת הנשיקה, עכשיו אני יותר ויותר מבחינה בפורום אנשים שמודאגים ממנה. הבנתי שהמחלה מאוד מסוכנת לעובר אבל ניסיתי לא להיכנס לזה, באותה התקופה יצאו לי תוצאות כלשהן, והלכתי איתן גם לרופא נשים וגם לגיניקולוג, לא סבלתי מחום או התקררות, רק משיעול שלא נראה לי קשור, שנתקע לאחר הצטננות שהייתה לי עוד לפני כשנה. משניהם קיבלתי תגובה של "תראי, אנחנו לא יודעים עם יש לך את זה עכשיו או שזה היה, אין לנו מה להוסיף בנושא"
אני בשבוע 26+3 עכשיו, תודה לאל סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת תקינות, אולטרסאונד אחרון היה תקין, ההריון עובר בקלות. לא רציתי לעבור את הבדיקות האחרות אבל עכשיו אני מתחילה להילחץ, האם יש בדיקה שהיה חשוב לי לעבור אותה ופספסתי? אולי אפשר לעשות אותה עכשיו? האם זה מאוד מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/04/2012שלום.
אין בעיה לבצע הבדיקות כעת,לא רק כדי להרגיעך במסגרת מוטב עכשיו מלעולם לא. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר עיסוי פרינאוםאני24/04/2012
שלום רב,
השבוע אכנס לשבוע 28 ב"ה והחלטנו להתחיל לנסות לבצע עיסוי פרינאום לאזור החיץ. בעלי ביצע לפי ההוראות פעם אחת ויום לאחר מכן החלה צריבה שנמשכת כבר יומיים באיזור חיצוני התחתון (איכן שמרחיבים בעיסוי). לא מדובר בכאב חזק אלא כאב של צריבה נסבלת ואין צריבה במתן שתן. אציין שהנרתיק שלי צר מאוד וייתכן שעבורי זו הייתה מתיחה רבה מדי לפעם ראשונה. השתמשנו בשמן שקדים ולא נבט חיטה הגורם לעיתים לפטריות רדומות "להתעורר". שנים שלא היו לי דלקות ופטריה הייתה לי פעם אחת לפני כעשר שנים. האם נראה כי הכאב נובע מהמתיחה ופשוט יש לנוח מהעיסוי עד לשיחה עם המיילדת שתסביר כיצד לבצע? האם יש צורך במשהו נוסף?
תודה רבה רבה מראש לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתכם בבקשה
אני24/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב לאחר עיסוי פרינאום - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/04/2012ממליץ לפנות לרופא נשים שלך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר !!דחוף!!א.ל24/04/2012
שלום,
אני נמצאת בהריון בשבוע 19+6, לאחר טיפול IVF (מיקרומניפולציה).
טרם קיבלתי תשובה לבדיקת חלבון עוברי.
רציתי לשאול, האם לאחר טיפול IVF קיים סיכון נוסף למומים וכדאי לעשות בדיקת מי שפיר בכל זאת, או שמדובר בהריון לכל דבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/04/2012בוקר טוב
שאלה טובה
שאלה במקום
יש כל שנה מאמרים הסותרים זה את זה ביחס לקשר בין הפרייה חוץ גופית למומיים
יתכן ויש קשר בין מיקרומניפולצייה לבעיות בכרומוזומי המין
מומלץ על יעוץ גנטי פורמלי בנושא בדיקת מי השפיר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
א.ל24/04/2012תודה על התשובה.
יש לי שאלה נוספת, קיבלתי היום תשובות של חלבון עוברי והתוצאות הן:
חלבון עוברי 0.92
גנדוטרופיין שלייתי 2.10
אסטריול 0.65
הסיכון המחושב יצא 1:440
במועד הלידה אני אהיה בת 29, לאחר שקיפות עורפית בשילוב בדיקת דם הסיכון היה 1:5100.
אני לא יודעת אם זה משנה לתוצאות אבל יש לי שיליית פתח מלאה.
1. האם יתכן שהסיכון ישתנה באופן כזה משמעותי.
2. האם במקרה של תוצאות אלו מומלץ לעשות דיקור מי שפיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון בסיכון?טלי23/04/2012
אני בהריון שני (ילדה בת שנה וחודש), תאריך וסת אחרונה 16.3. ביום רביעי בבוקר קיבלתי תשובה חיובית בבדיקת היריון ביתית. באותו ערב היתה לי הפרשה חומה גדולה. ביום שישי היתה לי הפרשה רגילה עם טיפת דם אחת. ביום שבת עשיתי בדיקת הריון נוספת שיצאה שלילית (של אותה החברה). אתמול (יום ראשון) עשיתי בדיקת דם hcg-b 119. היום בבוקר שוב היתה לי הפרשה רגילה אך בצבע מעט ורדרד. האם זה נשמע תקין, כמו הריון רגיל? חשוב לי לציין גם בשבוע שעבר היתה לי מחלת חום, וגם שאני מניקה כפעמיים ביום, יכול להיות שזה ישפיע על ההריון? יש לי בדיקה נוספת ביום ראשון. האם עד אז אני צריכה לשמור ולהיות במנוחה (פעילות גופנית, יחסי מין...) או שהכל נשמע תקין ואני פשוט מלחיצה את עצמי?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההריון בסיכון? - תגובה
ד``ר אריה לידור23/04/2012שלום לך
החשוב הוא להמשיך במעקב ביטא ולצפות בצמיחתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ותנועות העוברשני23/04/2012
אני בשבוע 27, כבר שבועיים לא מצליחה לגייס כוח נפשי כדי לקיים יחסי מין עם בעלי ונכנסת לדיכאון בגלל זה.
יש לכך כמה סיבות, קודם כל, מאז שאני מרגישה את תנועות העובר אני משתדלת לעקוב אחריהן כמו שאומרים בכל מקום. אחרי היחסי מין, אני תמיד מרגישה שאולי היינו פרועים מידי ופגענו בה וישר נשכבת לספור תנועות, מה שגם מבאס את בעלי, ההתעסקות הבלתי פוסקת אודותיה, וגם מבהיל אותי כי בדרך כלל היא לא זזה זמן מה אחרי יחסי המין.
לא משנה כמה עדינים נהיה, ההרגשה שהתפרענו יותר מידי תרדוף אותי, והפחד שמה האורגזמה שלי או הזרע של בעלי יגרמו לצירים מוקדמים. אני מפחדת לפגוע בה או לגרום ללידה מוקדמת, וזה מאוד קשה לי כי מתחילת ההיריון החשק המיני שלי עלה ברמה שלא ניתנת לתיאור, עד כדי שבעלי התייאש ממני ונאלץ לחפש תרוצים כדי להימלט מהצורך הזה שלי, החשק שלי גדול גם עכשיו למרות הקשיים שכרוכים במציאת תנוחה הולמת לבטן הגדולה ולעייפות שממהרת לבוא, והדבר שהכי מדכא אותי זה שאני זקוקה לזה, אני זקוקה לחום ולאהבה מבעלי, אני מסתפקת בחיבוקים ונשיקות כבר שבועיים, אבל מתגעגעת גם לסקס אתו, שכל כך גורם לנו להרגיש ביחד ואוהבים.
האם יש סיבה אמיתית לחששות שלי? עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת שיצאו תקינות, עשיתי אולטרסאונד ביום חמישי שעבר שהראה שהכל תקין. אני חייבת לציין שזה פחד שקשור אצלי לא רק ביחסים, אני חוששת גם מריצות או תנועות חדות, תמיד עובר לי בראש המחשבה שזה יזעזע את העובר, יפחיד או יפגע בו, אני מפחדת שחס וחלילה משהו שם יזוז או יקרה. אתמול למשל נבהלתי ממשהו וקפצתי אחורה, לא נתקלתי בכלום אבל הקפיצה עצמה והתנועה החדה העבירו לי כאב חד בבטן שעבר תוך כמה שניות אבל השאיר אותי בחרדה במשך לילה שלם. זה הריון ראשון ואני מניחה שאני פרנואידית יתר על מידה כמו רוב האימהות בהריון ראשון, ובכל זאת הייתי רוצה לדעת.
נ.ב- יכול להיות מצב של צירים מוקדמים שבו האישה לא מבינה שזה צירים? שמעתי על מקרים שחשבו שזה כאבי מחזור שהסיבה להם היא גדילת הרחם או מקרים של שלשול מרובה. קורה לי קלקול קיבה לעתים רחוקות ולפעמים אני גם מרגישה כאבים שמזכירים כאבי מחזור, הם לא באים פעם בכמה זמן אלה מופיעים למשך יום שלם ואז נעלמים כאילו לא היו... זה קרה מאז תחילת ההריון, ואמרו לי שזה בגלל שהרחם גדל.
איך מבדילים? מה קורה עם האישה לא מזהה? הצירים מתחזקים ובסוף היא בכל זאת תדע או שיכולה להיות לידה והיא אפילו לא תזהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ותנועות העובר - תגובה
יחסי מין במהלך הריון תקין אינם גורם מסכן או מזיק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובראלכס23/04/2012
היי, זה ההיריון הראשון שלי ויש לי כל כך הרבה שאלות שמעניינות אותי, וחלקן אולי גם מדאיגות, שאשמח לקבל עליהן מענה. בתחילת ההיריון התייעצתי אתכם בכמה נושאים ועזרתם לי מאוד, כמובן שלא תוכלו לענות לי בוודאות על כל שאלותיי מבלי בדיקה, אבל תענו על מה שאפשר והשאר אני אשאיר לגיניקולוג שבודק אותי בחודש הבא.
אני בשבוע 26+2 (אולי קצת יותר כי בסקירת המערכות המאוחר הוסיפו לי שלושה ימים אבל באולטרסאונד האחרון, לפני שבוע, אמרו שהתאריך המקורי שניתן לי הוא הנכון)
קודם כל, אציין כי אני מרגישה את התנועות כבר משבוע 17 ואפילו פחות, אולי בגלל שמבנה הגוף שלי רזה ואני מאוד רגישה לכל דבר שקורה (אולי קצת יותר מידי, נטיות לחרדה פה ושם), עשיתי שני סקירות מערכות ואולטרסאונד לבדיקת דופק ואורך צוואר הרחם (שיצא 34 אם אני לא טועה) בשבוע שעבר. הכל תודה לאל, יצא תקין.
ובכל זאת, בכל מקום שאליו אני הולכת, מבהילים אותי שעם העובר לא זז חס וחלילה, זה יכול להיות סימן שהוא במצוקה. ואני עם הנטיה שלי להילחץ בקלות, מייחסת לזה המון חשיבות ושמה לב שיש ימים שבהם העובר זז כל היום בצורה נמרצת, בועט ומתהפך. יש ימים שזה פחות, ויש ימים שכמעט כל היום הוא לא זז, וגם עם כן אז התנועות חלשות, וגם עם אני טוחנת קופסא שלמה של שוקולד זה לא ממש עוזר. איך אני בכל זאת יכולה להרגיע את עצמי ולהזכיר שהבדיקות יצאו בסדר ובימים הקודמים לעובר היה יותר מצב רוח פעיל? ושכנראה למחרת הוא ישוב להיות היפראקטיבי.
שאלה נוספת היא שמאתמול אני מרגישה את תנועות העובר ממש למטה, באזור שבו גדלות שיערות הערווה, בהתחלה זה הבהיל אותי, הרגשתי כמה בעיטות או אגרופים שם ואחר כך הרגשתי אותו זז ומתהפך, נותן כמה בעיטות באזור שמתחת לצלעות ואז חוזר להכות למטה, היום אני מרגישה אותו עדיין זז שם, היו כמה בעיטות ברורות שאפילו ראיתי מבחוץ אבל הן היו קצת יותר למעלה, אני מרגישה אותו זז גם באזור למעלה ולפעמים בועט מעל הפופיק אבל זה עדיין קצת מלחיץ. האם זה תקין? חיפשתי בגוגל ומצאתי שזה תקין בשבועות מוקדמים.
ושאלה אחרונה שלא קשורה לתנועות היא, אני גרה בערד, בפעם האחרונה שהרגשתי שאני צריכה לראות בדחיפות רופא נשים וזה בגלל ששבוע שעבר הרגשתי דקירות חזקות בבטן, לא הצליחו לקבוע לי תור לאותו היום ולמחרת הייתי צריכה לגשת למרפאה ועם המצב הרגיש שלי להתווכח עם כולם עד שקיבלתי תור בערב. זה בעייתי בשבילי לנסוע לבאר שבע כי מאז שאני בהיריון אני סובלת מבחילות חזקות בנסיעות ואי נוחות. אם חס וחלילה משהו קורה, לאן עלי לפנות? במיון פה, נראה לי שלא מתעסקים עם זה, בקופת חולים אי אפשר לקבוע תור דחוף לאותו היום. בטיפת חלב אין מכשירים מתאימים והרופא נמצא פעם בשבוע. רק באר שבע, סורוקה במקרים דחופים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קרה לי
שני23/04/2012לפני כמה שבועות שהרגשתי את התנועות ממש למטה, גם הרגשתי לפעמים בעיטות באזור שם שהורגשו עד לפי הטבעת. התקשרתי אז למוקד אחיות ואמרו לי שהכל בסדר ואחרי כמה ימים כנראה הקטנה הסתובבה לה וזה עבר למעלה..... שיהיה לך הריון קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות העובר - תגובה
מצאי חצי שעה במהלך יומך (רצוי לאחר אכילה ושתיה) ובדקי אם קיימות 3 תנועות לפחות. זהו סימן לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 10,צליל23/04/2012
בוקר טוב, שבוע 10,עם ריח די חזק, ומעט הפרשות, שבוע הבא יש לי שקיפות עורפית לחכות או זה די דחוף שיש כזה ריח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חזק
אלכס23/04/2012יכול להצביע על דלקת או פטריה, כדאי להיבדק בהקדם, ועוד יותר עם זה מלווה בגירודים ונפיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 10, - תגובה
המתיני בסבלנות לשקיפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוזרוית23/04/2012
איך עושים זירוז במקרה והגעתי לשלב לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז - תגובה
ישנן אפשרויות רבות(בלון פיטוצין פרופס פיקוע ועוד) תלוי במצב הצוואר (פתיחה ומחיקה) בהיסטוריה המיילדותית שלך במהלך ההריון שלך ועוד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת טטנוספלונית23/04/2012
דוקטור רציתי לציין שלפני שנה וחצי עשיתי טטנוס שדרכתי על מסמר
בקשר לחתך מהמספריים האם לעשות שוב טטנוס או הזמן בסדר שנה וחצי אני לא זוכרת כל כמה זמן עושים
אני מודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושים כל שלוש או חמש שנים
אלכס23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותרוית23/04/2012
שלום,
אני בשבוע 38 ואני מרגישה מאין תחושה של הפרשות עם ריח
עשיתי בדיקות והכל תקין,יכול להיות שזה תחילת ירידת מים?
האם ירידת מים בולטתאו שזה יכול לבוא באיטיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס23/04/2012למים יש ריח של נוזל זרע, אם את מודאגת את יכולה לקנות בסופר פארם ערכה שבודקת עם יש דליפת מים, אם אני לא טועה, קוראים לזה מי-טסט, או משהו. תשאלי את הרוקח, זה מן פד שאת שמה ועם יש דליפה הוא משנה את צבעו, שיהיה בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רופא?
רוית23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
אלכס23/04/2012אבל אני בקורס הכנה ללידה ומלמדים אותנו את הדברים האלה כדי להיות מוכנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
במקרה ספק פני לבדיקה. ירידת מים יכולה להיות טפטוף או זרימה. פני להבדק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק--עזרהאבי23/04/2012
שלום רב
אני סובלת משיעול חזק מאוד עם לחה
תרופות הספתא לא עוזרות ורופא המישפחה אמר לי להיתיעץ עם הרופא נשים על מה לעשות אך מבחינת הריאות הכל תקין.
בירצוני לישאול האם מכשיר אדים יכול לעזור??? מה עדיף להישתמש במחשיר עם אדים קרים או חמים???
וכמה זמן יכול להימשך כזה דבר ????
תודה
אציין כי אני בשבוע ה 24
ללא חיסון ל CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול חזק--עזרה - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/04/2012שלום.
מוזרה לי תשובת רופאך.בשיעול מטפלים רופאי המשפחה ולא הגינקולוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק-- עזרהאבי23/04/2012
שלום רב
אני סובלת משיעול חזק מאוד עם לחה
תרופות הספתא לא עוזרות ורופא המישפחה אמר לי להיתיעץ עם הרופא נשים על מה לעשות אך מבחינת הריאות הכל תקין.
בירצוני לישאול האם מכשיר אדים יכול לעזור??? מה עדיף להישתמש במחשיר עם אדים קרים או חמים???
וכמה זמן יכול להימשך כזה דבר ????
תודה
אציין כי אני בשבוע ה 24
ללא חיסון ל CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול חזק-- ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/04/2012ערב טוב
לצערי הגדול הטיפול בשיעול על ידי רופא פנימי / רופא ראות / רופא משפחה
הוא בודק מציע טיפול
רופא גניקולוג / מרכז טרטולוגי מקסימום מאשר הטיפול התרופות
מציע לך ללכת למיון/ רופא ראות / רופא משפחה אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בווגינהסימה22/04/2012
שלום רב,
אני אישה בהריון, שבוע 12.
מאז שנכנסתי להריון אני מרגישה גירוד בווגינה, והפרשות בכמויות גדולות יותר ממה שהיה קודם.
האם זו היא תופעה נורמאלית לנשים בהריון? או שכדאי לי להיבדק?
תודה מראש,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בווגינה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/04/2012בוקר טוב
כדאי להיבדק
כדאי לנסות טיפול אגיסטן, גינודקטרין ודומים
אסור לסבול
כדאי לטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר משהק?רוני22/04/2012
כבר כמה שבועות אני מרגישה מדי פעם, כמעט בכל יום, אפילו כמה פעמים ביום, תנועות קצביות בתחתית הבטן (העובר במצג ראש לפי האולטרסאונד שעשיתי ביום חמישי שעבר)
עכשיו אני בתחילת-אמצע שבוע 26, והתופעה הזאת התחילה לפני שבועות מספר.
חיפשתי מידע באינטרנט וכל מה שמצאתי זה תגובות הרופאים שאין סיבה לדאגה אבל אין להם איך להסביר תופעה זו, ותגובות אחרות שאומרות שהעובר משהק.
האם זה תקין שלרוב זה קורה כמה פעמים ביום (פעמיים-שלושה), בשבוע 26? לפי סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת הכל יצא תקין, דרך אגב אני זאת ששאלה בנוגע לתוצאות הבדיקות, תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר משהק? - תגובה
ד``ר אריה לידור22/04/2012שלום לך
אלו כנראה תנועות העובר המורגשות אצלך בשבוע זה במיוחד באזור המתואר. מכל מקום אם ההתפתחות העוברית והמעקב תקינים אין כל מקום לדאגה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)