מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקללאון21/09/2011
שלום רב,
אישתי בהריון ראשון (עובר ממין נקבה) שבוע 32+2
עשינו הערכת משקל העובר דרך US ויצאה 1,600 ולפני 6 ימים ההערכה היתה 1,500.
יש לי 2 שאלות:
1. האם משקל 1,600 תקין לשבוע זה?
2. האם הגדילה תוך 6 ימים ב-100 גרם הינה תקינה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר אריה לידור22/09/2011שלום לך
משקל העובר תקין לשבוע ההריון,. להפרש במשקל תוך מספר ימים בודדים אין כל משמעות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלליאת21/09/2011
האם מותר לקחת את הכדור ללא ארוחה?
או שרצוי לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
רצוי סמוך לארוחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר גם לרסק את הכדור?
ספיר22/09/2011קשה לי לבלוע את הכדור. האם מותר לרסק אותו ולקחת עם מיץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טק בזמן ההריוןנעמה21/09/2011
האם מותר לקחת סינוס טק (המכיל אופרזייה, סטלריה, וג'נקו בילובה) באופן חד פעמי בהריון (שבוע23) אף סתום שעוד רגע הופך לסינוסיטיס, ויש לי נסיון טוב עם הסינוס טק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טק בזמן ההריון - תגובה
יכולה להשתמש ללא חשש לפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בפי הטבעתאמאלה21/09/2011
שלום רב,
אני בשבוע 32 ובזמן האחרון לאחר שינה או שכיבה ממושכת אני חשה מעין לחץ עמוק בפי הטבעת שמקשה עלי להתכופף או לשבת בנינוחות.
למה הדבר יכול להיות קשור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בפי הטבעת - תגובה
קרוב לוודאי משום לחץ על טחורים פנימיים או חיצוניים השכיכים בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררותהריונית20/09/2011
שלום, אני בהריון שבוע 21+3 , אני משתעלת מאוד מזה כמה ימים, למעט השיעול אני מרגישה מצויין,
האם כדאי ללכת להבדק? האם יש חשש כלשהו שאני לא מודעת אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתעלת כבר חודש אחרי התקררות
ויקה20/09/2011השיעול גורם לרצועות בבטן להמתח ולכאוב.
אם את מודאגת לכי להבדק, אבל נראה לי את צריכה רופא משפחה ולא רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקררות - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2011שלום.
בהחלט לגשת ולהיבדק גם אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבוןליאת20/09/2011
אני בשבוע שביעי ואיבדתי את התאבון טוטלית,זה נורמלי?
קראתי שלנשים בהריון יש תיאבון.ואני בקושי יכולה להכניס משהו לפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון - תגובה
השליש הראשון להריון בהחלט מאופין הרבה פעמים בחוסר תיאבון,בחילות והקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תאבון המשך
ליאת21/09/2011אם אני לא אוכלת ירקות ופירות,זה יכול להשפיע על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תאבון המשך - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/09/2011שלום.
ירקות ופירות הן המקור העיקרי לויטמינים.לכן חשוב להשתדל בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בהריוןלילי20/09/2011
שלום,
אני בשבוע 9 ועשיתי בדיקת דם. אחת התוצאות יצא קצת מטרידה
CMV IgG- יצא חיובי, מה זה אומר? מה הסכנות? האם צריך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם בהריון - תגובה
בדיקת ה-IGG מראה על הדבקות בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בבקשהלזרז לידה20/09/2011
שלום רב,
מחזור אחרון 10.08.2011, עשיתי ביום 18.09.2011, בדיקת דם לבטא ויצא לי
4195 ,?- hCG , אני לא יודעת מה זה אומר האם זה בסדר או לא? בדיקת אולטרסאונד ראשונה יש לי ב 3.10.2011 בעוד כ שבועיים האם זה בסדר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה - תגובה
התשובה של רמת הבטא תקינה ויפה. אם את מודאגת,הקדימי בדיקת העל קול אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע 6נעה20/09/2011
שלום רב,
אני מתוכננת לטוס בשבוע 6 לטיסה לאירופה. האם יש בכך בעיה? הטיסה מתוכננת מזה זמן רב והכרטיסים הוזמנו כבר, ואני מתוכננת לטוס עם אנשים שאיני מעוניינת להגיע בשלב זה על ההיריון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בשבוע 6 - תגובה
מומלץ לנשים בהריון לקום להסתובב במטוס כל שעתיים,לשתות הרבה מים ולשים גרבים אלסטיות.כמובן לא לשכוח לעשות ביטוח רפואי הכולל סיבוכי הריון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה בשבוע 6 - תודה!
נעה20/09/2011תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזלנינה20/09/2011
שלום,
אני לוקחת 2 כדורי ברזל ביום של חברת נייצ'רס סנשיין מה עדייף על בטן ריקה או על בטן מלאה ????
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ברזל - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2011שלום עדיף על בטן ריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאורלי20/09/2011
היי,
אני בשבוע השישי להריון, עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות ואני לפני פגישה עם הגניקולוג.
בערבים האחרונים כשאני הולכת לישון אני מרגישה דפיקות לב חזקות שמפריעות לי להירדם.
אני בחורה בריאה, עסקתי רוב חיי בספורט ולא היו לי בעיות בלב.
האם זה נורמלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2011שלום. כדאי להתיעץ בנושא גם עםהרופא הגינקולוג וגם עם רופא המשפחה.זו אינה תופעה שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לאחר מועד הביוץ המשוערנעמה20/09/2011
שלום רב,
האם קיים סיכוי להיריון גם מספר ימים לאחר מועד הביוץ המשוער ?
בהנחה שהמחזור שלי מופיע כל 28 יום . האם קיום יחסי מין 4 ימים לאחר מועד הביוץ המשוער יכול להביא להיריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון לאחר מועד הביוץ המשוער - תגובה
כן בתיאוריה כבר הכל קרה. לכן שיטת "הימים הבטוחים" אינה מספיק בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון לאחר מועד ביוץ משוער
נעמה20/09/2011אני מודה לך על התשובה. אנחנו מעוניינים בהיריון .האם ידוע לך מה הוא הסיכוי שתתרחש הפריה לאחר הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3חדוה20/09/2011
האם כדאי לקחת אומגה 3 ואם כן מאיזה שבוע מומלץ או שאין חשיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
מומלץ לקחת בכל שלב בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתליאת20/09/2011
שלום ,רציתי לדעת האם זה משנה על הקפדת שעה,אם ביום שלפני לקחתי בשעה מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
לא אין צורך בדיוק מקסימלי בנושא החומצה הפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהיעל20/09/2011
שלום
אנו מנסים להיכנס להריון באופן טבעי + הזרעה עם אוביטרל.
בהריון ראשון לצערנו היתה הפלה בשבוע 10.
את מעקב ההריון נקיים אצל רופא הקופה.
אין ברצוננו לחשוף את עניין ההזרעה, בסה"כ אנו משלבים את ההזרעה עם יחסי מין ואין טיפולי פוריות.
האם זה בסדר או שיש לכך השלכות ושעלינו לעדכן את הרופא על לקיחת האורביטל ו או ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
כמובן שיש לידע את הרופא המטפל. הוא הרי לטובתך ורק יוכל לעזור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)