מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתענבר07/09/2011
שלום.
אני בשבוע 8+4 ונקבע לי תור לשקיפות עורפית לשבוע 11+1.
2 שאלות:
1. כיצד מתבצעת הבדיקה?
2. האם התאריך שנקבע מתאים לשקיפות עורפית או מוקדם מדי?
אשמח לתשובות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2011שלום לך
בדיקת השקיפות היא בדיקת אולטרהסאונד והיא תוזמנה היטב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםשרית07/09/2011
הייתי אתמול בסקירה מורחבת דרך הקופה בשבוע 22+2 . הבדיקה תקינה כמו יתר הבדיקות(חלבון עוברי 1 ל 674 גיל 34) חוץ מ אגני כליות מורחבים 5.5 מ"מ . שאלתי את הרופא מה זה אומר והוא אמר שזה חסימה בדרכי השתן ושצריך לעקוב אחרי זה באולטרסאונד. כשהגעתי הביתה נכנסתי לאינטרט וחשכו עייני . כל פורום, כל מאמר דיבר על כך שזה סמן לתסמונת דאון. איך הרופא לא אמר לי על האופציה הזאת בכלל? זה מדאיג אותי? האם סקירה באופן פרטי תוכל לסייע לי להיות בטוחה יותר? אולי המדידה לא מדויקת. יש אפשרות כזאת?כי בסקירה המוקדמת הכל היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים - תגובה
המדובר בהרחבה קלה מאד . ראשית יש לחזור על הבדיקה ועם התוצאה לפנות ליעוץ גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקר לסכרתאתי07/09/2011
שלום,
ביצעתי בשבוע 24 בדיקת סקר סכרת 50 גרם (GCT) ולאחר שעה נמדדה תוצאה 131.00 MG/DL (אכלתי פרוסת לחם עם גבינה כחצי שעה לפני הבדיקה). האם התוצאה תקינה/גבולית או לא תקינה ומה עלי לעשות ועל מה להקפיד?האם מומלץ לבצע בדיקת העמסת סוכר 100 גרם בצום? האם עלי להיות במעקב ואיזה?
אשמח לתגובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר לסכרת - תגובה
התוצאה תקינה. המשך מעקב הריון שגרתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם?מאיה07/09/2011
שלום,
מחזור אחרון ב-26.7 על פי בדיקת הריון חיובי.אמורה להיות בשבוע 6.
אחרי הריון ספונטני שהופסק עקב מום בעובר ואחרי שלושה טיפולי IVF (למטרת PGD ולא עקב בעיית פוריות שלא הצליחו.
אני מתגוררת בגרמניה והייתי לפני יומיים אצל רופא. הרופא אמר שהרירית נראית כמו בתחילת הריון אבל מעבר לכך לא רואים דבר, מה שעלול להעיד על הריון מחוץ לרחם.
אין לי שום סימפטומים או כאבים. מהמעט שקראתי הבנתי שבהריון מחוץ לרחם הבטא אמורה להיות נמוכה ועל פי בדיקת הדם שביצעתי שלשום היא גבוהה. למרות זאת הרופא אומר שיש סיכוי שזה הריון מחוץ לרחם. מעבר לכך הוא אומר שבמידה וזה אכן כך יש לבצע הליך כירורגי, ממה שאני קראתי לא בהכרח צריך הליך כירורגי.
המידע שיש לי והמידע מהרופא מתנגשים לי אחד עם השני ולכן אני לא ממש מבינה איך אני אמורה לדעת אם זה הריון מחוץ לרחם או לא ובמידה וכן איך מפסיקים אותו.
אשמח לעצה כי אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם? - תגובה
אבחנת הריון מחוץ לרחם מתבססת על ערך ביטא שציינת כי הוא גבוה אך לא ציינת מספרו ועל אבחנת אולטרהסאונד וכמובן על סמך תסמינים קליניים שאין לך. לפיכך יש לבדוק מספרית את רמת ההורמון ביטא ובאם גבוה מעל 1500 אפשר לבצע אולטרהסאונד היכול להדגים שק הריון בתוך הרחם ובכך לשלול הריון מחוץ לרחם. לכן ממליץ לך לבצע בדיקת ביטא כמותית ואולטרהסאונד ובכך להגיע לאבחנה האם הריון תוך רחמי או חוץ רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה!!עומר07/09/2011
אני בת 30 הריון ראשון אחרי IVF שבוע 4+5 החזרה הייתה ב18.8 בדיקת בטא ראשונה ב30.8 הייתה 120 יומיים לאחר מכן 1.9 הייתה 385 היום ב6.9 זה 3209 העליה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה!! - תגובה
העליה תקינה . מציע שתבצעי בערכים אלו כבר בדיקת אולטרהסאונד לברור תקינות ההריון והתפתחותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה
עומר08/09/2011האם בשלב הזה הוא כבר יוכל להגיד לי אם יש שק הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות השליש הראשון נעלמוakguli07/09/2011
שלום רב,
אני באמצע השבוע השישי ומאתמול בערב נעלמו התופעות שחוויתי בשבועיים האחרונים: עייפות, רגישות וכאב בחזה.
בנוסף, חשבתי בלילה (במהלך השינה) דקירה חזקה בבטן השמאלית התחתונה.
חשוב לי לציין, שאין לי דימומים.
אשמח לדעת אם התופעות האמורות צריכות להתקיים כל הזמן, או שישנם ימים בשליש הראשון בהם לא חשים עייפות וכאבים בחזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות השליש הראשון נעלמו - תגובה
קיומן או העדרן של תופעות אלו אינן ערובה לתקינות ההריון ולהיפך לאי תקינותו. מציע שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןהילה07/09/2011
שלום,
המחזור שלי לא סדיר והרופא נתן לי לקחת דופסטון לקבלת מחזור, רציתי לדעת האם אפשר להיקלט להריון טבעי במקביל ללקיחת הדופסטון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון - תגובה
אפשר להקלט להריון עם הדופסטון. אין הוא מגביר את הפריון כפי שאינו מפריע להתרחשותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בחישוב הסיכון לתסמונת דאון?ליאת06/09/2011
שלום,
אני בת 33, עשיתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17+2.
אלה תוצאות בדיקת החלבון העוברי שלי:
AFP בגובה 0.92
HCG בגובה 1.37
uE3 בגובה 0.87
כל שלושת הפרמטרים האלה הם בתוך גבולות הנורמה.
סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל 1:580
סיכון סינדרום דאון 1:970
סיכון Trisomy 18 של 1:10000
חברתי, שהיא מבוגרת ממני ואצלה הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הוא 1:480 והתקבלו אצלה מספרים דומים ב-AFP, HCG ו-uE3 קיבלה סיכון סטטיסטי שכולל את תוצאות הבדיקות והגיל של 1:2400.
גם חברה נוספת מבוגרת ממני שהתוצאות אצלה היו בתוך הנורמות ודומות לשלי קיבלה סיכון נמוך משלי: 1:1958.
לאור כל האמור לעיל, אני חושדת שאולי החישוב שבוצע אצלי שגוי. התוצאות בנורמות, הגיל שלי נמוך יותר ומקטין את הסיכון לעומת חברותיי, אך בתוצאות שקיבלתי הסיכון המשוקלל אצלי גבוה בהרבה. איך אפשר לברר אם מדובר בטעות? איך מבצעים את החישוב הנ"ל שוב?
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בחישוב הסיכון לתסמונת דאון? - תגובה
בשקלול התוצאה הסופית נלקחים בחשבון משקלך ושבוע ההריון בו בוצעה הבדיקה ולכן השוני בין נשים שונות באותו גיל הריון וגיל ביולוגי. מכל מקום התוצאות שלך מצביעות על סיכון נמוך כלומר תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא מובן לי אם כך
ליאת07/09/2011שתי חברותיי הן פחות או יותר במשקל שלי. זו עם הסיכון של 1:2400 שוקלת קצת פחות ממני (סביבות 1-2 ק"ג) ומבוגרת ממני בשנה. זו עם הסיכון של 1:1958 שוקלת יותר ממני בכ-4-5 ק"ג ומבוגרת ממני בשנה. כולנו ביצענו את הבדיקה בשבוע 17 (זו עם 1:2400 ב-17+1, השניה ב-17+3).
האם ייתכן שהסיכון המשוקלל הנ"ל שגוי? מול מי אפשר לבדוק את זה?
אני מבינה שהתוצאה כנראה מצביעה על סיכון נמוך, אך ההבדלים מול חברותיי נראים לי גדולים מדי ו"על הנייר" מצבי מבחינת גיל ומשקל לא "נחות" משלהן אלא זהה או אף טוב יותר..
אשמח לתגובה והסבר.
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה - בבקשה תשובתכם
ליאת10/09/2011ממש לא מובן לי הענין והוא מלחיץ אותי. לא מבינה איך יש הפרש כל כך גדול ביני לבין חברותיי.
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים שבוע 23חגית06/09/2011
יש לי עקצוצים בכל הגוף , כמו גרד עדין מאד. אני בשבוע 23 . מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים שבוע 23 - תגובה
רצוי שתפני לרופא עור לאבחון ולטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן הריוןשירי06/09/2011
שלום זהו הריוני השני אני בשבוע 14 +4 ומתחילת ההריון יש לי כאבים כמו של מחזור בבטן התחתונה ובגב ובעיקר בטוסיק שמקרין לי על הרגליים בשבוע האחרון זה החמיר ואני ממש לא מתפקדת אני לא יכולה לשבת או לעמוד כאשר אני שוכבת נרדמות לי הרגליים ממש סיוט בעיקר הכאב בטוסיק וברגל הרופא בדק ואמר שהכל בסדר ברחם ועם התינוק ההריון הקודם היה מעולה לא חוויתי שום כאב היה לי רק סכרת הריון קלה. אני לא יודעת איך אפשר להמשיך את כל ההריון ככה זה ממש כואב למ עלי לפנות ? תודה אני כבר מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן הריון - תגובה
אם הבדיקה הגינקולוגית תקינה פני לבדיקתו של רופא אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתיתנטע06/09/2011
היי,
אני קיבלתי מחזור ב 2/8.
בדרך כלל המחזור מגיע לי בין 28-30 יום מתחיל המחזור הקודם.
נכון להיום (5-6 ימים של איחור במחזור) עשיתי כבר 2 בדיקות ביתיות ויצאו לי תשובות שליליות (אחת היום ואחת ביום ראשון ה 4/9).
בנוסף היו לי כאביים בגב התחתון, פצעונים והפרשות (וכמובן האיחור)
האם יש סיכוי עדיין שאני בהיריון? האם כדאי לעשות בדיקת דם?
אם כן אז מתי כדאי לי לעשות את הבדיקת דם?
תודה רבה מראש,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
מאיה06/09/2011הי נטע
כדאי כבר לעשות. אם יש היריון הוא יראה בבירור בבדיקת דם. סתם חבל על כל המתח. ולא תמיד כדאי לסמוך על בדיקות ביתיות.. לא תמיד יודעות לזהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביתית - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת דם ומידה ושלילית אין המדובר בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאאאאא06/09/2011
ערב טוב,
שאלתי כאן לגבי בדיקת נוגדנים לאדמת עניתם לי שנהוג לבדוק בתחילת הריון , לא נשלחתי לבדוק זאת בתחילת ההריון. אני בשבוע 17 האם יש צורך לבצע את הבדיקה בזמן זה?
בפנקס החיסונים רשום שחוסנתי בכיתה ו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אין טעם משום שגם אם התוצאה היא שאינך מחוסנת לא תחוסני בהריון
לאחר הלידה בדקי את מצב חיסונך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון- דחוףףףףףףליאת06/09/2011
שלום וערב טוב,
אני בהריון שבוע 34. הריון תקין. מיום חמישי שעבר יש לי כאבי גב תחתון איומים בחצי גב- צד ימין. אני כל הזמן מחממת את המקום, משתצדלת לא להתאמץ, ממוצא"ש מורחת טראומיל, משחה הומפטית ושום דבר לא עוזר אני חושבת שזה קרה מהמזגן שכנראה נתפס לי המקום. מה ניתן לעשות?................. הכאבים לא עוברים...האם ניתן למרוח בנגיי או וולטרן? כי ממה שקראתי באינטרנט אסור כי זה נספג בדם, האם יש איזושהי זריקה או משהו כזה? לא נראה לי שזה כאבים שגרתיים המתלווים לסוף ההריון כי זה רק בצד אחד ולא עוברים....
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון- דחוףףףףףף - תגובה
פני לבדיקתו של רופא אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל חוזרתליאת06/09/2011
ןשלום, רציתי לשאול לגבי הערכת משקל חוזרת שעשיתי עקב עובר גדול. בשבוע 30+6 הערכים היו: bpd- 81 מתאים לשבוע 32.5, femur- 63, מתאים לשבוע 32.6, ac- 286, מתאים לשבוע 32.5, משקל- 2053 גרם. Hc- 302.
היום עשיתי הערכת משקל חוזרת שבוע 33+6- bpd- 86, hc- 309, femur- 68, ac- 300, משקל- 2428 גרם. עובר מצג ראש, שליה קדמית, מי שפיר וטונוס תקינים.
רציתי לשאול האם קצב הגדילה תקין לשלושה שבועות? ? לציין כי בגלל גודל העובר עשיתי גם העמסה של 100 והתוצאה היתה תקינה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל חוזרת - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2011שלום רב
קצב הצמיחה משביע רצון והעובר שלך באחוזון 50 שהוא אחוזון תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרונית06/09/2011
אני נוטלת גלולות, קיימתי יחסים בזמן שהייתי מטופלת באנטיביוטיקה (אופלודקס). מאז עבר זמן, סיימתי שתי חפיסות וקיבלתי מחזור בסופה של כל אחת מהן, כרגיל ולכן לא דאגתי.
עם זאת, כעת קראתי איפשהו באינטרנט שיש מקרים של נשים שממשיכות לקבל מחזור גם כשהן בהריון.
האם ייתכן שאני בהריון ובכל זאת ממשיכה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
הסבירות שאת בהריון נמוכה ביותר. ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)