מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפי מידע למעקב הריוןגל16/09/2011
אם יש למישהי את הדפים שד"ר נגה פורת חילקה לנשים בהריון בין השנים 2005-2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפי מידע למעקב הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011דפי מידע קיימים אצל כל גניקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע9 - בדיקת שתןאורית16/09/2011
הי
אני בת 27, מצב בריאותי תקין (אין בעיות מיוחדות).
אני בשבוע 9 להריוני, ובבדיקת השתן התגלתה חריגה בכמות חלבונים:50 mg/dl (כאשר טווח הנורמה הוא 0-30 לפי מה שכתוב). שאר התוצאות תקינות (גם בדיקת דם יצאה תקינה). לחץ דם לא נמדד לי אבל אף פעם לא הייתה לי בעיה איתו.
האם יש סיבה לחשוש?...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע9 - בדיקת שתן - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חצויחן1516/09/2011
שלום, הייתי היום בסקירת מערכות מוקדמת והרופא אמר לי שיש לי רחם חצוי, לא הבנתי ממנו כל כך והוא אמר לי ללכת לרופא נשים שבעיר שלי להראות לו את התמונה, נכנסתי לאטנרנט וראיתי שרשום שכתוצאה מרחם חצוי יכולות להיות הפלות מאוחרות וכל מיני סיבוכים לא נעימים, רציתי לדעת אם יש סיכוי ללידה בריאה ועובר בריא?? האם זה נפוץ?? כי לפי מה שקראתי באינטרנט נלחצתי קצת, לא הצלחתי להרגיש קצת אופטימית לגבי ההמשך, יש לציין שזה הריון ראשון ושנכנסתי להריון בחודש הראשון לאחר החתונה (בלי נסיונות כלל) ושמתחילת ההריון יש לי כאבים ולחצים בבטן התחתונה, אשמח לקבל תשובה ולהבין קצת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם חצוי - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011אכן רחם חצוי מקטין את חלל הרחם לכן לעיתים מתרחשת לידה מוקדמת אך יחד עם זה הממצא הזה שכיח ומרבית הנשים יולדות בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך ללכת למיון?לילי16/09/2011
שבוע 16, הריון שלישי. חום 38, כאבים כבר יומיים בצד ימין. כאבי בטן (קיבה). במקרה רגיל הייתי מתיחסת לזה כשפעת רגילה, בגלל ההריון, מצריך הליכה למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך ללכת למיון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון והרמת משקל כבדחדשה16/09/2011
האם 3-4- ימים אחרי ביוץ, וקיום יחסי מין, יש סיכון בהרמת משקל כבד? כיוון שיש סיכוי להתעברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון והרמת משקל כבד - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh נמוך בהריוןמיכל16/09/2011
אני בשבוע ה 7 להריון. בבדיקת דם רמת ה TSH נמוכה 0.21 ורמות הT3 ו T4 בנורמה מה הכוונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל TSH נמוך
הילה17/09/2011הי מיכל
היה לי את זה בהריון הקודם. זה אורמ שיש לי תת תריסיות של בלוטת התריס. את צריכה לגשת לרופא משפחה או לאנדוקרינולוג שיתן לך כדורי אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס. ואת צריכה לעשות את זה מהר מכיוון שעד שבוע 12 העובר ללא בלוטת תריס אז הוא לוקח ממך, ולך אין...
אני עד היום על אלטרוקסין גם בהריון השני וחיה עם זב בשלום והכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטןלילך16/09/2011
הי,
היום בסופר מישהי שעברה לידי "מעכה" לי טיפה את הבטן עם עגלת הקניות שלה. זה הרגיש כמו מכה שטחית (סימן אדום על העור) . אני מרגישה בסדר וגם את תנועות העובר. יש לי סקירה ביום ראשון, האם כדאי בכל זאת להבדק לפני?
האם זה מסוכן יותר אם השיליה היא קדמית?
אני בשבוע 22.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011הסבירות לפגיעה נמוכה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת בטן שבוע 32היריונית16/09/2011
שלום,
אני בסוף שבוע 34 להיריון, ואפשר לומר שכבר משבוע 32 (אם לא לפני...) הבטן ירדה לי ובימים האחרונים אני מרגישה את העובר ממש למטה.
האם זה מעיד על לידה מוקדמת?
צריך לבדוק את אורך צוואר הרחם?
להפסיק לעבוד ולנוח בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת בטן שבוע 32 - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011לא. התחושה הזאת קיימת בהריונות רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות האלה בתשלום?אלונה16/09/2011
שלום רב
מבקשת לדעת האם לאישה מעל גיל 40 שמבוטחת בכללית מושלם מקבלת את הדיקות בחינם או אני צריכה לשלם עבורם?
1. סקירת מערכות
2. מי שפיר
3. שקיפות עורפית אולטראסאונד
4.שקיפות עורפית בדיקת דם
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקות האלה בתשלום? - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011הבדיקות בתשלום סימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת ווסת בגלולות למרות הריון-דחוףגרי16/09/2011
שלום,
שכחתי גלולה אחת לפני כשבוע ובאותו יום קיימנו יחסי מין. המשכתי לקחת את החפיסה אך הרגשתי בחילות. האם יכול להיות שאקבל את המחזור בסיום החפיסה למרות שאני כבר בהריון? האם בדיקת הריון תניב תשובה אמיתית או שהגלולות משפיעות? מתי אפשר לבצע אחת אמינה ומה עליי לעשות. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת ווסת בגלולות למרות הריון-דחוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011הסבירות להריון נמוכה ,בדיקתדם להריון רצוי לבצע כשבועיים לאחר המגע המ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופר עוברמירה16/09/2011
שלום
ביום שלישי עשיתי בדיקת דופק בשבוע 6.4 אך לא נמצא דופק והרופא אמר שייתכן כי עדיין מוקדם ושלח אותי לעשות שתי בדיקות BETA HCG בהפרש של יום.
ביום שלישי התוצאה הייתה 51267
ביום חמישי התוצאה הייתה 61251.
האם זה תקין ומעיד על התפתחות ודופק?
בבקשה נא תשובתכם הדחופה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופר עובר - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011הסבירות להריון תקין נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת או אדמדמת?שירי16/09/2011
שלום,
אני בהריון, שבוע 18, ויש לי ילדה בת שנה ו-8 חודשים. בשבוע האחרון היה לה חום לא גבוה מ-38.5 שעלה וירד במהריות וללא תרופות. סבלה גם מצינון ומדלקת אזנייים, מחוסר תיאבון ומאי נוחות כללית.
היום, תוך שעה בלבד, התחילה להופיע פריחה - בהתחלה כאדמומיות מאחורי האזניים ובעורף, ועד מהרה התפשטה פריחה ע"ג הבטן והגב - ללא הגפיים או הפנים.
היא נוטה לגרד בעיקר מאחורי האזניים.
הרופאה לא ידעה לאבחן האם מדובר באדמדמת או בתגובה אלרגית כמו אסטמה של העור.
מיותר לציין שאני חוששת מאוד - האם יכול להיות שמדובר באדמת? מה עליי לעשות כדי להיזהר? (מיותר לציין שבשבוע האחרון אני מחבקת ומנשקת אותה אפילו יותר מבדרך כלל).
אגב, גם אני סובלת מצינון ומכאבים קלים באזניים.
אודה לעזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת או אדמדמת? - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011איני רואה סיבה לדאגה,אני מניח שבצעת בדיקה לנוגדני אדמת בתחילת הריונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר 100 גרם-בבקשה מחכהריונית15/09/2011
מחכה למענה
עשיתי העמסת סוכר 100 גרם אחרי שב 50 גרם יצא לי 139
להלן התוצאות:
זמן 0 - 79
אחרי שעה - 180 (יש לציין כי בדיקת דם נלקחה אחרי 64 דקות בערך)
אחרי שעתיים - 132
אחרי שלוש שעות - 83
האם התוצאה תקינה? למרות שערך אחד ממש הגבול העליון 180?
האם עליי לשמור דיאטה מסויימת? להמנע ממתוקים? פחממות?
אודה למענה מפורט, מאחר ואת הבדיקה עשיתי למרות שרופא מטפל שלי אמר שאין צורך לעשות העמסת סוכר 100, ואני לא מרגישה בנוח לבוא ולקבל ממנו הסבר מפורט.
(יש לי הסטוריה של סכרת במשפחה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות העמסת סוכר 100 גרם-בבקשה מחכ - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 35 צירים סדירים כל 10 דק'ליאם15/09/2011
הי קוראים לי ליאם,
אני התחלתי שבוע 35 וסובלת מאתמול בערב מצירים, הכל התחיל בתחושה של "נהייתי חולה" אולי חטפתי וירוס או משהו אחר... ולאחר מכן זה התגבר והרגשתי פשוט כמו ביום הראשון של המחזור שלי - הגוף דורש להתרוקן כל הזמן (בחילות להקיא, שתן, וצואה) בתוספת כאבי גב, בטן ושרירי רגליים. בבוקר יצאתי עם בעלי למוקד נשים, עשו לי מוניטור וגילו שיש לי צירים, ושהם סדירים כל 10 דק',
בבדיקת שתן לא מצאו שאני מיובשת אבל כן מעט חלבון בשתן, לויקוציטים, ומעט סימני דם.
ואין פתיחה של צוואר הרחם בבדיקה וגינאלית.
ביקשו ממני לאכול טוב ולשתות הרבה ולחזור לבדיקה אחרי שעה.
אותן תוצאות ללא שוני.
ממה זה יכול לנבוע? האם אלו סימני לידה מוקדמת (פג)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35 צירים סדירים כל 10 דק' - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011נראה שמדובר צירי לידה מדומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותשיר15/09/2011
האם בטוח להיכנס להריון מיד לאחר הפסקת גלולות ? ( מבחינת מומים לעובר )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)