מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילת סוכר? מבוהלת מדפיקות לב מהירוויקה13/09/2011
שלום,
אתמול בלילה התעוררתי מדפיקות לב מהירות מאוד, עד כדי כך שלא הצלחתי לספור את מספר הדפיקות בדקה. שהייתי במצב שכיבה ממש הגוף רעד מהדפיקות. לכן נאלצתי להעביר כל הלילה בישיבה.
האם יכול להיות שזה בגלל נפילת סוכר? בערב היינו בבית קפה ואכלתי פיצה אישית דיי גדולה ולקינוח לקחתי וואפל בלגי עם מקופלת והמון ריבת חלב. זה היה בערך בשעה 11:30 בלילה. ובשעה 2:30 בלילה התעוררתי עם דפיקות הלב.
עכשיו דפיקות הלב כבר רגילות, מאז ההריון הן עומדות בערך על 90 בממוצע.
לא יודעת אם זה משנה, אבל מחר יש לי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ו50 גרם יצא 139.
האם יכול להיות שיקרה לי אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ויקה13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הידבקות בטוקסופלסמוזיסגלי13/09/2011
שלום,
האם ניתן להידבק בטוקסופלסמוזיס דרך רוק מאדם לאדם. נומר אם שותים מכוס משותפת מאדם שחולה בטפיל?
אני בהריון בדיקות הדם הראו עד כה שלא נדבקתי בטפיל בעבר, ואני רוצה לדעת ממה להיזהר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בטוקסופלסמוזיס - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/09/2011בוקר טוב
הדבקה בטוקסופלסמה זה טפיל שחיי בבעלי חיים בקר חזיריים בתור ציסטות ועובר על ידי איכלת בשר נגוע לא מבושל בעיקר חזיריים.
הטפיל נימצא גם בצואת חתולים.
צואת חתול יכולה להיות בכל מקום בו יש חתול ארגזי חול , ילד ששיחק בארגז חול, מקום בו חתול השאיר שאריות - אפילו שולחן במטבח.
יש לשמור מרחק מחתולים, להקפיד על רחיצת ידיים ומשטחי מזון.
לבצע בדיקות דם כל חודש.
לרחוץ טוב, טוב כל מזון.
לדוגמה : גם צואת חתול על ירקות יכולה להחיל הטפיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי13/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלזמה
נטי13/09/2011לשמור מרחק מחתולים?! דעה קדומה!
כדאי לא לבלוע צואת חולים כי בצואה עלול להיות הטפיל ורק אם בולעים אותו הוא עלול להידבק.
סיכוי גדול יותר הוא להידבק מבשר לא מבושל מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר תנועות עוברשירה12/09/2011
אני נמצאת כעת בשבוע 25+1 ולא מרגישה ממש תנועות עובר עד כה. לעיתים נדירות קיימת התחושה של "דג" בבטן שמאפיינת את תחילת הריון אך תנועות עובר ממשיות לא הרגשתי עד כה. העובר במצג עכוז כך שחשבתי שאולי משפיע על כך שאיי מרגישה אותו. האם תקין בשלב זה עדיין? בדיקות אולטראסאונד מעידות על דופק אך גם שם לא ממש רואים תנועות ותזוזה של העובר. מה עושים בלשב זה ועד מתי להמתין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדר תנועות עובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/09/2011בוקר טוב
בשבוע 25 אפשר להרגיש תנועות חלשות.
אבל צריך לבצע בדיקת על קול סקירה.
בסקירה צריך להחליט באופן חד משמעי - האם העובר זז כמו שצריך או לא.
אם העובר לא זז לשתות מתוק בזמן הסקירה.
אם בודק מנוסה , בבדיקה ארוכה לא רואה תנועות לשביעות רצונו - בעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהמיכל12/09/2011
אתמול עשיתי סקירה שנייה דרך קופת חולים והוא לא בדק את הקורפוס קולוסום בגלל שזה לא בסל. הוא בדק את המוח והכל היה נראה תקין. שאלתי האם במידה והיתה בעיה בקורפוס קולוסום זה היה משפיע על איברים אחרים במוח שהוא היה רואה בהם בעיה? מה השכיחות לבעיה בקורפוס קולוסום בעוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שנייה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/09/2011ערב טוב
כאשר אין CC זה משפיע ברוב המקרים על הרחבת חדרי המוח ועל קיום CSP
אבל אם הרופא לא ציין שיש CSP
אם הרופא לא אמר שהוא רואה את ה CSP ולפניו את ה CC בצורה חלקית אז קשה לדעת
עקרונית חוסר CC נדיר אבל אם יש חוסר זה בעייה
השאלה מה הרופא אמר בדיוק : שהוא לא רואה CC ???
שהוא רואה CSP ולא רוצה להתחייב על CC ???
אם הרופא לא ראה CC אז מגיע סקירה מורחבת , MRI על חשבון הקופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא שהרופא לא ראה cc
מיכל13/09/2011אלא הוא לא בדק את זה בכלל היות והבדיקה היתה דרך הקופה. אבל הוא בדק את חדרי המוח ולא ראה בעיה. האם זה אומר שבמידה והיתה בעיה הוא היה רואה שהם התרחבו? את הסקירה הראשונה עשיתי בפרטי בשבוע 17 והכל היה בסדר..וגם בשנייה הוא אמר שהכל בסדר ממה שהוא בדק,גם כל הבדיקות האחרות כמו חלבון עוברי ושקיפות היו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם אי ספיקת לב קלהשני12/09/2011
שלום, אני בת 30, לפני כ-8 שנים חליתי במיוקרדיטיס על רקע ויראלי, בעקבות כך אני סובלת כיום מאי ספיקה קלה מאוד ומטופלת בכדורים מסוג אנלדקס. אני מתפקדת כרגיל, מקפידה לעשות הליכות מדי יום, עולה במדרגות ובכללי לא חשה במגבלות כזו או אחרת. שאלתי היא איך מתמודדים עם הריון ולידה בנסיבות אלה, האם קיים חשש או סיכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם אי ספיקת לב ד"ר תדמור
שאלה מצויינת.
נפח הדם שהייה לפני ההריון 5 ליטר עולה ל 8 ליטר בשבוע 28 להריון.
לכן כדאי לעשות הערכת תיפקוד הלב לפני ההריון על ידי קרדיולוג.
בזמן ההריון צריך מעקב צמוד של קרדיולוג ושל גניקולוג במרפאה להריון בסיכון גבוהה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון איומיםליאת12/09/2011
הי,
שבוע 21, סובלת מכאבי גב תחתון איומים.
עד כדי כך איומים-שביום חמישי האחרון הייתי במיון וקבלתי זריקת וולטרן ומשכחי כאבים כי לא יכלתי לזוז.
אילו דברים אפשר לעשות על מנת להקל על הכאבים ואולי אף למנוע אותם לעתיד?
האם זה בסרד שנתנו לי זריקת וולטרן בשבוע הזה במיון?
חשוב לציין-אילו הם כאבים שמקרינים לישבן ולירכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון איומים - ד"ר תדמור
ההריון לא גורם לבעיית גב.
ההריון וצורת העמידה עקב ההריון מחריפים בעיית גב קיימת.
לכן כדאי ללכת לאורטופד.
אורטופד יכול להמליץ על פיזיותרפייה , מנוחה, ואולי MRI
אסור לקחת תרופות מקבוצת אינדומד, איבוברופן, כל NSAI
מותר לקחת ווליום
מי שמטפל וקובע הוא האורטופד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרביתששששששששש12/09/2011
urine culture
culture- negative
תקין?
שבוע 18,
לא ביצעתי בדיקת דם לטוקסופלסמה בתחילת ההריון האם יש טעם לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ששששששששש12/09/2011מקפיצה כדי שההודעה לא תלך לאיבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית - תגובה
ד``ר אריה לידור12/09/2011שלום לך
השתן תקין.
יש לבצע את בדיקת הדם - בין שאר הבדיקות - במידה ותחלי במחלת חום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםליאת12/09/2011
מה עושים כשספירת דם נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
קשה לענות ללא תוצאות ומה כונתך ב"נמוכה"
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתיתר12/09/2011
האם בדיקת הריון ביתית אמינה?
ואם כן ממתי הכי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביתית - תגובה
הבדיקה אמינה דייה והופכת להיות חיובית במקרה הריון כבר כ 12 יום לערך לאחר הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר 100 גר'מאיה12/09/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת העמסת סוכר 100 גר' לאחר שבבדיקת 50 גר' התוצאה הייתה 178 ואלו התוצאות :
בצום : 81
לאחר שעה : 181
לאחר שעתיים : 148
לאחר שלוש שעות : 57
האם התוצאות הינם תקינות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת העמסת סוכר 100 גר' - תגובה
תוצאת העמסת הסוכר שלך תקינה . נכון שיש ערך אחד של שעה מעט גבוה מהתקין (180) ולכן אם נשקול לחומרה רצוי מעקב סוכר ( בדיקת דם שעה לאחר ארוחה פעם ביום) יעוץ דיאטני ומעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםתמר12/09/2011
שלום רב,
אני בהריון ראשון, היום בשבוע 34+2. בשבוע 28 אושפזתי בעקבות צירים מוקדמים (ללא פתיחה/התקצרות של צוואר הרחם). מאז, אני בשמירת הריון (עוברת ניטור שבועי- לרוב יש פעילות רחמית), נוטלת פרזולאט 40 מ"ג ליום. אורך צוואר הרחם בשבוע שעבר: 38 מ"מ, הערכת משקל: 2 ק"ג.
רופאת הנשים שלי אמרה שאוכל לחזור לשגרה מלאה (כולל קיום יחסי מין) החל משבוע 35+0, וכן שאצטרך להפסיק ליטול פרזולאט. היא הסבירה שמסוף שבוע 35 כבר לא מדובר בפג ולא עוצרים לידה...
שאלותיי:
1. אני רואה במספר אתרים שפגות מוגדרת כלידה לפני סוף שבוע 37- האם זה נכון? מהם הקריטריונים להכניס את התינוק לפגיה?
2. האם נכון להפסיק עם הפרזולאט בשלב כזה? מדוע לא להמשיך ליטול אותו לשבוע/שבועיים נוספים? האם באמת אין הבדל מבחינת התפתחות העובר בין שבוע 35 (מלא) ללידה במועד?
3. לאור מהלך ההריון-האם אני בסיכון ללידה לפני המועד? אם אלד בשלב זה, האם יהיה צורך בקבלת קורס נוסף של זריקות להבשלת ריאות?
תודה מראש (וסליחה על האורך...),
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
בשבוע 35 והילך כאשר מהלך ההריון ומעקב העובר תקינים סבירות גבוהה לבשלות ראתית ולכן ניתן להפסיק הטיפול . מה עוד שאורך צוואר הרחם שלך תקין לחלוטין .ואין לידה מאיימת באופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע 9+2רונה12/09/2011
שלום.
אני בשבוע 9+2 ובעלי ואני מתכננים לטוס לאיטליה לקראת סוף השבוע.
רציתי לדעת האם אפשר לטוס בשלב הזה ומהם הסיכונים?
ראיתי שהדעות חלוקות בעניין ואשמח לתשובה..
תודה רבה רבה ורק בשורות טובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בשבוע 9+2 - תגובה
במידה ומהלך ההריון תקין כל סכנה בטיסה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהשירן12/09/2011
ילדתי לפני 3 חודשים
חודשיים אחרי הלידה קיבלתי מחזור ועשכשיו בחודש השלישי לא קיבלתי מחזור.
זה בסדר? למה זה ? כעיקרון אני כן מקיימת יחסים, אבל אני גם נשמרת.
זה תקין שהמחזור לא סדיר?
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
בצעי בדיקת הריון ועם תוצאתה פני לרופא המטפל שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון או לא?שירן12/09/2011
שלום,
עשיתי בדיקת היריון ואין לי מושג אם זה היריון או לא
אלה הבדיקות..
שם הבדיקה
תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
מידע נוסף
BETA-HCG
<5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון או לא? - תגובה
ערך של מתחת ל10 נחשב לשלילי להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אז ככה
לילוש28/03/2012שנכנסתי להריון אם הילדה הנוכחית שלי בדיקת הדם הראשונה הראתה לי 5>
שבוע אחרי זה יצא בטא של 46
אנחנו שוב חושדים בהריון (לטובה) יש לי את כל הסימנים בחילות קשות מאוד עייפות מוגברת וכאבים בחזה
יום ראשון בתאריך 25-3-12 עשיתי בדיקת בטא ושוב יצא 5>
ויום ראשון הקרוב בתאריך ה - 1-4-12 אני שוב עושה בדיקת בטא ואני מאוד מאמינה שזה יראה בטא אבל נמוכה כמו 30 25 ככה כי ככל הניראה זה התחלה של הריון
מה הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי העמסת סוכר 100 גרםויקה12/09/2011
עליי לעשות העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ובהעמסת סוכר 50 גרם יצא לי 139, (ויש לציין כי הבדיקה נעשתה בצום, לא נאמר לי שצריך לאכול לפני כן).\
בכל מקרה, הפעם אני רוצה לעשות את הבדיקה כמו שצריך, האם יש דיאטה מסויימת שאני צריכה לעשות? הבנתי ששלושה ימים לפני צריך לעשות דיאטת פחממות. מה זה אומר?
צריך לאכול מאוזן? ואם כן מה הכוונה? האם אסור לי לאכול מתוקים בימים אלו?
או להמשיך לאכול כרגיל כמו שאני אוכלת תמיד?
אודה לתשובה. הבדיקה ביום רביעי הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - הבדיקה עוד 3 ימים ואני לא
ויקה12/09/2011יודעת איך לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי
ויקה12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 100 גרם - ד"ר תדמור
המטרה לקבל תוצאה המשקפת את האמת.
לכן לא לעשות דייאטה , לאכול רגיל.
בערב לפני הבדיקה ועד הבדיקה לא לאכול רק לשתות מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)