מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקפיצה....סקירת מערכות שניהנטע12/09/2011
שלום, אני בשבוע 18+5, קבעתי תור לסקירה שניה (לאחר שביצעתי את הראשונה) והתור הכי קרוב שיש פנוי יוצא בשבוע 25+3, האם זה לא מאוחר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה....סקירת מערכות שניה - תגובה
ד``ר אריה לידור12/09/2011שלום לך
יכולה לבצע בתאריך שנקבע.
במידת ואפשרי לנסות ולהקדים בשבוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטן עליונהשיר12/09/2011
4 אצבעות בערך מעל הפופיק באמצע - לא בדיוק כאב, יותר מרגיש כמו שריר תפוס וכל פעם שהעובר עובר שם זה כואב יותר. מרגישה תנועות כרגיל. האם מדובר בסימני מתיחה? צריך להיבדק? לפני שבוע היה לי אותו דבר רק יותר גבוה ובצד שמאל ורופא אמר לי שזה קשור להתרחבות הבטן. שבוע 35
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטן עליונה - תגובה
התחושות מותרות בשבוע הריון זה וקשורות הן לפעילות הרחם והן לתנועות העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ונסיון להרותמיכל12/09/2011
שלום,
בעלי נוטל אנטיביוטיקה אוגמנטין 875, וכן משתמש במשאף לאף כתרופה לבעית צלילים באוזן. האם זה מסוכן להרות בזמן הזה? האם כדאי להימנע מקיום יחסי מין לא מוגנים בשלב זה (למרות שאנו רוצים להיכנס להריון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ונסיון להרות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011אין בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחוף ומקצועיתליאת12/09/2011
אני בשבוע שישי ואתמול בבוקר על המגן תחתון היה כתם דם,אני בדקתי כל היום ולא היה לי בכלל דם,עד היום בבוקר ששוב יש לי על המגן תחתון שוב כתם דם,מה לעשות,ממש זה נובע? זה בצבע חום כזה לא אדום חזקץ
בבקשה תענו לי מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה דחוף ומקצועית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011לרופא נשים מטפל
לבדיקת מיקום ההריון ותקינותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאור11/09/2011
אני בת 26.5, האם התוצאה עדיין תקינה?
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת נמצא עורק טבורי יחיד.
האם כדאי לערוך בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011צריך לבצע בדיקת סקר שליש ראשון וחלבון עוברי שליש שני
עם התשובות להחליט על דיקור.
ניתן ורצוי לפנות ליועץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אור12/09/2011בסקר ביוכימי הסיכוי היה 1 ל-10000
בחלבון עוברי 1 ל-5900. האם כדאי לבצע מי שפיר?
ומה הכוונה ביעוץ גנטי?
לפני ההריון ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות והן יצאו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה דחופה דחופה!!!צחי11/09/2011
שלום רב:
אני ואשתי מתכננים לצאת לירח דבש בתאילנד, כרגע היא בשבוע 9 והטיסה מתוכננת לעוד שבוע, אנחנו רוצים לשהות שם לתקפה של 3 שבועות.
יש לציין שבהריון הראשון שלנו לפני כמה חודשים היא עברה הפלה ספונטנית בשבועות הראשונים להריון וכעת נראה שההריון תקין, היו לה קצת דימומים ולכן הרופא נתן לה נרות פרוגסטרון בוקר וערב וכעת הדימום פסק.
השאלה היא האם אפשרי לטוס? זו טיסה של 12 שעות..
האם עדיף להימנע מהטיסה בגלל שחווינו בעבר הפלה ספונטנית???
תודה רבה, יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה דחופה דחופה!!! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011קשה ליעץ במייל.
רופא הנשים שלכם יוכל לתת תשובה מושכלת ונכונה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיננית עמוק בהרדמה בהריוןid11/09/2011
אני מתכננת הריון (אולי זה כבר הצליח ואני לא יודעת) ועלי לעבור השבוע ניקוי שיננית עמוק עם הרדמה מקומית. האם הטיפול אפשרי בתחילת הריון? אם לא הטיפול יידחה בשנה וגם זה בעייתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננית עמוק בהרדמה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011עדיף לדחות את הטיפול לאחר הוסת
או הבריון מעבר לטרימסטר ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה של בטא?לחץץ11/09/2011
שלום,
וסת אחרונה הייתה ב 5.8
להלן ערכי הטא:
5.9 = 580
8.9= 2200
11.9=7900
האם תקין??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה מהירה של בטא? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011בעיני העליה תקינה.
עוד שבוע ניתן יהיה לראות את העובר באולטרסאונד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה שבוע 32לנדה11/09/2011
שלום,
שבוע 32, מרגישה בחודש האחרון תחושת יובש בפה - אני חושבת שבייחוד לאחר אכילת מתוק,
סוכר 50 גר יצא לא תקין 180
והעמסת סוכר 100 גר (שבוע 28), - יצאה תקינה.
יכול להיות שאני בכל זאת עם סוכרת הריונית ואני צריכה לחזור על הבדיקה או שיובש
בפה הוא תופעת לוואי מוכרת בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה שבוע 32 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011ממליץ לפנות לדיאטנית ולהמנע מאכילת סוכרים זמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה- אבל..
לנדה12/09/2011האם ישיכוי לסוכרת למרות שהבדיקה (העמסה 100)יצאה תקינה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת GBSאני11/09/2011
שלום,
אני בשבוע 37. רופא הנשים שלי לקח משטח מהנרתיק ומפי הטבעת.
תוצאות הבדיקה:
פירוט תוצאות הבדיקה Vaginal culture p
התהליכים
לבדיקה קודמת לבדיקה הבאה התהליכים תהליך הבדיקה התוצאה
Vaginal culture פלורה רגילה של הנרתיק
האם אפשר להסיק שהתשובה לגבי GBS שלילית?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה לגבי תוצאות GBS
אני11/09/2011רציתי להוסיף שהמקלון היה דו צדדי, צד אחד לכל איבר.
האם אפשר להסיק שהתשובה לגבי GBS שלילית למרות שלא מצוין בפירוש?
האם אני אמורה לקבל 2 תוצאות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת GBS - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2011המעבדה כותבת פלורה רגילה - תקין.
ניצפו חידקים ולפעמים גם GBS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס. אחרי לידהמישהי11/09/2011
לרופאי הפורום שלום רב!
בשעה טובה, ילדתי את בני הבכור לפני כשבועיים, וראשית ברצוני להודות לכם על עבודת הקודש הנפלאה שאתם עושים, ושמאוד עזרה לי לאורך ההיריון.
שנית, עוד שאלה ברשותכם:
במהלך הלידה השליה שלי לא יצאה, ולכן היא הוצאה באופן ידני. בשחרור מבית החולים אחרי הלידה הונחיתי לעשות ביקורת אולטרה סאונד אצל הרופא המטפל בקופת החולים בחלוף שבועיים מהלידה, כדי לוודא שאין שאריות שליה ברחם, לא עלינו.
ארבעה ימים אחרי הלידה אושפזתי בשנית, בשל חום גבוה, ובמסגרת הבירורים בבית החולים עברתי אולטרה סאונד "זרימות" מדוקדק (נדמה לי שכך הוא נקרא) ששלל הימצאות שארית שליה ברחם, וקבע שחלל הרחם תקין.
שאלתי:האם הבדיקה הזאת מספיקה, ומייתרת את הבדיקה בקופת החולים בתום שבועיים מהלידה? לא קיבלתי הנחיות מסודרות בעניין בעת השחרור מבית החולים, ואני לא מצליחה לקבל תשובה בטלפון עכשיו. אשמח לא לרוץ כרגע לרופא שלי אם אין צורך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתגובה
מישהי12/09/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהדנית11/09/2011
היום עשיתי סקירה שנייה דרך קופת חולים ב-28 שקל .יצאתי ממנו בהרגשה כי יש משהו במוח שהוא לא בודק, שאלתי היא מה הסיכוי שתהיה בעיה עם מה שלא נבדק בסקירה של קופת חולים? כמה הבעיה שעלולה להמצא שכיחה באוכלוסיה? ואם במידה וחלילה יש בעיה עם מה שלא נבדק מה ניתן לעשות בשבוע 22?חשוב לציין שהכל היה בסדר עד כה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שנייה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/09/2011ערב טוב
השאלה של סקירה שנייה בקופה היא בעייתית.
ברור שהרופא עושה כל מאמץ לבצע הבדיקה טוב.
לא ברור האם ביצעת סריקה מוקדמת ??? פרטית ???
בת כמה את ???
מה יצא בשקיפות ??? חלבון עוברי ???
בסריקה בקופה בדרך כלל לא נבדק הקורפוס קלוסום, לא נספרות האצבעות
השאלה מה כתוב לך בתשובה ??
כמה זמן ארכה הבדיקה ??
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיקירת מערכות מורחבתנטע11/09/2011
שלום, אני בשבוע 18+5, קבעתי תור לסקירה שניה (לאחר שביצעתי את הראשונה) והתור הכי קרוב שיש פנוי יוצא בשבוע 25+3, האם זה לא מאוחר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיקירת מערכות מורחבת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/09/2011ערב טוב
סקירת מאחרות מורחבת כדאי לבצע 21-22-23
שבוע 25 זה מאוחר מדי, לרופא יהיה קשה לבדוק.
מציע להקדים בכל מחיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחוף דחוף!ליאת11/09/2011
אני בשבוע שישי להריון,והיום ראיתי על המגן תחתון כתם דם,אני פוחדת שאני בדרך להפלה
ביום חמישי ראיתי הייתי אצל הרופא שלי והוא הראה לי התחלה של עובר ושק חלבון והתחלת דופק?
מה קרה לי פתאום?
בבקשה תענו לי אני ממש פוחדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי להיבדק,
שירי11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במהלך ההריוןמיטל11/09/2011
אני בשבוע 37,
במהלך ההריון היו לי כמה פעמים דימום, או הפרשות עם שרידי דם עליהן.
שאלתי היא, בשלב של ההריון שאני נמצאת בו היום, איזה דימומים מצריכים בדיקה ואילו דימומים נחשבים סבירים.
הפרשה מעט ורדרדה שנעלמת אחרי כמה דקות- מצריכה בדיקה או שנחשבת תקינה?
מה לגבי הפרשה אדומה/ חומה שמופיעה על מגן התחתון?
והאם ירידת הפקק הרירי מצריכה בדיקת רופא או שנחשבת תקינה ויש לגשת לבדיקת רופא רק לאחר הופעת צירים/ ירידת מים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, אודה לתשובתכם
מיטל12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום במהלך ההריון - תגובה
עלייך לפנות מיידית לבית חולים במקרה של דמם קל בכמות של כתחילת וסת או יותר . כל זאת בתנאי ומעקב ההריון תקין ומיקום השליה על פי אולטרהסאונד ידוע
כמובן עם הופעת צירים הפחתה בתנועות או ירידת מים יש לפנות מיידית גם כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)