מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה שלילית וזירוז מחזורסיון20/10/2010
שלום,
קיבלתי מחזור אחרון ב15/09 (לא סדיר, הפסקת גלולות לפני חודשיים), השבוע מיום ראשון החלו הפרשות מועטות מאד של דם לא טרי.
2 בדיקות הריון ביתיות (אחת מהן הבוקר) שליליות. כבר מזה כשבוע חולשה ועייפות, מעט גודש בחזה. בבדיקת רופא היום איבחון- שפעת מעיים. ללא המלצה לבטא.
מאחר וכבר הנחת היסוד היא שלא מדובר (לצערי) בהריון, מה ניתן לעשות בכדי לזרז את בואו ואיך להתחיל לחשב ספירה לחודש הבא.
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שלילית וזירוז מחזור - תגובה
ד``ר אריה לידור20/10/2010שלום רב
הייתי מציע לך לבצע בדיקת דם להריון . באם שלילית לגרום להשראת וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני20/10/2010
אני בשבוע 37 ורמת ההמוגלובין 11.3 למרות כדור ברזל ביום
האם תקין ומספיק ללידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
רמת המוגלובין סבירה. המשיכי בתכשירי הברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נק חןשלי20/10/2010
שלום רב
אני בשבוע 14 ויש לי נקודת חן בכתף שאני אמורה להסיר.
האם מותר להסיר נקודות חן בהרדמה מקומית?
תודה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק חן - תגובה
מותר ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאנהילציה ו..........אמא20/10/2010
שלום רב.
ברצוני לברר מס. דברים ביתי בהריון חודש חמישי , ומאחר וסובלת מאסמה נוטלת תרופות כגון משאפים וכו , כעת בגלל קוצר נשימה עושה אנהילציה עם 3 סוגי תרופות MOVEX אירובנט וטרבולין ,
האם זה כשיר לעשות אהילציה בזמן ההריון ?
היא מרגישה דפיקות לב לאחר האנהילציה האם זו תופעה שכיחה כתוצאה מכך או מה הסיבה לכך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאנהילציה ו.......... - תגובה
רצוי ומומלץ שתבצע את כל האינהלציות הנחוצות כדי להקל על האסטמה. לעתים אינהלציות אלו גורמות אכן לדופק מואץ
בהצלחה
ד:ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמין-נגד בחילהענת20/10/2010
שלום,
אני בהריון שבוע 14 . סובלת מבחילות.
באיזה מינון מותר לקחת כדור פרמין או נר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמין-נגד בחילה - תגובה
כדור של 10 מ"ג כל 4 שעות לפי צורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה20/10/2010
שלום
ווסת אחרונה 15.9 לאחר שתי בדיקות הריון בבית ההתוצאה הייתה שלילית בתאריך 18.10 עשיתי בדיקת דם התוצאה יצאה 80
אני לאחר הפלה לפני 4 חודשים (קיבלתי מחזור לאחר ההפלה )
האם זה תקין ומה אפשר לעשות על מנת לבדוק תקינות?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
זהו ערך נמוך המעיד על תחילת הריון. יש צורך בהמשך מעקב ערכי ביטא לוידוי עליית ערכים תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת בטא
דנה21/10/2010בוקר טוב
אתמול ערכתי בדיקה חוזרת והערך היה 220
אני יכולה להיות רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה, אבל זה מכפיל את עצמו
מיקי21/10/2010וזה עלית בטא תקינה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100דנה20/10/2010
היום ביצתי העמסת סוכר של 50 ויצא לי ערך פותולוגי:173
הומלץ לעשות העמסת 100. רציתי לברר האם יש לעשות איזה שהיא דיאטה מיוחדת לפני בדיקה או שלהמשיך לאכול רגיל? תודה רבה. פשוט באיזה מקום מצאתי שצריך לעשות דיאטת פחממות של 150 גרם....בשביל לעלות חצור אינסולין..... מה זה אומר בדיוק 150? דיאטת רב פחממות או להפך? תודה רבה על התיחסותכם......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 - תגובה
עקב תוצאת בדיקת ה 50 ג"ר החריגה עלייך לבצע בדיקת 100 ג"ר בצום מלילה לפני כן. אין צורך בדיאטות מיוחדות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pppupיהודית20/10/2010
מה פרוש של ראשי התיבות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pppup - תגובה
Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy - PUPPP
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - עיתויאתי20/10/2010
עשיתי בדיקת חלבון עוברי.
התאריך האמיתי של הווסת האחרונה שלי איננו רלוונטי ונקבע לי תאריך על פי אולטרא סאונד.
בתחילת ההריון היו מספר בדיקות אולטראסאונד עם תאריך מעט שונה (על פי גודל עובר)
כך שיוצא שעשיתי את הבדיקה בין יום 15+5 לבין יום 16+4
ובטופס נכתב 16+1 (מעין ממוצע)
שאלותי:
1. האם יכול להיות שמוקדם מדי לבדיקה והיא מאבדת מאמינותה עקב כך?
2. האם בגלל חוסר הבטחון ביום הבדיקה מאבדת מהימנות?
3. האם כדאי לחזור עליה שבוע יותר מאוחר? (באופן כללי, קראתי עכשיו ששבוע 17 מועדף)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - עיתוי - תגובה
ד``ר אריה לידור20/10/2010שלום לך
בדיקת חלבון עוברי צריך לעשות החל משבוע 16 ועד לשבוע 20. אם מצויין כי עשית את הבדיקה בשבוע 16+1 הרי התוצאות תהינה מהימנות ואין צורך לחזור על הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בשדרוית איטח20/10/2010
לילה טוב.
אני בת 27 בריאה בהריון שני.
גם בהריון הנוכחי וגם בהריון הקודם היה לי גרד בשד, מה שכן בהריון הנוכחי נדמה כי הגרד קשה יותר ומרוב גירודים כבר נהיו לי שטפי דם קטנים.
ניסיתי את כל סוגי השמנים כולל שמן זית ללא הועיל.
האם יש משהו שיכול להקל על התחושה?
אגב- עברתי לחזיות כותנה בלבד בהמלצת אחות טיפת חלב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בשד - תגובה
ממליץ לך להבדק על ידי רופא עור לברור סיבת הגרד וטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע צוואר הרחםרבקי19/10/2010
נתקלתי לאחרונה באחת שצוואר הרחם נקרע תוך כדי לידה והיתה בסכנת חיים.
איך ולמה נוצר קרע בצוואר הרחם מייד לאחר לידה ?
תודה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע צוואר הרחם - תגובה
קרע בצוואר הרחם או בכל אזור אחר לאורך תעלת הלידה יכול להגרם או בגלל העובר ( גדול מדי או בתנוחת יציאה לא נכונה ) או כתוצאה מיילוד מכשירני או משום פעילות רחם אינטנסיבית במהלך הלידה או לידת התינוק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירן19/10/2010
שלום ד"ר
בת 27 הריון ראשון. לפני שבוע וחצי, בשבוע 13 החל לי דימום כמו מחזור ואושפזתי במיון בבית חולים לכמה מים שבו באולטרסאונד הראה דופק ותנועות. ואח"כ הומלץ לי שבוע מנוחה. בשבוע הזה עדין היו לי הפרשות חומות מדי פעם וכאבים בבטן התחתונה לא חזקים אבל מציקים. לפני יומיים הכאבים קצת התגברו והפרשות החומות התחזקו הלכתי לרפא שבדק שאבחן כך:
ps - הפרשה חומה מועטה
tvs - עובר עם דופק. שליה די נמוכה אך לא מגיעה לצוואר. רושם של מעט של מעט שאריות קרישי דם מעל לפה הפנימי. והמליץ על מנוחה בבית.
שאלתי מה זה הקרישי דם שראה האם זה נורמלי? אני ממש בחרדה מזה. האם זה אמור לצאת או להספג? האם הכאבי בטן התחתונה זה מזה? ומה עושים?
בנוסף מה זה אומר שליה די נמוכה? אני ממש במתח. יש לי כל יום כאבים ואין לי מושג אם זה מצריך מיון או לא. אמנם הכאבים נסבלים אבל לא נעימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
הדמומים שנצפים כרגע הם ביטוי לדמומי העבר או דמם פעיל שעדיין ממשיך. המצב מחייב מנוחה מירבית המנעות מיחסי מין ובקורת אולטרהסאונד תכופות ( אחת לכמה ימים) .אם תהליך הדמום ייפסק קרישי הדם ייעלמו ולא יופיעו עוד הפרשות דמיות הסכנה להריון תפחת בהתאם..
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותחני19/10/2010
1. האם עישון מעט חשיש ע"י האישה יומיים לפני הכניסה להריון יכולה לגרום לנזק?
2. לאחר כמה זמן מגיעות תופעות הלוואי של ההריון מרגע ההתעברות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
שימוש בחשיש אינו חוקי
לא אמור להגרם נזק לעובר משימוש חד פעמי . לא תמיד יש תופעות הריון גם אם ההריון תקין
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D בהריוןדפני19/10/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 17
נחשפת מעט לשמש (בהירה ומנומשת עם שיער ועיניים כהות)
גם בקיץ נחשפתי מעט מאוד
האם כדאי ומותר ליטול תוסף של ויטמין D?
מה המינון?
האם יש תוסף מועדף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D בהריון - תגובה
אין כל חשש מנטילת ויטמין D בהריון. בכל התכשירים הויטמיניים המומלצים בהריון כמות ויטמין ה D אינה עוברת את המותר ולכן יכולה להשתמש בכל מוצר ייעודי שתחפצי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדאורן19/10/2010
שלום רב לרופאים הנכבדים.
התאריך ווסת האחרון שלי היה ב 19.8
ב 19.9 הייתי אמורה לקבל ווסת אך לא קיבלתי.
ב 27.9 עשיתי בדיקת דם שיצאה שלילית.
ב 04.10 ביצעתי אולטרסאונד והרופא נשים לא מצא שם כלום!
ב 17.10 בדיקת הריון ביתית הראתה שכן יש הריון למרות הכול.
והיום (19.10) בדיקת אולטרסאונד, יש שק הריון, עובר ודופק!!!
לפי הבדיקה מתאים לשבוע 6+2. (כנראה שהביוץ היה מאוחר מהצפוי)
רציתי לדעת איך זה ייתכן שאני שבוע 6+2 אך לפני שבועיים באולטרסאונד לא ראו כלום?
האם זה הגיוני?
האם זה מבשר על בעיה כלשהי?
מה יכולה להיות הסיבה לכך שלפני שבועים לא ראו כלום והיום כבר רואים ויש גם דופק?
אשמח לתשובות.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ראשית מזל טוב
אם היום את בשבוע 6 הרי שלפני שבועיים היית בשבוע 4. בשבוע כזה עדיין לא רואים הריון ולא דופק כמובן. מתחילים לראות דפק החל משבוע לערך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)