מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטןלימור21/10/2010
שלום,
אני הייתי אמורה לקבל מחזור לפני שבוע
עשיתי בדיקת הריון וזה נתן לי תשובה שאני אכן בהריון
יש לי כאבים בבטן התחתונה כבר כמה ימים לפני שהייתי אמורה לקבל את המחזור ועד היום
האם זה נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן - תגובה
ד''ר עדי דוידסון21/10/2010עדיף להיבדק אצל רופא
לא מתאים לאבחון בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בבקשה לשאלה שלי!!!!זה חשוב ליסיון2621/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תענו בבקשה לשאלה שלי!!!!זה חשוב לי - תגובה
ד''ר עדי דוידסון21/10/2010מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר עדי דוידסון- יש סיכוי להיריון?
סיון2622/10/2010יש לי שחלות פוליציסטיות.לפני כ10 חודשים ילדתי את ילדתי הראשונה.הנקתי חצי שנה.
מאז אנחנו לא לוקחים אמצעי מניעה.
בדקתי את המחזורים שלי :
1. 34 יום
2. 37 יום
3. עד עכשיו כבר מעל ל70 יום.
לפני כמעט חודש עשיתי בדיקת דם-יצא שלילי.
אחרי שלושה שבועות עשיתי בדיקה ביתית ויצאו לי שני פסים-אחד בהיר מהשני(לא משמעותי במיוחד).בנוסף הרגשתי עייפות,כאבים קלים מאוד בשדיים וקצת כאבי בטן תחתונה.
שאלתי היא:1.יש מצב להריון כ"כ מחר בהתחשב במצבי?
2. האם יכול להיות שבהריון הראשון ההרגשות של תחילת הריון חזקות משמעותית מהבא אחריו?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חימישי להריוןחסויה21/10/2010
אני בת 26 שנה וחצי אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. הוסת שלי מאוד מדוייקת וסדירה אז לפני שבועיים הייתי אמורה לקבל ולא קיבלתי. עשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית. עשיתי בדיקת דם בטא יצאה 304 לאחר שבוע עשיתי שוב ויצא 4292 רופאת נשים אמרה לי שאני בחודש 5 אך עשתה לי אולטראסאונד ולא ראתה שק הריון היא אמרה לי לחזור בעוד שבועיים ( חודש 7 )? האם זה תקין שהרופאה לא ראתה שק הריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נראה לי תקין
סיון2621/10/2010לי ראו שק הריון רק בשבוע 7....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע חימישי להריון - תגובה
ד''ר עדי דוידסון21/10/2010לא נראה הגיוני
אם לא רואים שק הריון עם בטה כזה צרי לבצע בדיקת US במכשיר טוב אצל רופא מומחה
כדי לשלול הריון חוץ רחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בניסוח השאלה..חשוב מאוד!!
חסויה22/10/2010התכוונתי שבוע חמישי ולא חודש חמישי........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים אליי??זה חשוב מאוד!
חסויה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע חימישי להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור25/10/2010שלום רב
שק הריון נראה החל משבוע 5 . דופק עוברי נצפה החל משבוע 6. ייתכן והאולטרהסאונד שבצעת בוצע מוקדם מדי ולכן כדאי לחזור עליו כשבוע לאחר הקודם.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןסיון21/10/2010
היי
אני בשבוע 12 להריון והגובה שלי הוא 1.57 למשקל של 44-45 ק"ג האם זהו משקל תקין להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010שלום.
החשוב הוא עליה תקינה במשקל בהריון.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברי+הינביןמיכל21/10/2010
שלום רב, אני בת 34 בעוד כחודשיים בת 35 אמורה ללדת בסוף מרץ 2011.
להלן תוצאות בדיקת חלבון עוברי
PAPP-A: 2.90 MOM
14.20 MIU/ML
AFP 1.48 MOM
68.7 IU/ML
hCG 3.96 MOM
107.2 IU/ML
uE3 0.90 MoM
1.18 ng/ml
INHIBIN-A 2.02 MoM
498 pg/ml
NT 0.99 MoM
1.4 mm
הסיכון לדאון לפי הגיל ושש הבדיקות 1:960
לפי הגיל בלבד: 1:400
מה אומרות הבדיקות? ומה אומרת הבדיקה HCG אשר יצאה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי+הינבין - תגובה
ד''ר עדי דוידסון21/10/2010HCG גבוה יכול לנבא תפקוד מופחת של השלייה
זה לא נורא כי בשלייה יש הרבה רזרבה
יש סיכון שהעובר לא יעלה טוב במשקל
לכן ממליץ מעקב US כל 2-3 שבועות בשליש השלישי
מוניטור שבועי החל משבוע 32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוידסון, רופא הנשים שלי שלח
יפה24/10/2010אותי לייעוץ גנטי, האם זה נראה לך נכון אני כבר בחודש חמישי.
מה זה יעוץ גנטי בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןסיון21/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע 12 ויש לי קצת בטן
האם זה תקין שאני מקיימת יחסי מין מלאים עם בעלי כשאני עליו עם הבטן? או שזה יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ??
סיון24/10/2010למה לא עונים זה מאוד חשוב ליייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור25/10/2010שלום לך
אין כל חשש מקיום יחסי מין בזמן ההריון במידה ומעקב ההריון תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדמשה21/10/2010
היי כולם..
אשמח לדעת האם הבדיקה הראשונה של האולטרסאונד היא דרך שיקוף הרחם (כמו שבדר"כ מכירים:) ) או דרך איבר המין הנשי...?!?!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך הנרתיק
מיקי21/10/2010גם הסקירה הראשונה בג"כ דרך הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010אופן הבדיקה תלוי בגיל ההריון. עד שבוע 12 בד"כ הבדיקה היא פנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העובראולגה21/10/2010
שלום,
אני בשבוע 7 של הריון אחרי IVF.
אתמול באולטראסאונד מדדו אורך העובר - 5.5 ממ. הרופא אמר שזה לא מתאים לשבוע שביעי. עד כמה זה גרוע? האם יש סכנה לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010שלום.
השאלה האם נצפה דופק עוברי.אם כן אין דאגה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבדיקה גנטית של תמניםורד המודאגת21/10/2010
אני חצי תמניה וחצי אשכנזיה וגרה בארה"ב
רציתי לדעת לגבי בדיקת לתמנים שעושים בישראל ולא מכוסה בביטוח שלי כאן בארה,ב 1100 $ עלות פרטית. לגבי MLD = METACHROMATIC LEUKODYSTROPHY
האם שני הורי צריכים להיות תמנים על מנת שאהיה נשאית. או שאם אני חצי תמניה אין סיכוי שאקבל את זה גנטית.
בעלי ממוצע רומני אשכנזי
אני לא יודעת עם מי להתייעץ כאן. ניכר שליועצת הגנטית האמריקאית אין הרבה מידע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוה
שרון21/10/2010גם אני חצי תימניה וחצי אשכנזיה ועשיתי את הבדיקה כי הבנתי שמספיק שאחד ההורים תימני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תשובות שונות מרופאים
ורד המודאגת22/10/2010שוחתי עם יועצת גנטיקאית בישראל ורופא בפורום אחר אמרו לי שאני לא צריכה לעשות בדיקה. גם מכוון שבעלי אשכנזי. מבלבל כל העניין הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לבדיקה גנטית של תמנים - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010האמת שזה לא ממש השטח שלי. שוה להתיעץ עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר להריון תקיןורד המודאגת21/10/2010
אני בת 29 בעוד שבוע 30 בשבוע 14 להריון
עשיתי בדיקת NT שקיפות עורפית בארה"ב בשבוע 12 עם בדיקות דם.
הרופא prenatologist יעץ ל שהבדיקות תקינות ואחוז כל הבדיקות המשוקללות שעושים עם תבחין משולש וחלבון עוברי מגיע לדיוק של 95% לגבי מניעת עובר ילוד עם תסמונת דאון וטריסומי 18
אילה הן תוצאות הבדיקות שלי :
PAPP A-MOM 1.35
based on 2381.88u/ml
hCG1 MOM 0.8
based on: 60.97IU/ML
NT MOM Fetus A: 1.26
based on 1.8 mm
אורך העובר 58.3mm
DOWN SYNDROME RISK ASSESMENT SCREEN NEGATIVE
the risk is 1 in 9,800
TRISOMY 18
SCREEN NEGATIVE
risk less than 1 in 100,000
למשפחתי שלי ושל בעלי אין עבר של תסמונת דאון
בכל מקרה אני רוצה לדעת אם התוצאות האלה אמינות והאם עלי לעשות מי שפיר ומה אחוז הסיכון לבדיקה זו. אני רוצה לוודא שהכל יהיה בסדר.
האם ידועים על מקרים ששקלול כל הבדיקות ותוצאות חלבון עוברי תקינים עדיין נולדו עוברים עם בעיות כרווזומליות כמו דאון ו 18?
האם אחוזי הדיוק בבדיקות אכן מגיעים למעל 95 ?
תודה על תגובה ועל זמנך היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר להריון תקין - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010לאדוה שלום.
אני רואה שבארה"ב לא עונים על שאלותיך. אז ככה. בדיקת מי השפיר היא היחידה שנותנת תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון ועוד 365 מומים גנטיים אחרים.נכון שתסמונת דאון היא המום הגנטי השכיח ביותר ,אבל כאמור יש עוד.הסיכון בבדיקה הוא גרימת הפלה בסיכון של 1:300.ההחלטה הסופית היא שלך משום שאני מבין שאין גורמי סיכון מיוחדים אצלכם במשפחה ואת עדין צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
ורד המודאגת22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי20/10/2010
שלום רב,
ללא גלולות, לא בהריון ומתכננת הריון. עמדתי ובצעתי תנועה/תנוחה בה ניסיתי או למתוח את עצמי או לכווץ את עצמי כולל כיווץ או מתיחה של אזור הבטן/אגן (או גם וגם, לי עצמי לא ברור) אך הרגשתי מהתנוחה סוג של לחץ על אזור הבטן התחתונה/אגן. מכל מקום, בדיוק באותו רגע אחייני הקטן הגיע לפתע, ואחז בי בצדדים של האגן, בשוקיים ונכנס לי בין הרגלים תוך שהוא לוחץ על אזור האגן, המפשעות ואיבר המין. כל העניין יצר תחושה של כאב/רגישות ולחץ אך לאחר מכן לא חשתי בכאבים חזקים במיוחד אך כשהלכתי לשירותים ראיתי סוג של הפרשה ואגינלית שעל פניו נראתה אסטרוגנית (שקופה לבנבנה) אך על התחתונים הגוון היה גם צהבהב ומעין כתם של שלולית בגוון חום ואולי איזו נקודה אדומה/דמית (אני ביום התשיעי למחזור שהפסיק לפני יומיים). רציתי לדעת האם יתכן כי בעקבות התנוחות והלחץ - הן הפנימי שאני הפעלתי ובו זמנית המשחק של האחיין שלי ש"מעך" אותי – נפגעו לי איברי הרבייה במובן זה שאם אכנס להריון יכול להיוולד עובר פגום כתוצאה מהתנוחות/התנועות/הלחץ שהופעל? אולי הצבע החום והנקודה האדומה המזערית הם דימום כתוצאה מכך, וביטוי לאיזו פגיעה פנימית בשחלות/בביציות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור20/10/2010שלום רב
אודות לטבע אברי המין מוגנים היטב באגן הגרמי ולא נשקפת להם סכנה לאחר המגע שתארת עם אחיינך
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי20/10/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם A-לירז20/10/2010
שלום רב,
הייתי שמחה לדעת על אילו סכנות יש לעובר אם לאם יש סוג דם A-?
המון תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם A- - תגובה
ד``ר אריה לידור20/10/2010שלום לך
כיוון שסוג דמו של עוברך אינו ידוע הרי שנוגדנים ממנו יכולים ( במידה ושונים משלך) לעבור אלייך ולגרום לתגובה חיסונית אצלך (ריגוש) כלפי העוברים הבאים שלך. לכן יהי ה עלייך לקבל זריקת חיסון בשבוע 28 ולאחר הלידה במידה ואכן סוג דם היילוד שונה משלך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאשני20/10/2010
שלום,
מחזור אחרון ב- 18/9/2010. אתמול עשיתי בדיקה ביתית שהראתה קו נוסף חלש ביותר אך היה ניתן להבחין.
היום 20/10/10, ביצעתי בדיקת דם שהראתה רמה של 31... האם לא נמוך מדי?
לציין שיש לי סימנים של עייפות וגודש בחזה בשבוע אחרון ולא הופיעה הוסת שלרוב סדירה, 30 יום.
תוצאות נוספות שהראתה הבדיקה: TSH=6.65 יתכן שהעלייה הקטנה בבטא נובעת מפעילות מוגברת של בלוטת התריס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור20/10/2010שלוםלך
ראשית אציע לך לבצע בדיקת דם מעקב לביטא כמותי. כדי לראות שערכי ביטא ההתחלתיים צומחים כפי שאמורים . שנית אין כל קשר בין תוצאת הביטא לTSH שהינה גבוהה יחסית (ומרמזת על תת פעילות בלוטת התריס) ולכן הייתי מציע לך לחזור עליה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי מסוכנת..לי20/10/2010
לפני כשבוע חוויתי כאבים בצד ימין בצורה כואבת מאוד.
לאחר שנשלחתי למיון עשו לי את כל הבדיקות הנצרכות ולא מצאו כלום.
היה חשש כל כך גדול שיש לי דלקת בתוספתן ולכן שלחו אותי לסי טי.
כשהייתי אצל רופא משפחה הוא אמר לי שקרינה של סיטי היא קרינה מאוד מאוד גבוהה, כ500 תמונות רנטגן בדקה.
את המידע הנל לא ידעתי,אף אחד בבית חולים לא טרח לידע אותי.
הרופא אמר לי שאני לא יכולה לעשות רנטגן 4 וחצי שנים (כמובן שלא אצטרך).
ברצוני להכנס להריון בשנה הקרובה ורציתי לדעת אם זה אפשרי בכלל..אם הם סיטי לא פוגע במערכת הרבייה.
ואם אכנס להריון העובר לא יפגע כתוצאה מהקרינה שקיימת בגופי?
אם טעיתי בפורום אשמח שתשלחו אותי לפורום הנכון.
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיטי מסוכנת.. - תגובה
אין לך כל סיבה לחשוש מהסיטי שבצעת. באם את מתכננת הריון יכולה להמשיך בכך ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיבה שלא עונים לי??חני20/10/2010
שלום,
היום הייתי בסקירת מערכות טרימסטר שני
ובה נראו כליות לבנות אצל העובר..
והרופא אמר לשוב עוד חודש כדי לעקוב אחר התפתחותן,
על מה מעיד צבע הכליות באולטראסאונד? האם הדבר צריך להדאיג אותי
לגבי מצבו של העובר?
תודה מראש, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה שלא עונים לי?? - תגובה
לא ברורה התשובה. האם הכליות בגודל תקין?. האם הרקמה נראית תקינה ? . דחוסה? שקופה?
בררי שאלות אלו את הרופא המבצע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חני20/10/2010הרופא ציין שהגודל תקין ( גודל ממוצע) ושאר הדברים גם תקינים, אך זימן אותי לבדיקה חוזרת משום שבאולטראסאונד הכליות היו נראות לו לבנות..
על מה זה מעיד? האם אני צריכה לדאוג?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)