מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסאונד להערכת משקלrbm09/05/2010
שלום,
אני בשבוע 32+5 והיום ביצעתי הערכת משקל.
המדדים יצאו גדולים מידי ביחס לשבוע בו אני נמצאת:
BPD נמדד 86 מ"מ, מתאים לשבוע 34.3
Head cir נמדד 306 מ"מ, מתאים לשבוע 34
AB.cir נמדד 296 מ"מ, מתאים לשבוע 33.5
הערכת משקל 2270, מתאים לשבוע 33.4
האם זה תקין? הוא לא גדול מידי?
שאלה נוספת- בהריון הקודם (לפני שנה ושמונה חודשים) נתגלה אצלי GBS. האם גם הפעם עליי להבדק או שבאופן גורף אצטרך לקבל אנטיביוטיקה גם הפעם?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל.
ד``ר איילון לחמן09/05/2010שלום.
העובר בהערכה יצא פחות משבוע גדול לגילו. אין מה לדאוג.
לגבי ה-GBS כדאי בכל מקרה לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 לאחר IVFמייקי09/05/2010
שלום לרופאים,
אני בשבוע 19 מלא היום בדיוק, לאור מה שכתבתם לחלק מהפונות, אני אמורה להרגיש תנועות עובר כבר.. הבעיה היא שעד עכשיו שום כלום... היש לי ממה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ממש אין לך מה לדאוג. חלק מהמקרים ,עם שיליה קדמית למשל,ירגשו רק לאחר 22 שב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהריוןשרון09/05/2010
שלום רב
לפני כחצי שנה נולד לי תינוק. אני עדיין מניקה אותו ולוקחת גלולות סרזט (להנקה).
לפני כשלושה שבועות הופיע לי דימום חום של יומיים שנעלם. באופן עקרוני בחודש זה שכחתי 3 גלולות ואני חוששת שאני בהריון. אני אעשה היום בדיקה אבל השאלה שלי אם המשכתי כל התקופה הזאת לקחת את הגלולות במידה ואני בהריון האם זה יכול לפגוע בעובר (במידה וישנו)????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.
קודם בדקי נושא ההריון.אם חיובי התקשרי למשרד הבריאות בטל-02-6243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתמיכל09/05/2010
בוקר טוב,
עד איזה שבוע צריך לעשות סקירת מערכות מאוחרת ,האם מועד הסקירה מוגבל בזמן או שניתן לעשות בכל זמן? אני נמצאת בשבוע 35 (34 מלא +2 ימים)
אודה לתשובתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת המערכות.
סקירת המערכות המאוחרת מתבצעת בד"כ עד שבוע 26.התיעצי עם מומחה לעל קול לגבי האפשרויות כעת.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- beta-hcgמ09/05/2010
שלום,
האם התוצאה beta-hcg 63 היא תוצאה נורמלית לשבוע 2-3 של היריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר איילון לחמן09/05/2010ם.
התשובה הינה חיובית להריון.כמובן שדרוש המשך מעקב ובירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת המגןחלי09/05/2010
עשעתי בדיקות דם והתברר לי שבלוטת המגן שלי היא גבולית, האם יש סיבה לחשוש להריון ?אני בשבוע 7, הוא נתן לי לעשות שוב את הבדיקה.אני קצת לחוצה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת מגן
להתפתחות התקינה של ההריון זקוקים לתפקוד תקין של בלוטת המגן.לכן טוב שחזרת על הבדיקה.על פי התוצאה המשך הטיפול ,אם צריך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי בלוטת המגן
חלי10/05/2010אם זה עדיין נשאר גבולי, יש חשש לעובר? או שיש לזה טיפול? מאד לחוצה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים, הריון תאומיםאסנת09/05/2010
שלום לרופאים,
אני בהריון תאומים בשבוע 13 + חמישה ימים, ברוך השם הכל בסדר עם הבדיקות עד עכשיו.
ביומיים האחרונים, יש לי, באופן לא רציף (זה בא והולך) תחושת מתיחה חזקה בבטן התחתונה, באיזור הנמוך ביותר של הבטן. זה לא ממש כואב, אך לפרקים אני מרגישה את זה קצת מציק.
האם זה נורמלי? האם עלול להעיד על בעיה כלשהי בהריון, בשלייה של אחד העווברים?
אודה לתשובתכם במהרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים.
ממליץ שתגשי להיבדק.רוב הסיכויים שמדובר בצמיחת הרחם,אך יש לשלולבעיה רפואית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PRENTALמאיה09/05/2010
שלום,
אני בשבוע 13 עד מתי אני צריכה לקחת PRENTAL?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרהנאטאל.
המקובל ליטול פרהנאטאל שהוא תרכובת ויטמינים,עד סוף ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה09/05/2010
בוקר טוב!
רציתי לדעת באיזה שבוע תינוק שנולד לא נחשב פג?
ועד איזה שבוע במקרה ונולד ליפניי, יהיו פחות סיבוכים לתינוק?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים
פג נחשב כל תינוק שנולד לפני זמנו כלומר לפני השבוע ה-37.ככל שהתינוק קרוב יותר לשבוע זה הסיכונים פחותים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לאחר לידהגוני09/05/2010
שלום,
ילדתי לפני שישה ימים ומזה ארבעה ימים אני סובלת משלשולים (אך ללא כאבי בטן). האם זו תופעה נורמלית לאחר לידה? מפריעה להנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים.
לא.שלשולים אינה תופעה רגילה לאחר לידה.יש לגשת להיבדק,גם אצל רופא המשפחה והרופא הגינקולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וזריקת מטוטרקסטאילנית09/05/2010
שלום ,
האם יש סיכונים בלקיחת חומצה פולית לאחר הזרקת מטוטרקסט להמסת הריון שהסתיים ?
תוך כמה זמן מתפוגג החומר בגוף ומה הסיכונים שלו להריון הבא? האם רק לאחר שלושה חודשים ניתן לנסות להרות בשנית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרורקסט.
ד``ר איילון לחמן09/05/2010לאילנית שלום.
המקור המוסמך לענות לך הוא משרד הבריאות בטל-02-6243669.בהצלחה עם ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןאילתי 4408/05/2010
אני בת 33 , נמצאתהריון ראשון,,, אני כרגע בשבוע 17 אני גובה 1.56, התחלת ההריון שלי הייתי במשקל :: 57.72 קילו . כרגע אני שוקלת 62.72 שזו עלייה מטורפת!!!!!!!!!!
הקטע הוא שהעלייה שלי מתבטאת ישר בבטן, ויש לי בחודש במקום של חודש רביעי,,,,היא נראית כמו חודש שישי,,,לפחות
אני כולי בהלם איך הגעתי למצב הזה,,,אני חייבת לעשות משהו, אני החלטתי לוותר על כל המתוקים , והדברים המיותרים,,,אבל עדיין אסור לעשות דיאטה,,,איך אני יכולה לעצור את זה?? מטבלאות שהסתכלתי אני אמורה לסיים את ההריון בערך במשקל של 72 קילו , ואם אני כרגע עומדת על 62 קילו ואני בסה"כ בחודש 4 יש לי 10 קילו לעלות עד הסוף..האם זה אפשרי?? כי הבנתי שבחודשים מתקדמים עולים יותר במשקל?? אשמח לשמוע ,,,,,,,,,,,,,,תגובות בבקשה!! איך אני מגיעה לעמק השווה עם המשקל הזה!!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט לאכול מסודר
שרית09/05/2010תאכלי ארוחת בוקר טובה (מעדן, גבינה, פרוסת לחם קלה, חביתה, ירקות), צהריים (עוף, בשר, דגים, +תוספת) ומשהו קטן בערב. תשתדלי לא לנשנש שטויות אלא רק פירות אם בא לך. אל תשתי קולה ומיצים משמינים, רק מים! ואז מבטיחה לך שיהיה בסדר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
טניה09/05/2010דבר נוסף שאת יכולה לעשות זה לפנות לדיאטנית בקופה שלך ויחד תוכלו לבנות תפריט שהוא גם מגוון (כי נורא קשה לוותר על מתוקים (לי בכל אופן) וגם מאוזן כדי שתוכלי לקבל את כל אבות המזון,
שיהיה הריון קל ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל.
ממליץ שבהתיעצות עם רופאך תבצעי בדיקות לשלילת סכרת ובמקביל תתיעצי עם דיאטנית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההכפלה תקינה?נני08/05/2010
בטא ראשונה ב - 22/4 42 פרוגסטרון 20.5 יחידות ישנות
בטא שניה ב-27/4 337 פרוגסטרון 28 יחידות ישנות
4/5בבדיקת אולטרסאונד נמצא שק הריון קטנטן שגודלו 2 מ"מ , עדיין לא נצפה שק חלמון
היום 6/5 בדיקת בטא 2119 ופרוגסטרון 33 יחידות ישנות
האם הכפלת הבטא תקינה???????
לפי חישוב שעשיתי היא בקושי מכפילה ב 1.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא.
ממליץ שתחזרי על בדיקת העלקול,כדי לראות התפתחות תקינה של שק ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נני09/05/2010אבל האם ההכפלה תקינה?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלה.
רפואה זה לא ממש מטמטיקה.החשוב אם ההריון מתפתח בצורה תקינה ,ניתן כאמור לודא בבדיקת על-קול, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךךך
נני11/05/2010קודם אודה לך על התגובות וההתייחסות תודה.
היום ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונצפה השק שגדל מלפני שבוע ל 8 מ"מ (לא נצפה שק חלמון)
עשיתי גם בדיקת בטא ופרוגסטרון הבטא היום 3130 ולפני 5 ימים 2119
והפרוגסטרון ירד ל 17 מתוך 33 לפני 5 ימים
האם יתכן הריון תקין גם כשהבטא בקושי עלתה??????????
אבל השק התפתח האם זה מעודד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לתחילת הריוןאילנה08/05/2010
שלום
אני בשבוע רביעי (טרי מאוד!)
1) האם מסוכן לשבת 3 שעות ביום עם מחשב לפ טופ על הברכיים (קרוב לאיזור הבטן)
האם הסיכון הוא בחימום יתר של האיזור או בקרינה?
2) מדוע אסור להתרחץ במים חמים מאוד?
3) האם מותר לחמצן שיער על הפנים עם חומר מחמצן המיועד לפנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן09/05/2010למורן שלום.
ממליץשתתיעצי עם המקור המוסמך -היחידה למניעת מומים,משרד הבריאות-בטל 02-6243669.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSחסוי08/05/2010
שלום. שבוע 11. כבר לפני חודש בתרבית שתן יצא GBS מעל 100,00 יחידות. ולאחר כמה ימים תרבית שלילית כך היה שוב פעם לפני שבוע. GBS בשתן ולאחר מספר ימים שלילי. האם כדאי לטפל בטנטיביטוקה כעת או רק בלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד``ר איילון לחמן08/05/2010שלום.
כן,כדאי לטפל עכשיו בדלקת בשתן. הטיפול בלידה הוא בעיקר עבור הרך הנולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)