מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוטב עוברי ללא דופק- עזרהblublu16/10/2009
שלום,
אני בשבוע 6.6, לפני 10 ימים נצפה שק הריון בקוטר 1 ס"מ ואמרו שהכל תקין.
היום היו לי טיפה כאבים ודימום קטנטנן, אבל באמת קטנטן (ואני מדברת על ראש של סיכה).
הלכתי למיון נשים.
הרופא שם ראה שק הריון בקוטר 3 ס"מ.
עם קוטב עוברי ללא דופק.
בלי לחשוב פעמיים, הוא אמר לי שההריון לא תקין ב99%, ושאם עוד 3 ימים לא נראה דופק לעשות גרידה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מיותר להגיד שאני ובעלי נחנקנו.
שמעתי על בנות שגילו דופק הרבה יותר מאוחר.
אשמח לעזרה...
תודה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אכן התוצאה זה כמו שאת מספרת
ד''ר יואב פלד16/10/2009אז לצערי הרב הרופא צודק וההריון איננו תקין
רק יש שיטות אחרות פרט לגרידה לסיים ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פנים בהריוןרותם3216/10/2009
אני בשבוע 9 להריון אפשר לעשות טיפול פנים ? הוצאת שחורים וכו' ללא פילינג עמוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת חניכיים מקומית - מדידנטקרן16/10/2009
הי,
יש לי דלקת חניכיים מאוד בולטת בין 2 שיניים.
רציתי להשתמש במי פה מדידנט וראיתי שרשום להיוועץ ברופא לנשים בהריון.
אני שבוע 18.
האם מותר להשתמש בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד16/10/2009רצוי ללכת לשיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבענת15/10/2009
אני בשבוע 7+4 , ביצעתי כבר פעמיים US לוודא דופק והכל תקין.(ת.א. 27/0809)
האם יש צורך להמשיך ולבצע מעקב כלשהו- של US עד לשבוע 12 לשקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר יואב פלד16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב רופא בחודש תשיעילונה15/10/2009
אני בת 25, הריון ראשון, תקין עד כה. מסיימת שבוע 36.
רופאת הנשים שלי יצאה לשמירת הריון וכרגע אין לי רופא נשים ממש...
עד כה ההריון היה מצויין. לא היו שום בעיות. הייתי במעקב אצל ד"ר בולדס, שגם ביצע לי את סקירת המערכות השנייה שהיתה תקינה לחלוטין. בדיקה אחרונה שביצעתי היתה אצלו בשבוע 34. להערכת משקל. גם תקינה לגמרי. הוא המליץ לבצע US מעקב אחרון כשבועיים לפני תאריך הלידה המשוער.
פרט לכך לא אמר שיש צורך במעקב כלשהו.
קראתי בכמה מקומות שהחל משבוע 45 יש להגיע אל רופא הנשים למעקב כולל בדיקה פיזיקאלית אחת לשבוע. האם נכון הדבר? אני לא ממש רוצה להתחיל ללכת לרופא אחר עכשיו... אם אין ברירה אני אלך אבל האם אכן הכרחי ללכת למעקב אחת לשבוע אצל רופא הנשים בשלב ההריון שלי? ואם כן - למה בדיוק? אני לא יכולה להסתפק בתור לUS שיש לי אצל ד"ר בולדס היקר בעוד שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *שהחל משבוע 35
לונה15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכהשואלת15/10/2009
אני בשבוע 26 להיריוני, ואתמול בבסיקת אולטרסאונד נמצא שיש לי שלייה נמוכה (לא פתח, אלא במרחק של כ-1 ס"מ מפתח הצוואר). תודה לאל - אין לי דימומים. שתי שאלות לי בעניין:
1. האם באמת יש סיכוי שהשליה עוד תעלה עד ללידה?
2. אמרו לי, כמובן, להימנע מיחסי מין. האם הכוונה היא רק לחדירה או גם להגעה אורגזמה? (סליחה על השאלה הישירה...).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שאלה, בבקשה
שואלת15/10/2009אמרו לי גם לא להתאמץ. השאלה היא מה בעצם זה אומר? לשכב במיטה? רק לשבת (בלי לעמוד או לטייל הרבה)?
אשמח להבהרות בעניין. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה, בבקשה
שואלת15/10/2009אמרו לי גם לא להתאמץ. השאלה היא מה בעצם זה אומר? לשכב במיטה? רק לשבת (בלי לעמוד או לטייל הרבה)?
אשמח להבהרות בעניין. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלותאלינה15/10/2009
שלום רב
1.בבד' שקיפות עורפית יצאה תוצאת סיכון של 1:10,000 בבד' חלבון עוברי 1:310
האם הגיוני?
2.כאשר ביצעתי את בד' הדם הרופא צירף אולטראסאונד ראשוני שביצע ב-27.7 כאשר בפועל הדוגמת הכניסה נתוני שקיפות עורפית שביצעתי ב31.8.09 האם משפיע על התוצאה?
3.ביצעתי בלית ברירה את הדיקור אתמול - האם עצם החדרת המחט פעמיים בשל אי מציאת מי שפיר בפעם הראשונה (לא יודעת הסיבה) מעלה את הסיכון? האם בעצם מארה על אי יעילות המדקר או שזה מקרה שכיח?
מה בעצם הסיבה שדורשים או מנחים את האישה לנוח ? אם גורם הסיכון הוא זיהום מה תעזור המנוחה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות.
ד``ר איילון לחמן16/10/2009לאלינה שלום.
כל התאור הינו שכיח. בדיקות שונות נותנות תשובות שונות. הסיבה למנוחה לאחר הדיקור נובעת מכך שיש לאפשר לנקב שבוצע בשק ההריון להיסגר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvליאת14/10/2009
שלום
אני בשבוע 8 של ההריון והתקבלו בבדיקות:
CMV-IGG 1.50 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*POSITIVE
CMV-IGM NEGATIVE
האם יש סיבה לדאגה? מה זה אומר שה- IGG כ"כ גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת ואין כל מקום לדאגה
ד''ר יואב פלד14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת שמנת מבושלתאפרת14/10/2009
שלום,
האם ישנה סכנה באכילת רוטב שמנת שלא ידוע מקור השמנת, בהקשר של האם היא מפוסטרת או לא? אכלתי במסעדה פסטה ברוטב שמנת בין הייתר ואני לא יודעת אם זה מסוכן, או שהבישול לכשעצמו פותר את "הבעייה". אני שואלת כיוון שאני בהריון (תחילת חודש תשיעי) וחוששת מליסטריה או טוקסופלזמה.
תודה רבה,
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך לחשוש
ד''ר יואב פלד14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת - שבוע הריון - שאלה לרופאלונה14/10/2009
תאריך תחילת הווסת האחרונה שלי היה ב-27/1. הווסת מעולם לא היתה סדירה ולכן מעולם לא ידענו לחשב מתי יהיה הביוץ.
בתאריך 8/3 גיליתי שאני בהריון עם בטא 155.
הרופאה אמרה לי שהבטא מתאימה לשבוע הריון 4 אבל לאחר US היא הורידה לי שבוע ואמרה שתאריך הלידה הצפוי הוא ב-15.11.09.
בשבוע 34 הגעתי לבדיקה אצל ד"ר בולדס שאמר שלא היה צורך להוריד שבוע ושתאריך הלידה הצפוי הוא בכלל ב-5.11.09.
עכשיו אני למגמרי מבולבלת. לא יודעת באיזה שבוע אני. וכן קריטי עבורי לדעת כי אם אני יולדת עכשיו אני רוצה לדעת אם התינוק הוא פג או לא...
האם תוכלו לעזור לי לחשב? אני שוברת את הראש ולא יודעת על איזה תאריך להסתכל...
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבים לפי מה שאמרה הרופאה הראשונה
ד''ר יואב פלד14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי דוקי, תודה
לונה15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר ניתוח קיסריטלי14/10/2009
אני 3 שבועות אחרי ניתוח קיסרי. הדימום הנרתיקי כמעט פסק לאחר 10 ימים אחרי הניתוח, מלבד הכתמות פה ושם. אתמול הדימום שוב התחדש ודומה בכמותו למחזור, יש קצת כאבים בבטן התחתונה ובגב. שלשום הייתי אצל רופא הנשים וביצעתי אולטרה סאונד וגינלי וחיצוני כדי לשלול שאריות הריון ברחם. הבדיקה היתה תקינה. הרופא אמר לי כי לעיתים הרחם ממשיך להתכווץ והדימומים יכולים להימשך עד חודש וחצי לאחר הניתוח/לידה. האם יכול להיות גם שבדיקת האולטרה סאונד הוגינלי גורמת לדימום כזה?
כמו כן ראוי לציין שאני בקושי נחה, מטפלת בתינוק ומתרוצצת בבית. האם זו גם סיבה לדימום?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הסונר ולא המאמץ
ד''ר יואב פלד14/10/2009גורמים לדימום
מה שאמר הרופא הוא צודק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מקיסרינועה14/10/2009
אני ארבעה וחצי חודשים לאחר קיסרי ומקום הניתוח עדיין לא החלים לגמרי. כשנוגעים באיזור הוא עדיין רגיש ומרגיש מעט נפוח ( אבל לא כואב) . נבדקתי כשבעה שבועות אחרי הלידה ומהלך ההחלמה אז היה תקין. האם הדבר מצריך בדיקה חוזרת ? ואם לא, כמה זמן לוקח עד שמחלימים מקיסרי לגמרי?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאת מתארת
ד''ר דורון רוזן14/10/2009לא נשמע בעייתי אבל תמיד אם יש ספק עלייך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת העמסת סוכרלילך14/10/2009
שלום לכולם,
לפני שבוע בצעתי בדיקת העמסת סוכר 50 - התוצאה הייתה 152 (כשהמקסימום הינו 140), ניתבקשתי לבצע העמסת סוכר 100, ואכן ביצעתי אותה אתמול, אני קצת מודאגת לגבי התוצאות למרות שהרופאה אמרה שזה בסדר גמור, להלן התוצאות:
גלוקוז 0 - 76 (מקסימום - 90)
גלוקוז 60 - 182 (מקסימום 180)
גלוקוז 120 - 126 (מקסימום 155)
גלוקוז 180 - 661 (מקסימום 140)
רק בדיקה אחת חורגת מטווח הנורמה (בקצת), האם יש סיבה מוצדקת לדאגה שלי? למרות שהרופאה אמרה שאין שום סיבה לדאגה ולא קיים חשש לסכרת הריונית.
ווסת אחרונה - 08.04.09 - שבוע 27 הריון ראשון.
אשמח לתשובה.
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אכן גבולי
ד''ר דורון רוזן14/10/2009בלבד, מציע שתנסי לשמור בכל זאת על דיאטה דלה בסוכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לא תקינה של בטא ודופקקרן14/10/2009
הריון- ראשון טבעי ותקין לאורך כל הדרך.
הריון שני- Ivfראשון- בטא יום 13 מההחזרה 213, בטא יום 15- 348, בטא יום 18-645 בטא יום 21 הייתה 1075 ובטא אחרונה יום 26 1920, ברור שמשהו לא ממק תקין.עשיתי אולטראסאונד 4 שבועות מיום ההחזרה שהראה שק הריון ועובר קצת קטן(שבוע שישי במקום שבוע וחצי) אך לא נצפה דופק. הרופא אמר להמתין לבדיקה נוספת בעוד כעשרה ימים. השאלה שלי- האם קים סיכוי כלשהו? אם יתגלה בהמשך דופק, האם לא מסוכן להמשיך הריון שהתפתח באופן לא תקין?
מה החשיבות של הבטא שלא עלתה באופן תקין?
אודה מאד על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני לא אופטימי
ד''ר דורון רוזן14/10/2009אבל אם בכל זאת יהיה דופק לא סביר שהעובר ייפגע וניתן להמשיך בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןליאורה14/10/2009
שלום רב
וסת אחרונה 9.8.09
בדיקת בטא 15.9.09- שלילי
בדיקת בטא 6.10.09- 155
בדיקת בטא 11.10.09- 2860
מה גיל ההריון? 9 שבועות? 5 שבועות? חשוב לי לדעת לצורך קביעת בדיקת סקירת מערכות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שמדובר בהריון של 5 שב'
ד''ר דורון רוזן14/10/2009תארוך יש לבצע על ידי אולטראסאונד סביב 10 שב' משוערים או בשקיפוןת הערפית לפני קביעת התור לסקירת מערכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)