מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת גרון בתחילת הריוןלירון27/10/2009
לפני כמה ימים חליתי בדלקת גרון מאוד חריפה וישר טופלתי באנטיביוטיקה בשם זאטו שלא עזרה לדלקת. היום נשלחתי למשטח גרון לבירור המשך (כי יש חשש ל סטרפטוקוקוס א) כאשר הרופא שלי ביקש לדעת אם אני בהריון. לאחר ביצוע בדיקת הריון ביתית הופתעתי לגלות שאני אכן בהריון. הרופא לאחר התלבטויות רבות החליט לתת לי בכל זאת תרופה אנטיביוטית בשם אריתרו – טבע שמכיל erythromycin ( אין לו פתרון אחר מכיוון שאני כנראה אלרגית לפניצילין).
לצערי הרב יצאתי בהרגשה שבכל זאת אני עלולה לסכן את ההריון הטרי טרי ולכן חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת לגבי האנטיביוטיקה שאני אמורה לקחת במשך 10 ימים.
חשוב לציין שאני ממש בהתחלה (3 ימי איחור של הווסת) ורק מחר מתכוונת לבצע בדיקת דם לאישור ההריון.
שאלתי היא: האם התרופה מותרת בשלב זה(אם בכלל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר איילון לחמן27/10/2009ללירון שלום.
דלקת גרון שלא מטופלת יכולה להתפשט לריאות ולכל הגוף.ןלגרום חס וחלילה.לכן את חיבת להיות מטופלת.לגבי אריתרו לדעתי אין בעיה,אבל את מוזמנת להתקשר למשרד הבריאות, לטל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש מודה לך על התגובה המהירה
לירון27/10/2009:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-כאביםתמי27/10/2009
בוקר טוב
אני בשבוע 38 וכבר חודש בערך נרדמות לי הידיים ברמות קשות עד כאבים עזים ואני לא יכולה אפילו לשיון בלילה מכאבים וגם בכל שעות היום ואין לי תחושה באצבעות
האם יש לכם במקרה פתרון דחוף כי זה ממש כואב והאם זה תקין?
אשמח לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
ד``ר איילון לחמן27/10/2009לתמי שלום.
הבעיה שאת מתארת נובעת כנראה מבצקת במעטפת העצבים. ממליץ שתגשי לרופאך לבדיקת לחץ דם רמת חלבון בדם וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בידיים
תמי27/10/2009האם יש מה לעשות בקשר לכאבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות פרזולאטורד26/10/2009
שלום. לפני 3 ימים הגעתי לביה"ח עם צירים כשאני בשבוע 33+4 עם צוואר מחוק 100% ופתיחה של 2. עצרו את הלידה עם כדורי פרזולאט ונתנו לי 2 זריקות להבשלת ריאות. אתמול שוחררתי כיוון שלא היתה התקדמות בפתיחה ונתנו לי כדורים לקחת עד היום ב6 בבוקר.
האם ייתכן שהכדורים השפיעו כך שהלידה תתעכב בעוד חודש? או שקרוב לוודאי אלד בימים הקרובים כשאינני נוטלת יותר כדורים?
ושאלה נוספת - האם בטוח לבצע בכזה מצב עיסוי פריניאום או שעדיף להימנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 לא סביר
ד''ר יואב פלד26/10/20092 רצוי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה26/10/2009
שלום רב
האם אפשר לשתות נס קפה (רגיל של עילית) בזמן ההריון?
ואם כן , אז מהו המינון המותר (בכוסות)?
מה לגבי נס קפה נטול קפאין
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד 3-4 כוסות ליום זה בסדר
ד''ר יואב פלד26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףסומסום 11426/10/2009
בתאריך 24/9 עברתי החזרת עוברים.
בבדיקת הריון לאחר 12 יום בטא - 38
עשיתי בדיקת אולטרסאונט בשבוע השישי והרופא לא ראה עובר.
חזרתי על הבדיקת דם היום 26/10/09(בדיוק היום נכנסתי לשבוע ה-7)
והבטא 12320 האם תקין? אני אמורה לדאוג?
כמו כן האם צריך לקחת תרופות כלשהם ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרי על הסונר בערכי בטה כאלו יש לר
ד''ר יואב פלד26/10/2009לראות שק ברחם ושק חלמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מיםטלי26/10/2009
היי, אשמח לדעת איך יורדים מי השפיר, כשצוואר הרחם קשה וסגור.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצוואר לא סגור הרמטי ת
ד''ר יואב פלד26/10/2009ויש בו פתח דרכו דולפים המיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Macrosomiaלונה26/10/2009
הריון ראשון, בת 25, שבוע 37+2
העמסת סוכר 50 פתולוגית ולכן בוצעה העמסת סוכר 100 שנמצאה תקינה פרט לערך של 188 בשעה הראשונה לאחר שתיית הסוכר. הוכרז ע"י הרופאה כתקין ולכן לא קיבלתי דיאטה מתאימה לסוכרת הריון.
2 סקירות תקינות, חלבון עוברי משוכלל עם שקיפות עורפית הראה 1:20000.
בשבוע 37 נמצא ריבוי מי שפיר קל. בוצע אקו לב עובר שנמצא תקין. בוצעה העמסת סוכר שנייה שטרם התקבלו תוצאותיה. סקירת מערכות שלישית שבה הודגמה מערכת העיכול תקינה ושאר האיברים תקינים. משקל העובר 3.350 כאשר 4 ימים לפני כן משקלו היה 3.152 (עליה של מאתיים גרם תוך 4 ימים).
על מסמך סקירת המערכות נרשם כי הכל תקין פרט ל-Mild Macrosomia.
מה בדיוק זה אומר? האם התינוק שלי צפוי לגדול עוד הרבה? האם משקלו אינו תקין לגילו?
והכי חשוב - האם מומלץ לבצע זירוז לידה עקב הממצא של עובר יחסית גדול בקצב גדילה מהיר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון העמסת סוכר 100
לונה27/10/2009GLUCOSE 69.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (*........)
GLUCOSE 60' 156.00 MG/DL
GLUCOSE 120' 161.00 MG/DL
GLUCOSE 180' 135.00 MG/DL
האם סוכרת הריון?
והאם הגיוני שבשעה השנייה הסוכר עליה ובשעה השלישית הסוכר ירד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה הכרחי לעשות בדיקת סכרת שבוע 35+יעל26/10/2009
שלום רב, אני בשבוע 35+ לפני שבועיים היינו בהערכת משקל, העובר יצא גדול מהנורמה (אחוזון 88והרופא המטפל שלי שלח אותי לעשות העמסת סוכר 100 גרם...לרוע מזלי מסיבות טכניות הבדיקה נפסלה ויש לי רק את שני הערכים הראשונים שיצאו תקינים לחלוטין (גם בהעמסת 50 יצאתי תקינה)אני ממש לא רוצה לעבור את הבדיקה הזו שוב. השאלה היא האם אני יכולה לוותר על הבדיקה משום שממילא אני עוד מעט יולדת. או שזה עשוי להשפיע על הלידה הטבעית שאני מתכננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על ההתייחסות
יעל27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריאיטה26/10/2009
שלום ד"ר.
לפני חודש עברתי ניתוח קיסרי.
מתי אפשר לקיים יחסי מין בהנחה שהכל תקין אחרי בדיקה אצל רופא נשים?
הבנתי שאת הביקורת יש לבצע אצל הרופא שישה שבועות אחרי הניתוח. האם נכון?
תודה מראש, איטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החל מעכשיו
ד''ר יואב פלד26/10/2009תהנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
איטה26/10/2009ראשית, תודה על תשובתך.
האם זה לא יכול לפגוע בתפרים הפנימיים של הניתוח הקיסרי בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתסומסומית26/10/2009
בתאריך 24/9 עברתי החזרת עוברים.
בבדיקת הריון לאחר 12 יום בטא - 38
עשיתי בדיקת אולטרסאונט בשבוע השישי והרופא לא ראה עובר.
חזרתי על הבדיקת דם היום (בדיוק היום נכנסתי שבוע ה-7)
והבטא 12320 האם תקין? אני אמורה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד``ר איילון לחמן27/10/2009למודאגת שלום.
לדאוג זה תמיד בריא-שומר אותנו חיים.ממליץ שתבצעי בדיקת על קול חוזרת.כעת בודאי יאובחן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםשני26/10/2009
אני בהריון בשבוע 16+2 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ואגני כליות יצאו:2.5,3 הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של זה,כי אמרו לי לשים לזה לב וזה הלחיץ אותי,שקיפות עורפית+בד דם יצא תקין
וכמו כן גם הבד' הגנטיות
אודה על תשובה...שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות.
ד``ר איילון לחמן27/10/2009לשני שלום.
אגני כליות מורחבים אכן דורשים מעקב. הסיבות הן שתים. 1. כדי לדעת שאין בעיה כללית שההתרחבות היא חלק ממנה..2.אם נשללה הבעיה הכללית,יש לראות שההתרחבות לא מאד גודלת. אם מדובר בסיבה השניה ברוב המקרים היא נעלמת לאחר הלידה,עם השתפרות זרימת השתן בשופכנים וכו. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה- 24/10 שדולגה...שפרה26/10/2009
שלום!
מה ההסבר לכך שעד שבוע 9 ראו ב-US שני עוברים בשני שקים: two separate sacs.
וב-US של שבוע 10 וכמה ימים רואים שני עוברים בשק אחד עם שליה אחת ומחיצה ברורה בין העוברים?
האם עד שבוע לפני זה יכול היה להיראות כשני שקים נפרדים ועכשיו רואים יותר ברור שק אחד? האם זה הגיוני?
האם זה אומר משהו לגבי העוברים באם הם זהים או לא זהים בהכרח?
יש לציין שזה לאחר ICSI, והוחזרו 3 עוברים.
תודה ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד``ר איילון לחמן27/10/2009שלום.
ככל שההריון גדל ומתפתח מצטמם נושא ההבדל בין השקים. לכן חשיבות הבדיקה הראשונית שהיא הקובעת.כלומר עדין,על פי תאורך,מדובר בשני שקים ותאומים נפרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםmay26/10/2009
שלום- אני בשבוע 14 ובימים האחרונים יש לי כאבי מתיחות בבטן שהבנתי שזה נורמלי אבל בנוסף כואב לי כשאני מתיישבת או יושבת - באזור הנרתיק(?) והבטן התחתונה אבל ממש מבפנים.
אני מניחה שכל האזור יותר פעיל ורגיש אך כאב כזה הוא בגדר נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
ד``ר איילון לחמן27/10/2009שלום.
כל נושא של כאבים חריגים בהריון מצריך בדיקה. לכן גשי להיבדק וניהיה רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדורוש26/10/2009
שלום.
אשמח לקבל תשובה..
אני בשבוע ה17 להריון
העם ייתכן שאני כבר מרגישה תזוזות ??
הריון שני
2
רציתי לדעת העם זה בסדר שאני לא לוקחת ברזל וחומצה פולית??העם זה משמעותי מאוד??אני מרגישה בסדר בכללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וכן
ד''ר יואב פלד26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןקרן26/10/2009
שלום, מזה שנים שאני נוטלת "לוסק" 20 מ"ג וברצוני להרות .
האם מותר לקחת לוסק בהריון ?
האם נטילת הכדור לא תגרום למומים בעובר ?
אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יואב פלד26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)