מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמיניםנויה02/11/2009
היי דר', אני בשבוע שביעי, איזה ויטמינים מומלצים לקחת בשליש הראשון של ההריון? כרגע אני לוקחת רק חומצה פולית.
שאלה נוספת- באיזה שבוע רואים דופק לעובר?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009למיה שלום.
קימות תרכובות ויטמינים מיוחדות לנשים בהריון הכוללות גם חומצה פולית. התיעצי עם רופאך לגבי הסוג המומלץ עלידו.דופק עוברי נצפה בדרך כלל אחרי שבוע 6+3.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקוקוס Bמעיין02/11/2009
שלום רב,
הנני בשבוע 31 הריון ראשון.
לפני מספר שנים (4-5) אובחן אצלי סטרפטקוקוס B.
לפני שנכנסתי להריון בוצע משטח אך לא קיבלתי כל תשובה לגביו.
הייתכן שהחיידק נעלם מהנרתיק?
מתי כדאי לי לערוך משטח בשנית כדי לבדוק את קיומו של החיידק לפני הלידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד``ר איילון לחמן02/11/2009למעיין שלום.
קודם כל בררי תוצאת המשטח שבוצע.התוצאה מלפני שנים אינה משמעותית.אף פעם לא מזיק לחזור על הבדיקה,בעיקר אם הקודמת שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםשרון02/11/2009
שלום רב,
יש לי מחסור בפקטור 11 שגורם לכך שהדם ניקרש בקצה איטי מהנורמאלי. הדבר מוהיל לכך שלא אוכל לקבל אפידורל בגלל חשש לדימום, וגם יהיה צורך בטיפול מיוחד במידה וחלילה אצטרך קיסרי.
שאלתי היא: האם דיקור מי שפיר היא בדיקה אשר מסוכנת יותר עבורי בגלל המחסור בפקטור 11?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם
ד``ר איילון לחמן02/11/2009למיטל שלום.
כדאי להתיעץ עם הרופא ההמטולוג.להערכתי אין בעיה מיוחדת,אבל שוב קובעת דעת ההמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון 2nono02/11/2009
שלום אני בהריון שבוע 7 וזה השני שלי ...לפני ההריון נלקחתי ויטמנים על מנת לחזק את גופי אבל לא לכוונ כניסה להריון. אני לקחתי כ 100 גלולות דרך החיים multivitamin אחרי כמה חודשים התחלתי עם polyvit לקחתי 90 גלולות ...אני הרגשתי שהגוף שלי השתנה לטוב יותר אפילו הרגשיות שלי לחודש ספטמבר (אני תמיד חולה בשפעת בחודש זה אבל השנה אני לא חליתי ברוך השם עכשיו אני לא יודעת אם יש קשר או בגלל שאני שותה יותר ויותר מים מאשר שתיתי אי פעם...שאלתי היא האם ויטמנים אלה יעזרו לעובר ולי לעבור הריון טוב יותר
בנוסף לכך בהריון הזה אני חשה בכאבי בטן במיוחד אחרי אוכל..האם יש דיאטה מסוימת להריון? (אני אוכלת הרבה ירקות) ...אני גם עוברת מצבי דיכאון פתאומיים כאילו בא לי לבכות ואני לא מצליחה ....האם זה טבעי?
הלידה הראשונה שלי הייתה מוקדמת (שבוע 30+2
אחרי דימום ובניתוח האם יש סיכוי ללידה מוקדמת גם הפעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן02/11/2009שלום.
מציע שתגשי לרופאך ותדוני עמו על כל שאלותיך. גם לגבי ויטמינים,כאבי הבטן וכו.לאחר בדיקתו אותך ,יהיה לו קל לענות לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- עובר קטןלילי2802/11/2009
אני במסלול תרומת ביצית, הוחזרו לי שני עוברים ב 25 לספטמבר, המחזור האחרון שלי היה ב 3 לספטמבר
אני במעכב אולט' . יש דופק, אבל העובר קטן לגיל....
באיזה שבוע אני????????? ומה גודל העובר הנורמלי לשבוע זה???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
ד``ר איילון לחמן02/11/2009ללילי שלום.
על פי התאריך של מחזור אחרון את בשבוע השמיני. אבל אנו מעדכנים גיל ההריון עלפי גודל העובר.שזה הדבר הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת שניהאני02/11/2009
יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי , אתמול עברתי סקירה מורחבת ובאמצע הבדיקה שאלה אם יש לי כאן את תוצאות החלבון העוברי , האם בסקירה מורחבת מבקשים לבדוק , האם יש משהו שהוא לא אומר לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009שלום.
אני מאמין שאם היתה נצפת בעיה בבדיקה, היה הדבר נמסר לך ואף מתועד בדוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוך צוואר הרחם לקראת הלידה
שולמית02/11/2009שלום לונה
אני שמעתי ממיילדת מנוסה שממליצה לקחת שמן נר הלילה על מנת לרכך את צוואר הרחם לפני הלידה (בעיקר לפני לידה ראשונה). משבוע 36 את יכולה לבלוע כל יום שתי קפסולות. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי למייל
שולמית (מלווה בהריון ולידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך מה האימייל?
לונה02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוך צוואר הרחם לקראת הלידה
שולמית02/11/2009שלום לונה
אני שמעתי ממיילדת מנוסה שממליצה לקחת שמן נר הלילה על מנת לרכך את צוואר הרחם לפני הלידה (בעיקר לפני לידה ראשונה). משבוע 36 את יכולה לבלוע כל יום שתי קפסולות. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי למייל
שולמית (מלווה בהריון ולידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם קשה (?)לונה01/11/2009
בת 26, שבוע 38, הריון ראשון ותקין עד כה פרט לריבוי מי שפיר AFI 24 החל משבוע 37 ללא סוכרת או ממצאים פתולוגיים אחרים.
היום בUS מעקב נאמר לי שצוואר הרחם קשה ושמומלץ להתחיל להשתמש בשמן נבט החיטה לאיזור הוגינאלי על מנת לרכך את המקום.
הרוקחת טוענת לעומת זאת ששמן כזה עלול לגרום לפטריה וגינאלית.
מה דעתכם המקצועית? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר
ד``ר איילון לחמן02/11/2009ללונה שלום.
ההמלצה לשמן נבט החיטה אינה המלצה רפואית. אני לא מכיר השפעתו על צוואר הרחם. ממליץ שתתיעצי עם הממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת ---->
לונה02/11/2009תודה רבה ד"ר וברוך שובך!
האם יש לך המלצות לצוואר רחם קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירות תקינותמירי01/11/2009
שלום רב
בת 28 וחצי
פי כמה או בכמה מורידות סקירות תקינות מקיפות את הסיכון לחס וחלילה חס ושלום פגיעה כרומוזומלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירות
ד``ר איילון לחמן02/11/2009לשני שלום.
לא אוכל לצטט בדיוק אחוז,אבל בהחלט מורידות הסיכון.זאת משום שלבעיות הגנטיות השכיחות יש לעתים השלכה על מבנה אברי הגוף העובריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בעודף משקלאלמונית01/11/2009
שלום. אני שוקלת 120 ק"ג, אבל עושה הרבה ספורט ולא סובלת מלחץ דם, כולסטרול או סממנים אחרים המלווים לבעלי עודף משקל.
האם יש בכל זאת סיכון להיכנס להריון במצבי? ום כן מהו ומה האחוז שלו ואם הוא קריטי לתינוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009לאלמונית שלום.
הבעיה בהריון עם עודף משקל היא בעיקר למערכות גוף האם ולא לעובר.ממליץ לכן שתגשי להיבדק טרם הכניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמיטל01/11/2009
שלום,
אני בהריון בשבוע 33. במשך השבוע האחרון התחלתי להרגיש בשעות הלילה כמעין דפיקות בבטן בצד שמאל שחוזרות על עצמן כל 2 שניות למשך דקות ארוכות ללא הפסקה. לציין כי אלו לא התנועות הרגילות שאני מרגישה אלא ממש כמו דופק וכל הזמן בדיוק באותו מיקום בבטן.
תוך כדי הדפיקות הללו העובר זז בבטן וכמו כן גם לאחר מכן.
אם תוכל להסביר לי מהי התופעה הזו? האם זה מסוכן לעובר? ובכלל...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009למיטל שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק כדי לברר פשר ההרגשה החריגה שאת מתארת.יתכן ומדובר בהרגשת הדופק שלך.כאמור שווה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שמדובר בשיהוק של העובר?
מעיין02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיקי14/11/2009גם אצלי זה קורה והרבה...ואפילו פעם אחת זה קרה בזמן בדיקה אצל הרופא שאמר כי אלה גיהוקים של העובר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירתמר01/11/2009
שלום,
אני בת 37.5 , אם לשניים.
בשני הריונותיי הקודמים לא בצעתי בדיקת מי שפיר בשל גילי הצעיר. כעת, בגילי "המופלג" אני מבינה שיש המלצה לבדיקה זו. השאלה האם יש לבצע בנוסף גם חלבון עוברי ושקיפות עורפית?? האם יש המלצה גורפת לבנות גילי לבצע בדיקת מי שפיר? במה שונים ממצאי בדיקת מי השפיר מבדיקת השקיפות העורפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד``ר איילון לחמן02/11/2009לעמית שלום.
נתחיל מהסוף.מי השפיר נותן תשובה חד משמעית העובר בריא,או חס וחלילה חולה.כל שאר הבדיקות נותנות תשובה סטטיסטית ואומרות הסיכון לעובר פגוע הוא 1 ל-.המלצת משרד הבריאות ובמימונו ,הינה לבצע הבדיקה לכל אשה מעל גיל 35 ,עקב רמת הסיכון שכידוע עולה עם הגיל.לבדיקת שקיפות עורפית ולחלבון עוברי יכולים לעיתים להיות תוצאות משניות נוספות.לסיכום אנא בצעי הבדיקות ונדע שהכל ,בע"ה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאינגריד01/11/2009
שלום. אני מטופלת באיקקלומין. הווסת אחרונה הייתה ב4/10, ימים בן המחזור 28, היום 1/11 עדיין אין לי מחזור ועשיתי בדיקת הריו (בדיקת דם) והתשובה שלילית, יתכן שעשיתי את הבדיקה מוקדם מידי והתשובה שגויה ויש טעם בבדיקת דם נוספת בעוד כמה ימים או זאת התשובה הסופית? אני מאוד לחוצה ואודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה שמימשהו יענה לי, אני בלחץ
אינגריד01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009ללאה שלום.
אם המחזור עדין לא מגיע בעוד יומיים שלושה כדאי לחזור על בדיקת הדם.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסת סוכרא01/11/2009
שלום
אני צריכה לבצע העמסת סוכר 100 בגלל סוכרת במשפחה.
האם שבוע 26+3 מאוחר מידי לביצוע הבדיקה ועדיף לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי מוקדם הרבה יותר, סביב 24 שב'
ד''ר דורון רוזן01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה...דורוש01/11/2009
שלום אני בשבוע ה18 להריוני
ושמתי לב שבזמן האחרון
כשאני מקיימת יחסי מין עם בעלי..
כואב לי אחרי זה באזור הנרתיק מאור כאב של 5 שעות לפחות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו יכולה להיות
ד''ר דורון רוזן01/11/2009תוצאת התכווצות ממושכת בהשפעת הפרוסטגלנדין של הזרע או מהמגע עם הרחם. מציע שתנסו עם קונדום פעם פעמיים ואם הכאב נעלם זה היה מהזרע. אם לא אש תצטרכו עדינות רבה יותר או מנוחה שבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים כואביםעינב01/11/2009
אתמול בלילה הגעתי לב"יח עם צירים כל 5-6 דקות, מחיקה 70% ופתיחה 0
אמרו לי לחזור לבי"ח רק עם צירים כל 4 דקות
זהו כבר לילה שני ברציפות שאינני נרדמת עקב צירים, הלילה כל 6 דקות בינתיים
מה עלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובמהלך היום.
עינב01/11/2009במהלך היום צירים לא סדירים, כל חצי שעה, עשר דקות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חכם כבעל נסיון
אלמונית01/11/2009כאחת שעברה לידה לא מזמן, הייתי עם יומיים צירים ופתיחה של 1 ולידה שלישית, מכיוון שחשבתי שלידה שלישית היא לוקחת פחות זמן וגם בגלל שהיה לי צירים ומעט פתיחה הגעתי ופחדתי לחזור הביתה , למרות שהמליצו לי לחזור, בסופו של דבר קבלתי כל מני זרוזים שונים אבל כנראה שהייתי צריכה לחכות עוד כמה ימים, כי בסופו של דבר נתנו לי המון זרוז והיו לי צירים הרבה יותר כואבים ופתיחה לא הגיעה, לכן כדאי לך לחכות בבית ולא לעבור את מה שאני עברתי .
בהצלחה ולידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את בסוף ההריון
ד''ר דורון רוזן01/11/2009ואין מדןובר בחשש ללידה מוקדמת העיצה שקיבלת מצוינת. לעיתים שלב הצירים הלךא סדיקרים נמשך מספר ימים במיוחד בלידה ראשונה ויש לנסות ולהיות סבלניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)