מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותלילי18/10/2009
שלום ,
1. מי איזה שבוע ועד איזה שבוע אפשרי לטוס ללא סכנת העובר?
2. שליש ראשון - האם האם ניתן לקיים יחסי מין ללא חשש לפגיעה בעובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות
ד``ר איילון לחמן18/10/2009שלום.
1. בנושא הטיסות יש להתיעץ עם רופאך המכיר גם את הרקע הרפואי שלך,בנוסף לקבל ממנו הסבר לגבי ההתנהלות בטיסה ,כלומר גרביים אלסטיות,תנועתיות וכו.
2.לגבי יחסי מין,אם אין גורמי סיכון או דימומים אין בעיה לקיים יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןרינת18/10/2009
שלום,
לפני יומיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 7. עלי לציין שמרגע שגיליתי שאני בהריון התחלתי להזריק קלקסן. שאלתי היא - האם עלי להמשיך להזריק עוד כמה ימים כמו אחרי לידה או שאין קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן.
ד``ר איילון לחמן18/10/2009לרינת שלום.
הטוב ביותר להתיעץ עם רושם הקלקסן.הוא מכיר האבחנות וידע להמליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר לידהאמא חדשה17/10/2009
שלום דוקטור,
ילדתי לפני 5 חודשים, הנקתי את בני 3 חודשים, טרם קיבלתי מחזור האם זה הגיוני?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא.
אכן לא נשמע כלכך הגיוני שחודשים ללא הנקה ,לא קיבלת מחזור.זה דבר הדורש בדיקות. קודם כל לגבי אפשרות של הריון ואם נשלל לגבי הציר ההורמונלי בגופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך וסת לאחר לידה
אמא חדשה18/10/2009קודם כול תודה רבה על תשובתך-
ה זה הציר ההרמונלי?
האם יכול להיות שאיבדתי את פוריותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להכנס להריוןשני17/10/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מה התנאים האופטימלים להיכנס להריון,
הרופא אמר שקיום יחסים פעם אחת ביומיים מהיום ה10 ל20 מספיק.
האם יעלו הסיכויים אם נקיים יחסים יותר מפעם ביומיים, זאת אומרת כל יום? ואם נקיים פעמיים ביום?
ועוד שאלה, האם קיום יחסים בתדירות גבוהה ישפיע על כמות הזרע ככה שעדיף לא בתדירות גבוהה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן18/10/2009לשני שלום.
קיום היחסים אינו מיועד רק לכניסה להריון.ההסבר שקיבלת מרואפך הוא לגבי המינימום הרצוי.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה במהלך ההריוןדניה17/10/2009
שלום אני בהריון באמצע חודש שמיני(34 שבועות) עוד חודש אני כבר יולדת, יש לי בת , כמעט בת שנתיים ואני עדיין מניקה אותה , כלומר כל תקופת ההריון ועד עכשיו אני מניקה אותה, הבדיקות בהריון כולן היו תקינות אפילו סקירת מערכות המוקדמת והבסיסית , משקל העובר גם כן הוא תקין , עשיתי משקל לעובר בשבוע 30 והוא היה 1300 , האם ההנקה מסוכנת עבור העובר, והאם היא יכולה לפגוע בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה להמשיך ולהניק
ד''ר יואב פלד17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכהשואלת17/10/2009
אני בשבוע 26 להיריוני, ואתמול בבסיקת אולטרסאונד נמצא שיש לי שלייה נמוכה (לא פתח, אלא במרחק של כ-1 ס"מ מפתח הצוואר). תודה לאל - אין לי דימומים. שתי שאלות לי בעניין:
1. האם באמת יש סיכוי שהשליה עוד תעלה עד ללידה?
2. אמרו לי, כמובן, להימנע מיחסי מין. האם הכוונה היא רק לחדירה או גם להגעה אורגזמה? (סליחה על השאלה הישירה...).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 כן
ד''ר יואב פלד17/10/20092 לדעתי אפשר לקיים יחסי מין כל עוד אין דימום בעקבותיהם ( כולל אורגזמה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך בדיקהיעל17/10/2009
מתי הכי מדוייק לבצע בדיקת חלבון עוברי? ומתי הכי מוקדם אפשר לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לעשות את הבדיקה
שואלת17/10/2009בין השבועות 16-18, והכי מומלץ לעשות אותה בשבוע 17+0.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה16-19
ד''ר יואב פלד17/10/200917 הכי מדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב רופא בחודש תשיעילונה17/10/2009
אני בת 25, הריון ראשון, תקין עד כה. מסיימת שבוע 36.
רופאת הנשים שלי יצאה לשמירת הריון וכרגע אין לי רופא נשים ממש...
עד כה ההריון היה מצויין. לא היו שום בעיות. הייתי במעקב אצל ד"ר בולדס, שגם ביצע לי את סקירת המערכות השנייה שהיתה תקינה לחלוטין. בדיקה אחרונה שביצעתי היתה אצלו בשבוע 34. להערכת משקל. גם תקינה לגמרי. הוא המליץ לבצע US מעקב אחרון כשבועיים לפני תאריך הלידה המשוער.
פרט לכך לא אמר שיש צורך במעקב כלשהו.
קראתי בכמה מקומות שהחל משבוע 35 יש להגיע אל רופא הנשים למעקב כולל בדיקה פיזיקאלית אחת לשבוע. האם נכון הדבר? אני לא ממש רוצה להתחיל ללכת לרופא אחר עכשיו... אם אין ברירה אני אלך אבל האם אכן הכרחי ללכת למעקב אחת לשבוע אצל רופא הנשים בשלב ההריון שלי? ואם כן - למה בדיוק? אני לא יכולה להסתפק בתור לUS שיש לי אצל ד"ר בולדס היקר בעוד שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש 9.
ד``ר איילון לחמן18/10/2009ללונה שלום.
המומלץ בחודש תשיעי הוא ביקורת אחת לשבוע כדי לעקוב אחר לחץ דם התפתחות ההריון וכו.תוכלי כמובן להתיעץ עם דר בולדס.אם תזכרי אנא מסרי לו דרישת שלום חמה ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לונה18/10/2009תודה ד"ר. וכמובן שאמסור, בדיוק כמו בפעם שעברה שמסרתי ממך :-) והוא שמח מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפלפלת17/10/2009
אז ככה נכון אני בהריון לאחר בדיקת us יש שק הריון, ללא דופק בנתיים כנראה ביוץ מאוחר, האם מותר בהריון בנקרא הריון בסיכון לעשות מסג' ע"י מתמחה הולסיטית בשבועות 6-8 משהו כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי.
המלצתי ,עד שלא נדע בדיוק מצב ההריון לא לבצע פעולות חריגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןגילה17/10/2009
שלום!
אני בשבוע 40 להריון, יש לי כאבי בטן כמו במחזור, האם זה בסדר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן.
ד``ר איילון לחמן18/10/2009לדנה שלום.
המלצתי שתגשי בדחיפות להיבדק.כדי שלא נפספס צירים או בעיות שיליה וכו. בקיצור גשי עכשיו להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמלי17/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 17 להריוני השני.
בהריוני הראשון עשיתי בדיקת מי שפיר מאחר ותוצאת בדיקת השקיפות העורפית היתה גבולית והרופא שלי המליץ לי לעשותה, ההריון האחרון שלי היה בגיל 33+. כעת אני בת 34+ (בפברואר אהיה בת 35) תוצאת בדיקת הדם נתנה תוצאה של 1:1200. הרופא שלי אינו ממליץ לעבור שוב את בדיקת מי השפיר בשל הסיכונים הכרורכים בה וכן מאחר ואיני נמצאת בסיכון.
אני מאד מתלבטת בנושא, האם לעשות את הבדיקה או לא? חשוב לציין שאין במשפחתי עבר של מומים או כל מחלה אחרת, פרט לכך שאני חולה אסטמה.
מהי המלצתכם?
תודה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מי שפיר ??
ד''ר יואב פלד17/10/2009זו שאלת מיליון הדולר ואף אחד חוץ ממך לא יפתור לך הדילמה
אני למשל כן ממליץ לבצע הבדיקה !
אבל אני לא הרופא שלך .....
את כבר גדולה ואת אחראית למעשיך ולהחלטות שלך. נמסרו לך אני מבין כל היתרונות והחסרונות של ביצוע הבדיקה ואת זו שצריכה להחליט כי את זו שבסופו של יום תתמודד עם התוצאה.
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון וכדורסלרונית17/10/2009
שלום,
אני נימצאת בשלב תכנון הריון מזה כחודשיים. יחד עם זאת הנני משחקת כדורסל חובבני בקבוצה פעמיים בשבוע האימון כולל כמובן ריצה קפיצות ולעיתים בזמן מישחק אף מקבלים מכות או יש סכנה לנפילה מן הסתם. האם כדאי להפסיק פעילות זאת עוד בזמן תיכנון ההריון? הרי עוברים כשבועיים מרגע הביוץ ועד לשלב גילוי ההריון שבמהלכן לא הייתי רוצה לסכן את ההריון. בנוסף האם פעילות זו משפיעה על סיכויי הקליטה של ההריון (מפחיתה או מועילה? אין לי מושג)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי את חייך כרגיל כולל כדורסל
ד''ר יואב פלד17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהריוןליאת17/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 10 ואתמול הלכתי לרופא לאחר שחשתי כאבי גרון חזקים וחולשה כללית, הרופאה אמרה שזוהי מוגלה בגרון ונתנה לי אנטיביוטיקה מסוג ציפורל, המינון הוא : 6 ימים, 4 פעמים ביום 500 מ"ג.
שתי שאלות לי, ראשית האם האנטיביוטיקה הזו בטוחה בזמן הריון ?
שנית, האם המינון לא חזק מידי ומסוכן ?
תודה המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין ומקובל.
ד''ר יואב פלד17/10/2009תבצעי מה שהרופאה אמרה בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקות ביתית אמינותנאוה17/10/2009
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון והמחזור שלי נע בין היום ה-29 ל-34. ביום ה-35 לאחר שהמחזור לא הגיע עשיתי בדיקת הריון ביתית והיא הייתה שלילית.
האם יש סיכוי להריון אחרי הכול?
תודה ויום טוב,נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קלוש -הבדיקות הביתיות אמיניות
ד''ר יואב פלד17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פלפלת17/10/2009יכול להיות שהיה ביוץ מאוחר בצעי ב.דם ליתר ביטחון אני אומרת לך מנסיוון .
ב.שתן 3 פעמים שלילי ב.דם חיובי
פשוט היה לי ביוץ מאוחר ולא אותר הריון בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא ופרוגסטרוןיעל16/10/2009
שלום,
וסת אחרונה ב 15.9.
בדיקת בטא ראשונה ב 15.10 : 435 ופרוגסטרון 85 nmol/L
האם התוצאות תקינות?
האם הפרוגסטרון נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר יואב פלד16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)