מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולםבן04/11/2009
מתרגש מהפעם הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה.
ד``ר איילון לחמן05/11/2009, אבל מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמיטל04/11/2009
קיבלתי מחזור ב- 3/10/09 המחזור שלי מופיע כל 30-32 יום רציתי לדעת מתי הזמן הכי טוב לבצע בדיקת הריון לאחרונה לאחר כמה זמן של איחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן05/11/2009למיטל שלום.
תוכלי לבצע את בדיקת הדם להריון כבר ביום א הקרוב ושיהיה בהצלחה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PARVOVIRUSלונה04/11/2009
שבוע 38+3, תקין עד כה.
נשלחתי לבדיקת PARVOVIRUS שהראתה IGG חיובי וIGM שלילי. אני מבינה את המשמעות של שתי הבדיקות.
שאלתי היא האם ישנו חיסון נגד PARVOVIRUS שיכול להסביר את הIGG הגבוה? או שזה מראה חד וחלק על הדבקה בעבר?
בנוסף, האם מדובר באותו וירוס המאיים על חיי בע"ח הכלביים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר במחלה בעבר
ד''ר דורון רוזן05/11/2009ואת למעשה מחוסנת. לא יודע לגבי הכלבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףלורה04/11/2009
שלום אני בהריון בשבוע 13 גילו שיש לי סוג דם 0 שלילי האם זה מסוכן?מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
ד''ר דורון רוזן05/11/2009יש לבדוק גם את בעלך ואם הוא חיובי תזדקקי לזריקות חיסון בשבוע 28 ואחרי הלידה וגם אם יהיה דימום או דיקור מי שפיר. כל עוד רופאייך יודים על סוג הדם אין חשש לעוברך הנוכחי ולילדייך בעתיד הודות לחיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהאני04/11/2009
רציתי לשאול ביצעתי סקירה שנייה ביום ראשון ושאלתי את הרופא איך העובר מונח אז הוא אמר לי לאורך עם הראש כלפי מטה האם כך צריך להיות בשבוע 23 + זה לא מוקדם מדי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 23 חצי כך וחצי הפוך ואין משמע
ד''ר דורון רוזן05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיוון04/11/2009
שלום רב
אני בשבוע 34, ואני נוסעת לסופ"ש בים המלח
אני יודעת שעיסויים אסור, אבל מבחינת בריכת ים המלח מותר ?
אשמח לתשובה דחופה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח.
ד``ר איילון לחמן05/11/2009לסיוון שלום.
תבלי טוב בים המלח,כן אפשר להיכנס למים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בהריון דחוף!!גלית04/11/2009
שלום רב,
אני בת 34 , בהריון מס' 8 לאחר 5 הפלות ברקע. היום אני בשבוע 9 לאחר בדיקת אולטראסאונד שמתאימה לשבוע ודופק עוברי תקין.
ברור שלאחר ההסטוריה של מס' הפלות ההריון הזה מאוד יקר וחשוב לי. בבדיקות שערכתי לבלוטת התריס עולים הנתונים הבאים:
TSH 0.27
T3 FREE 4.2
T4 FREE 16
אני מאוד רוצה שהפעם ההריון יצליח ועל כן אם קיימת בעיה בבלוטת התריס כיצד עליי לנהוג? האם התוצאות חריגות מאוד?
למען הסדר הטוב אציין כי בפברואר השנה לפני ( 8 חודשים ) בדיקות בלוטת התריס היו:
TSH 0.68
T4 FREE 12.1
האם זה מסייע?
אשמח לתשובתכם המהירה , הרופא שלי בחופשה למשך שבועיים.
בברכה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס.
ד``ר איילון לחמן05/11/2009לגלית שלום.
לא ציינת את ערכי הנורמה לגבי המעבדה בה ביצעת הבדיקות.בכל מקרה אם רופאך בחופש,תוכלי להתיעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרג'וווו04/11/2009
שלום לצוות הרופאים !!!
שאלתי היא דחופה ולכן אשמח באם תענו בהקדם האפשרי.
אני בת 23 בהריון תאומים , 2 שקים , בשבוע 39+5
משקלי העוברים , 3000 קג, 2850 קג
הריון תקין ללא בעיות.
אין שום פתיחה וצוואר הרחם סגור לגמרי ולכן קבעו לי תור לניתוח קיסרי ליום שישי הקרוב ( שבוע 40 מלא)
אני ממש לא מעוניינת בניתוח קיסרי ומאוד רוצה לידה רגילה עד כמה שאפשר .
שאלתי היא האם אתם ממליצים על סוג של זירוז בתאומים לפי הנתונים שציינתי לעיל.
מאחר ובבית החולים בו אני מטופלת מתנגדים בתוקף לסוג של זירוז אפילו לסטריפינג, לבלון וכו ...
והרופאה הפרטית שלי ממליצה על כך בחום... וטוענת ששווה לנסות הכל לפני ניתוח ( ואכן זוהי דעתי גם ...)
אשמח לקבל חוות דעת שלישית על מנת להיות שלמה עם כל תוצאה ....
מצפה לתשובה בהקדם מאחר אהניתוח בעוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר דורון רוזן05/11/2009לידה נרתיקית אפשרית בהחלט באם העובר הראשון במצג ראש וגם זרוז ניתן לנסות ובהחלט מבוצע בחלק מבתי החולים. לא אוכל לתת חוות דעת לגביך באופן אישי, זה דורש מידע רב יותר והערכה בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה, אני ממש לחוצהיעל04/11/2009
אני בשבוע ה- 6 + 3 ימים
וסת אחרונה הייתה ב - 19/09
אתמול הייתי אצל הרופה ונראה שק הריון ללא עובר
האם זה תקין ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד''ר דורון רוזן05/11/2009בשלב זה אמור להיות עובר. מניח שתהיה בכל מקרה בדיקה נוספת עוד מספר ימים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמת לפני כניסה להריוןענת03/11/2009
שלום,
התגלה בבדיקת דםשערכי האדמת אצלי יחסית נמוכים (18)ועליי לקבל חיסון נגד אדמת בטרם כניסה להריון.
חשוב לי לדעת האם עליי להמתין תקופה מסויימת אחרי החיסון לפני כניסתי להריון
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ענת
לונה03/11/2009עד כמה שידוע לי כבר אין המלצות להמנע מכניסה להריון מיד לאחר החיסון. אני לא רופאה אבל אני יודעת שבעבר הדעות לגבי זה היו חלוקות וכיום רוב רופאי הנשים טוענים שאין צורך להמתין. בעבר אמרו חודשיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוי חתך קיסריאילי03/11/2009
שלום רב
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח קיסרי
כעבור עשרה ימים הוציאו לי את הסיכות והחלק האמצעי של הפתח לא התאחה. נוצרה סרומה שנוקתה ומאז אני מטופלת בסילברסל וחבישות. הפתח הוא באורך שני ס"מ ועומקו בערך גם שני ס"מ.
מה הפתרון הכי טוב, האם בגלל הסילברסל בפנים הפצע לא יתאחה? ומתי הוא יתאחה, אם בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה, אך חוויתי בדיוק את זה
חסוי03/11/2009אני לא רופאה, אך מרשה לעצמי לנסות לענות לך מנקודת מבט של מישהי שחוותה בדיוק את מה שאת מתארת. אצלי היה אותו סיפור, ובמשך כחודש "רצתי לבית החולים" וחבשו לי כל יומיים בדיוק כפי שאת מתארת.......זה לוקח זמן, ואף חששתי שלא "ייסגר" ושימשיך להפריש....שהרי יש תחבושת "בתוך הגוף" בפתח........כיום אני כ-7 חודשים לאחר הניתוח, ורוצה לציין שכבר מזמן מזמן זה נסגר מעצמו (לוקח כחודשיים אולי קצת יותר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, מעודד
אילי04/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי צלקת
אילי04/11/2009האם במקום שלא התאחה הצלקת נראית שונה?
יש משהו שכדאי למרוח עליה אחרי שהיא מתאחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הצלקת
חסוי06/11/2009אצלי יש צלקת של ניתוח קיסרי, ובמקום שפתחו (כדי להוציא את המוגלה שנוצרה עקב הזיהום בתפר) היא טיפה עקומה.....נראה כמו תפר של ניתוח קיסרי רגיל, שטיפטיפונת פחות "יפה"., לא הבדל גדול ......לגבי משחה - לי לא אמרו בבית חולים על דבר כזה......להיפך, אמרו לי לתת לזה "לנשום" .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת.
ד``ר איילון לחמן05/11/2009לאילי שלום.
נתחיל מברכות ללידה.לגבי הצלקת היא תתרפא .מטרת הסילברסל היא למנוע זיהום ולעודד ריפוי מהיר. אם אין כאבים מיוחדים או סימפטומים אחרים,עברי לשגרת יומך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37 - פענוח בדיקהאמא אוהבת03/11/2009
שלום,
אני בשבוע 37 ובבדיקה וגינלית שנערכה לי היום 03/11/09 התוצאה היתה:
צואר מרכזי,מחוק 70% , פתיחה 1.5 ס"מ (זה הריון שני), ראש S-3
ב-27/10/09 בבדיקה וגינלית שנערה לי הצואר היה אחורי ופתיחה של 1 ס"מ
האם זה אומר שאני אכן מתקרבת ללידה בשבוע הקרוב???
מיותר לציין שאני מאוד מאוד רוצה כבר ללדת.
תודה על העזרה,
אמא אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן03/11/2009שלום.
אכן כמו שאת אומרת יש שינוי,אמנם קל מאד,מבחינת הצוואר.עדין כמובן קשה לחזות מתי תלדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייני בייבידניאל02/11/2009
אז ככה,בת 29
אני בשבוע 29+4 בהריון ראשון והייתי אצל הרופאה והיא מדדה לי את הבטן עם סרט מדידה (אני לא גרה בארץ) לפי המדידה היא אמרה לי שהתינוקת רק 28 ס"מ ושזה יחסית אומר שהיא קטנה,היא לא אמרה אם זה טוב ,רע,או שיש לעשות משהו עם זה,קצת לא הבנתי מה הכוונה ואני קצת מודאגת כי בכל מקום שבדקתי באינטרנט ראיתי שבשבוע הזה היא אמורה להיות בערך 38 ס"מ.אז ההפרש הוא גדול ושאלתי היא מה עושים ואם ללכת לבדיקה מסויימת או לפחות מה דעתך בנושא ואם יש מקום לדאגה.עוד היא רשמה לי בטופס שאולי יכול לעזור לך לפענח מה המשמעות של זה:
rel to brim/engagement- 6
גם פה אין לי מושג מה זה אומר מבחינת האורך וההתאמה לגיל.אולי חשוב לציין שגם אני יש לי מבנה גוף די קטן.
תודה רבה רבה על העזרה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר.
ד``ר איילון לחמן03/11/2009לדניאל שלום.
המלצתי לבצע בדיקת US כדי למדוד בצורה יותר מדויקת את גודל העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
דניאל03/11/2009תודה רבה אבל או קיי ונניח וזאת התשובה גם מהאולטרסאונד,אז מה זה אומר? האם זה בעייתי? מה אפשר לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עודףמיטל02/11/2009
שלום,אני בשבוע 40+4 ימים עם סכרת הריונית שמאוזנת עם דיאטה. הייתי במעקב ביום א' בניטור עוברי ובדקו אותי ויש פתיחה של 1וחצי ס"מ ו-50 או יותר מחיקה. הרופאה קבעה לי תור לזירוז ליום ג'.
האם אני צריכה לפחד מזה? הערכת משקל של האובר 3.800* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן03/11/2009למיטל שלום.
להערכתי הרופאה נהגה בהחלט כמקובל.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק ללא...עין02/11/2009
לפי חישוב שלי אני בסוף שבוע חמישי. עם זאת הרופאה ראתה שק הריון בקוטר 3 ממ ללא שק חלמן או קוטב עוברי. לאיזה שבוע זה מתאים?מה הייתי צריכה לראות לקראת סוף שבוע 5? ומה הסיכויים שההריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון.
ד``ר איילון לחמן02/11/2009שלום.
ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר שבוע -10 ימים.רק אז להסיק מסקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)