מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל העובר ואוכללילי06/09/2009
אני בהריון ראשון ה"ה שבוע 39 שאלתי האם זה נכון שהטן גדלה מפני שאוכלים לי יש בטן קטנה וברוך ה העובר שוקל 3700 יש קשר בין אוכל למימידים של התינוק כולם חושבים שהבטן צריכה להיות גדולה הבטן שלי ניראית כמט חודש שביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל.
ד``ר איילון לחמן07/09/2009ליהל שלום.
נתחיל ונבהיר שאין קשר ישיר בין גודל הבטן וגודל העובר.צורת הבטן תלויה גם ברירי הבטן.למי שהשרירים חלשים הבטן נופלת ובולטת החוצה. למי שהשרירים חזקים יותר המצב הפוך. כך שאין לך כלל מה לדאוג.החשוב היא הערכת המשקל ב-US ולא פטפוטי החברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bpdקטןדנה06/09/2009
גיל הריון: 35.4
מיקום שליה:אחורי
מספר עוברים :1
חלבון עוברי:1.19
H.C.G:1.74
E-3 :0.91
סיכון לפי גיל: 1:630,סיכון משוקלל לSD הינו:1:20000
ללא קרבת משפחה
שקיפות עורפית:תקין
סקירת מערכות ראשונה ושנייה : תקין
טבלה עפ"י שבועות
גיל הריון 6.4 crl – 6.3
גיל הריון 9.4 crl- 9.5
גיל הריון -15.1
bpd-15.4,femur-15,hc-15.4,ac-15.5
גיל הריון-20
bpd-20.2,femur-19.6,hc-20,ac- 20.6
גיל הריון-21.5
bpd- 21.6, femur– 21.3, hc-21.4,ac-22
גיל הריון- 26.1
bpd–26, femur–26.2,hc – 26,ac–25.6
גיל הריון- 33.2
bpd–31.3, femur–32.5, hc – 33, ac–32.6
גיל הריון – 35.4
bpd–32.4, femur–33.2, hc–34, ac–37
כמות מי שפיר – תקין,תנועות עובר- תקין,זרימותSD-2.4
האם יש מקום לדאגה בעכבות ה-bpd הקטן(אחוזון 5)
כמו כן בין שתי הבדיקות האחרונות ישנה עליה של שבוע בלבד בממדים למרות שעברו שבועיים
מעבר לכך כל המדדים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD.
ד``ר איילון לחמן07/09/2009לדנה שלום.
אכן מעט מוזרה התוצאה. ממליץ לחזור שוב על הבדיקה לאחר מס ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
דנה07/09/2009מה זאת אומרת מוזר
יש מקום לדאגה?????
מה המשמעות ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהיפעתי06/09/2009
היום עשיתי בדיקת דם, והתוצאות הן:
Estadriol - 1914.0
פרוגסטרון - 119.5
בטא - 652.0
עליי לציין כי המחזור האחרון היה ב-22/07/09 ועשיתי הפרייה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן07/09/2009ליפעתי שלום.
לא הבנתי המ השאלה. התוצאות מראות על תחילת הריון,עפ ערכי הבטא.-דבר שבטוח את יודעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריוןמיכל06/09/2009
שלום אני בחודש הראשון להריון, רציתי לשאול אם מותר להשתמש במשחה שנקראת ציקלודרם- c
לטיפול מקומי בדלקות עור בכף הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת
ד``ר איילון לחמן07/09/2009למיכל שלום.
הכתובת הרשמית לענות על שאלתך היא במשרד הבריאות,מניעת מומים. טל-02-6243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהדנה06/09/2009
שלום אתמול הייתי בסקירה מוקדמת שבוע 15+6 בבדיקה הרופא אמר שהכל תקין- לב מי שפיר תקינה גולגולת תקינה ורק בסוף הוא ראה שקיבה קטנה אצל העוברית שלי- הוא אמר שזה חסר משמעות שבד"כ אחרי שבועיים זה גודל אבל אני לא יכלתי לישון בליילה אניי כל לכך דואגת ? ממה זה נובע? למה זה יכול להביא? יש לי טור לרופא בשבוע הבא עד אז אני משתגעת-
הרופא שבדק המליץ לי לבוא עוד 3 שבועות לבדיקה חוזרת של קיבה... תעזרו לי בבקשה ..
אני בת 26.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר איילון לחמן07/09/2009לדנה שלום.
תגובתך טבעית.יש חרדה גדולה לגבי התפתחות העובר. אבל במקרה שלך אפשר ממש להרגע. אנו רואים תופעת הקיבה הקטנה לעיתים מרובות.נא לחכות בסבלנות לבדיקה הבאה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי06/09/2009
בת 39.4. סובלת מיתר לחץ דם כרוני, משקל יתר.
אני מאוד רוצה להיכנס להריון לפני ישהיה מאוחר מידי. בחודשיים האחרונים אני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה.
כמו כן, אני חוששת מאוד להידבק בשפעת חזירים.
האם כדאי להיקלט עכשיו להריון (בהנחה שבדצמבר) אוכל לקבל חיסון נגד שפעת רגילה ושפעת חזירים (טרימסטר 2)
או שעדיף לחכות מס' חודשים ולנסות בדצמבר. אני מבינה שאין נזק לאישה בהריון בטרימסטר ראשון.
(כל זאת בהתעלם משאר גורמי הסיכון שיש לי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע להרות בכל מקרה בהקדם האפשרי
ד''ר דורון רוזן06/09/2009בכל מקרה אינך יודעת כמה זמן ייקח לך להרות והאם תהיה בכלל בעיה של שפעת החזירים או חיסון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה יפנית בהריוןאמא אוהבת06/09/2009
בוקר טוב,
אני בשבוע 28 עם הריון תקין ברוך השם.
ברצוני לדעת האם ניתן לעשות החלקה יפנית יוקו בשיער בזמן הריון?
תודה ויום טוב,
אמא אוהבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים על שאלתי???
אמא אוהבת07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלקה יפנית.
ד``ר איילון לחמן07/09/2009לאמא שלום.
לצערי החלקה יפנית לא מצוינת בספרי הרפואה.לא מכיר הדבר,ולא מכיר מחקרים רפואים על תוצאת ההחלקה על עוברים.ברצינות-למה לעשות דברים חריגים בהריון.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקום הקאות...may06/09/2009
אני שבוע 6+4 יש לי בחילות רוב היום וחוסר תאבון- אני לא מקיאה בכלל.
כל בוקר 2 דק אחרי שאני פוקחת עיניים אני עם בחילות איומות אבל במקום להקיא רצה לשירותים ומשלשלת. זה קורה פעמיים בבוקר ואז זהו.
רציתי לשאול אם זו תגובה נורמלית של הגוף לשינויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש את אותם התופעות
נופר06/09/2009גם לי יש את אותם התופעות רק מה שהבחילות אצלי במשך כל היום ויש לי את ההרגשה כאילו אני צריכה להקיא אך לא יוצא כלום.
בהריון הראשון שלי בלי סוף הקאתי ואילו הריון הזה ממש מוזר שילשולים במקום הקאות.
אין לי תשובה בשבילך אם זה נורמלי או לא , אני גם כן אשמח אם רופא יתן תשובה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טווח של תגובה
ד''ר דורון רוזן06/09/2009בין כלום להקאות נוראיות. את במקום טוב של בחילות בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהרנוןME06/09/2009
וסת אחרונה19.7
עשיתי בדיקת אולטרסאונד בשבוע 6 פלס 4 ימים לפי וסת ונקבע על פי גודל העובר כי אני בשבוע 6
CRL=6 ונצפה גם דופק
יום לפני הבדיקה היה לי דימום כמו של השרשה, 3 ימים אחכ עוד פעם
והבוקר שוב דימום כבר יותרגדו אבל קצת יותר נוטה להיות חום
מה עלי לעשות? האם עדין יכול להיות דימום של השרשה בזמן זה?
ממה זה נובע?
אני אחרי 2 הפלות ומאוד חוששת בבקשה עזרו לי להבין מה כל זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בתחילת הריון
ME06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביר שמדובר
ד''ר דורון רוזן06/09/2009בשרידי הדימום שהיה, מה גם שהעובר היה חי ותקין בבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר'......
ME06/09/2009תודה רבה על העידוד
אני מקווה רק ימשיך
לבנתים מדי פעם עדין יש לי כתמים חומים
וקצת כאבי בטן שלא היו הבוקר בכלל :(
אתמול הלכתי הרבה ברגל, אולי זה בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום.
ד``ר איילון לחמן07/09/2009שלום.
המלצתי לשמור על מנוחה מלאה עד חלוף הדימום ולחזור לבדיקת רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןחלי05/09/2009
שבוע 8 אחרי ivf החזרת שני עוברים שחלות עם ציסטות מרובות עקב הטיפול. לפני שבוע הופיע דימום ראשון ללא כאבים, אושפזתי בבי"ח ושוחררתי למחרת. הדימום נחלש, בבדיקת אולטראסאונד שני העוברים עם דופק אותרה המטומה מתחת לשק הריון אחד. קיבלתי מנוחה לשבוע. יומיים אח"כ הופיעה הפרשה כהה לא חזקה במשך כיומיים שלושה. היום שוב הופיע דימום חלש ללא כאבים. מה הסיבה לדימום? האם ההמטומה אמורה להיעלם או עלולה לפגוע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדימום נובע מהפרדה חלקית של השליה
ד''ר דורון רוזן06/09/2009לכן ההמטומה. אם מדובר בדימום טרי קיימת סכנה להפלה, אם דימום חום הרי שזו ההמטומה שיוצאת. הישארות ההמטומה אינה מסוכנת בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריון והדבקות בשפעת החזיריםנעמה05/09/2009
שלום,
אני מסיימת את השליש הראשון של ההריון ובעלי ואני רוצים לטוס בעוד כחודש לחו"ל.
האם הטיסה עצמה מהווה עבורי סיכון גדול בהדבקות בשפעת החזירים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעו לשלום
ד''ר דורון רוזן06/09/2009טיסה אינה מהווה סיכון גדול לאף אחד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןליאת05/09/2009
חיסון נגד אדמת- חוסנתי 3 פעמים- בגיל 12 פעם ראשונה ,(לא מצאתי פנקס חיסונים אבל בוודאות חוסנתי בגיל 12) פעם שנייה לפני יותר משנתיים לאחר הלידה (בשל כייל 21) ועכשיו חוסנתי בשל כייל 27 .האם יש בגופי "יותר מדי נוגדנים של חיסון שעשוי להוות בעייה בהריון שאני מתכננת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרת החיסון
ד''ר דורון רוזן06/09/2009היתה להעלות הכייל כך שזה לברכה. את אמורה לחכות 3 חודשים לאחר החיסון לפני הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כדורי במהלך הריוןאור04/09/2009
האם מותר ליטול כדורי "רסיטל" בזמן הריןו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שורשים בהריון עם זריקת הרדמהליאת03/09/2009
האם מותר לעשות הקצאת שורשים בתחילת הריון עם זריקת הרדמה עקב דלקת חניכיים חזקה ?
אודה לכם על התשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שמותר
ד''ר יואב פלד05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר- לרופארוני03/09/2009
שלום רב
להלן תוצאות העמסת סוכר האם הכל תקין?
- mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.023 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 /µl 5.5 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl 20 PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /µl NEG. LEUCOCYTES - U STRIP
תודה מראש
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא העמסת סוכר
מיכאלה04/09/2009אלו תוצאות כלליות של בדיקת הדם שלך.
העמסת סוכר צריכה להיות כתובה סוכר(או גלוקוז באנגלית) של 50g וזאת תוצאת העמסה.
מה שרשמת זהתוצאות המטולוגיה כללית.
ערך תקין הוא מתחת ל-140.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)