מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זירוז לידהדנה24/08/2009
ד"ר שלום,
אני בשבוע 37 להריון רציתי לשאול האם ישנן דרכים לזרז לידה כלומר לגרום לצירים או שכל השיטות שאנשים אומרים זה שטויות..
אשמח לתשובה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל שטויות ואשליות
נטלי24/08/2009כשזה צריךלבוא זה בא לבד.... אני ילדתי בשבוע 42 ותאמיני לי ניסיתי את כל השיטות האפשריות לרדת ולעלות מדרגות, סקס, אמרו לי אפילו לעשות שאווה זה מזרז- ממש לא!, לשתות חלב עם קינמון, תה פטל , גירוי פיטמות בקיצור בקיצור הכל חרטא ילדתי עם זירוז בבית חולים ...
בכל מקרה שתיהיה לך לידה קלה ומהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בנרתיק???הילה24/08/2009
שלום
אני בשבוע 36 , הריון שני.
לקראת הלידה אני עושה עיסוי פרינאום. בזמן העיסוי הרגשתי בנרתיק בצד אחד מעין כדור (שלא היה בעיסוי שעשיתי בהריון הקודם). יש לציין שזה לא כואב.
מה לעשות? האם יש בעיה?
תודה. הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בדיוק רופא באינטרנט יכול לדעת?
לונה25/08/2009זה כמו שתגידי שיש לך פצעון ואת לא יודעת אם הוא מוגלתי או לא.
את צריכה להבדק אצל רופא שיכול לראות בעיניו במה מדובר ורק אז יגיד לך אם זה בעייתי או לא.
צריכים הלרגיש את הגוש, לראות אם הוא סולידי, אם הוא זז, אם הוא נפוח... באינטרנט אף אחד לא יכול לעזור לך. אולי נמרוד הראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מבינה למה לתקוף, גב' לונה?
לא שאלו אותך27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009להילה שלום.
אכן את חיבת לגשת ולהיבדק כדי לאבחן את סוג הגוש.האם מדובר בממצא דלקתי,ציסטי,או אחר.עפ הממצא הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלדנה23/08/2009
שלום רב,
שבוע 18. המוגלובין 10.6.
רופא הנשים נתן לי פרוגרד פוליק (פעמיים ביום) אבל אין להשיג אותו בבתי המרקחת ובקופ"ח. רופא המשפחה נתן לי אמר לי לקחת אקטיפירין אפ, גם פעמיים ביום, אבל על החפיסה כתוב לקחת אחד ליום.
1. כמה צריך לקחת?
2.האם זהו ברזל שמתאים לנשים בהריון (כתוב עליו שנשים בהריון צריכות להתייעץ עם רופא)?
3.יש בברזל זה גם חומצה פולית וגם בפרנטאל שאני נוטלת יש חומצה פולית. האם זה יותר מדי חומצה פולית?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 2 ביום
ד''ר יואב פלד23/08/20092 כן
3 לא יותר מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמין נגד הקאותאתי23/08/2009
שלום
אני נמצאת בשבוע 6+6 של הריון וסובלת מאד מאד מהקאות עד כדי שביום שישי הובהלתי למיון עקב התיבשות כאשר שוחררתי נתנה לי הרופאה נרות של פרמין ואמרה לי לשים כל בוקר
מיום שישי התחלתי להשתמש בזה ובאמת שזה עשה לי שיפור גדול במצה ההקאות אבל כאשר אני שמה את הנרות שורף לי למשך חצי שעה באופן נורא. הרוקח בבית מרקחת נתן לי היום את אותו הדבר בכדורים אך עכשיו שאני מתסתכלת אני רואה שהמינון של הנר הנוא 20 מילגרם ואילו הכדור הוא 10 מיליגרם. הייתי שמחה לקבל ממך חות דעת ותשובה לגבי המינון שישי לקחת בכדורים אלו האם לקחת בבוקר 2 כדורים וכן מה עדיף נרות או כדורים
אלפי תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף מה שעוזר
ד''ר יואב פלד23/08/2009אפשר לקחת כדור 3-4 פעמים ביום
אם מקיאים אותו אז אין בררה וחייבם נר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
אתי23/08/2009תודה רבה רבה על התגובה המהירה קראתי שפורום אחר שזה יכול לעשות מומים בעובר האם זה נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה חמורה ולידהמ.ל23/08/2009
יש לי פיסורה חמורה מאוד עם דימום חזק כבר מעל לשבועיים, אני לוקחת חומרים לריכוך לצואה ובמקביל לכאבים אני מורחת עזרקאין 5% עקב הכאבים החזקים שאני חשה (המשחה לא ממש עוזרת אלה מקלה קצת בלבד) והמצב נמשך.
האם הפיסורה יכולה להחמיר בלידה עצמה ולגרום לקרע עמוק או לחליפין לבעיה אחרת (כגון קריעה או פגיעה בפי הטבעת) עקב מאמץ בלידה?
במידה וכן, כדי למנוע סיבוכים אפשריים, האם מומלץ ללדת בניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתיעץ במקום שבו את
ד''ר יואב פלד23/08/2009אמורה ללדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהdiana23/08/2009
שלום,
יש לי איחור של 3 ימים , חודש שעבר הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 4 בערך.
בדרך כלל המחזור שלי סדיר ואין איחורים.
האם האיחור עקב ההפלה או יש אפשרות להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי בדיקת הריון ותדעי
ד''ר יואב פלד23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהריוןרחל23/08/2009
אני בשבוע 9 ורק לפני שבוע ידעתי שאני בהריון ולקחתי להריון במשך חודש ושבוע גלולות מסוג
מינולט האם יש סיכון לעובר בגלל זה?
ושאלתי השניה אני עושה טיפולי השרת שיער באינפרה אדומה עשיתי בזמן ההריון במפשעות, בבטן התחתונה , ובידיים האם משהוא יכול להיות לא בסדר?
תשובה דחופה בבקשה אני בפניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 לא
ד''ר יואב פלד23/08/20092 גם לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מי שפירדנה23/08/2009
שלום,
בת 31 הריון ראשון.
בשבוע 38+4 ימים הייתי במוקד בבדיקה שגרתית.
הרופא בין השאר בדק כמות מי שפיר (לבקשתי) ואמר שהכמות היא 9 וזה תקין.
אני מניחה שהוא התכוון ל -AFI. מקריאה בפורומים אני הבנתי ש - 9 זה לא כל כך טוב, או שזה תקין לגיל הריון מתקדם ? צריך לציין שהעובר שלי גדול מהממוצע (הרופא אמר שחיצונית העובר נראה לו 3600-3800).
הבדיקה הבאה תהייה רק כאשר אהיה בהריון עודף (אם לא אלד קודם כמובן)
לא כדאי להקדים בדיקה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תקין לגיל ההריון שלך
ד''ר יואב פלד23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןיעל23/08/2009
שלום רב,
היום עשיתי בדיקות שתן ונראה שיש לי חלבון בשתן (protein 10mg/dL).
אני בשבוע 21 להריון.
אציין שבחמישה ימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים בשוקיים (כמו כאבי שרירים) ללא קשר לעמידה או ישיבה.
מה עליי לעשות? האם זה סימן מובהק לרעלת הריון?
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך רעלת
ד''ר יואב פלד23/08/2009הבדיקה תקינה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 8דניאלוש23/08/2009
שלום יש לי גירודים בבטן ובחזה...
זה הריון שני בהריון הראשון יצאו לי סימני מתיחה בחזה וירחיים
אני פוחדת שיצא לי גם בהריון הזה העם יש לעשות משהו בנידון??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף
דניאלוש23/08/2009עד לפני שבוע היו לי בחילות וחולשה ממש קשות ופיתאום הכל ערב לי העם זה הגיוני??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לדניאלוש שלום.
יש טיפולים שונים בנושא הופעת סימני המתיחה.לגבי הוספת,מה פשוט יותר מלגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן בתחילת הריוןשירלי23/08/2009
שלום .... אני בשבוע 5
מדי פעם כואבת לי הבטן בצד שמאל איפה שהשלחה
ומדי פעם ימין ומדי פעם כל הבטן ומשהו ממש לא ברור....
הכאבים יחסית נסבלים אבל מפחידים אותי....עברי 2 הפלות
יש לי תור עוד הרבה זמן יחסית ובטא יצא ביום שישי 2340 מחזור אחרון 19.7
אין לי מושג מה התחושה של כאבי מחזור משום שמעולם לא היו לי פרט להתכווציות שהיו לי בהפלה עצמונית והם היו ממש חזקים
אם תוכל לתאר לי מה אני אמורה להרגיש... והאם הכאבים הללו אמורים להיפסק מתישהו?
וכמו כן...האם הבטא תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לשירלי שלום.
אכן המלצתי שתקדימי את תורך ,כדי שאפשר יהיה לאתר מקור הכאבים ולראות מיקום והתקדמות ההריון.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן?אני:)23/08/2009
שלום
שבוע 39 הריון ראשון טבעי סכרת מאוזנת ע"י דיאטה
אתמול בסביבות שעה 3 החלו לי התכווצויות כמו כאבי מחזור והבטן התקשתה
ממש כאבים של 30-450 שניות בצורה מאוד זגירה של כל 5-7 דק על השעון
לא האמנו שזה באמת צירים (אני מחכה לזה הרבה זמן:)
ומשכנו את זה ככה מול השעון עד 10 בלילה בערך ואז זה פשוט כאילו נעלם
בא פעם בה.... ופחות כואב.. האם זה הגיוני?
האם זה צירים? האם הלידה קרבה? אני צריכה לקבל זירוז השבוע ואשמח אם תתן לי את חוות דעתך המקצועית ותגיד לי שאולי אני אלד לבד :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לאני שלום.
תאורך בהחלט יכול להתאים לצירים.חבל שלא הלכת להיבדק. למה בעצם חיכית??.בכל מקרה שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון ושפעת החזיריםyb23/08/2009
שלום רב,
בשל החשש הציבורי הכבד מהמחלה והחורף המתקרב, בעלי חושש מאוד ומבקש ממני לדחות את הכניסה להריון שאנו מתכננים בעוד חודשיים שלושה כדי שתהיה לנו יותר אינפורמציה או אולי נדבק כך.
מה דעתכם? האם יש בסיס לחרדה?
אני עובדת במשרד שלי לבד, והשבוע שלי מתחלק בין המשרד לבין הבית, ומעט פגישות פה ושם עם לקוחות קיימים ופוטנציאלים. בנוסף, עוד מעט הבת שלי תתחיל גן שזה מצע לחיידקים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לנועה שלום.
לשאלתך אין תשובה חד משמעית.השפעת האמורה אכן יותר פוגעת בנשים בהריון,אך לא מסוכנת יותר משפעת רגילה. משרד הבריאות לא פירסם כל הנחיה לגבי דחית הריונות.גם אין הבטחה שאחרי שפעת החזירים לא תבוא שפעת הפילים או אחרת.לשקול אולי המתנה עד לחיסון.אם בכלל יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברעינב23/08/2009
אני בשבוע 29+2, חשה בירידה משמעותית בתנועות העובר. נאמר לי אתמול לאכול מתוק ולשכב על שמאל ולספור 5 תנועות בחצי שעה - היו 5 תנועות קטנטנות [בד"כ העובר מאוד פעיל במהלך היום] - האם זה מצב נורמלי שבשלב זה יש ירידות משמעותיות בתנועתיות העובר או שעלי לגשת להיבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לעינב שלום.
בודאי לגשת ולהיבדק.!!.הרי לשם כך אומרים לעקוב אחר התנועות. ירידה בתנועות,לעיתים מראה על מצוקת עובר ודורשת לעיתים התערבות רפואית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירשרית קאן23/08/2009
שאלה שלי היא כזאת-
אני נמצאת כיום בהריון 2 שבוע 21 להריון.
בהריון הקודם התגלה בשבוע 31 מיעוט מישפיר של AFI 4.5 וככה בעצם היה עד הלידה -שבוע 39-לידה רגילה ברוך השם וילד בריא תודה לאל.. והייתי בשמירת הריון-הריון בסיכון חודש. עד הלידה.
השאלה שלי מה הסיכויי שגם בהריון הזה יהיה לי מיעוט מי שפיר?!
אני גרועה בלשתות מים-לא אוהבת..ושותה נורא מעט..אולי 750 מ"ל ביום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009להריונית שלום.
קודם כל חייבת לשתות מס ליטרים ליום.אם לא עבורך, עבור התינוק.אין לדעת אם יהיה חוסר מי שפיר גם הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)